Колко печели легионер в командировка?

Това не е прост въпрос. Както ще видите, заплащането варира от 1300 до 7000 евро. Размерът на заплатата във Френския чуждестранен легион зависи от много фактори, като например ранг, семейно положение, квалификации и дипломи. Заплатата е по-висока, когато участвате в операции в чужбина.

Военни аксесоари като бойни ръкавици, балаклави се предлагат в нашия онлайн магазин Surplus Militaires.

casque-militaire

Колко печели един френски легионер?

Средната годишна заплата на френски военнослужещ в мисия е 42 892 евро годишно. В случай че ви е необходим прост калкулатор на заплатата, това е около 20,62 евро на час. Това се равнява на 824 евро на седмица или 3 574 евро на месец.

Въпреки че една от групите за набиране на персонал е регистрирала годишни заплати, достигащи до 94 000 евро и до 17 000 евро, в момента повечето заплати във Френската армия са между 29
000 евро (25-ти персентил) и 47 500 евро  (75-ти персентил), като най-добрите (90-ти персентил) печелят 69 000 евро годишно във военните армии в чужбина.

Средният диапазон на заплащане на френски военнослужещ или военнослужеща варира значително – до 18 500 евро. Това предполага, че може да има много възможности за напредък и увеличаване на заплатата в зависимост от нивото на конкуренция, уменията, местоположението и годините опит.

На базата на скорошни набирания на персонал, пазарът назаетост за френски военнослужещи в чужбина, в цялата държава на не е много активен, тъй като в момента малко компании наемат служители. Френски военнослужещ в областта на отбраната печели средно 42 932 евро годишно, което е с 40 евро повече от средната годишна заплата за страната, която е 42 892 евро. Френският легионер е на първо място сред 50-те щата на страната по заплати на френските военни.

Военни облекла се продават в нашия онлайн магазин. Елате и разберете!

Заплащане във Френския чуждестранен легион

За да се определи най-точният диапазон на годишните заплати за професията във френската армия, формацията за наемане на работа постоянно претърсва своята база данни с милиони активни мисии, публикувани на местно ниво в цяла Франция. Много хора смятат, че един легионер печели толкова пари, колкото един джигит в известната организация на наемниците. Това не е вярно.

Легионерът не печели повече пари от обикновения войник в редовната френска армия. Правилата за нас са едни и същи, нито повече, нито по-малко. Програма, наречена „Source Solde“, изчислява заплатата на всеки въз основа на действителното му военно и семейно положение.

Военно и семейно положение

Това обхваща всичко за човека в армията, като например: – военно положение,
семейно положение и др:

  • Ранг;
  • Години служба;
  • Години в ранг;
  • Квалификация;
  • Обучение;
  • Дипломи.

За семейното положение това означава, че ако лицето:

  • е женен
  • има деца,
  • живее в града от момента, в който се е присъединило към подразделението си.

Каква е заплатата на войниците във Френския чуждестранен легион ?

Теоритичната заплата за първата година за легионер е 1 043 евро на месец. До
званието ефрейтор от 2 до 4 първи години в Легиона службата осигурява и униформи, храна и настаняване без допълнителни разходи за члена. Всеки военнослужещ също така натрупва 45 дни отпуск за една календарна година. Нетното възнаграждение на легионерите взема предвид средните удръжки, но не и удръжката за социално осигуряване. По същия начин заплащането варира леко в зависимост от мястото, където служиш.

Рекрутърите на легионери лесно биха могли да вземат пример от прословутия плакат за набиране на персонал за морската пехота с лозунга „Няма да ви обещаем розова градина“. Заплатата е ужасна, както и придобивките, но това изглежда няма значение. Въпреки обещанието за много тежък живот и възможността да бъдат изпратени в бойни действия навсякъде, хиляди продължават да кандидатстват всяка година.

Легионерите могат да очакват да бъдат изпратени в сурови условия и/или да видят много битки. В момента Легионът се намира в Афганистан и Мали, например. Тяхната стартова заплата е около 1450 евро на месец, поне през първите две години. Това е доста ниско възнаграждение в сравнение с най-нископоставения войник във френската армия, който получава 1546 евро и има гарантирано повишение до 1733 евро, след като бъде автоматично повишен шест месеца по-късно, ако не се забърка в неприятности.

Високопланинският бонус

От април 2019 г. е в сила нова премия за квалифицираните планински войници, която се отнася за втория полк на Чуждестранния легион. Този бонус не може да се комбинира с бонуса за парашутист.

Ръководителят на високопланински екип печели бонус от 350 евро/месец. Ръководителят на високопланински отряд получава повече от 230 €/месец. Инструкторът на военния високопланински водач печели бонус от 115 €/месец.

Трябва да се има предвид, че легионерът е взел заплатата на тези, които живеят в полка. Така че за един ефрейтор във Френския чуждестранен легион това означава, че той не трябва да плаща нищо друго освен храната си за петък вечер и уикенда, тъй като всеки ден има обяд и вечеря, а стаите в полка са безплатни.

Ужасно ли е заплащането, както и облагите?

Ако се смятате за пияница, в Легиона поне има бонус: има много алкохол. Дори и в бойна зона легионерите пият в свободното си време, а културата им на пиене би накарала всяко момче от братството да се изчерви.

Средната заплата в Легиона варира от около 20 000 евро годишно за работник и до 125 473 евро годишно за бек енд разработчик. Средното почасово заплащане в Легиона варира от около 13,49 евро на час за работник до 13,96 евро на час за шофьор на влекач.

Моля, имайте предвид, че всички данни за заплатите са приблизителни и се основават на данни, предоставени от трети страни на обявата за набиране на персонал. Тези цифри се предоставят на потребителите на операции само за общи сравнителни цели. Минималната работна заплата може да се различава в различните юрисдикции и трябва да се консултирате с работодателя за действителната заплата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *