Как да определим армията?

Армията на една държава е военната сила, която служи като въоръжена сила на страната. Тя е съставена от гривни, обучени да водят и печелят войни, както и да изпълняват много други задачи, необходими за правилното функциониране на една нация. Те са най-важната част от една нация. От тях зависи цялата страна, те са групи от войници, които работят заедно за обща цел и я постигат. Те нямат лични интереси, а работят заедно само за да служат на нацията си. Това означава, че всички тези хора са се събрали заедно, защото имат обща цел или мисия, която искат да постигнат. Те създават тази група, защото вярват в нещо и искат да го постигнат. Тази мисия може да е свързана със свободата или независимостта на страната им от потисничество или контрол от страна на други нации, например украинската армия срещу руската армия.

Армията е в
основата на мощта на всяка нация. Това е най-мощната сила, която една нация може да притежава. Тя се развива във времето и еволюцията ѝ се характеризира преди всичко с оръжието. Първата армия в историята на човечеството се състои от ловци и събирачи, които използват копия, лъкове и стрели и други прости оръжия.

След 3000 г. пр.н.е. избухват много войни между различни племена, което води до изобретяването на мечовете, използвани от тогавашните рицари.

Историята на човечеството датира от XIX век.

 Първата война, водена от рицари, е срещу викингите, които нападат Англия през 1066 г. От 1167 до 1190 г. от н.е. се води друг вид война – Кръстоносните походи, в които християни и мюсюлмани се сражават помежду си за религия, а не за територия или богатство, както в други войни. Някога големите градове като Рим са имали най-добрите армии, а днес, когато двете големи войни промениха играта, големите държави като САЩ, Русия и Франция имат най-добрите армии в света.

Намерете на
нашия сайт голяма колекция от военно облекло (военно яке, военна тениска…).

Colliers-militaires

Какви видове армии има?

Въоръжените сили са съвкупност от хора, натоварени със защитата на суверенитета, териториалната цялост и националните интереси на дадена страна. Има&nbspтри компонента: сухопътни сили, военноморски сили и военновъздушни сили.

Декорирайте дома си с красиви военни снимки, предлагани от Military Surplus.

 Видове армии

Наземни сили :

  АрмиятаСилите на сухопътните войски“ или „Силите на сухопътните войски.
  „Армията е армия, която се намесва в стабилизирането на опасни райони, за да помага на цивилното население и да придружава легитимните правителства в осигуряването на сигурността на техните територии.Функциите на армията обикновено са на национална и чуждестранна територия, на национална територия: тя допринася за защитата на гражданите  и участва в операции в подкрепа на населението (природни бедствия…), в чужбина: тя се намесва в контекста на евакуацията на гражданите на своята страна и на нейните съюзници, когато животът им е застрашен.

  Всяка бригада е съставена от шест до осем полка (кавалерийски, пехотен, артилерийски, инженерен и учебен за парашутната бригада) и степен на Генералния щаб, към който е прикрепена рота за командване и сигнализация, както и център за начално военно обучение.

  Навигационни сили :

   Военноморските сили, известни също като Национални военноморски сили, са организации, които провеждат военни операции в морето.
   Те са един от трите компонента на въоръжените сили: сухопътни, морски и въздушни.
   Военноморските сили имат функции и различни компоненти за изпълнение на задачите си.

   Първата функция е защита на националния суверенитет, териториалната цялост и икономическите дейности чрез осигуряване на безопасността на корабите, персонала и съоръженията. Втората функция е провеждане на противоподводна война (ППВ), противоповърхностна война (ППВ), минен бой./strong> (MIW), информационна война (IW), електронна война (EW) и разузнавателни операции.Третата роля е да подкрепя навигационната дипломация в международните отношения чрез предоставяне на хуманитарна помощ или операции за оказване на помощ при бедствия в мирно време или в кризисни ситуации.

   Различните компоненти на военноморските сили включват повърхностни бойни кораби като кораби, подводници и надводни бойни кораби; подводни бойни кораби като миночистачи; бойни логистични кораби (CLS), използвани за снабдяване ; спомагателни плавателни съдове, като например влекачи, използвани за драгиране; десантни кораби, използвани за амфибийни операции; болнични кораби, използвани за предоставяне на медицински грижи и транспортиране на ранени войници у дома; и спомагателни плавателни съдове, като например геодезисти, които подпомагат навигацията на други плавателни съдове, използвайки GPS технологии. Те включват  най-общо: кораби,  подводници и самолетоносачи.

   Въздушни сили :

   Въздушните сили са военни оръжия, които обикновено са натоварени със защитата на въздушното пространство на страната.
   Това са военни организации, които контролират използването на въздухоплавателни средства във военни действия. Те могат да бъдат тактически или стратегически, в зависимост от мисията си.

   Те се разделят
   на две категории: изтребители и бомбардировачи. Изтребителят се използва за борба с други изтребители, а бомбардировачът атакува цели с бомби или ракети.
   Изтребителите обикновено са оборудвани с картечници и оръдия, докато бомбардировачите имат по-голям полезен товар и могат да носят повече оръжия от изтребителите.

   comment-define-army

   Компонентите на военновъздушните сили включват:

   Командване, контрол и комуникации: Този компонент отговаря за осигуряване на командването, контрола и комуникациите за въздушните операции.

   Логистика: Този компонент отговаря за планирането, обучението и оборудването на военновъздушните сили с необходимата логистична подкрепа.

   Операции: Този компонент отговаря за изпълнението на въздушните операции, включително планирането, обучението, оборудването и контрола на всички аспекти на въздушната мисия.

   Какви са 4-те корпуса, които съставляват армията?

   Армейският корпус или корпус е голяма военна единица, съставена от няколко дивизии, обикновено от 3 до 4. След това тя се замества от няколко специализирани части (често инженерни, артилерийски, бронирани или механизирани полкове), предназначени за специални мисии или за временно подсилване на дивизия. Често разполага с резерв от няколко полка в строя, които след това заменят „изчерпаните“ части. Корпусът се командва от корпусен генерал, а понякога и от дивизионен генерал.

   Във Франция например има 4 корпуса  d’armé 

   Armée de terre:

     Тя се състои от 3 вида :Пехотата, включваща дивизии, бригади, полкове, батальони, роти, секции, групи, екипи и пехотинци.

    Кавалерия, включваща: Дивизии, бригади, полкове, ескадронни групи, отряди, взводове и кавалерия.

    Артилерия, която остава съставена от дивизии, бригади, полкове, ескадрони, батареи, отряди, секции, бомбардировачи и  артилеристи

    Национален флот :

     Националните военноморски сили са един от компонентите на въоръжените сили, като армията, военновъздушните сили и националната жандармерия.
     Националните военноморски сили се състоят от :

     • Крило
     • Дивизия
     • Флотилия
     • Отделение (кораб)
     • Отделение
      (кораб).
      Рота или служба
     • Сектор
     • Матрос или квартирмайстор, стрелец

     Въздушни сили :

      Въздушните сили са един от армейските корпуси, който се състои от :

        • Fleet
        • Wing
        • Group
        • Group
        • Group
        • Group
        • Group
        • Group
        • < li>Група

        • Ескадронна група
        • Патрул
         • Жандармерия :

         Националната жандармерия е един от четирите вида френска армия, наред с армията, военновъздушните сили и военноморските сили. Следователно членовете на тези въоръжени сили са професионални войници. Тя е под надзора на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи. Тя отговаря за полицейската дейност в селските и крайградските райони. От друга страна, Националната полиция се намесва в градските райони.

         Националната жандармерия се състои от :

         • Генерална дирекция
         • Зона на отбрана
         • Регион
         • Мобилна жандармерийска група или групировка
         • ./li>

         • Компания или ескадрон
         • Бригада (териториална) или взвод

        .

        как да определим армията

        Командването на тези въоръжени сили се осигурява&nbspпърво от президента на републиката (ръководител на армиите), след това от министъра на отбраната и от началника на Генералния щаб на въоръжените сили

        За какво служи армията?

        • Традиционната роля на въоръженае да защитава целостта на националната територия от външна агресия и да гарантира мира в границите. Основната цел е защитата. Всъщност на
         първо място армията има за цел да поддържа реда в родината си.
        • Те защитават интересите на съответните държави и техните съюзници. Основната им задача е да гарантират сигурността на държавата, защитата на нейните интереси и защитата на населението и териториите ѝ от външни заплахи.
        • Армията се
         използва и за защита на нацията от вътрешни заплахи, като бунтове и въстания.
        • Военните могат също така да водят войни от името на своята държава, ако решат да го направят.
        • Военните подпомагат чужди държави, когато се опитват да помогнат на друга държава да разреши проблеми, които могат да възникнат поради действията или политиката на тази държава. Като например намесата на френската армия в Мали за борба с тероризма.
        • Военните сили имат мисия за оказване на помощ при бедствия в случай на природни бедствия.
        • Участва в общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз (ОПСО) в Европа, например, или Париж участва в този ангажимент.

        Как работи армията?

        В страна като Франция армията е организирана във военна система, която е разделена на клонове. Тя има три вида войски: армия, флот и военновъздушни сили. Всеки клон има свои собствени правила и разпоредби. Тя разполага и с резервни сили, които могат да бъдат задействани за специални операции. Френската армия е съставена от четири активни корпуса: сухопътна армия, въздушна армия, национален флот и национална жандармерия. Всички те са под прякото ръководство на президента на Френската република.

        Всеки армейски корпус действа в съответствие със своите служби Армията отговаря за сухопътните войни, а военноморските и военновъздушните сили – за морските и въздушните боеве.

        Армиите, както редовните (произлизащи от легитимно правителство), така и постоянните, са организирани в професионални армии (членовете им са военни).strong>военни кариерни или договорни армии) или като конскриптни армии (част от силата им се състои от наборници, изпълняващи военна служба).

        В Съединените щати армията има система, наречена Title 10 от Кодекса на САЩ, която описва как е организирана и как се финансира армията. Тя е организирана в няколко вида войски: сухопътни бойни сили, въздушни бойни сили, космически бойни сили и сили за специални операции (SOF). Видовете войски се делят още на дивизии и корпуси.

        как да определим армията

        Рекрутиране:

         Всяка страна има свой собствен начин на функциониране на армията, но ние ще говорим за този на Франция, където той работи по следния начин:

         • Рекрутите се обучават във военната академия, която се намира във Фонтенбло, Франция. Обучението продължава три години и включва предмети като история и география.
         • След като завършат академията, те се изпращат в бази в родните си страни, където са настанени за първата година от службата си. Там те се учат на боравене с оръжие, огнестрелно оръжие и физическа подготовка, запознават се със законите на войната и нарушенията на човешките права, извършвани от армиите на други държави в чужбина.
         • По време на втората година от службата войниците са командировани на едно или друго място (обикновено със семействата си). Те могат да се възползват и от известна почивка годишно, за да прекарат време със семействата си, но трябва да останат бдителни през цялото време, тъй като за тях е чест да се бият за страната си във война или в мир.
         • Третата година от службата се прекарва в чужбина, където се изпращат на конкретна мисия, като например охрана на граници или подпомагане на бежанци да избягат от конфликтни зони, където враждуващи армии се борят за територия или ресурси, като петролни полета или гори.

         Двата състава на френската армия:

         Французката армия не е като тази на другите държави. Във Франция тя се състои от два вида: френска армия и Чуждестранен легион:

          • Френската армия е съставена от хора, които са френски граждани, и към тях се присъединяват чужденци, които са граждани на други държави.
          • Чуждестранният легион е сила, създадена да се сражава за Франция по време на война. Това е доброволна военна организация, която набира войници от цял свят и ги обучава на френска земя.

          Военнослужещите :

          Френската армия функционира като всяка друга армия. Тя има командна верига и йерархия от различни звания за офицери и редници. Тя е и професионална военна организация, състояща се от няколко вида войски и служби. Войниците са организирани в батальони, полкове и бригади, които се подразделят на роти, взводове и ескадрони.

          Всеки клон има собствена командна верига. Главнокомандващият (армейски генерал) отговаря за цялостното ръководство на въоръжените сили, включително за решенията, свързани с персонала, и за логистичното планиране. Той може да бъде офицер от кариерата или действащ генерал, който изпълнява тази длъжност според нуждите.

          Регионалните офицери докладват на командирите на бригади, които обикновено са старши капитани или лейтенанти. Командирите на батальони са
          подчинени на командирите на полкове, които обикновено са майори или подполковници.

          Командирите на батальони имат власт над всички войници, разпределени в тяхната част; те могат да призоват желаните от тях хора в мирно време и трябва да ги поддържат в готовност за разгръщане, ако избухне война.

          comment-define-army

          Лидерите на отряди докладват директно на секретаря на взвода; те служат за връзка между отряда и командния екип, когато е необходимо, и действат като очите и ушите на отряда по време на операции.

          Бреф, Ако една държава няма армия, тя е беззащитна, но ако има армия и тя не е добре управлявана, тази държава е защитавана от собствените си граждани. Тя е един от най-важните клонове на държавата. Тя е група войници, която се бори срещу всеки и може да се използва за борба за всяка част от дадена държава. Тя е основната група, която защитава този, когото защитава, независимо дали защитава отвън или отвътре. А типичната армия има три основни елемента. Първият е редът. Това е група войници в армията, които отговарят за ръководството на останалата част от армията. Вторият компонент е администрацията, която включва служители и консумативи. И накрая, войниците са цивилни лица, наети да защитават страната си, когато тя е нападната от чужди сили. А един от най-важните елементи е военното оборудване и армията на страната. Но не се притеснявайте за оборудването си, ако искате да получите най-доброто оборудване на нашия сайт за военни излишъци.

      Leave a Reply

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *