Коя е най-добрата пушка в света?

HK416 е най-добрата пушка в армията, защото е една от най-новите. Тя има десетгодишен боен опит в някои части на света и впечатляващ списък от функции, които я правят мощен инструмент за войника – от ергономичния ѝ дизайн до лесната ѝ диагностика и поддръжка. HK416 е най-добрата щурмова винтовка за армията, защото е красива част от оборудването. Тя има ефективен обсег и надеждност, за да бъде използвана в сериозна битка. Истинската причина за наличието на HK416 в американската армия е, че тя е различна от всички останали пушки, по-ефективна и с по-малко предназначение за разработване. Освен това е с по-леко шаси. Освен това има известна прилика с карабината М4, което може би е отказало някои хора от предизвикателството на това ново оръжие. Резултатът е, че получавате предимствата на един напълно различен дизайн за оръжия, проектирани да изглеждат еднакво отвън.

Влезте в нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, соларно зарядно за оцеляване, écusson militaire france…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!

 

couteau-de-survie-militaire

Въведение в пушката HK416

Първоначално оръжието е трябвало да носи името HKM4, но името е променено поради съдебно оспорване от страна на Colt’s Manufacturing Company, които смятат, че безвъзвратно притежават търговските права върху M4, и е постигнато извънсъдебно споразумение. Въпреки това впоследствие Colt не успява да спечели съдебен иск, заведен от Bushmaster на същото основание; американските съдилища признават M4 за родово понятие. Терминът HK416 произхожда от вътрешната система за препратки на дъщерното дружество на Heckler & Koch в САЩ. HK416 е чудесно оръжие, ако искате да доминирате в отбора си. То може да убива с три изстрела от близко разстояние и впечатляваща скорост на стрелба, което улеснява избиването на почти целия вражески отбор. Откатът е малко значителен, така че понякога може да пропуснете целта си. Единственият проблем е бавното време за презареждане. Ако искате да бъдете скуадра и да доминирате в играта, използвайте това оръжие. В
противен случай изберете друга пушка.

Кое е най-надеждното оръжие в света? HK 416 направи силно впечатление, зацикляйки на оценките, които се тестваха за оръжия. Всъщност
Heckler & Koch не поискаха допълнителни тестове за разлика от другите производители, които се състезаваха

От всички огнестрелни оръжия в света по времето на създаването си АК-47 е едно от най-надеждните.

Някои военни дрехи също се продават в нашия онлайн магазин. Заповядайте и се убедете в това!

Особености на HK416.

  • Надежден: неговата надеждност е основната причина за преминаването на специалните сили на САЩ към HK416. Само някои елитни части са получили разрешение да използват HK416, въпреки че американската армия е сключила договор с Colt.
  • Точност на стрелбата : точността на стрелбата с пушка от типа HK416 е много задоволителна. Тя стреля на серии, без да пропусне целта си на разстояние до 100 метра.
  • Добро калибриране: пушката калибър НАТО 5,56 мм, HK 416 F има регулируем приклад и напречни пети, за да се адаптира към своя потребител.
  • Усъвършенствана версия : HK416 е щурмова пушка на германската фирма Heckler & Koch, подобрена версия на американската карабина M4.

История на HK416

Системата на газовото бутало на HK416 е подобна на тази, която вече е монтирана на пушките HK G36, и заменя системата за директно газово бутало, използвана от М4 и М16. Тази система е взета от AR-18 на Юджийн Стоунър и е „подобрена“. За производството ѝ се използва френска стомана от компанията Aubert et Duval, проектирана в завода Ancizes-Comps. HK416 се предлага само на държавни агенции и военни организации. Може да бъде закупен като цялостно оръжие или като комплект, включващ горна ресивърна част за преоборудване от оръжие от семейството Colt M4/M16. Досега той не е бил предназначен за продажба на цивилни лица, като тази роля се е паднала на неотдавнашния модел MR223, който е тясно производен от него.

MR223 (наричан MR556 на северноамериканския пазар) е гражданската версия на HK416. Той е снабден с 16,5-инчова цев и работи само в полуавтоматичен режим. Изместването на заключващия щифт на задната рама не позволява долната част на рамата да бъде заменена с модел, способен да стреля със серийни патрони. След нотификация от страна на Генералната дирекция по въоръженията (DGA) щурмовата пушка HK 416 F постепенно се предоставя на въоръжените сили. Това ново оръжие изисква обучение, което френската армия е предприела в голям мащаб. Описание на използваните в армията пушки: 38 505 броя HK 416 F стандартна версия за разоръжените войски, от които 14 915 броя ще бъдат фелинализирани (2019-2021 г.); 54 575 броя HK 416 F къса версия за абордажните кохорти и частите, участващи във формата Proterre. Първите доставки на HK 416 F, новата щурмова пушка на армията, която в крайна сметка ще съдържа 93 080 екземпляра, започнаха през юни 2017 г. и ще приключат през 2028 г.

каква е-най-добрата-стрелба-в-света

HK416 A5 е най-новата разработка на щурмовата винтовка HK416 в калибър 5,56 мм х 45 НАТО. Сред най-ярките промени в сравнение с предишните версии, както и с щурмовите пушки на пазара, са подобреното, без инструменти регулиране на газовото заемане за използване със заглушител, новата удобна долна рамка, позволяваща както напълно амбидексно използване, така и оптимална съвместимост с различни пълнители, както и множество производствени детайли, оптимизиращи безопасността на използване, надеждността, съвместимостта с боеприпаси и дълготрайността на оръжието в реални бойни условия.

Различни силни страни на HK 416.

  • Подобрена безопасност

HK 416 F е пушка, известна със своята надеждност и подобрена безопасност. Нейната система за отпечатване на газта и буталото означава, че затворът се заключва на място преди изстрел, което елиминира всякакъв риск от разрушително движение на подвижния възел. Нейната система за безопасност на ударника също така предотвратява изстрелването на какъвто и да е нежелан изстрел, особено в случай на падане, когато пушката е заредена и застопорена. По време на ученията ще се използва специфичен пълнител в жълт цвят, за да се предотврати набиването на военни боеприпаси в него, а капачката за празен патрон в жълт цвят ще издържи и изстрелването на три обикновени патрона.

  • Амуниции

HK 416 е съвместим с всички одобрени от НАТО 5,56-милиметрови боеприпаси. Стандартната версия ще изстрелва стрелкови гранати в напрегнат огън на разстояние до 100 м. HK 416 е оборудван с 40-милиметров нискоскоростен гранатомет (HK 269F), който може да стреля с 40x46mm AP/AV, FUM и EXE гранати с максимален обсег на действие 350 м. Изтребителят е с повишена автономност. Оборудван е с 10 пълнителя по 30 патрона в сравнение с 25 преди това за FAMAS, т.е. по-голям първоначален комплект. При повишена автономност боецът ще бъде оборудван с 10 пълнителя с 30 патрона. Наистина проектирана като оръжейна система, тази пушка включва всички съществуващи характеристики, включително помощни средства за прицелване. За
тази цел тя е оборудвана с 4 релси Пикатини за монтиране на аксесоари, като например байонет при стандартната версия или 40-милиметров гранатомет, използваем и при двете версии.

  • Ергономия и аксесоари.

Кубината HK 416, която е с калибър 5,56 мм NATO, разполага с регулируем приклад и прикладни ремъци, които се адаптират към морфологията на стрелеца. Тя включва набор от аксесоари (ремък ISTC, подвижна стрелкова ръкохватка, включваща двунога, подвижна двунога) и е проектирана като оръжейна система за интегриране на всички съществуващи устройства, особено помощните средства за прицелване. За тази цел тя е снабдена с горна релса Picatinny с поне 25 изреза, както и със странични и долни вторични релси за закрепване на различни принадлежности. За да се отговори на заплахата (непредсказуеми бойци, внедрени в населението) и в съответствие с необходимостта от FAMAS FELIN, HK 416 (стандартна версия) е снабден с байонет, който предлага същите характеристики като байонета FELIN (рязане на тел, острота), които не пречат на обслужването на оръжието.

HK 416 наистина е проектиран така, че да се адаптира към нуждите на всеки стрелец. Вече няма десничари или левичари: оръжието предлага една-единствена конфигурация. За разлика от Famas, то има регулируем приклад и пети на приклада, които се адаптират директно към морфологията на стрелеца. Включвайки многобройни аксесоари (ремък ISTC, подвижна стрелкова ръкохватка, включваща двунога, подвижна двунога и т.н.), HK 416 F е проектиран като оръжейна система, която може да включва всички съществуващи устройства, особено помощни средства за прицелване. За тази цел той е снабден с 4 релси Пикатини за закрепване на аксесоари: байонет, гранатомет, двунога или оптика. Като аксесоари разполагаме с : 10 пълнителя по 30 патрона, 1 защитна капачка, вдлъбната пета на приклада, изпъкнала пета на приклада, 1 щит, 1 двунога, 1 ремък ISTC, 1 комплект за поддръжка, 1 устройство за стрелба на празно и 3 пълнителя, предназначени за тренировъчни боеприпаси, и накрая защитно покритие.

  • Достъпна в няколко модела.

Тази пушка се предлага в две версии: стандартна и къса.
 

Тя ще оборудва всички армейски части и ще бъде съвместима с всички одобрени от НАТО 5,56-милиметрови боеприпаси. Принадлежностите (помощни средства за прицелване, оптически прицел, лазерен целеуказател) ще бъдат много лесно адаптирани към това оръжие, което има отлична надеждност.

Оръжията са фелинизирани директно в полковете с помощта на комплекти през 2020 и 2021 г.

Фелините Famas съжителстват с HK 416 F в подразделенията, за да се запази превъзходството, осигурявано от фелините. Като размери на пушките имаме : стандартната HK 416 F, която е дълга между 83 и 93 см и тежи 4 кг, късата HK 416 F: дължина между 74 и 84 см и тежи 3,7 кг.

каква-е-най-добрата-пушка-в-света

Така че, за да обобщим, пушката от типа HK416 е изключителна пушка, която предлага редица изключителни предимства. Тя има няколко недостатъка, но всички те са незначителни и могат да бъдат отстранени с няколко леки модификации. Всъщност, HK416 вероятно е една от най-надеждните пушки на пазара. Той е у дома си в почти всяка среда и ще издържи повече, отколкото повечето пистолети могат да издържат, преди да се повредят. Ако търсите истински работещ пистолет, не търсете повече от щурмовата пушка Heckler and Koch 416.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *