Къде е мястото на флота?

Етимологично думата „морски“ произлиза от латинската дума „marinus“, която означава „море“ или „моряк“. Следователно думата произлиза от думата marin със суфикс „e“. Историята на френския флот започва в сърцето на Средновековието.  Френският флот има своите несгоди по време на Стогодишната война.  Арман Жан дю Плеси Ришельо създава Кралския флот през октомври 1626 г., по време на управлението на Луи XIII.

По време на Френската революция флотът става национален, приемайки единно френско знаме, със заповед на Учредителното събрание от 24 октомври 1790 г. XIXᵉ век е белязан от развитието на парното задвижване. Франция е известна като пионер на тази технология. По-точно, този период представлява истински връх за военноморските сили, както в техническо, така и в оперативно отношение.Военноморските сили се развиват като носител на ядрено оръжие.

През XXᵉ век краят на Студената война, а след това и последиците от 11 септември 2001 г., ще доведат до значително увеличаване на мисиите на ВМС в тази област, както и в областта на аеронавтиката и ядрената енергетика.В същото време
корабите му работят за защита на свободата на моретата – решаващ въпрос в епохата на глобализацията.Брест е градът, известен с богатите си военноморски и морски бази.

Океаните съставляват 70% от земното кълбо. Y Благодарение на тази огромна площ те осигуряват транзита на 95% от националните доставки. Франция е втората по големина морска зона в света с 11 млн. кв. км.

Използвайте се от нашите промоционални оферти за военно облекло и аксесоари (камуфлажна мрежа, военна балаклава, сгъваема лопата, хамак,&.nbsp;военни панталони с трела… ). Те са налични в нашия онлайн магазин.

navy-ring

Къде се намира военноморският  флот?

Френският военноморски флот гарантира сигурността и защитата на френската морска граница. Той присъства 365 дни в годината и 24 часа в денонощието във всички световни океани и морета.

ВМС играят важна роля във всички видове намеса в морето, на сушата и във въздуха. 39 000 моряци изпълняват различни мисии всеки ден: разузнаване, превенция, намеса, защита и възпиране. При това авиацията и ВМС са тясно свързани.  

Той управлява мисиите в областта на отбраната и сигурността, за да покрие морските подходи и националните интереси. Той се намесва при най-малкото застрашаващо обстоятелство и в кризисни райони. Отговорностите на Военноморските сили включват възпиране, защита, познаване и предвиждане, намеса и предотвратяване.

Носете военни бижута за Вашия ежедневен военен стил!

Защита:

Френските военноморски сили работят постоянно по крайбрежието, в морето, под водата и във въздуха, като осигуряват наблюдение и защита на морските подстъпи. Като се започне от мускетарите и се стигне до офицерите, всички спазват съответната команда за всеки клас.

Държавни действия в морето:

 • ВМС предлагат морски, въздушни и сухопътни ресурси за осъществяване на упражняването на обществените услуги и полицейските действия в морето.
  • Те включват охрана на рибарството, борба със замърсяването на морето, борба с незаконния трафик, търсене и спасяване в морето и неутрализиране на исторически взривни устройства.
  • Той участва и в спасяването на кораби и хора, изпаднали в беда в морето.

  Морска защита на територията:

  Морската защита на територията има за цел да наблюдава границите на националната територия и нейните морски фасади. Военноморските сили постоянно допринасят за защитата на националната територия и подходите към нея благодарение на постоянната си система за наблюдение и намеса на място на приблизително 20 000 км брегова линия.

  Със замърсяването:

  Френските военноморски сили са първите, които защитават моретата и бреговата линия, благодарение на постоянната система за предупреждение и способността си да се намесва в екстремни ситуации, включващи кораби в затруднение.
    Той е водещ играч в областта на екологичната безопасност.

  Спасяване на населението:

  • ВМС са желани да оказват помощ на населението, изправено пред извънредни или кризисни ситуации.
  • Марсините и въоръжените сили преминават обучение за организиране и използват самолети.

   Възпиране:

  Основава се на надеждността на функциите и много високото ниво на изискванията както по отношение на проектирането, така и на изпълнението.
  Океанският компонент и въздушният компонент са двата допълващи се компонента.

  Интервенция:

  ВМС се разполагат, за да осигурят защитата на интересите на Франция и нейните граждани навсякъде по света. Той разполага със средствата за проекция, мощ и сила, за да се намеси възможно най-близо до заплахите. Той предприема действия за кратък период от време и е готов да предприеме незабавни действия, ако ситуацията в морето или на сушата се влоши.

  Проектиране на мощ 

  Суверенният инструмент за проектиране на мощ е съсредоточен върху самолетоносача „Шарл дьо Гол“. Дрескодът също може да утвърди властта на командването.

  où-intervient-la-marine

  Проектиране на сила

  Проектирането на сила може да се обобщи в три действия.

  • Извършватспециални морски въздушни операции, като морски нападения и разузнаване.
  • Те реагират срещу пиратството и контрабандата, както и специални операции на терен, включително спасяване на заложници или евакуация на граждани.
  • Инструментът за проектиране на сила е морската крилата ракета, качена на борда и разгърната от многофункционалните фрегати, предлага ръководителят на въоръжените сили стратегическите възможности на авиогрупата. Фрегатите са под ръководството на един или повече офицери.

   Какво означава да си моряк ?

   Морската професия може да разкрие много неща. В този откъс ще ви обясним какво е да си истински моряк.

   Да бъдеш моряк е много повече от работа

   Като се има предвид, че моряците работят в морето, ами това е нещо повече, те следват специализирано обучение в училище, предназначено за любители на морската работа и аеронавтиката.

   Да бъдеш моряк е начин на живот:

   • Котвата украсява униформата им и се използва на борда на надводен кораб, подводница, самолет, като част от командос. Тя символизира тази връзка, която надхвърля обикновените думи и е част от „душата“ на моряка. Държавният моряк и морето са тясно свързани.
   • Отдаден, морякът приема несигурността на утрешния ден. Той е готов да посрещне опасността и да действа по всяко време и навсякъде, независимо от обстоятелствата.

   Да бъдеш моряк означава да бъдеш професионалист:

   Стримежът към съвършенство в професията чрез обучение и професионална практика е един отценностите на морската трудова заетост.Използването на опасни оръжия, водещи до смърт, се извършва при спазване на правилата, като се поемат рискове до и включително жертване на живота.         

   Да бъдеш моряк означава да служиш на мисията :

   Мисиите на флота са многобройни. Основните мисии са насочени към възпиране, постоянна борба с онези, които биха се изкушили да атакуват интересите на нацията, и използване на сила.

   Да бъдеш моряк означава да уважаваш ценностите на ВМС:

   Да бъдеш моряк означава да уважаваш ценностите на ВМС: Ценността на ВМС изисквачовешки, интелектуални и релационни качества. Тя се развива чрез воля, придобиване на знания и желание за усъвършенстването им със строги тренировки.

    

   Чест:

   • Честта повелява да се действа смъжество, достойнство и лоялност. Това са трите основни критерия за правилното изпълнение на мисиите на моряка и екипажа.
   • Да имаш чест означава да надскочиш себе си, за да служиш по-добре на мисията, като уважаваш ангажимента си докрай.
   • Чувството за чест означава да се спечели уважението и вниманието на целия екипаж, да се вдъхне доверие на колегите и началниците.
   • Честта е и чувство, което кара моряка да бъде достоен, смел и лоялен. То подтиква човека да действа така, че да уважава общите ценности на флотския майор.

   Патриоти:

   Означава територията, нацията и общността на мъжете и жените, които споделят една история, която има една и съща история. Днес
   това чувство за принадлежност се простира отвъд границите.

   • Да служиш на родината си е като да пожертваш живота си:

   Това означава да се посветиш независимо от опасността и риска. Ето защо морякът трябва да се държи на всички места и по всяко време като достоен посланик.

   • Носенето на униформата всеки ден утвърждава гордостта от ангажимента и приема с чест статута на държавен моряк да служи на родината си.

   Дисциплина:

   По дефиниция дисциплината се отнася до набор от правила за поведение, държание и нагласи, които трябва да се спазват. Тя насърчава съвместните действия и е един от ключовете към колективния успех.

   • Дисциплината изисква спазване на нормативната уредба. Това се обяснява с факта, че доброволното спазване на тази дисциплина е от съществено значение за успеха на мисията, като дава възможност на всеки да намери полагащото му се място в един силен и подкрепящ екипаж.

   • Духът на дисциплинатавдъхновява и укрепва доверието. Индивидуалната дисциплина позволява на моряка да се постави в услуга на екипажа.
    où-intervient-la-marine

    Pourquoi choisir surplus-militaire ?

    Армейски войници, частни охранители, моряци – нашите колекции от военно снаряжение и оборудване са създадени за вас. Военни каски, челници, военни значки,камуфлажна мрежа за големи сгради, това са екстрите на продуктите, които ще намерите вsurplus militaire

    За мисиите си в морето или за интервенции на сушата ще ви е повече от необходимо нейното оборудване, за да се защитите. Не изпадайте в паника, ние работим върху качеството на нашите продукти, така че те да са издръжливи и устойчиви. За всякаква информация относно цената не се колебайте да се свържете с нас, също така да посетите нашата колекция.В Surplus militaire ще намерите това, от което се нуждаете.

    Leave a Reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *