Кое оръжие стреля най-далеч?

По дефиниция оръжието е това, което може да се нарече инструмент във физическа или цифрова версия, автономно устройство или организъм на силата, който по своята конструкция е предназначен за защита, за неутрализиране, нараняване или убиване на живо същество на разстояние и с прецизност, аксесоари като прецизен пистолет, пушки, пистолет, прашка, щурмови или ловни пушки, патрони и куршумиһттр://….

След Втората световна война контролът върху оръжията и аксесоарите, като например оптически мерници, патрони и пълнители, се счита от някои за съществен в едно развито общество, докато други твърдят, че гражданите трябва да разполагат с оръжия с такава мощност, за да могат да се борят, ако е необходимо, срещу агресор или корумпирана власт, с други думи, да ги използват в защита, за да ограничат щетите. Защото докато нашите въоръжени сили ги използват за защита, други ги използват само за злоупотреба и насилие.

Военното оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (камуфлажна мрежа, маска, ръкавица, plaque militaire homme …), се предлага в Surplus-Militaire. Елате и открийте!

accessoire-de-survie

Знаете ли какво е най-далечното огнестрелно оръжие?“

Какво е междуконтинентална ракета?

Междуконтинентална ракета е балистична ракета с мощност и клас на обсег, по-голям от 5500 км. Това е устройство, използвано по време на Втората световна война, което изстрелва едно или повече оръжия, като им дава по същество основна траектория за повече от гарантирани поражения, повлияна единствено от гравитацията, както и от скоростта, придобита от импулса, осигурен по време на задвижването ѝ, за да донесе по-голяма точност на целта, но не е много тиха. Четири основни категории ракети с техния обсег:

Ракети от балистичен клас с обсег от няколко десетки километра до няколко хиляди километра. Те се задвижват от ракетен двигател по време на началната фаза на полета, като достигат скорост от няколко километра в секунда.

  • Ракети от тактически клас: те са с много малък обсег – от няколкостотин метра до само няколко десетки километра.
  • Ракетите от клас „Круиз“: обхватът им рядко е по-голям от няколкостотин километра.
  • Ракетите от клас „Хиперзвук“ или „Планер“: задвижват се от ракетен двигател или рамджет през част от полета си. Това им позволява да достигнат много висока скорост, по-голяма от 5 март, и да възприемат полет на по-малка височина, много труден за откриване и прехващане.

Нашият онлайн магазин ви дава възможност да закупите шапка, балаклава, шапката, бонишона или баретата на вашите мечти от голям избор.

Какво е снайперска пушка

За тези, които не знаят, снайпер, снайпер, снайперка или снайперска пушка е военна снайперска пушка.
От Втората световна война насам снайперистът се е специализирал в самотни мисии за разузнаване или неутрализиране на точни цели или отбранителни съоръжения, без да бъде забелязан. Оръжието, което снайперистът използва, се нарича снайперска пушка или снайперистка пушка, а боеприпасите му – куршуми. Тези пушки са огнестрелно оръжие, предназначено да позволява по-точни силови изстрели от обикновената щурмова пушка за стрелци; Съществуват още 2 специфични вида снайперски пушки с тяхното разстояние:

  • Снайперска пушка среден калибър (7,62 мм) : това е производно на щурмова пушка, но с различен калибър, производно на едрокалибрена военна снайперска пушка, но не е шумозаглушителна щурмова пушка, производно на пушка
  • Великокалибрена снайперска пушка (12, 7 мм и повече): това обикновено е калибър 50 BMG или 12, 7 мм НАТО, голямокалибрените снайперски пушки могат да достигнат разстояние до повече от 2 км.

Какво е торпедо от подводен клас?

Подводното торпедо е самоходно енергийно устройство, което се движи под вода, за да унищожи целта си и да нанесе желаните щети. То може да бъде изстреляно от надводен кораб, подводница, самолет или хеликоптер. Ето различните видове тези приспособления и техния обхват и приложение:

  • Ракетни торпеда : насочва се към целта си или към предполагаемото местоположение на подводницата, след което изпуска торпедото си от въздуха
  • Торпедни противоторпедни ракети: унищожава изстреляните торпеда 
  • Робот за торпеда и подводно разузнаване: те могат да се използват като подводен робот за военно разузнаване.

Какво е огнестрелно оръжие с пушка?“

 Огнестрелно оръжие с пушка carabine е вид мощно оръжие първоначално предназначено за поразяване на цел, за нанасяне на щети на големи разстояния от няколко метра. Огнестрелното оръжие се е превърнало в преобладаващо оръжие на човечеството: използва се в лова, в някои спортове, в престъпността, във войната, но също и в отбраната, за да се предпази от бандити, използващи този боеприпас.

Днес, благодарение на технологичния напредък, съществуват всички видове, дори типове пистолети със заглушител, с вид бас, характерен за всяка серия.

2 по-прости начина за различаване на огнестрелните оръжия 

  • Леки оръжия, индивидуални оръжия, често с калибър под 15 милиметра, които се насочват с ръка.
  • Тежки оръжия, колективни оръжия, по-внушителни артилерийски изделия и изискващи използването на опора.

На каква възраст да отидем на стрелбище ?

Когато говорим за стрелбище, говорим за спортна стрелба, Френската федерация по стрелба предвижда, че децата могат да започнат да стрелят в клубовете от 8-годишна възраст.
За възрастните, от друга страна, няма възрастово ограничение; в стрелбището се отчита само физическата годност.

Може ли всеки да притежава калибровъчно или прецизно оръжие?

Лесно е да ги намерите и закупите, но незаконното притежаване на оръжие може да доведе до сериозни неприятности. Ако оръжието е било използвано в престъпление или грабеж например, притежателят му ще бъде фактически съучастник в престъплението. Ако оръжието е чисто, наказанията, предвидени в Наказателния кодекс, са не по-малко тежки.

quelle-est-l-arme-qui-tire-le-plus-loin

Ключови моменти за притежаване на оръжие

Притежаването на дългоцевно оръжие (пушка, ловна пушка) или пистолет (пистолет, револвер) за самозащита е възможно, при условие че е навършил пълнолетие и има разрешение от префектурата. Във Франция продажбата на оръжия или боеприпаси на непълнолетни е забранена. Въпреки това лицето с родителски права, при условие че не е регистрирано в Националния регистър на лицата със забрана за придобиване и притежаване на оръжие (Fichier National des Interdits d’Acquisition et de Détention d’Armes), може да закупи такова за непълнолетния.

Категорията, която може да притежава непълнолетният, варира в зависимост от възрастта и спортната му дейност. При
неспазване на разпоредбите може да бъде наложена глоба в размер до 750 евро.

Какви разпоредби важат за възрастта между 9 и 12 години ?

Между 9 и 12-годишна възраст непълнолетно лице може да държи оръжия и боеприпаси от категория D, т.е. оръжия и пускови устройства, чийто снаряд се задвижва от пиротехнически средства, с дулна енергия, между 2 и 20 джаула (пейнтбол, пушка със сгъстен въздухһттр://….)

Той обаче трябва да има разрешение от законния си представител, който не е inscrit à la FNIADAet être licencié à la Fédération Française de tir ou ball-trap.

На кои места трябва да се екипирате за най-добро преживяване при стрелба?

Ако непременно искате да се научите да стреляте за самозащита, за да бъдете част от силите на реда или за бъдещи ловни дейности. Искате да се снабдите с боеприпаси, но не знаете откъде да ги купите, предлагаме ви сайта SURPLUS MILITAIRES.

 Той е един от най-добрите от най-добрите онлайн магазини за военни продукти в целия свят, като например accessoires militaires: аксесоари като прецизно оръдие, пушки, пистолети, прахове, щурмови или ловни пушки, патрони и куршуми… Разгледайте, surplus-militaire.fr разполага с различни артикули в каталога си, които да ви задоволят.  

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *