Как да се храним при оцеляване?

Изживявам в основния смисъл на думата означава да издържа, да преживея събитие или бедствие. Често се говори за увековечаване след природна катастрофа или инцидент.

Храненето, от
друга страна, е глагол, използван за описание на всекидневно, жизненоважно действие, а именно да се поемат различни елементи като месо, плодове, зеленчуци, за да се задоволят жизнените нужди на човека. Храненето е фундаментален биологичен акт, който позволява да се придобие и същевременно да се поддържа глад. Храненето за оцеляване се състои в консумиране на всичко необходимо за покриване на основните енергийни и хранителни нужди . За да повторим, принципът на оцеляване добре, става дума за това да може да се издържа и да се грижи за себе си при всички обстоятелства. Именно този език на поддържане на живота е това, което ни интересува.

 Нашето тяло се нуждае от минимално дневно количество енергия, за да може да се изхранва. Всъщност храната действа като гориво, което ни помага да останем ефективни при всякакви обстоятелства. В случай на
екстремна ситуация, особено когато тя продължава няколко дни, храната може да свърши.

 Средната енергийна потребност на мъжа е 3.000 калории на ден, а за жените – 2000 калории.
В случаи на недостиг обаче, при по-интензивна физическа активност, тези нужди обикновено се увеличават до 5 000 калории на ден при горещ климат и 6.000 калории на ден в полярните региони.

Пригответе нашите туристически дрехи и аксесоари (двупластов хамак, комплекти за оцеляване, …) и се възползвайте от нашите промоционални оферти! 

 

Kit-de-survie

Table of Contents

Как да се
храним при оцеляване

Как да се храним при оцеляване?

 Достъпността на храната зависи от много фактори, като например терена, местната флора и фауна, времето на годината, както и от уменията ви на ловец, рибар, а също и от способността ви официално да разпознавате ядливи растения .

 Оцеляване в естествена среда

.

Преживяването е въпрос на издръжливост през целия живот, тя може да доведе до различни обстоятелства. Казано е, че храната е нервът на оцеляването. Той играе най-важната роля в нашия метаболизъм. Въпреки това всички знаем, че природата е богата на хранителни продукти. Просто трябва да знаете как да ги разпознавате и да се научите да се храните на тези места. Не се притеснявайте, ние сме тук, за да ви напътстваме и да ви научим как да се храните в гората.

Яденето в природата  е свързано с това да имате провизии със себе си

Не трябва да забравяте,
че ако сте любител на оцеляването, който отива в природна среда, независимо дали доброволно или не, трябва да имате резерви, готови за консумация със себе си. Във всеки случай трябва да имате тези готови ястия в чантата си.

Предлагаме списък с ядивни продукти, които трябва да бъдат :

 • Консервирани храни, както подсказва името, са храни, които могат да се съхраняват доста дълго време, което може да достигне дори две или три години. Можем да цитираме месо, плодове или зеленчуци и много други.
 • Малките кутии от различни видове  като енергийни и протеинови барове са богати на хранителни вещества (въглехидрати, протеини, фибри…). Освен това те не заемат много място и имат дълъг срок на годност.

 • Инстантна юфка, съдържаща се в торбички, може да се консумира с или без вода. Те са много практични за всички видове разходки.
 • Фъстъци , които представляват 400 калории само за една порция от 100 грама.

&nbsp
;
Дивите животни
като естествен източник на храна

 

Дивите животни са истински източник на храна, особено когато оцеляването започне да продължава по-дълго от очакваното. Ще
трябва да търсите различни ресурси, за да се изхранвате.

 • Можете да отидете на лов или риболов. Например
  можете да ловувате зайци, ако средствата позволяват това.
 • От друга страна
  , можете да събирате риба чрез риболов.
  Разбира се, ловът и риболовът не се научават за една нощ, така че един опитен оцеляващ ще тренира редовно за тези дейности.
 • От друга страна, lнасекомите също могат да ви спасят при спешни случаи.

Може да е изненада, но тези буболечки всъщност могат да се смятат за храна и са дори богати на хранителни вещества, както в случая с термитите. По този начин те често съдържат много висококачествени животински протеини, сравними с говеждото месо. Събирането им не изисква много усилия, а в същото време те са богати на хранителни вещества и протеини. Ето няколко съвета за намиране на насекоми и правилната им обработка, преди да ги консумирате в гористите местности:

  • Помислете за събиране на някои под камъни;
  • Светлината с лампа по здрач помага много за привличането им
  • .Никога не забравяйте да отстраните краката на щурците, преди да ги консумирате;
  • Що се отнася до щурците и мравките, внимавайте да ги готвите поне 5 минути, за да отстраните всякаква форма на отрова или отрова.

   Как да си набавяме храна от растения

  В допълнение към лова, риболова, животните, събирането на растения е чудесен начин за набавяне на храна в природата. Но въпросът е кое растение да ядете?

  • Яденето на
   определени растения може да ви даде витамини, минерали и енергия
   .Просто трябва да откриете кои от тях можете да ядете

    • Гъбите се
     намират много лесно в горите
     . Един от начините да разберете дали са годни за консумация е да проверите капачките им. Ако тя е гъбеста, гъбата е годна за консумация.
    • Гъбите се намират много лесно.
    • Магарешкият бодил е богат на витамини.
    • Добри на вкус цитрусови плодове, които са годни за консумация в салати.
    • Диви ягоди, къпини, къпини, боровинки, череши, диви ябълки, локуми, кестени, файни, лешници, орехи
    • Диви череши.
    • Ароматни билки
    • Можете да ядете и съвсем млади елхови издънки

     Това са някои съвети, които ще ви бъдат полезни при брането на растения така че да обърнете внимание на отровните растения.

    • Ако се
     съмнявате, че дадено растение може да бъде отровно, просто не го яжте.
    • За допълнителна предпазливост винаги питайте хората, живеещи в близост до обекта, за информация за консумираните растения.
    • Набавете си книга или пътеводител, за да различавате ядливите от отровните растения.
    • Никога не поставяйте
     събраните гъби в найлонови торбички, тъй като това може да ускори влошаването на състоянието им.
    как да се храним при оцеляване

     Бульонът: основният метод за готвене, който трябва да овладеете, когато сте далеч от дома

    Водата се преварява, за да стане годна за пиене. Важно е да знаете тази техника, ако искате да останете правилно хидратирани (а не опиянени) в средата на екосистемата.

    • За да кипнете вода, трябва да намерите нещо, което прилича на контейнер. като сух или леко влажен камък, дърво или дори черупка от костенурка
    • Запалете безопасно огъня, подхранвайте го, поддържайте го запален и ограничен и накрая го изгасете.
    • Преди да го запалите, все пак трябва да обмислите детайлите му: изберете подходящо място, близо до мястото, където искате да го поставите, защитено от вятър, място без суха трева или ниски клони. Ако е възможно, заобиколете огнището с големи камъни, които ограничават, но преди всичко акумулират топлината. За предпочитане е ненамокрено място, в противен случай под огъня трябва да се постави рамка от клони.
    • При дъждовно време намирането на суша не винаги е лесно, но тя може да се намери под жив плет, под купчини клони, в кухини, като стари копанки и през деня, събирайки шишарки, клонки, стъбла от бръмбари, прави добро огнище.
    • По принцип трябва да се вари поне 1 минута; ако разполагате с него, можете да добавите и таблетки за пречистване.
    • За да се избегне замърсяване, някои храни трябва да се варят. Те включват: ракообразни, костенурки, влечуги, след изкормване и готвене, мърша, месо. Рибата обикновено може да се приготви в импровизирана фурна, ако знаете как да я направите. Ако
     не, малка риба като сардини може да се пече на скара в стил барбекю.

    Храна в криза :

    В кризисна ситуация най-важното нещо е здравето ни. Запасяването в кризисна ситуация, означава запасяване с продукти, които консумираме и използваме ежедневно, и това е различно за всеки човек. Първият въпрос, който хората, които искат да се подготвят за криза, си задават, е „Какво трябва да купя?„. Идеята тук не е да се складират тонове безполезни продукти, а напротив – да се натрупат полезни запаси от общи продукти, които могат да помогнат както в ежедневието, така и в случай на сериозен проблем.

    Задоволяването на основните ни физиологични нужди се осигурява най-вече от големите вериги за дистрибуция на храни. От тях купуваме храна, вода, тоалетна хартия и други ежедневни продукти, свързани с хигиената и поддръжката на домовете и автомобилите ни.

     Как да направим ? Снабдяване
    точно
    навреме

    За да намалят разходите за съхранение, супермаркетите се снабдяват точно навреме, също и с цел да се избегне срокът на годност на продуктите и да се увеличат маржовете чрез съобразяване на предлагането с търсенето. Типичният супермаркет съдържа достатъчно хранителни продукти и основни стоки, за да снабдява района си за максимум 72 часа. Ако веригата за доставки се срине, в най-добрия случай рафтовете могат да бъдат празни след 36 часа. Много хора пренебрегват този риск и смятат, че могат да си набавят необходимото в последния момент, но пълчища от паникьосани хора и бунтовници ще се втурнат към магазините по едно и също време, за да се сдобият със същите стоки.

    Ето защо
    не трябва да чакате последната минута, за да се запасите.
    Кризите не предупреждават преди да се случат. Трябва да разполагате с достатъчно средства, за да се справите и да не бъдете изостанали в най-лошите времена.

    Какво трябва да имате на склад, за да оцелеете ?

    При извънредна ситуация най-важното е да се съхраняват вода и храна.

     • Водата е основният елемент, за да останете живи в условията на криза. Тя
      трябва да се съхранява постоянно на ниво от 120 до 150 л вода минимум за една двойка.
    • Съхраняването на храна в метални кутии или буркани, както и на замразена храна, която да издържи поне 1 месец, е от съществено значение и се препоръчва от агенциите за гражданска защита по целия свят.
    • Солта солта  е незаменим продукт за запазване на храната. Въпреки това, ние обръщаме повече внимание на това. Освен всичко друго, той значително удължава срока на годност на месото, рибата, зеленчуците и кореноплодните. Той
     е и основният елемент в ръчното производство на белина.
    • Когато водата свърши, съдовете за еднократна употреба са особено полезни. Възможността да изхвърлите съдовете, вместо да ги оставите да се трупат и да привличат вредители, е добре дошла, когато възникне такава ситуация.
     Картонените продукти са най-добри заради възможността да се използват като гориво, фуния или хартия за писане.
    • Алкохолът се използва за готвене, медицински грижи, е отлично гориво в коктейли и има висока разменна стойност. Запасете се с
     двайсет литра немаркова водка, рано или късно ще ви бъде полезна по една или друга причина.
    how-to-feed-in-survival

    Защо говорим за дажба за оцеляване ?

     Наричана още храна за оцеляване, дажбата за оцеляване се използва за справяне с извънредна ситуация. Такава е ситуацията при природно бедствие, например пожар или наводнение. Но това може да бъде и война, злополука или обикновен поход, който се превръща в кошмар.

    Очевидно е, че
    съставът няма да е същият, ако планирате война или екскурзия.

     Затова той се избира според хранителния ви прием, за да се поддържа достатъчна хранителна независимост възможно най-дълго време.
    Целта е да можете да продължите да се храните, за да останете живи, докато чакате да пристигне помощ

    За да изберете разумно хранителните вещества за оцеляване, всичко зависи от вашите нужди в тези случаи, така че вземете предвид възможната спешност, когато избирате храната си. Все пак имайте предвид, че храната трябва да е възможно най-разнообразна, за да ви осигури максимално количество хранителни вещества и калории. Целта е да се отговори на хранителните ви ограничения

     Видът храна за оцеляване

    Пред спешността на бедствието няма да имате време да приготвите добра храна за вкъщи. Ето защо трябва да изберете предмети, които можете лесно да съхранявате в раницата си или в чантата за извеждане от строя. Идеално е да изберете компактна, готова за консумация порция.

    Порция с по-висок калориен прием :

     В
    ежедневието един активен човек се нуждае от около 2100 ккал/ден. Що се отнася
    до
    енергийния прием на пакет за оцеляване, той е между 2300 и 2500 ккал за кутия от 500 g.

     Освен това изборът на дажбите ви зависи и от броя на хората, които ще евакуирате в случай на извънредна ситуация. За да направите това, ще трябва да базирате хранителната си автономия на броя на дните на консумация. Например, ако вашата фракция е планирана за 6 дни, то тя съответства на 3 дни автономия за 2 души.

    За да изберете своята, ще трябва да предпочетете хранителен прием между 2300 и 2500 ккал на ден с възможно най-разнообразна и богата диета

    .
    Дажби за
    оцеляване на
    немската армия

    Съставени от малки, компактни дъвчащи квадратчета, тези немски армейски парчета са специално създадени за войници. Средно една таблетка е достатъчна за засищане при енергиен прием от 400 Kcal/100g. Затова
    няма да се нуждаете от специална подготовка, което спестява място в раницата ви, тъй като избягвате носенето на аксесоари.

     Френски армейски дажби за оцеляване

    Така нареченият изключително пълен състав е начинът, по който познаваме това изделие. Богат на белтъчини и въглехидрати, той е пълноценен хранителен режим и е много подходящ за поход сред природата. В него ще намерите сублимации на прах, плодови или сирени супи, хиперхранителни бисквити, готови за затопляне консерви и кафе.

    Дейности за оцеляване за спасителни лодки

    Тези дажби са предназначени за изхранване на оцелелите от потъващ кораб. Характеризира се с много малки размери. Не е идеален от гледна точка на вкуса, но когато става въпрос за издръжливост. С 2500 калории в 500 грама или 500 kCal / 100 г, това е най-гъстото количество, което можете да намерите на пазара. Предлага се под формата на пръчки или плочки. Това ви позволява да консумирате само количеството, което искате.

    Как да съхранявате храната си за оцеляване?

     Съхранявайте го на правилното място

    Ако става въпрос за мястото на съхранение, можете да съхранявате дажбите си за оцеляване в а Bug Out Bag, на разположение директно на входа, за да се евакуирате в случай на извънредна ситуация. Те ще намерят своето място и в туристическата чанта или в хранителния резерв, защитени от светлина и сухи.
    В идеалния случай, тъй като не знаете кога и къде ще ви трябват, трябва да разпределите резерва си на различни места – в раницата, в колата, но и в мазето… И в бомбоубежището си, разбира се!

    Страховаемост на храните

     • Страховаемостта на тези хранителни вещества за организма е между 10 и 15 години. Срокът на годност на някои лиофилизирани храни може да достигне 25 години. Затова преди да закупите комплекта си, е важно да проверите датата на производство, за да избегнете честото попълване на запасите си.
     • Накрая, за
      да избегнете честото попълване на запасите си, помислете за проверка на срока на годност на вашия основен източник на живот. Тъй като това е форма на хранене, която в никакъв случай не е предназначена за ежедневна консумация, тя трябва да бъде запазена за спешни случаи или при безпрецедентни ситуации. Преди да изберете своя комплект, не забравяйте да проверите срока на годност, тъй като храната трябва да може да остане годна за консумация в продължение на няколко години. Не само ще спестите пари, но по-важното е, че в случай на нужда със сигурност ще можете да се нахраните адекватно.

     Какви са комплектите за оцеляване 

     За мисии в пустинята, в горите или на място със сурови климатични условия ще са ви необходими повече от достатъчно материали. Условията могат да бъдат влошаващи се, откъдето идва и нуждата от материали.За да разберете повече, присъединете се към нас за този откъс.

     По дефиниция тези материали обозначават основно и незаменимо оборудване, за да останете живи.
       Въпреки това, това е оборудване съставено от всички елементи, от които се нуждаем, когато ще бъдем далеч от дома или комфортът не съществува. Ето защо
     се твърди, че тези материали са задължителни.

     Как да съставите свой собствен комплект ?

     • На първо място оценете първични нужди. След това избройте основните материали, без да забравяте да подредите по важност елементите, съобразени с личната ви ситуация и околната среда.
     • Всеки материал трябва да бъдеуниверсален. С
      други думи,
      независимо от ситуацията, това оборудване трябва да гарантира, че огънят е запален и че детето ви може да пие, да приготвя храна, да се подслони и да се грижи за себе си.
     • Знаете, че носенето на тежък багаж ще намали силата на детето ви. Затова при пътуване е по-добре да носите леко оборудване, за да спестите повече енергия.
     • Така също избягвайте да поставяте обемисти предмети, за да улесните пътуването или екскурзията.

     Какви са
     основните материали за оцеляване ?

     Ако отидете дълбоко в гората, планината или гъсталака, трябва да бъдете внимателни, тъй като инцидентите са често срещани. Никога няма да знаете предварително какво може да ви се случи. За да предвидите, трябва да носите пълно оборудване. В зависимост от условията изберете частите, които ще ви бъдат най-полезни. Стига да можете да се подготвите, направете го.

     how-to-feed-in-survival

     Комплект за оцеляване:

      Това е пакет, съдържащ набор от подготвени и достъпни инструменти и консумативи, които да ви помогнат да се справите в случай на изолация или извънредна ситуация. Комплектът може да бъде с различни размери и състав, в зависимост от риска&nbspпонесения риск и възможното натоварване.

     Съдържанието на комплекта

     може да се адаптира към средата, но като цяло е предназначено за :

      • Осигуряване на основен подслон
      • Задоволяване на нуждата от първа помощ
      • Осигуряване на храна и вода&nbsp.
       nbsp;
      • Сигнализирайте за присъствие на спасителите 
      • Ориентирайте се
      • Ориентирайте се
      • .

      Слънчево зарядно устройство :

      Ако можете да си го позволите, не забравяйте да опаковате слънчево зарядно устройство, за да заредите мобилния си телефон. Тя може да бъде полезна и през нощта. Това не е всичко: това е източник на енергия, който се зарежда със слънчева светлина.
      Тя ще
      ви
      спаси,
      когато сте далеч от дома.

      Запалка
      за
      буря
      :

      Задължителен инструмент в чантите ни, тя може да ви спаси по всяко време.
      Може да произведе искри, когато влезе в контакт с други материали като хартия или дърво.

      Къде можете да намерите това оборудване?

      Подобно на военните, те имат свои собствени начини за оцеляване във война или други бедствия. Не оставате за по-малко време, отколкото сте могли да се подготвите. Разкрийте воина, който винаги е бил във вас. Добрата новина е, че в Military Surplus разполагаме с всички необходими материали. Независимо къде отивате, всяка част от оборудването има своята специфика, но преди всичко ще ви бъде полезна. Всички продукти са с най-доброто качество на ненадмината цена. Направете своя избор и се свържете с нас за повече информация за всеки продукт. Гарантираме доставката на пратката ви, без да заплащате каквито и да било разходи. Ние се грижим за вашето благополучие, намерете военно оборудване в Military Surplus. Очакваме ви.

       

      Очакваме
      ви.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *