С коя ръка се прави военният поздрав?

Коя ръка да използвате, когато поздравявате, зависи от посоката, в която сте обърнати. Когато поздравявате мъже, поздравявате с доминантната си ръка. Ако не сте сигурни за доминантната си ръка, ви препоръчвам да опитате няколко, докато намерите тази, която ви е естествена. След това си задайте следния въпрос: с коя ръка за военния поздрав? Е, това е целта на тази статия. Ще ви помогнем да откриете отговорите на вашите въпроси. В някои страни военният поздрав се дава с дясната ръка, а в други – с ръце на гърдите и между тях. Въпросът, който възниква, е дали трябва да използвате дясната или лявата си ръка, за да отдадете военния поздрав. Съществуват различни предпоставки за отдаване на чест във военната служба, но не всички са правилни или общоприети. Методът, който използвате, може да повлияе на вашия ранг, заплата и длъжност. В тази статия ще разгледаме каква е основната употреба на поздрава в армията, флота, военновъздушните сили или морската пехота. 

Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Military Surplus, за да направите своята покупка на военни аксесоари, като например тактическа бойна ръкавица
или тактически военен часовник.

trousers-trellis

Военният поздрав е с дясна ръка

Военният поздрав е почтен начин за поздравяване или показване на уважение към някого, който го заслужава. Поздравът съществува още от времето на Римската империя. Жестът се е развил от древната практика на „протягане на ръка“. С коя ръка за военния поздрав? Двата най-популярни отговора са „дясна ръка“ и „лява ръка“. Защо? Защото това са частите на тялото ни, които използваме най-много през деня. Това ни води до следващия въпрос: Как да поздравя с едната или с другата ръка? Ключът е да знаете в коя част поздравявате и да се уверите, че разположението на ръцете ви съответства на тяхната култура.

Вижте нашия онлайн магазин Surplus military, за да пазарувате бижута и военни украшения.

Как да правим военния поздрав

  • Дясната ръка се използва не само за държане на оръжието, но и за подпомагане на малки движения и жестове. Например, когато се ръкувате, трябва да използвате дясната си ръка, за да преминете от кръста към рамото.
  • По този начин избягвате да докосвате корема си и да създавате впечатление, че криете нещо. Например, ако някой ви предложи подарък, би било грубо да не го приемете с кимване и усмивка, но никой не иска да види две ръце, стиснати една в друга! Същото важи и за отдаването на чест на офицер.
  • Ако лявата ви ръка е заета с нещо друго (например да държите оръжието си), по-добре е да използвате дясната си ръка, отколкото двете ръце да треперят, сякаш се опитват да се измъкнат от оковите си на всяка цена!
quelle-main-pour-salut-militaire

Кой може да прави военния поздрав 

Военният поздрав се прави с дясната ръка. Можете да го правите за приятели, членове на семейството и непознати, които срещате. Военният поздрав се изпълнява като вдигнете дясната си ръка над главата и я държите на нивото на раменете с изпъната ръка. От целия персонал се изисква да еизпълнява военния поздрав когато се явява на служба или изпълнява на работа. Лица, които имат право да изпълняват военния поздрав:

  • Военнослужещи, включително членове на въоръжените сили, военноморските сили, военновъздушните сили, националната гвардия и резервът;
  • Жендармерията
  • Пожарните бригади
  • Ветераните

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *