Какви са лодките във френския флот?

Като почитател на военните или морските армии, вероятно сте се чудили какви кораби има във френския флот? Точно като вас, все още има много хора, които не знаят тази информация, точно както има много хора, които не знаят нищо за briquet tempête или за Италианско военно яке. И да! Не сте сами, но поне като прочетете тази статия докрай, със сигурност ще познаете доста от тях. Това, което имаме предвид, е, че в тази статия ще ви разкажем за, обясним ви възможно най-ясно с няколко описанияза няколко вида или модела лодки на френския флот. Ще видите, че всеки катер има своя собствена мощност, а също и свои собствени специалности. Затова ни последвайте до края на тази статия, за да разберете още повече.

gilets-tactiques

Лодките на френския флот:

В историята на френската военноморска армия са се появили няколко вида лодки. Съществували са както най-големите кораби, така и най-малките. Имало е най-мощните, както и най-малко мощните. Накратко, във военноморските сили е имало всякакви видове лодки, които да ги съпровождат в техните мисии. Има и много лодки, които днес все още се строят или се тестват, и ние ще ви ги обясним, за да не остане нищо случайно. Ще видите редица модели, за които вероятно не сте чували досега. Важно е обаче само да споменем, че към 30 септември 2016 г. този национален флот разполагаше с 60 кораба и 7200 моряци, които бяха разположени в две различни морета и три различни океана.

Кораби в строеж и в процес на изпитания:

Подобно на катерите, в момента се строят и изпробват и няколко други подводници. За този раздел обаче ще се съсредоточим само върху лодките в процес на изграждане и тестване. В този списък имаме фрегата клас „Аквитания“, фрегата за отбрана и интервенция, два кораба за попълване на силите, четири задгранични патрулни катера и четири стандартни десантни кораба. Всички те имат своите имена и е планирано да бъдат доставени през следващите пет години, считано от 2022 г. Общо плюс подводниците, които не споменахме, това включва повече от 150 тона, ако очевидно изключим току-що планираните и тези, чието строителство все още не е започнало.

Допълнителни спомагателни кораби в националния флот:

Преди да обясним различните видове кораби в националния флот, за вас е важно да знаете, че е имало допълнителни спомагателни кораби. За това можем да видим полярния кораб със смесено предназначение. Той е предназначен за суверенитет над френските южни и антарктически земи, както и за снабдяване на научните бази, които са с вместимост 4200 тона. По-специално, има баржа за вдигане на котва и лодка за вдигане на мрежи ERF. Една от тях, която се използва за борба с незаконния риболов, чиято обща маса е 200 тона. Полярният плавателен съд, за който говорихме по-рано, се нарича Astrolabe P800. Всички тези лодки са важни сами по себе си, като просто осигуряват допълнителна подкрепа.

quels-sont-bateaux-marine-francaise

Различните видове лодки във френския флот:

Повече повтаряме, че във френския флот има различни видове лодки. Поради тази причина по-долу ще ви ги обясним според всяка категория, която тя обединява. Що се отнася до бойния катер или кораб, има и спомагателни катери или кораби и накрая катери или кораби за обществени услуги. Всяка от тези категории групира типове лодки с различни модели в зависимост от тяхното използване. Те имат роли и мисии, които трябва да бъдат изпълнявани от морските пехотинци, независимо дали във военно време или в битка. Ще намерите информация за тяхната кратка предистория. Важно е да се спомене, че всички катери, за които ще говорим, все още са на въоръжение във френските военноморски сили.

Бойни катери или кораби:

Сред бойните катери можем да споменемядрения самолетоносач Charles de Gaulle R91, който обхваща 42 500 тона. Имаше и амбивалентно настаняване с 3 амфибийни хеликоптероносача PHA, клас „Мистрал“ с 21 500 тона. Четири 300-тонни бързи амбиентни товарни кораба EDAR, 2 200-тонни стандартни амбиентни товарни кораба EDAS и 9 150-тонни баржи за оборудване CTM. Има и фрегати от първи ранг с ранг разрушител, кодирани с буквата D в класификационната система на НАТО, включващи 2 фрегати за противовъздушна отбрана от клас Horizon FDA с тегло 7000 тона и 7 многоцелеви фрегати FREMM от клас Aquitaine с тегло 6 278 тона. Има
и фрегати от втори ранг, включващи 5 леки стелт фрегати FLF от клас La Fayette с тегло 3 700 тона и леката фрегата Surcouf F711.

Френските военноморски сили разполагат и с6 контролни корвети FS от клас Floreal с тегло 2 950 тона с контролната фрегата Ventôse F733. Що се отнася до океанските патрулни катери, той се състои от 6 патрулни катера PHM от клас d’Estienne d’Orves, включително стари авионосни катери с тегло 1 340 тона. Що се отнася до леките патрулни катери, той включва 3 патрулни катера Antilles Guyane от клас La Confidence PAG с тегло 700 тона, 1 патрулен катер от клас P400 с тегло 480 тона, 3 патрулни катера за обществени услуги от клас OPV 54 PSP с тегло 410 тона и други патрулни катери. Корабите за противоминна борба са 9 тристранни миночистача CMT от клас Eridan с тегло 615 тона. Включително 4 базови помещения за водолази за миночистене клас Vulcan BBPD с тегло 490 тона  и 3 помещения за сонарни влекачи клас Antares BRS с тегло 330 тона.

quels-sont-bateaux-marine-francaise

Кораби или сгради за снабдяване

В този раздел имамекораби или сгради за военна употреба и за снабдяване. Той включва 2 кораба за командване и снабдяване от клас Durance BCR с тегло 17 500 тона. Кораби за поддръжка и помощ: 4 столични БСАМ (клас Loire) с тегло 2950 тона и 4 задгранични БСАМ (клас d’Entrecasteaux) с тегло 2300 тона. Кораби за изпитване и измерване: BEM с тегло 21 000 тона, наблюдателен кораб с тегло 3 600 тона и кораб за изпитване на противоминни кораби BEGM от клас La Pérouse. Има и 1 600-тонни кораби за подпомагане на водолазното дело BSP. Има учебни кораби, 2 учебни брустверни кораба и кораби за снабдяване на военните бази. Сред тях са 2 ролборда Compagnie Nationale de Navigation, 1 1100-тонна баржа за транспорт и обслужване CTS и 3 баржи за превоз на оборудване CTM:   

  • на A645 Alizé от Тулон (2004 г.)
  • на VN Partisan – чартиран – Брест
  • the VN Rebel – чартиран – Тулон

Кораби или плавателни съдове за обществени услуги

В тази категория са хидрографските и океанографските кораби или плавателни съдове.
Тя се състои от3 хидрографски кораба клас La Pérouse (BH) с товароподемност 950 тона и океанографски кораб BHO с товароподемност 3 300 тона. Има и чартърни кораби за обществени услуги, включително 4 чартърни кораба за поддръжка и помощ (BSAA), 4 влекача за интервенция, помощ и спасяване (RIAS), наречени L’Abeille Liberté и Le Jason. Що се отнася до учебните кораби, флотът се състои от общо 8 учебни кораба тип „Леопард“ с тегло 470 тона и 2 учебни кораба за навигация тип „Глицин“ с тегло 300 тона. Добавени са и ветроходни шхуни от типа Paimpolaise, катери и яхта. Най-популярните от тези кораби са Guépard A752 и шхуната Belle Poule A650.

Френският флот:

Няколко пъти вече сме повтаряли това за флота, но сега наистина ще ви го обясним, за да няма повече объркване. Поради това е важно да знаете, че военноморският флот може също толкова лесно да бъде наречен военноморска армия, морска армия или морски сили и всичко останало. Тяхната зона на действие, както подсказва името, е в морето, откъдето идва и необходимостта от морски плавателни съдове, особено лодките, които току-що видяхме. Всеки от войниците, от които се състои, има роли както във военно, така и в мирно време. Те играят важна роля в националните армии. С течение на времето обаче зоната им на действие се разширява и включва действия под водата, на повърхността на морето, във въздуха. И дори в космоса, като всяка от тях разполага със собствено оборудване и средства за придвижване и нападение. В тази армия важи всичко, както в другите армии, включително и ранговете на йерархията на персонала.

Наводненият флот на френските ВМС се оценява на 120 кораба над 100 тона, включително 50 над 1000 тона, без чартърните кораби и пристанищните единици, включително влекачи, баржи и всички останали.
Той се състои от 82 бойни кораба и 38 кораба за поддръжка. Сред всички морски сили Франция е на второ място след европейците по наличие на самолетоносач. Що се отнася до подводния флот, той се състои от десет единици, всички с ядрен двигател, четири от които са въоръжени с ядрени балистични ракети. Що се отнася до военноморската авиация, тя разполага с около 180 самолета, включително самолети и хеликоптери. Понастоящем във Военноморските сили работят над 42 000 души, от които 38 829 военнослужещи и 2 700 цивилни. Тези военнослужещи могат да разчитат и на подкрепата на 6 500 резервисти.

quels-sont-bateaux-marine-francaise

Кораби на френския флот на въоръжение:

Френският флот към днешна дата има на въоръжение общо 116 кораба с водоизместимост над 150 тона, половината от които са с водоизместимост над 1000 тона. Тези плавателни съдове са разделени на две основни категории: бойни плавателни съдове, които включват подводници, самолетоносачи, фрегати, патрулни катери, миночистачи и десантни кораби, и спомагателни плавателни съдове. Надводните кораби са с обща маса над 150 тона, с изключение на пристанищните единици и наетите кораби. Военноморските сили разполагат и с 16 патрулни катера и 16 единици за борба с мини. Общият му тонаж с пълен товар е около 404 000 тона, което го поставя на 7-мо място в света сред съвременните военноморски сили.

Основни военноморски сили:

главни, които заемат голямо място в класацията на морските сили. Сред тях са Русия, известна още като Руски военноморски флот, Япония, Обединеното кралство и Съединените щати, както и Кралските военноморски сили, Индия или Индийските военноморски сили, Франция или Френските военноморски сили и няколко други държави като Южна Корея, Тайванили Италия. Следва да се отбележи, че тази якост е взета предвид във връзка с тонажа на техните кораби, т.е. тонаж при пълно натоварване за надводните кораби, водоизместване при потапяне за подводници. Поддържащите плавателни съдове обаче не се вземат предвид, дори за тези, които са от съществено значение за тях.

Информация и статии на ваше разположение:

Удовлетворени ли сте? Ако не, горещо ви препоръчваме да отидете и да прочетете другите ни статии за армиите и ще видите, че след това всичко ще ви е по-ясно. Ако сте почитател или фен на армиите, е важно да знаете, че тук предлагаме редица статии за армиите във всички области. Дори ако искате да се обучавате за военни в някоя област. При нас все още можете да намерите своето щастие с нашите задоволителни артикули, всеки от които ще има ясно описание. Защото те са не само с отлично качество, но и с най-доброто съотношение цена-качество, което няма да намерите никъде другаде. Затова посетете нашата колекция, за да намерите това, което търсите. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *