Кои са 4-те корпуса на френската армия?

На първо място е необходимо да се знае, че френската армия е отговорна за защитата на населението, територията и националните интереси. След преустановяването на националната служба за всички французи, родени след 28 февруари 1979 г., тя е трансформирана в професионална армия, съставена от професионални действащи военнослужещи, военни резервисти и цивилни лица. По този начин, бидейки армейски корпус, той обозначава голяма военна единица, съставена от няколко дивизии, обикновено от 3 до 4.

Този корпус след това е заменен от няколко специализирани части, които са назначени за изпълнение на специални мисии или временно подсилват дивизиите. При това положение, за да разберете по-добре, не търсете повече, тъй като тази статия ще ви помогне да узнаете цялата съществена информация за 4-те корпуса на френската армия. Нещо повече, не се колебайте да посетите нашия онлайн магазинВоенни излишъци, ако искате да направите своята покупка или ако просто искате да получите съвети и насоки за това как да изживеете най-добрите си приключения. Ние сме тук, за да ви помогнем във всичките ви мисии. Особено при нас има всички аксесоари за военните и облекла за военните, като например аксесоари за военните, които ще ти бъдат полезни.

casques-militaires

Различните корпуси на френската армия

За да разберем повече за различните корпуси, които съставляват френската армия, първо ще разработим 4-те основни силни страни на армията, за да определим на второ място най-добрите сред корпусите.

Какви са 4-те основни сили на френската армия?

Поставени под командването на началника на Генералния щаб, въоръжените сили се състоят от четири основни вида оръжия, а именно

  • Силите :нейните задачи са да допринася за стратегическото използване на отбранителната политика. Тя допринася за функцията на знанието и предвиждането чрез разузнаване и прогнозиране, които са от съществено значение за свободното и суверенно вземане на решения. Тя играе жизненоважна роля за защитата и сигурността на френския народ срещу всички рискове и заплахи, както на националната територия, така и извън нея. След това тя участва заедно с другите армии във външна интервенция.
  • Въздушно-космическите сили Френските военноморски сили допринасят преди всичко за изпълнението на стратегическите мисии за ядрено възпиране, сигурност и външна намеса. Освен това той гарантира сигурността и отбраната на бреговете на континентална Франция и в чужбина, както и на специалната икономическа зона на Франция. Освен това изпълнява полицейски и спасителни мисии и осигурява безопасността на френските граждани. И играе важна роля във външните операции на Франция благодарение на способностите за проектиране на сили, които му позволяват военноморската въздушна група и амфибийната група, формирани около корабите и командването.
  • Националната жандармерия е въоръжена сила, създадена, за да гарантира прилагането на законите и поддържането на реда. За изпълнението на своите съдебни и граждански операции националната жандармерия може да бъде поставена под ръководството на началника на отбраната за изпълнението на своите военни операции.

Кой е най-добрият корпус в армията във Франция?

командо Юбер. Този командос принадлежи къмелитните френски специални въоръжени сили. Тя е една от седемте морски командоси на френските военноморски сили. Специализирана е в подводни действия и борба с морския тероризъм и е съставена от бойни плувци. Нейните членове преминават през процес на подбор, какъвто няма друг. За да разберете повече, нека разгледаме нейнотообучение, както и неговатаорганизация.

  • За да станете един от около стоте мъже в това командосско или военноморско подразделение, базирано в Сен Мандрие край Тулон, трябвапърво да преминете драконовските тестове за влизане в едно от седемте командосски подразделения. Това елитно обучение е сравнимо с това на американските военноморски тюлени или британската служба за специални лодки. Така учениците, които успешно са издържали изпитите, получават сертификат за боен плувец и са разпределени към командоса Хуберт или към морската секция, в зависимост от избора си.
  • Със 100 души, всички оперативни скачачи, командосът „Юбер“ е организиран под командването на старши офицер от френските военноморски сили. Тя е разделена на две роти, катопървата рота се състои от около петдесет плувци, а втората рота изпълнява ролята на поддържащо звено и работи като тилова база.По този начин всеки от членовете ѝ е военен, обучен във всички форми на водене на война.

Съставът на всеки корпус във френската армия

С оглед на по-доброто разбиране ще разгледаме как е съставен всеки армейски корпус чрез неговата организация.

Организацията на първите два корпуса на армията

Трябва да се отбележи, че началникът на Щаба на отбраната (ЩО) отговаря за използването на силите и командва военните операции. След като казахме това, нека да разгледаме как са организирани двете въоръжени сили: 

  • В армията началникът на щаба упражнява, под ръководството на началника на щаба на армията, командване на лезия над цялото военно формирование. От 1ᵉʳ юли 1016 г., като част от плана, то е организирано около главни командири на ниво военна група и тринадесет команди на ниво дивизия. Те включват щаба на специалните сухопътни сили на армията на леката авиация, включващ въздушно-бойна бригада и 1-ва дивизия в Безансон, както и 3-та дивизия в Марсилия. В резултат на това,тези отдели на сухопътните войски (CFT) помагат да се осигури за CEMA командването, обучението, тренировката и подготовката за участие във военната група. Това ѝ позволява да изпълнява оперативните договори на групите в рамките на армията. Те разполагат със съвместна дивизия, като например силите „Скорпион“, и специализирани командвания. Например във Франция има бригада за парашутен десант и спешна помощ. Нещо повече, този армейски корпус има няколко полка, като пехотен полк, кавалерийски полк, артилерийски полк и морски групи (морска пехота, морска артилерия).
  • В armée de l’air et de l’espace са най-старите военновъздушни сили в света. Организирани са в съответствие с глава 4 от дял II на част III от френския Кодекс на отбраната. Ръководят се от началника на Щаба на военновъздушните и космическите сили (CEMMAAE) и от министъра на въоръжените сили, който ги контролира чрез Генералния инспектор на въоръжените сили (IGAAE). Групата се състои от отдел „Човешки ресурси на ВВС“, аеронавигационна промишлена служба (SIAÉ), отдел „Експертиза и проучвания“ и три командвания по видове групи. Разглеждат се стратегическите военновъздушни сили (CFAS), въздушните групи и въздушната отбрана и въздушните операции (CDAOA). Като цяло тя разполага с 40 531 военнослужещи, от които 6 413 офицери, 23 695 сержанти и 158 доброволци. Броят на цивилните служители е 5312. Освен това в летателните му подразделения иматри ешелона като ешелон на крилото, ешелон на ескадрилата и ескадрила.

Организация на други корпуси

По принцип корпусът често разполага с резерв от няколко полка в процес на обучение. Той се командва от корпусен генерал или понякога от дивизионен генерал. И така, що се отнася до организацията на другите корпуси, по-долу ще ви покажем как са организирани те.

  • Националната морска: нейната организация е определена в Глава II от дял II на част трета от Кодекса на отбранатаОбщо тя се състои от обучение, разпределено между щаба на Военноморските сили, морските въоръжени сили, морските командвания с териториална юрисдикция, службите, както и организациите за обучение на персонала. Освен това, що се отнася до функционирането на неговите командвания, можем да видим, че има оперативни командвания и органични командвания. Командирът на ВМС осигурява оперативната готовност на групите, които са под негово командване, и следователно отговаря за набирането, първоначалното обучение, дисциплината, морала и военното състояние на ВМС. За да изпълняват задълженията си, Военноморските сили са постоянно активни в трите основни пристанища във Франция и в осем военноморски бази в чужбина и зад граница. Той разполага с общо 35 113 моряци, от които 4559 офицери, 23 043 сержанти и 736 доброволци. Броят на цивилните служители е 2 671. 
  • Националната жандармерия: можем да видим, че тя присъства на територията на цяла Франция, а също така изпълнява задълженията си и в чужбина. По принцип тя се състои отактивно обучение и отрезервни формирования. В състава ѝ влизат: Генералната дирекция, Генералният инспекторат; департаментската жандармерия, мобилната жандармерия, задграничната жандармерия и жандармерията-прокурор; Републиканската гвардия на жандармерията; специализираните части; групите за намеса; административните и помощните части; и накрая – звената за обучение на персонала. В териториално отношение силите покриват 95% от територията на страната, където живее 50% от населението. Що се отнася до специализираните ѝ подразделения, те саразположени „по трудово правоотношение“ за своята област на специализация към различни министерства. Трябва да се отбележи, че в различните подразделения, описани по-горе, някои от тях имат характер на специализирана заетост. При това положение съвместните организации или ОИА по този начин дават предимство на функциите, общи за армейските групи.Тези ОИА са или пряко прикрепени към ЕСС, или са прикрепени към някое от неговите подчинени.

За повече съдържание за военните, облеклото и военни аксесоари, посетете Military Surplus.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *