Кой назначава генерала?

Във Франция офицер е генерал или генерал с равностоен ранг в друг военен корпус.Генералният офицер е апострофиран генерал в армията, военновъздушните сили и националната жандармерия,адмирал в националния флот,генерален комисар в службата на армейския комисариат,генерален администратор в морската администрация, генерален инженер в корпуса на оръжейните инженери, службата за въоръжение и националната жандармерия./b> по морските въпроси, генерален инженер в корпуса на инженерите по въоръжението, оперативната енергийна служба и службата за отбранителна инфраструктура, лекар в здравната служба на въоръжените сили и генерален контрольор в общия контрол на въоръжените сили. Но как се назначават те?

Vêtement de chasse

Назначаване на офицер

Генералните офицери се назначават отb> президента на републиката в пълен състав на Министерския съвет измежду полковниците и капитаните от флота, които са заемали командирска отговорност за офицери по въоръжението, измежду главните инженери (въоръжение като оборудван тактически колан,  оперативна енергия, инфраструктура), главните комисари (стопанисване) и началниците на служби (здравеопазване).

Как да стана офицер:

Да си облечен в хубава военна куртка момче не е достатъчно.
Екипният дух, душата на лидер, чувството за отговорност и инициативностАко разпознаете себе си в този портрет, можете да кандидатствате за офицерска длъжност в армията, при условие че преминете специално обучение. Обясняваме подробно как да направите това, в зависимост от нивото на образованието ви.

Записване във военно училище със или без бакалавърска степен, за да станете офицер

Да бъдеш офицер във френската армия означава да бъдеш професионален командир, способен да обучава, да използва &.nbsp;военно оборудване и да ръководи мъже и жени. За завършилите, които искат бързо да поемат отговорности, днес са на разположение два уникални пътя: обучение за офицери пилоти на хеликоптери в рамките на Aviation légère de l’armée (ALAT) и първоначално обучение в Германия.

Последното съчетава военно и университетско образование и води до придобиване на магистърска степен (bac+5). То обаче е достъпно само за младежи с перфектно владеене на немски и английски език. Ако нямате baccalauréat, не можете да постъпите направо в офицерско обучение, но всички войници в армията могат да се развиват през цялата си кариера! Така че можете да започнете от най-ниското ниво и да си проправяте път нагоре през годините.

qui-nomme-general

Как да стана офицер във френската армия с бакалавърска степен?“

Има няколко начина да се направи това. Ако имате диплома на ниво Bac+2 (тип BTS /DUT, т.е. 120 ECTS кредита), можете да станете изпълнителен офицер, за определен период от време (на договор за минимум 7 години). ще се научите да ръководите операции и да командвате екипи от средно 10 до 30 войници.

За да
станете офицер на договор и да се присъедините към Сен-Сир – обяснява втори лейтенант Тибо, – трябва да сте много решителни, адаптивни и да дадете всичко от себе си! Ще започнете с шестмесечно военно обучение, последвано от четиримесечно потапяне в бойна единица. Курсът ще завърши с една година в учебно училище като командир на секция, в специалност по ваш избор (разузнаване, логистика, пехотен бой и т.н.).

Друга възможност е да постъпите в ЕСМ в Сен-Сир Коеткидан чрез конкурсен изпит, за да станете офицер от кариерата (този път на постоянен договор).Това
е престижен и взискателен курс, който съчетава човешко, академично и военно обучение, както обяснява Албан, кадет и бъдещ лейтенант: „Имаме между 6 и 8 часа спорт седмично.

Спортът ни позволява да развиваме физическите си способности и ни подготвя за бъдещия ни оперативен ангажимент. Обучението се допълва от специализирани курсове в училището за обучение „и ни дава възможност да получим инженерна или магистърска степен„, посочва Албан. С напредването на кариерата си офицерите, завършили тази програма, един ден могат да станат командири на армията или дори полковници!

А как да станете офицер от армията с bac+3?

С бакалавърска степен, професионална диплома, бакалавърска степен или друга диплома армията също може да ви обучи. Подгответе се да станете офицер-специалист по специалността, която съответства на първоначалното ви обучение. Това може да бъде комуникации, човешки ресурси, информационни технологии, логистика, финанси, право, психология, езици… Преди да подпишете 5-годишен договор, ще се обучавате в продължение на 14 седмици във военно училище и ще преминете допълнително обучение, чиято продължителност ще варира в зависимост от длъжността, която желаете да заемете.

Какво предлага армията за завършилите с bac+5

.

Вие вече имате магистърска степен, магистърска степен или MBA например и по-нататъшното обучение не ви плаши? Не е късно да се присъедините към редиците на армията, ако сте под 25 години! Ще можете да развиете управленските си умения и да се превърнете в истински военен лидер.

В края на 2-годишния курс на обучение можете да станете офицер и след това да имате честта да командвате подразделение от около сто души и да упражнявате щабни отговорности. Но бъдете предупредени: преди да можете да се възползвате от това изключително обучение, което първоначално ще ви доведе до чин лейтенант,ще трябва да преминете през изключително селективен конкурсен изпит, на който могат да бъдат наети само най-добрите. За да го преминете, вашите „оръжия“, разбира се, ще бъдат академичните ви познания и общата ви култура.

qui-nomme-general

Ценностите, които трябва да притежават офицерите:

Зад това много общо наименование се крият няколко десетки професии: офицерите могат да ръководят бойна единица, да поемат мисии със силно административно измерение или дори да бъдат логистици…Различни мисии, всички от които изискват способност за вземане на решения, ръководене на екип, както и изострено чувство за отговорност.

Работата

Офицер по право, офицер по комуникации, алпийски водач, офицер от секцията за оборудване или офицер, специализиран в областта на информационните технологии…, каквато и да е тяхната специалност,офицерите ръководят военни подразделения. В зависимост от техния ранг се променят ролята и отговорностите им. Съществуват 6 звания, съответстващи на кариерното израстване на офицера: лейтенант, капитан, командир, подполковник, полковник, бригадирски генерал.

Мисиите му се състоят в следното:

 • Командироване и надзор: независимо дали е член на кавалерийска, военновъздушна, инженерна, пехотна или пожарна бригада, офицерът има надзорна и поддържаща роля спрямо военната единица, за която отговаря.
 • Обучение : офицерът отговаря за обучението на членовете на своето подразделение, независимо дали те са сержанти или войници. Редовно се планират маневри (упражнения с използване на специфично оборудване в зависимост от специалността на военната част, упражнения за координация с други части, тактически движения и т.н.), за да се усъвършенства техническото майсторство на войниците и да се подготвят за поверените им мисии.

 • Поддържане на груповия дух: това включва осигуряване на сплотеността на войската чрез практикуване на отборни спортове, ролеви игри (обучение, основано на реални случаи, с които войниците могат да се сблъскат), като не се забравят и по-спокойните и дружески моменти. Офицерът трябва да умее да се обединява.
 • Управление на кариерния път на войниците: офицерите управляват кариерното развитие на всеки войник, за когото отговарят.
 • Dводене на подразделението си в бой: офицерът трябва да е готов да влезе в действие (в бой, ако е необходимо) по всяко време.

Забележка: по време на обучението си начинаещите офицери придобиват умения за ръководство, управление, анализ и вземане на решения, като се специализират в една или повече области.

Изисквани качества

 • Способност за вземане на решения и поемане на отговорности: офицерът трябва да спазва дадените му заповеди и да гарантира, че заповедите, които дава на своето подразделение, се спазват; трябва да може да се изказва. Те трябва постоянно да правят избори и понякога се оказват изправени пред тях сами (например в ситуации, когато трябва бързо да вземат решение за действие на терен); те трябва да могат да поемат отговорност за тях докрай. Инициативността, прагматизмът, аналитичният ум, взискателността и образователният подход ще бъдат вашите съюзници за успеха на вашата мисия.
 • Чувство за дълг: офицерът е военен човек. Те прилагат правилата и заповедите, които са им дадени; те довеждат мисиите си докрай, каквото и да се случи. Тази професия задължително включва дисциплина и строгост.

 • Реактивност и адаптивност: офицерът е в служба на своя полк. Така че, ако бъде призован за мисия, той трябва да бъде на разположение (и да направи така, че подразделението му да бъде на разположение) за нея. Това, разбира се, се отнася и за OPEX (задгранични операции), които включват пътувания в чужбина за период от 4 до 6 месеца.
 • Отлична физическа кондиция : Никога не пренебрегвайте физическите условия, добрата спортна форма ви позволява да се адаптирате при всякакви условия.
qui-nomme-general

Каква е заплатата и колко печели един офицер?

 • Отстъпката средната заплата на на служител е между 1 700 и 5 000 евро бруто на месец. Това съответства на нетна заплата между 1 300 и 3 900 евро на месец. Тази заплата може да бъде увеличена от външни операции, известни като OPEX.
 • Заплащането на служителите се изчислява съгласно скала на брутния индекс, която е подобна на скалата на заплатите. Войниците ще получават заплата в съответствие с техния ранг и стъпалата, които са изкачили. Във възходящ ред на заплащане, например полковник ще бъде по-старши и следователно по-добре платен от лейтенант или капитан. Минималната брутна заплата за офицер от армията е около 20 000 евро годишно.
 • След като се издигне в званието, този тип професионалист в областта на отбраната може даочаква заплата до 60 000 евро бруто годишно. Ако военнослужещият участва в външни операции,  той ще има право на бонуси, които ще се добавят към заплатата му. Размерът на тези бонуси зависи от опасността на мисията и продължителността на пътуването. Офицерите ще получават и определени обезщетения в натура. Може да му бъде осигурено ротно жилище или да бъде настанен в полка. той също така ще бъде хранен по време на служба.

Къде да намерите оборудване за въоръжените сили?

Както и да е, ако търсите военни артикули, ако искате да се присъедините към армията или ако просто търсите военни аксесоари, просто защото сте фен, посетете нашия магазин Surplus Militaire. Няма да останете разочаровани. Няма да останете разочаровани.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *