За какво се използва маска за ХБРЯ?

Маската CBRN е респираторна маска, специално проектирана за защита на силите за спасяване и реагиране от химически, биологични, радиологични и ядрени (CBRN) опасности.Маската CBRN използва свръхздрава, професионално разработена конструкция, предназначена за защита и намаляване на риска от газове, частици и биологични агенти.Тихият дизайн позволява допълнително интегриране на materiel nrbc.Тази статия ще хвърля все повече светлина върху CBRN маските.

1) Началото на CBRN маските

През 1887 г. военните вече носят маски, но те все още са стари маски и не защитават на 100% военните от химически и биологични оръжия. Така Александър фон Хумболт изобретява дихателен апарат за миньори. През 1912 г.ГаретА. Морган, афроамерикански изобретател, създавабезопасна шапкабезопасна шапкаидимовия щитдимсъс система от парче памук с два маркуча за събиране на въздуха близо до земята.        В близост до изхода на тръбата има мокри гъби. Тази нова технология шокира света, когато Морган я използва за спасяване на затворници.
В началото на Първата световна война канадските войници използват хлорен газ, който германците копират. хлораминиподобни на газови ефекти.  

След появата на военни&nbspи атомни бомби, изследователите бяха принудени да намерят начин да защитят своите изтребители.

2) Интересите на CBRN 

Комплектът за оцеляване с газова маска Комплектът за оцеляване с газова маска е най-добрата защита срещу всички заплахи. В случай на спешност.
Ядрените, биологичните и радиоактивните агенти могат да се борят и с химикали, вредни съставки, газове, пари, твърди или течни аерозоли и др.

Газови маски, сертифицирани с качествени продукти: нашите спасителни газови маски CBRN са преминали стандарта EN 136: 1998 CL.3
и също така отговарят на изискванията на системата CBRN.

Многофункционални – многократни приложения: разгледайте многобройните приложения на нашите маски CBRN днес. Те са идеални за лична употреба, но също така и за професионални служители, пожарникари, както и в промишлена и лабораторна
среда. Те могат да се използват и в случай на пожар, природно бедствие или дори пандемия. Защитете себе си и семейството си.

Ергономия и комфорт: CBRN маската има висококачествена ергономия, ергономичен дизайн, интелигентен въздушен поток за предотвратяване на замъгляването, система за дишане и гласова диафрагма. Можете да носите очила дори с маска.

 

3) Общи характеристики на CBRN 

Обикновено се състои от маска и филтър:
 така че това е филтриращ респиратор с лицева част (ARF), а не самостоятелен дихателен апарат (SCBA). Дивинг с газ (кислород, азот и др.) може да работи независимо от качеството на околния въздух.

Токсичните вещества , присъстващи във въздуха, могат да бъдаттоксични.във въздуха могат да бъдат звезди (като дихлорметан), течности или твърди вещества под формата на аерозол.span> (като иприт, използван през Първата световна война), или биологични вируси, токсини или спори. Повечето филтри са способни да издържат на две заплахи. Някои филтри могат да задържат и радиоактивен прах.

 

CBRN маска

 

4) Работа с маските CBRN 

Всяка CBRN маска трябва да работи със следните системи: 

 • Филтрацията включва задържане на частици или патогени с различни размери. Повечето филтри са проектирани така, че да предотвратяват разпръскването на частици с размер 0,3 микрона или 300 нанометра. Средният диаметър на вируса на дребната шарка 1 е 220 нанометра, което използва по-фин филтър. Бацилите на K. tuberculosis са с големина между 1 и 10 микрона 2 и могат лесно да бъдат блокирани.
 • Абсорбцията е физически процес, при който газове или течности се задържат от тялото или от (обикновено по-голям) субстрат. Адсорбцията е процес, при който материалът се задържа върху повърхността на молекулите на тялото или субстрата. И двата метода елиминират рисковете, свързани с частици или газове. Въпреки че могат да възникнат някои химични реакции, те не са необходими, тъй като процесите зависят от идеалните електрически заряди (например, ако целевата частица е положително заредена, ще се използва отрицателно зареденият субстрат). Материалите, от които се изработват маските за лице, включват активен въглен (силно порест въглен) или зеолит.Примитивната защита, основана на този принцип на абсорбция, може да се използва в случай на пожар: просто накиснете роклята във вода и покрийте носа и устата с кърпички. Повечето от токсичните газове, дим и сажди ще бъдат ретикулирани от текстила или разтворени във водата, което дава по-големи шансове за оцеляване на човека, който се опитва да избяга от произшествието.

 • Тези два принципа водят до следната хипотеза: Материалът, който трябва да се отстрани, обикновено е по-активен (химически) от въздуха. За тази цел се използва интерактивно вещество, например киселинно покритие или твърда смола. Тези вещества се състоят от групи атоми, чийто състав и разположение имат различни свойства. Например смолата може да е специализирана в определен набор от токсични вещества. Когато реагентът влезе в контакт със смолата, той се трансформира в по-малко токсично вещество, което или следва пътя си, или се блокира. По време на Първата световна война британската маска, наречена Hypo Helmet, блокира газообразния хлор (бертолит), като взаимодейства с натриев тиосулфат 3. По-късно, през 1916 г., германските и британските маски предпазват от фосген, като взаимодействат с хексагонален метил нитрамин.

Въпреки че дизайнът на маската бил базов, той предлагал основна защита на британската армия в битка и показвал, че тя няма да бъде напълно бедна. Тъй като конфликтът продължава, при проектирането и усъвършенстването на други продукти ще трябва да се вземат предвид и други токсични вещества.

Винаги е полезно да имате CBRN маска, защото представете си, че ако настъпи биологична война и маските ви свършат, имате многократно използваема и практична CBRN маска, тя ще ви спаси от извънредни ситуации.

Нашите CBRN маски са с превъзходно качество, тъй като всички те имат :

 • Усъвършенствана и издръжлива полиуретанова защитна бариера.
 • Аудиоустройство за улесняване на комуникацията без всмукване на въздух.
 • Ефективно леко тегло в покой,
 • Воден канал, в който потребителят лесно може да хидратира проводниците.
 • 180° зрително поле за по-добро копиране, отлично пропускане на светлината.
 • Устойчива вентилационна система за патрона с CBD.

Нашите CBRN маски: 

 • Маска на БЧК, дишаща
  мрежа
Колко полезна е CBRN маската?

Тази удобна маска е мека, гъвкава и удобна за носене. Той се адаптира към размера на главата ви. Тази маска е оборудвана с двоен филтър за издишване за плавно дишане и отлична влагоемност.

 • Маска NBCR, двойна дихателна маска с маска
За какво служи CBRN маската?

Тази PVC маска съдържа корпус с филтър с активен въглен и компютърни очила. Той включва основно тяло, филтърна касета, дихателен клапан и връзка. Това устройство ви предпазва от вдишване на прах и фини частици.

 • Маска CBRN, прахова
  маска
За какво служи маска CBRN?

Праховите маски са от съществено значение за защита от замърсяване. Съдържа два професионални дихателни клапана за подобряване на дишането при използване на звук. Висококачествената маска от плат е гъвкава и дишаща.

 • Маска CBRN,
  поликарбонат
За какво служи маска CBRN?

Фен сте на пейнтбола? Сложете си тази маска, тъй като тя е направена специално за вас. Той предлага висока степен на защита, отличен дълготраен комфорт и оптимален ергономичен дизайн.

 • Маска NBCR, неръждаема стомана + алуминиево
  фолио
За какво служи маската CBRN?

Дъхателното предпазно устройство е спасителна маска при пожар, топлинно излъчване, дим и други защитни мерки. Тази плътно прилепваща маска е подходяща за всички видове лица.

 • Маска CBRN, неръждаема стомана + алуминиева
  стомана
За какво служи маската CBRN?

Този дихателен апарат е идеален за защита срещу въглероден оксид, HCN, токсични изпарения и др. Водоустойчив, подходящ за всеки тип лице.

 • Маска CBRN, мека
  гума
За какво служи маската CBRN?

Тази маска е подходяща за всеки тип глава, включително за пълнолицева маска и каничка. Той
има
единична леща за очила с голям окулярен прозорец, широко зрително поле, добра осветеност и отлична устойчивост на удар.

 • Маска CBRD, комплект военни очила за по-добра
  защита
 • За какво служи маската CBRD?

  Комплектът включва мека силиконова маска, корпус на филтър с активен въглен, дихателен клапан и еластична лента. Устойчиви на удари, лещите са изработени от полиуретан. Можете да го носите на Хелоуин или на косплей парти.

  • CBRN маска, мека силиконова
   полумаска
  За какво служи CBRN маската?

  Промишлените, селскостопанските и изследователските институции, изложени на органични пари, може да искат да ви предупредят, че тази маска е от съществено значение, за да ви предпази от вдишване на прах и фини прахови частици.
  Два филтърни елемента, дихателен клапан и предпазни очила.

  • BRCN маска, изработена от висококачествен полиестер и метален
   TPU

   

  За какво служи CBRN маската?

   

  Маската е предназначена за игри на пейнтбол, военни игри, игри за оцеляване и др. Той осигурява пълна защита на главата и лицето на потребителя. Благодарение на добрия дизайн тази маска може да се регулира според размера на главата.

  • Маска за CBRN, изработена от висококачествен
   неопрен
  За какво служи маската за CBRN?

  Тази маска за прах за открито е проектирана така, че да осигурява максимална защита и равномерно дишане за цялото семейство. Състои се от стандартна система за филтриране на частици N992, филтър с активен въглен, устройство и два изпускателни клапана.

  • Маска CBRN, изработена от силиконов поликарбонат
  За какво служи маската CBRN?

  Тази маска е за многократна употреба, удобна и издръжлива. Използва се в промишлеността, строителството, минното дело и други сектори. Тази маска е оборудвана с голяма леща, която осигурява широко зрително поле. Благодарение на лекия си и балансиран дизайн той е лесно преносим.

  • 3M 6200 CBRN маска,
   полумаска
  За какво служи CBRN маската?

  Това е комбинация от маска за лице, картонени кутии, два памучни полуфилтъра, два контейнера за филтри и два филтъра. Удобно проектирана, тази маска ви осигурява добра видимост, много съвместима със защитата на очите и главата.

  • Маска на БНБК, изработена от висококачествена
   гума
 • Маска
  на
  БНБК, изработена от висококачествена
  гума
 • .

  За какво служи маската CBRN?

  Тип 87 се използва в промишлеността, селското стопанство, складовете и научните изследвания и не се използва във военни приложения. Голямата триизмерна леща осигурява отворено зрително поле, както и добра оптична
  устойчивост.

  Все още се предлагат други CBRN маски, които ще ви предпазят от здравна пандемия и замърсяване, причинено от съвременните токсични газове. Приканвам ви да следите нашия сайт възможно най-често, за да не пропускате промоции, както и да имате нови продукти, които навлизат на пазара на военни излишъци.Надявам се, че
  тази статия ви е помогнала да разберете функциите на CBRN маските, което със сигурност ще ви накара да купите тази маска на нашия сайт за военни излишъци.Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разберете функциите на CBRN маските, което със сигурност ще ви накара да купите тази маска на нашия сайт за военни излишъци.Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разберете функциите на CBRN маските, което със сигурност ще ви накара да купите тази маска на нашия сайт за военни излишъци.

  Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате някакви въпроси, ние ще отговорим своевременно с отлично следпродажбено обслужване.
  Нашите специалисти в областта на военните излишъци също ще ви насочат в избора ви, ако имате някакви съмнения.Гарантираме ви удовлетворение по отношение на съотношението цена-качество.Няма да съжалявате, че имате автентичен продукт на миниатюрна и издръжлива цена.

  Добра война! 

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *