Коя дихателна маска за заваряване?

 Заваръчните операции  са свързани с рискове за здравето. Затова на заварчиците се препоръчва да носят различни видове лични предпазни средства, които гарантират тяхната безопасност. Имайте предвид, че сте изложени на риск за белите дробове в случай на вдишване, дори ако сте изложени за кратко на заваръчни изпарения. Поради това трябва да носите подходяща маска, която да ви предпазва оттоксични изпарения, като например военна nrbc. Тя трябва да бъде оборудвана с локална смукателна вентилация и специално устройство за защита на белите дробове при заваряване.  За да ви насочи по време на онлайн покупката, тази статия ви предоставя информацията, която трябва да знаете за този основен аксесоар за извършване на тази дейност.

masques nrbc

Каква дихателна маска да се използва за заваряване?

Изпаренията, които се отделят по време на заваряване, са силно токсични, поради което е важно a екипировка за оцеляване. Всъщност елементите, съдържащи се в метала за заваряване, генериратканцерогенни продукти в допълнение към вредните за белите дробове прах и метали.

Ето някои от тях, които се използват по време на заваряване:

Газозащитна маска за заваряване

Тя ви предлага ефективназащита срещу газове и пари, излъчвани по време на дейност, свързана със заваряване. Освен това е евтина. Въпреки това можете да я използвате само ако съдържанието на кислород е повече от 19,5 %.

Заваръчни маски

Предпочитайте ги, ако работите в среда със съдържание на кислород по-малко от 19,5 %. По
този начин ще предотвратите всякакви рискове, свързани със заваряването. 

Маски с асистирана вентилация

Изберете ги, ако извършватепродължителна работа, Те са най-подходящи за защита от многото опасности като парата, отделяна при извършване на монтаж.

Коя дихателна маска за заваряване?

Каква маска за заваряване ?

Каквото и да е заваряването, заварчиците винаги трябва да носят специализирано оборудване за тази дейност. Открийте един по един различните модели маски, подходящи за всеки вид. 

Маски за заваряване с пасивен филтър

Оборудвана с масово оцветени лещи, тя се използва при заваряване с пламък, ако оцветяването на лещите й е между 5 и 13. Можете да я използвате в случай на дъгово заваряване, ако стойността на оцветяването надвишава 9. Въпреки това го използвайте от време на време, тъй като визуалният му комфорт е нисък в сравнение с активния модел. Всъщност ще
имате ограничено зрително поле, когато не заварявате, докато я носите. 

Активни филтриращи заваръчни маски

Носете ги, ако ще заварявате чрез електрическа дъга или автоматични заварки. Тази маска има LCD екран с променлив оттенък. Нейният екран има специфичната функция да потъмнява в зависимост от светкавицата, която ще се заварява. Това осигурява автоматична оптична защита за лицето, което извършва заваряването. Благодарение на неговата каска или обвивка главата и вратът на потребителя са напълно обгърнати. Нещо повече, те имат по-добри оптични характеристики и филтриране в сравнение с други модели. Нещо
повече, те са снабдени с предварително определени или прогресивни стъкла с оцветяване в диапазона от 9 до 13.

Коя респираторна маска да изберете ?

Имайте предвид, че правилната защита на белите дробове ще гарантира, че опасностите за здравето ви са сведени до минимум.
Всъщност носенето на маска ви предпазва от опасен прах или дори от изпаренията, свързани със заваряването.

Ето няколко съвета за оптимална защита на белите дробове:

  • Изберете маска за еднократна употреба FFP1, FFP2 или FFP3, ако искате да сте защитени от прах, частици или дори от болести.
  • Изберете вместо товадезическа маска илипълна защитна маска в случай на излагане на пара по време на заваряване.
Коя респираторна маска за заваряване?

Каква маска за TIG  заваряване?

За да се предпазят очите и лицето, заварчикът трябва да носи маска за заваряване. Тя осигурява защита срещу радиация и риск от изгаряне от искри и метални капки. Тези опасности съществуват по време на заваряване като TIG. 

Имате огромен брой възможни варианти. Вземете решение в зависимост от активността си при заваряване. Например, препоръчително е да използвате активна филтрираща заваръчна маска, когато заварявате с електрическа дъга, особено при заваряване с TIG. Можете да я използвате и при електродъгово заваряване. Носейки я, вие имате едновременно оптична защита и пречистване.

Каква маска за шлайфане ?

За вашата безопасност трябва да използвате защитни маскиFFP2 или P2 за шлайфане на лакове, бои и метални повърхности. Можете да ги носите и при почистване на повърхности, където има гъбички и смола. Те са предназначени да предпазват потребителите от прахообразни химически вещества. Имайте предвид, че те филтрират поне 94% от тези вещества.

Как да използвате респираторна маска ?

Имайте предвид, че употребата ѝ е сограничена продължителност. Поради тази причина правете редовни почивки за дишане и проверявайте изправността на маската си. Уверете се, че вашата е уплътнена срещу околната среда и приляга плътно върху лицето ви. За да направите това, трябва да поемете дълбоко въздух, така че маската да притисне лицето ви. Ако това не е така, или регулирайте ластиците, ако е маска за еднократна употреба, или регулирайте ремъка или ремъците, ако е маска с патрон.  

За оптимална безопасност трябва да спазвате срока на годност на маската си. Препоръчително е да почиствате маската с патрон за защита на белите дробове след употреба. Направете това, след като филтърните касети са били отстранени.

Коя дихателна маска за заваряване?

Кога да използвате маска за защита на дихателните пътища ?

Маска за защита на белите дробове ви е необходима при извършване на работа, която ви излага на вредни за здравето фактори на околната среда. Прахът и замърсителите са примери за такива фактори на околната среда. Въпреки това тя трябва да бъде съобразена с опасностите, пред които сте изправени, и с обстановката на работното ви място.

Носетефилтриращи маски, ако не се нуждаете от много специфична защита, наложена на професионалист. Те филтрират околния въздух чрез касета или филтриращ материал. Когато я носите, трябва да работите в добре проветрено помещение, тъй като подаваният филтриран въздух идва от собственото ви дишане. 

За да изпълнява ролята си на защитно средство, тя трябва да е чиста, както и да е в изправност и да се носи правилно. Ето защо е необходимо да разполагате с резервни части. Всъщност
функционалността им е посочена на опаковката.

Какви са различните видове респираторни маски ?

Дизайнът им варира в зависимост от извършваната дейност. По този начин можете да я намерите на пазара в три категории. Открийте ги една по една.

Полумаска за еднократна употреба

Тази маска ви осигурявазащита от аерозоли, които са съставени от набор от повече или по-малко фини твърди или течни частици. Тя е изработена от средно дебели влакна. Когато я носите, устата и носът ви са покрити. Задържа се на място с помощта на еластични ленти и щипка за нос. Последната позволява да се регулира, за да пасне на лицето ви. Можете да намерите меки, или сгъваеми, или твърди такива. 

Поради наличието на клапа или вентил тази маска може да изхвърля влагата при издишване. Тази способност осигурява на потребителя комфорт при употреба. Всяко от обозначенията FF, R и NR има специфично значение. Когато видите FF, това означава, че тя е за еднократна употреба. Що
се отнася до R, това означава, че е за многократна употреба, докато NR е за еднократна употреба.

Полумаска с касета

Тя ви позволява да покриете носа, устата и брадичката. За да я задържите, трябва да прекарате регулируемите ѝ ремъци около главата си. Може да се сменя, като нейните филтърни патрони се поставят отстрани(и) или отпред. Изберете вторите зазащита от аерозоли и някои газове. Не забравяйте, че решението ви зависи от вида(ите) на филтрацията, от която се нуждаете. Извършвате целесъобразна покупка, като я купувате, ако редовно си правите сами.  

Пълнолицева маска

Тя осигурява пълно покритие на лицето. Състои се от гъвкаво уплътнение, клапан и комплект фланци, като я затягате отгоре и отстрани за водонепроницаемо задържане на лицето. Тя е идентична с моделите с патрони, тъй като работи с един или два патрона. Предназначена е за професионалисти, които боравят стоксични продукти и такива, които сасилно дразнещи.

Коя респираторна маска за заваряване?

Как да изберем маска за защита на дихателните органи ?

Защитата на белите дробове е задължителна, за да се работи безопасно в среда, в която има вредни за белите дробове елементи или вируси. Каквато и да е вашата професия, има подходяща за вас защитна маска. Напримерхирургическа маска за лекар. 

За да изберете подходящата за вас, трябва да вземете предвид следните пет параметъра :

  • Нивото на кислорода в работната среда
  • Познаване на замърсителя
  • Вида на замърсителя : Без мирис или откриваем чрез миризма
  • Ограничено пространство, в което работите
  • Избор на филтри, подходящи за респиратора.

Изберете филтрите си, като вземете предвид референтния номер на вашата маска. Всъщност вашите филтри и вашата пълна или полумаска трябва да са от една и съща марка. В зависимост от вашата дейност, на пазара има 3 вида филтри. Това сафилтър за газове, филтър за частици икомбиниран. За многократна защита изберете няколко филтъра в една касета. 

Колко дълго издържа един филтър ?

Има няколко фактора, които определят колко дълго се използват филтрите, включително скоростта, с която потребителят диша, способността им да абсорбират или филтрират, концентрацията на замърсителите, температурата и влажността на околната среда. Насищането на маската се разпознава, когато усетите лоша миризма. 

Защо да носите маска за защита на дихателните пътища 

Опасните вещества могат да увредят вашето здраве, когато ги вдишвате. Тези вещества могат да бъдат изпарения, прах или аерозоли, или въздух, обеднен на кислород. Когато се вдишват, веществата като клъстери от частици, влакна и пари представляват риск за здравето. Първите три се определят в зависимост от техния характер, размер и концентрация. Те попадат в три категории: дразнещи, вредни и токсични. Що се
отнася до изпаренията, те са вещества в газообразно състояние, дължащи се на изпаряване на течности или твърди вещества или други газообразни вещества. 

Коя защитна маска да изберем според риска ?

Изпълнението на колективните мерки в повечето случаи е недостатъчно, за да се осигури безопасността на мястото, където се изпълняват задачите. Ето защо е необходимо да се използват лични предпазни средства. Разберете кои
средства за защита на дихателните органи са подходящи за всеки отделен риск.

  • Изберете маска за еднократна употреба FFP1, FFP2 или FFP3 за защита от прах, частици или дори вируси. Тя е ефективна при ниво на кислород над 17%. В този случай замърсителят е известен и миризмата му е откриваема.
  • Изберете маска с асистирана или свободна вентилация, ако замърсителят е газообразно вещество или пара.
  • Изберете целолицева маска или маска с подаване на въздух, в случай че нивото на кислород е под 17% в затворено пространство. Или замърсителят е неизвестен или е без мирис.

Къде да си купя оборудване ?

Искате оптимална маска за защита на дихателните пътища за вашия заваряване ? NRBC е предназначен за вас. Благодарение на неговата функционалност белите ви дробове са защитени от вредното въздействие на токсични газове, вируси и замърсители. Нещо повече,
тя е удобна за носене в допълнение към това, че има 180° зрително поле.

Нашият магазин предлага широка гама от модели CBRN маски, включително газови, дихателни, полумаски и маски за
прах. Можете да сте сигурни в пълното си удовлетворение благодарение на нашите артикули за продажба и нашите услуги, които са колкото уважителни, толкова и ефективни. 

Вие сте разглезени от всички разновидности на моделите, подбрани и налични в нашия магазин. Не се колебайте да направите покупката си в нашия магазинSurplus militaire. В допълнение към покупката на висококачествена маска за защита на дихателните пътища се възползвате и от безплатна доставка от 30,90 евро на покупките. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *