Коя е най-скъпата пушка в света?

Най-скъпата пушка в света е великолепно произведение на изкуството. Тя е изработена от най-добрите материали и е оценена на над 20 милиона долара. Аукционната компания Rock Island Auction Company вече държи нов рекорд  най-скъпата пушка, продавана някога. Уинчестър модел 1886 беше продадена за 1 265 000 долара на разпродажба, проведена в края на миналия месец. Според документите и различните сертификати, придружаващи оръжието, това е пушка, подарена на капитан Хенри Уеър Лоутън от 4-ти кавалерийски полк. Уинчестър модел 1886 носи сериен номер 1 и е първата пушка от тази серия, която напуска заводите на американския производител през 1886 г. Оръжието е успяло да премине през десетилетията в състояние, все още близко до новото, то представлява истинска част от американската история.

Военно оборудване  (камуфлажна мрежа, маска, ръкавица, баджове militaires…) се предлага в Surplus-Militaire. Елате и разберете!

polo-militaire

Защо това оръжие е толкова скъпо ?

Свойства на тази пушка

  • Тя е изработена от най-изискани материали 

Най-скъпата пушка в света е изработена от злато и сребро. Тя е изработена и от скъпоценни камъни, благородни метали и рядък метал, наречен платина. Самата пушка е изработена от слонова кост, дърво и други материали, които се намират много трудно или са много скъпи за производство. Това я прави изключително ценна, тъй като вече няма голямо търсене на такъв тип предмети и притежаването ѝ би ви направило доста богати.

  • Това не е просто пушка, а красиво произведение на изкуството

Пушката е произведение на изкуството. Тя не е просто пушка, тя е красиво произведение на изкуството. Пушката е изработена от известен оръжейник, който е проектирал оръжието така, че да бъде едновременно функционално и художествено. Изработката на това оръжие е ненадмината, за което свидетелстват изящните гравюри и детайлите на всяка част, която влиза в състава му.

Това не е просто обикновена пушка; тя е една от 21-те, изработени само с използване на нестандартни части (останалите са стандартни модели). Този конкретен модел е модифициран така, че вместо да използва пушек или куршуми като повечето огнестрелни оръжия, ги използва, за да се задвижва по време на събития като ловни експедиции или военни ситуации, при които жертвите са често срещани поради небрежно поведение, като например оставяне на незащитени оръжия на достъпни места, където лесно могат да попаднат в ръцете на врага, или носенето им в града през нощта, без никой да забележи, докато не стане твърде късно…

  • Толкова ценна, че се пази зад стъкло

Най-скъпата пушка в света е произведение на изкуството. Тя е великолепен предмет, със сложни резби и гравюри, които я отличават от другите пушки. Тя е и инженерно чудо: създадена е на ръка, само с помощта на дървени и стоманени инструменти, и се използва за лов от 1488 г. насам. Най-скъпата пушка в света е произведена от компанията Ljutic Arms (LA), която произвежда огнестрелни оръжия от 1883 г. насам. LA произвежда много видове оръжия, включително пистолети, шосета и пушки, но има само два модела, които тя смята за достатъчно достойни, за да бъдат наречени „най-скъпите“: Пушките M30-A2 и M44-A2 струват съответно по 18 млн. долара всяка или 15 млн. долара, ако ги купите като част от пълна колекция, която включва и други модели на LA.

quel-est-le-fusil-de-chasse-le-cher-au-monde
  • Пушката може да бъде нещо повече от инструмент на войната и смъртта, но каква трябва да бъде нейната стойност?“

Най-скъпото оръжие в света е обект на изкуството, историята и културата. Тя е произведение на изкуството, защото е създадена от художник, за когото изкуството е било нещо повече от хоби или страст – то е било неговото препитание. Ако вземете предвид, че много художници създават красиви неща с намерението да ги продават на други хора, за да получават доходи от работата си (а те го правят!), става ясно, че всеки уникален шедьовър, създаден от тези художници, е резултат от много мисъл!

Най-скъпото оръжие в света е и предмет, който може да се предава от поколение на поколение поради културното си значение. Помислете колко хора са притежавали огнестрелни оръжия във времената, когато нашите предци са живели във ферми или са работили като пионери, опитвайки се да оцелеят в суровите северни зими. Тези оръжия са били използвани от войниците във франция, защитаващи се от вражески племена, които отчаяно са се опитвали да завладеят земите им; същите оръжия по-късно са били използвани от рибарите, които са се забавлявали на лодките в морето, улавяйки храната, от която са се нуждаели в трудни времена, например при глад, причинен от суша.

        Очевидно е, че най-скъпата пушка в света е уникално произведение на изкуството. Тези, които я притежават, ще се гордеят с покупката си, а тези, които не разбират какво гледат, ще бъдат шокирани от стойността ѝ. Тя е впечатляващ пример за американско майсторство в най-добрата му форма. За повече информация и за повече военни аксесоари, не се колебайте да посетите нашия сайт за военни излишъци.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *