Защо казваме флагман?

Често чуваме думата флагман във връзка с кораб. Това е така, защото основната функция на кораба е да служи като флагмански кораб за флота и моряците. Има няколко думи, които хората използват по отношение на кораба, но нито една от тях не е по-разпространена от „флагман“. Думата „флагман“ се определя като кораб или самолет от най-високата и най-важна категория на флота или военноморската група. Ако четете тази статия, има вероятност да сте виждали реплики на военни знамена, използвани по време на война или за церемонии като паради и погребения. Изведнъж ми идва на ум един въпрос Защо казват флагман? За да получите повече информация за това, създадохме тази статия специално за вас. Това ще ви помогне да разберете по-добре как работи тази дума и какъв е светът на военноморските сили. И нещо повече – в това ръководство ще ви разкриеммного изненади.Открийте широка гама от военно облекло и аксесоари (военна чанта, тактическа ръкавица, военна тениска,… )на нашия уебсайт!

Sac-marin

Определение за флагман

Терминът „флагман“ често се използва в морската индустрия за описание на голям кораб или плавателен съд, който е отговорен за воденето на флотилия от други кораби. Терминът произхожда от времето на ветроходните кораби, когато капитанът е плавал със собствения си кораб начело на флота, като се е уверявал, че всички знаят къде отива. Флагманът е океански плавателен съд от най-високо качество. В него има всичко, от което се нуждае един капитан, за да командва флота, дори ако не е на борда. Поне така казваме, когато говорим за кораби, ракети и самолетоносачи. Терминът „флагман“ е доста лесна за дефиниране дума, особено в сравнение с определението за него.

 Флагманът е кораб или самолет с най-високо качество и въоръжение в своя клас, обикновено първият интегриран и обикновено най-модерният. Флагманският кораб обикновено е най-големият кораб във флота, той може да бъде и най-мощният или най-скъпият. Но той може да бъде и самолетоносач. Съществуват много различни видове кораби и всеки от тях има свое име. Използваме думата „флагман“, за да обозначим най-важния кораб във вашия флот. Той може да бъде крайцер, разрушител или фрегата. Терминът „флагман“ е стар и идва от времето, когато корабите са били кръщавани на своите командири. В онези времена е било обичайно капитаните от ранг да се издигат в редиците с течение на времето, като накрая стават адмирали. Така че, когато един кораб е наречен „флагмански“, това означава, че той има честта да бъде един от най-важните кораби във вашия флот.

Това е кораб, който има честта да бъде един от най-важните кораби във вашия флот.

Историята на думите флагман

Флагман може да бъде всеки вид военен кораб; той просто трябва да бъде по-голям от всеки друг кораб във флота ви. Най-известните флагмански кораби са самолетоносачите на ВМС на САЩ и бойните кораби на британския Кралски флот. Но в този раздел ще ви представим най-важните моменти от историята. Възползвайте се от нашите промоционални оферти за различни артикули (boina , военни яки,…)

 • Терминът „флагман“ е термин, с който се описва кораб или самолет, който е най-технологично напредналият и сложен в своя клас. През годините терминът „флагман“ е използван по различни начини.
 • Например в строителната индустрия.
 • През XVI век испанският изследовател Хуан де Бермудес има за свой флагман кораба „Сан Диего“, с който изследва територията, която ще се превърне в Мексико. Той се върнал със злато от експедицията си и го нарекъл Сан Диего, на името на свети Дидак, покровител на Мексико.
 • Думата „флагман“ първоначално се използвала като прилагателно, описващо кораб, който бил първият, който се виждал по време на плаване или изследване. Използва се от 1693 г., когато английският изследовател Джон Дейвис го използва, за да опише кораба HMS Discovery на Хенри Хъдсън по време на второто му пътуване до Америка.
 • Терминът „флагмански кораб“ може да се отнася и за самолетоносач или боен кораб, който е по-голям от всеки друг кораб от своя клас и служи като собствена въздушна група, позволяваща му да изстрелва изтребители и хеликоптери на вражеска територия, без да има нужда от ескортиращи кораби като разрушители или крайцери.

Различни видове флагман

Използваме термина „флагман“ за обозначаване на кораб, който е най-модерният от своя клас или най-важният от своя вид. Когато казваме „Това е нашият флагман“, говорим за кораб, който определя стандартите за останалите кораби от своя клас. Съществуват четири вида флагмански кораби: крайцери, разрушители и фрегати.

why-said-ship-flagship
  • Крайзерите са
   най-разпространеният тип флагмански кораби. Те се използват като помощни кораби за други кораби, като разрушители, фрегати и бойни кръстосвачи. Крайцерите са големи и бързи кораби, които могат да използват скоростта си за бързо елиминиране на по-малки вражески кораби.
  • Разрушителите са по-малки от крайцерите и по-големи от фрегатите. Те имат повече огнева мощ от крайцерите и по-малко от фрегатите. Разрушителите са по-малки крайцери, които могат да поберат до 2000 пътници наведнъж. Те
   имат по-малко удобства от крайцерите и обикновено са по-евтини от тях.
  • Фригите са най-малкият тип кораби във френските военноморски сили. Те разполагат с най-малка огнева мощ сред трите вида адмирали. Фрегатите са още по-малки от есминците, но могат да превозват едновременно до 1000 пътници. Този тип кораби често се използват за военни цели, тъй като са по-малки и по-маневрени от крайцерите и разрушителите. Те не са толкова тежко въоръжени или бронирани като крайцерите или разрушителите, но все пак могат да бъдат много полезни поради своята скорост и маневреност.
  • Крайцерите са тип най-популярният кораб за посещение. Те са с най-голям капацитет и могат да поберат до 10 000 пътници едновременно. Освен това те
   разполагат с голямо разнообразие от възможности за хранене, развлечения и други удобства на борда.

  Разпределение на военните кораби

  Разпределихме всички кораби в света. И, честно казано, това е доста голяма работа.

  • Първите кораби в класацията: това са тези, които започнаха всичко. Това са корабите, които са се наложили в историята и са съществували толкова дълго, че са се превърнали в синоним на това какво означава да си военен кораб. Това са тези които ще се изправят срещу всеки друг кораб от своя клас: те са бързи, маневрени и имат голяма огнева мощ. Освен това могат да превозват повече хора и товари от по-нископоставените си събратя.
  • Кораби от втори ранг : все още са доста големи, но не толкова, колкото корабите от първи ранг. Корабите от второ ниво са идентични с тези от първо ниво, с изключение на едно нещо: те са по-заемни и по-малко маневрени от корабите от първо ниво. Освен това те нямат толкова много оръжия и толкова много екипаж на борда, така че трябва да бъдете внимателни, когато се изправите срещу някой от тях!
  • Кораби от трето ниво ;Това по същество са бойни кораби, които не са толкова способни, колкото корабите от първо ниво, но все пак могат да се защитават срещу повечето други кораби.
  • Кораби от четвърто ниво : това са по същество кораби от трето ниво, но не са толкова добри в боя или маневрите, колкото корабите от четвърто ниво.
  • Кораби от пети ранг : това са по същество кораби от четвърти ранг, но нямат реални качества, освен че могат да поемат удари от по-големи кораби, без да потъват напълно!

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *