Кога да носите барета ?

The béret homme militaire по-късно се превръща в символ на признание за овчарите във Франция. Той дори се превръща в символ, свързан с френския език в англосаксонските страни. Това все още е част от клишето за французите, които се виждат в чужбина. Беретата е послушна и кръгла шапка, обикновено изработена от ръчно тъкана вълна, памук, вълнен филц или акрилни влакна.Днес за мнозина баретата е просто стилен моден аксесоар.Тази шапка е един от най-старите и най-модерни аксесоари на всички времена. Кога можете да носите барета? Тя лесно може да стане част от ежедневното ви облекло, особено в студените дни. Ако обичате да откривате и добавяте нови елементи към външния си вид, баретата определено ще се превърне в един от любимите ви аксесоари.

Берета

Table of Contents

Берета за всеки сезон.

Берета за всеки сезон.

Той винаги намира своето място, независимо от времето, сезона или събитието, също като bonnet armee. Когато пътувате, сте на почивка или се премествате, баретата е лесна за носене и съхранение. Можете да я съхранявате в плосък вид и когато пристигнете на местоназначението си, лесно да я приберете в чантата си.

Материалите, от които се изработва баретата, са много. Повечето барети са изработени от вълна, за да запазят топлината през зимата. Други са изработени от кожа и синтетични материали. Тези модели са много практични през цялата година.

Модели на барети  

Има различни видове барети, които да носите в зависимост от времето, дейностите, които извършвате, или желанията си  

 • Флийс&nbsp
  ;

Неподвластна на времето и незаменима шапка за хладни жени, които искат да се предпазят от студа с мекота и комфорт. Беретата, която се оказва прекрасна изработка и образцово фино покритие,осигурява отлична защита срещу зимния студ. Със своя цвят той ще се впише лесно в гардероба ви като същевременно добавя трезв и изискан щрих. Модел със скъпо качество, произведен във Франция,който няма да можете да използвате.

 • Лятно
  палто

За защита от слънцето какво по-добро от барета  

А сспециално разработен за лятото, за да сте защитени от слънцето с гъвкавост, лекота и комфорт при всякакви обстоятелства. Модел с прекрасно качество, произведен във Франция от специалисти в областта : С диаметър от 28 cm и състав от органичен памук, ще защити ви ефективно от слънчевите лъчи с гъвкавост и лекотабез да ви приютява обаче. В суров вид ще се впише лесно в гардероба ви, като същевременно ще придаде завършен вид на цветна и модерна визия.Тази барета е мека и лекадишаща и много практична като същевременно остава в актуалната тенденция на ретро шик. С тази барета знаете, че не поемате производствен риск,е вечен, сигурен залог, който ще се запази във времето.

 • Béret Basque Cuir 

Очарователна барета, която свидетелства за италианското майсторство&nbsp. Въпреки това баската барета е шапката, за която се сещате, когато споменете Франция. От десетилетия французите са представени с баретата, тъй като тя е измислена и носена от баските през XIX век. С тази плоска готварска шапка, която може да се носи по различни начини, направо на главата или леко наклонена на една страна, тя добавя допълнителен щрих към всеки тоалет. Този път баретата е изведена в различни цветовекоито лесно ще се съчетаят с гардеробите в по-тъмни нюанси.
Изработен е от кожагладка кожа и затова ще ви предпази от студа тази зима. Освен че е истински моден елемент, тази барета не пести средства за комфорт. Вътрешната страна на шапката е със сатенена подплата и вътрешна комфортна лента за удобно прилягане към главата по време на всички дейности. Тя има и подплата.

Кога да носите барета?

 • Военна барета&nbsp
  ;

Пристанището на берета е много разпространена в различните армейски корпуси и позволява да се определи с един поглед към кой полк принадлежи даден военни. Баретата военнае покривало за глава, мека шапка за глава, изработена от плетен и след това плъстен вълнен филц, без козирка или периферия, с плоска кръгла форма, след това обточена с вътрешна кожена корона. Цветът на баретите има своето значение. Във френската армия има различни цветове барети: 

             Тъмносинята барета “ toutes armes Тъмносинята барета “ всички оръжия “ се носи от пехотни полкове, бронетанкови войски, специални кадри, експертен офицерски корпус, артилерия, инженерни войски, влакови войски, сигнални войски, материални войски, морска пехота, група по специалности на Генералния щаб, пеши бойци, морски стрелци и парашутисти от въздушното командване, стрелци от въздушното командване. Той се носи и от всички части на френско-германската бригада, но с уклон към немския стил.

               Червената парашутна барета за Метрополитенския парашутен полк, а по-късно и за Парашутната морска пехота. Зелената барета е за легионерите. Тя е
носена от
батальоните „Муонгс“ по време на войната в Индокитай, боровозелена барета на младежките трудови лагери, по-късно носена от 7-и африкански изтребителен полк, зелена „английска“ барета на морските командоси, светлосиня барета : европейските жандармерийски сили, 

         Кобалтовосинята барета на армейската лека авиация (ALAT), алпийска барета, тарта на алпийските войски, носена от алпийските пехотни полкове и алпийските ловци, както и от всички части, съставящи планинската пехотна бригада. И накрая черната барета : 4-ти, 5-ти, 16-ти и 17-ти изтребителен батальон, 156-ти пехотен полк, корейски полк, 1-ви ударен батальон и всички бойни танкови полкове

 • Béret chasseur d’alpin 

            Сред специфичните аксесоари за военна единица е béret chasseurкоято е специална украса за глава за френските планински войски. Тази голяма барета, известна още като tarte или pelle, се използва като церемониална и защитна украса за глава от алпийските военни. В гражданската сфера баретата на алпийския ловец е идеален аксесоар за дейности на открито, като туризъм, лов или къмпинг, поради защитните си свойства. Алпийската ловна барета също е стилна шапка за тези, които обичат да се обличат по оригинален начин.

               Беретата на алпийския ловец се отличава с това, че собственикът ѝ потапя краката си в нея, за да ги стопли по време на бивак в планински район или в студен регион. Тази барета също така е много добре защитена от слънчева светлина и падащи предмети, тъй като има гъбена подложка.

 • Беретата с шапка

Наричана още „възраждането на баската барета“, с нейната много британска козирка почти ще си помислите, че сте член на Скотланд Ярд. Той ще ви придаде различен вид, като същевременно ви предпазва от слънчевите лъчи. Благодарение на балансирания си обем, баретата с шапка е идеална за кръгло или овално лице, стига брадичката да не е прекалено изразена. Този модел е подходящ както за мъже, така и за жени, просто трябва да изберете своя стил. Ако искате да го модернизирате малко, направете като децата годиние 90 и я носете настрани

Кога да носите барета?

Беретата за всеки стил

Независимо как се обличате, тя ще знае как да подобри както облеклото, така и външния ви вид. Можете да намерите различни модели във всички цветове и с различен дизайн. Носенето на барета не е задължително да се съчетава с костюмите ви. 

  Баретата е задължителен аксесоар.

Може да се съчетае с всяко облекло в гардероба ви. Той е лесен за носене аксесоар и може да се комбинира с всякакъв вид стил.

 

 • Шикозен аксесоар за всеки стил.

Беретата е идеален аксесоар за елегантна, ежедневна или дори спортна визия. Лесно е да се комбинира с почти всяко облекло. В крайна сметка всичко зависи от стила, който искате да възприемете. Идеални за носене през зимата. Има супер топли барети, които са идеални за зимата. Напълно възможно е да ги включите в стила си през пролетта или дори през лятото.

Ключът към носенето на свещ е да се чувствате удобно в нея.Тя може да се носи по различни начини и пасва на всички форми на лицето

Беретата приляга идеално към главата и може да се оформя по различни начини. Това е унисекс аксесоар, който може да се носи както от мъже, така и от жени.

 • . Тя
  ще
  ви придаде
  артистичен вид, дори ако се обличате спортно или небрежно.&nbsp
  ;

Смесването на стилове е една от най-големите модни тенденции тази година. Спортният и елегантен стил са на първо място в списъка на съвременните жени. Смесването на стилове ви позволява да търсите, експериментирате и да възприемате собствения си стил, като същевременно се чувствате удобно в облеклото си. Комфортът е един от ключовите фактори за успеха на всяка визия, независимо дали става въпрос за облекло, аксесоари или прическа.

Комфортът е един от ключовите фактори за успеха на всяка визия, независимо дали става въпрос за облекло, аксесоари или прическа.

 • Вечедневната барета

В ежедневието се обличаме удобно и минимално. Дълго палто, за да влезете в
топлина, дънки и кожени ботуши плюс барета – повече от перфектно! Беретата може лесно да се носи ежедневно. Най-хубавото на този аксесоар е, че можете да го комбинирате с почти всичкоИзберете между черен филц или по-смели цветове, може да го носите по всяко време на деня за бохемска и лятна визия.

           
Беретата се превръща в много разпространен кралски аксесоар, тъй като постепенно напуска пътя на униформите. Той става все по-практичен за всички видове хора, спортисти, голфъри, алпинисти, тенисисти. Въпреки че баретата се смята само за мъжка, този аксесоар се превръща в незаменим аксесоар за жените.
Тогава
баретата
е истински моден аксесоар за всеки.

           Баретата е лесен аксесоар, който можете да комбинирате с всяка дреха от гардероба си. Можете да сложите палто с барета, за да създадете перфектната визия за разходка през уикенда. Добавете чифт велурени ботуши до бедрата, за да подчертаете визията си. Можете да носите барета за всеки повод, тя ще придаде стил на визията ви.

 • За удобна, небрежна визия комбинирайте червена барета с двуреден блейзър от тартан, съчетан с чифт плоски ботуши с дантела. Една небрежна карирана рокля с чифт ботуши до глезена може да се съчетае с барета, за да се получи спокоен, но елегантен ансамбъл. Можете да го носите за среща или просто да излезете на чист въздух
 • Можете също така да съчетаете традиционна барета с плетено палто, за да подчертаете небрежния си вид. Допълнете комбинацията си с чифт ботуши в любимия си цвят. Ако имате рокля от туид, можете да я съчетаете с барета и чифт черни велурени ботуши до бедрата, за да изглеждате семпло, но елегантно. Можете да добавите и други аксесоари като колиета, обеци, гривни, шал, чанта за рамо и т.н. към вашата комбинация за да подобрите външния си вид.
 • Повечето мъжки барети са заострени стилове с по-тясна периферия в горната част и по-широка. През лятото баретата може да се комбинира с кожено авиаторско яке или леко сако. Моделите мъжки барети се предлагат в различни цветове, например трезва барета, сиво, бяло, червено,

.

Кога да носим барета?

              Баретата е легендарна дреха, която е издържала проверката на времето.
Днес тя е намерила своето място в областта на модата. Популярността му нараства с всеки изминал ден. В днешно време някои ученици и студентски братства носят 
брада като униформа. И има много модели и дизайни, които можете да носите по всякакъв повод. Затова не чакайте повече и поръчайте своята барета на нашия уебсайт  surplus-military.fr

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *