Кой колан да изберете?

Наличието на добър колан в гардероба е от съществено значение както за мъжете, така и за жените. Той е необходим за пристягане на панталона, но също така е и аксесоар, който може да придаде много стил, когато знаете как да го съчетаете с облеклото си. Кой колан да изберете сред всички размери и стилове? Ще започнете с измервания, които ще ви позволят да изберете подходящ колан, след това ще изберете стила, който ви харесва най-много, и ще купите модела, който ще ви съпътства дълги години. Открийте на нашия сайт широка гама от военни кожени колани

Военен колан

Кой колан за вашия тип тяло

               Съществуват четири основни типа тяло, от които можете да се ръководите: дълги, слаби, ниски и високи. От вас зависи да откриете на кой от тях приличате най-много. Всъщност всичко зависи от ефекта, който искате да постигнете. Или отидете на балансиране на фигурата.Или искате да приемете фигурата си повече и да я накарате да изпъкне, В обратния случай направете обратното на това, което ще бъде казано, просто 

Кой колан за вашата фигура

 •  За издължена фигура За да балансирате издължената фигура, можете да подчертаете бедрата. За целта трябва да поставите колана на височината на бедрата. Затова се уверете, че не е прекалено малък. Препоръчително е да изберете сравнително тънък колан, за да не натежава прекалено много на формата на тялото.
 • За пищна фигура За вас обикновено е препоръчителен доста широк колан. Когато тялото ви е широко, трябва да вземете това предвид в облеклото си. Тя не просто предлага по-големи сака например: тя увеличава и детайлите, като например ширината на яките, за да ги направи пропорционални на тялото. Същото важи и за коланите. Ако адаптирате стандартен тренчкот към голям размер, без да разширите талията, ще създадете дисхармоничен силует. А ако искате да имате по-изразена талия, съветвам ви да поставите колана високо. Освен това той
  ще създаде впечатление за по-дълги крака
  .
 •  За дребни фигури, Ако сте ниски на ръст, трябва да избягвате широкия колан, за да не уплътнявате външния си вид. Вместо това изберете тънки колани. А ако сте пълнички и дребни, просто изберете средна ширина. Ако отново искате да удължите краката си, носете я над талията.
 • За по-високите фигури, които ще разберете, изводът е, че ако искате да създадете ефект на по-малко висок човек, трябва да поставите колана доста ниско и да го изберете доста широк. Но лично аз ви съветвам да го поставите на нивото на кръста или дори по-високо, ако искате. Краката ви ще изглеждат още по-големи, а защо не
  .
 • За да избегнете колана Носен с топ или жилетка, коланът може да придаде конотиран „старомоден“ вид.
  Но това е въпрос на вкус. Ако панталоните ви нямат примки за колан и искате да носите малко по-свободен колан за стил, добре е. Но ако искате да ги затегнете, без примки това ще е истинска мъка. Ремъкът ще се приплъзне и ще се повдигне. Накратко, не го препоръчвам. Освен да го затегнете, наистина няма друг вариант за панталони без примки за колан.
Кой колан да избера?

Кой колан за какъв повод?

                Съществуват различни видове колани, от много различни материали. Тук ще говорим само за двете основни категории, които е абсолютно необходимо да се знаят, за формалните колани и ежедневния. Ако се интересувате от прилепнали колани, инкрустирани колани, колани, мартеници и други корсети, препоръчвам ви да пропуснете този параграф. Независимо дали става дума за първото или второто, има няколко ключови точки, върху които трябва да се съсредоточите: материалът, дизайнът и качеството на покритието.

             Коланът за панталони, просто казано. Ако търсите колан за пристягане на дънките, но не искате да е крещящ, изберете тънък, тесен колан и се уверете, че катарамата не е прекалено голяма. Рискувате да увеличите обема на дрехите си.

             Коланът като аксесоар, напротив, ако искате коланът да се вижда, не се колебайте да прибегнете до оригинален или по-елегантен модел. Това означава, че изберете съвсем обикновен колан със средна ширина и с катарама тип „ламбда“, който няма да изглежда най-добре с рокля, пола или друга дреха, която носите отгоре. Коланът е аксесоар, той е там, за да допълни облеклото или дори да го извиси, както би направило едно бижу. Ако носите трезво облекло с малко цветове, това е добър начин да добавите малко стил. Ако я комбинирате с обеци, колие или панделка, ще е още по-хубаво.

              Ако вече носите пъстър тоалет, чудесно е коланът да повтаря един от цветовете, които вече носите. Като аксесоар той е предназначен да добави нещо допълнително или да служи за напомняне. Най-добрите тоалети с колани: Поли с висока талия. Тя ще засили талията. Рокли с всякакви размери, независимо дали искате да покажете талията или бедрата си. Дълги палта. Това ще направи рязането по-малко „скучно“. Носенето на колан върху всекидневен блейзър също може да придаде по-професионален вид.

Различните стилове колан 

 • За официални церемонии : Както може да се очаква в тази област, кожата е цар. Затова забравете за полиуретана, известната изкуствена кожа или полиестера. Двете неща, за които трябва да внимавате, са кожа и катарама. Съветвам ви да избирате здрави кожи с изтънчен вид, който допринася за елегантността на костюмите ви. За катарамата е най-добре да изберете масивен месинг, но ако бюджетът ви е малко по-ограничен, можете да изберете месинг с покритие или замак.

                        Не пренебрегвайте довършителните работи, задръжте се върху  например: ръбът на каишката проверете дали е оставен така, както е, или е бил допълнително обработен (шлифован, изгорен, намазан с масло, боядисан) дали елементите на каишката са зашити или просто залепени  Продължителността на живота му може да варира значително в зависимост от отговора на този въпрос.

Кой колан да избера?
  • За ежедневието : В по-обикновен контекст можете да си играете повече с материала и формата. Можем да подходим към по-малко класически текстури или да предпочетем сложни завършвания като плетеница или оригиналност на катарамата. Както можете да видите, докато официалният колан се носи дискретно, неофициалният стил позволява повече ексцентричност. И тук трябва да обърнете специално внимание на качеството на продукта. Без значение от материала, той трябва да е достатъчно здрав.
 • Моля, уверете се, че материалът е
  достатъчно здрав
  .

                 За велурена кожа предпочитайте телешка пред агнешка, например. По същия начин изберете плътна вълна или дебел памук, които гарантират оптимална здравина на плетения колан. И както винаги, обърнете внимание на покритието: месинговите катарами и чистите шевове почти винаги са признак за добро качество. Не се колебайте да играете с материалите, за да покажете силни контрасти и да обогатите визията си.

  • Размер : След като изберете подходящия за вас модел, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете правилния размер  8. В идеалния случай шипът 9 трябва да преминава през третия отвор, когато коланът ви е затворен. Тъй като традиционните колани обикновено имат пет отвора, външният вид е най-добър, когато катарамата спира на средния от тях. Освен това коланът не трябва да стърчи прекалено много, след като е поставен в примката на панталона.

            За избери колан, който ти отива, може би сте забелязали, че някои колани понякога нямат достатъчно дупки. В други случаи те просто са прекалено дълги и не знаете какво да правите с това, което виси навън. Най-лесният начин да го направите е да отидете при обущар, който с удоволствие ще пробие нови дупки в колана ви или ще го отреже правилно, ако е прекалено дълъг. Ако предпочитате да го направите сами, това зависи от стила и материала на аксесоара. Ако коланът е от кожа или имитация на кожа, той най-вероятно ще бъде отрязан суров, както тук. Така че всичко, което трябва да направите, е да отрежете излишното количество с достатъчно остра ножица, за да го запазите чисто.

                  За да добавите сами отвори, внимавайте да измерите разстоянието между съществуващите отвори и да центрирате добре новите. Техниката е да се използва компас. Разбира се, дупката най-вероятно ще бъде по-крехка от останалите, по-малко елегантна, но все пак ще бъде дискретна, ако коланът е прост и изрязан суров. От друга страна, ако дупките са заобиколени от капси, можете да си вземете такива. След това, като използвате суперлепило, залепете едно от тях на мястото, където сте пробили дупката. Ако не, потърсете нов.

  • Широчина : За да определим идеалния размер на вашия колан, обикновено използваме същото разграничение като преди: за официален повод и следователно с панталон за костюм ще предпочетем такъв с доста тънки размери между 2,5 и 3,5 см, дискретен. От друга страна, дънките или чинотата ще приемат по-лесно колан с ширина 4 или дори 5 см, благодарение на широките си примки за колан. Опитайте се обаче да го поддържате в разумни граници: това е средство за подобряване на стила, а не трофей, с който да се похвалите.
   • Цвят : Същата техника за цвят в ансамбъла от рокли, опитайте се да съчетаете цвета на колана с цвета на обувките: създавате напомняне между елементите на тоалета, без да прекалявате. Опитайте се обаче да не се отклонявате твърде много от класическото черно или кафяво, трезво и ефективно. За ежедневна визия можете да си позволите малко повече свобода. Това може да бъде възможност да придадете на облеклото си обрат, да внесете неочакван щрих или, напротив, да припомните цвят от облеклото си. Позволете на
    въображението си да се
    развихри
    и се забавлявайте да смесвате и съчетавате, за да създадете външен вид, който отразява вашата
    индивидуалност
 • Презката : На официалния колан единствената възможна катарама е правоъгълна или много леко заоблена, сребърна, с обикновен щифт. Смятам, че златото или бронзът са твърде трудни за носене в този вид, а оригиналните кръгли или шестоъгълни форми придават ексцентричност, която не е добре дошла в класическата визия. По подобен начин двойна (или тройна) шина би била твърде тежка за колан, не по-широк от 3,5 см.
 •              

  Кой колан да изберем?

                      Мислете просто. В обикновения колан имате по-голяма свобода на действие. Изберете оригинално закопчаване, ако и само ако не сте се разпилели за цвета и размера на вашето изделие. Доверете се на себе си, ще забележите, че резултатът е поразителен. Една катарама за колан ясна към цвета на пръстен може наистина да създаде приятно визуално допълнение.

                След края на Втората световна война двойната употреба на колана в Европа изглежда се е превърнала в нещо обичайно: той служи както за моден аксесоар, така и за практичен предмет. Той е нещо повече от аксесоар, той трябва да придържа панталоните ни, да подчертава формите ни и да подобрява облеклото ни.

  След като знаете кой да изберете от многото разновидности, не чакайте повече и поръчайте колана си на нашия сайт за военни излишъци.co.uk 

  След като сте готови да изберете от многото разновидности, не чакайте повече и поръчайте колана си на нашия сайт за военни излишъци.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *