Кой е началникът на полковника?

Военното звание полковник е най-високото офицерско звание във френската армия. Както и при gilet tactiques, това звание в исторически план и според организацията на всяка армия показва способността да се изпълнява голямо командване (например полк, бригада, въздушна група или въздушна база). Думата „полковник“ първоначално произлиза от „капитан-полковник“, полковник, който надзирава „колона“ или полк. Във Франция, по време на монархическата епоха, преди провъзгласяването на Първата република на 21 септември 1792 г., той заема длъжността генерал на роверите. Той е бил генерал, който е имал всевластие над всички полкове в една и съща армия. Офицерът, който е командвал полка, е бил Местре дьо Камп. В днешната френска армия, също както и в lit militaire métal, това звание съществува в армията, жандармерията и военновъздушните сили. Трябва да се отбележи, че това звание съществува и за пожарникарите. Във възходящ ред на ранга той се намира между подполковник и бригаден генерал. Еквивалентът във френските военноморски сили е „capitaine de vaisseau“.

bagues militaires

Какви са военните звания във Франция?

Общата военна йерархия е разделена на четири основни категории, сред които са сержанти, подофицери, френски маршали и офицери и френски адмирали. Званието полковник е висше офицерско звание, така че всички звания в генералския офицерски корпус са по-висши от полковник.

 Генералщабни офицери:

 • Генерал на армията (въздушен корпус)
 • Генерал на армейския корпус (въздушен корпус)
 • Генерал на дивизия (въздушен корпус)
 • Генерал на бригада (въздушен корпус)

Висши офицери:

 • Полковник
 • Подполковник
 • Командир/началник на ескадрон/началник на дивизион/началник на батальон

Младши офицери:

 • Капитан
 • Лютенант
 • Подлейтенант
 • Аспирант

Подчинени офицери и старшини:

 • Майор
 • Главен прапоршчик
 • Прапоршчик
 • .
  /li>

 • Майстор-ефрейтор/майстор-бригадир
 • Корпорал/бригадир
 • Първи клас/асистент-констебъл 1-ви
  клас
 • Войник/авиатор/асистент-констебъл 2-ри
  клас

Кой е началникът на полковника?

Какво е генерал-полковник?“

Във Франция генерал-полковникът е бил офицер, отговарящ за всички полкове в една част. Той е признат за полковник на всички батальони в това служебно подразделение. В частност има генерали на пехотата и генерали на кавалерията. Значението на пехотния полковник е толкова голямо, че Луи XIV премахва длъжността през 1661 г. Когато длъжността полковник на пехотата е премахната, офицерът, отговарящ за полка, който тогава се нарича Mestre de Camp, приема името полковник. Тъй като кавалерията все още запазвала своя генерал, командирът на полка оставал Mestre de Camp.

Всички генералски звания били отменени по време на Революцията, но били възстановени, когато Наполеон назначил някои от своите маршалски звания на почетна основа. Няколко титли са присъдени на членове на кралското семейство по време на Реставрацията. След 1830 г. вече няма генерали.

Какви са генералските звания?

Във Францияофицер генерал е генерал от друг легион или офицер с равностоен ранг. Офицерите са известни като генерали на армията, авиационните и космическите сили и националната жандармерия, адмирали на френския флот, генерални комисари на службите на комисиите на въоръжените сили, генерален администратор на морската администрация и генерален инженер на корпуса за отбрана, служба за оперативна енергия и служба за отбранителна инфраструктура, лекар начело на санитарната служба на армията, генерален инспектор на генералния контрол на армията. 

Генералните офицери се назначават от президента на републиката в Министерския съвет измежду полковници и капитани от военноморските сили, главни инженери (въоръжение, оперативна енергетика, инфраструктура) и комисари, които са изпълнявали командни функции над офицери от армията, главни комисари (комисариат) и началник на службата (здравеопазване).

Кой е началникът на полковника?

Кои са висшите офицери?

Висшият офицер е еднаот трите категории офицери, другите две са младши офицери и генерали.

Висшите офицери включват командири, подполковници и полковници. Висшите офицери заемат висши ръководни длъжности.

Висшите офицери съставляват корпус, също като генералните офицери. В рамките на един полк старшите офицери избират свой представител по категория, който ще бъде председател на старшите офицери в йерархията. Скоростта на повишението в старши офицерски звания зависи до голяма степен от оценката на званието, обикновено полковник, и от званието във военното училище. Можете да достигнете до чин полковник и да командвате полк, преди да достигнете и да бъдете поставени в резервните слотове.

Каква е разликата между полковник и подполковник?

В армията, военновъздушните сили, жандармерията и противопожарната служба подполковникът е висш офицер непосредствено под званието полковник.

Как да стана полковник

На първо място един офицер трябва да има лидерски качества, за да ръководи подчинените си. Той умее да определя приоритетите в процеса на вземане на решения. Освен това знае как да се откаже от емоциите си, за да запази определена логика в ключови моменти от процеса на вземане на решения. Като всеки добър войник той може да взема решения в рамките на определените му граници. Офицерите от армията са закалени спортисти, които трябва постоянно да предизвикват себе си. В
края на краищата работата изисква готовност за пътуване.

Всъщност те трябва да демонстрират подвижност през цялата си кариера. След приключване на обучението армейските офицери се преместват. Следователно кариерното им развитие зависи от много фактори, като например техния статут (офицер от кариерата, офицер на договор, доброволен мичман). Офицерът от кариерата е мъж, който взема решения и е лидер. При тях се редуват между 15 и 30 години служба с периоди на наблюдение, управление и обучение. Можете да бъдете и първи началник (10-30 души), полковник или генерал.

Обучение за офицер

Професията на армейски офицер е достъпна по два различни пътя. За желаещите да станат кадрови офицери първата стъпка е специалното военно училище в Сен-Сир. Обучението е запазено само за студенти, които са завършили подготвителна програма или притежават бакалавърска степен. Кандидатите с добри познания по немски и английски език могат да се включат в програмата за военно и университетско обучение на Бундесвера. Това обучение е достъпно на ниво образователно-квалификационна степен.

Вторият курс е за договорно наети служители (OSC или Officer under Contract). То е достъпно, ако имате диплома за средно образование, диплома за средно образование +2 или диплома за средно образование +3. И в двата случая наемането на работа ще се осъществи след медицински и психологически преглед въз основа на досие, последван от период на обучение в училище в Сен-Сир Коеткидан.

Ролята на офицера

Задачите на един офицер от армията са разнообразни и зависят от ранга и област на компетентност на офицера. Договорно наетите служители нямат същите отговорности и задължения като кариерните офицери или амбициозните доброволци. По подобен начин
щабните офицери нямат същите задължения като професионалните офицери.

 • Командване на бойни единици (пехота, артилерия, кавалерия и др.)
 • Професионална подготовка
 • Отговаря за снабдяването на армията с храна и боеприпаси
 • Наблюдава оборудването и управлява комуникационната система
 • Приготвя се за военни операции (определя изискванията към личния състав и оборудването и др.)
Кой е началникът на полковника?

Кой е най-високият ранг във Франция?

Генералите и адмиралите са най-високите звания във френската армия.

Вие style=“color: #000000;“>степента генерал присъства в някои армии и често е най-високопоставеният офицер. Основната идея е да се ръководи армията в битка на терен. Теоретично рангът на армейски генерал скоро ще бъде по-висок от този на генерал. В страните, в които не съществува званието генерал-лейтенант, званието генерал е непосредствено по-високо от това на командир на дивизия. В тези страни той става командир на легиони и по-големи части.

Адмирал е най-високият ранг във френските военноморски сили към днешна дата. Във Франция, вицеадмирал, издигнат в ранг и титла адмирал, е равностоен на генерал от армията в армията и жандармерията и генерал от военновъздушните сили във военновъздушните сили. Инсигниите му се състоят от пет звезди, а обозначението му е „адмирал“.

Колко години са твърде много, за да бъдеш генерал?

В съответствие с член L4139-16 от Кодекса на отбраната, възрастовата граница за офицерите е възрастовата граница, приложима за званието полковник или еквивалент. Въпреки това възрастовата граница за генералите в офицерския корпус на Луфтвафе е фиксирана на 59 години.

Каква е заплатата на генерала?

Френският генерал печели между 5 497 и 5 993 евро на месец, което се равнява на средна месечна заплата от 5 745 евро.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *