Топ 17 блогове за оцеляване през 2023 г.

Отминаха дните, когато най-добрият начин да придобиеш умения за оцеляване беше да отидеш в гората само с мачете и канче с вода.

Сега всичко, което трябва да направите, е да влезете в интернет, да кликнете малко и БАМ – знанията за оцеляване са на една ръка разстояние. Сега, когато смъртоносен вирус парализира целия свят, в мрежата не липсват висококачествени блогове за готовност и оцеляване.

Все пак не можете да вярвате на всичко, което четете в интернет, нали?

В тази статия, за да улесним търсенето ви, ще ви подскажем как да откриете най-добрите блогове за оцеляване и готовност, които да следвате по време на пътуването си за готовност.

Избрахме блогове с ценна информация, която вярваме, че ще ви помогне да напреднете в областта на готовността и оцеляването, блогове, които са най-добрите от най-добрите.

Това са най-добрите блогове за оцеляване и готовност, които трябва да четете:

Подготвените

The Prepared homepage

Начело на нашия списък с най-добрите блогове за готовност и оцеляване е The Prepared.

Помислете за уикипедия, но с акцент върху оцеляването и готовността. Този сайт ви смайва с количеството информация, която съдържа още от самото начало: началната страница е приключение, което чака да се случи. Можете да се изгубите в този сайт с часове и той няма да ви притеснява.

Освен това момчетата от „Подготвените“ знаят как да достигнат до закоравелите ни сърца на подготвени хора, като изключат глупостите. Разгледайте и ни кажете дали се чувствате бомбардирани от реклами, или забелязвате и се радвате на липсата им.

Експертно оцеляване

Skilled Survival is one of the top survival blogs we recommend reading

Търсите сайт за сравняване на екипировка и продукти за оцеляване? Или може би търсите сайт, който да изброява най-добрата екипировка за оцеляване на пазара в момента?

Не търсете повече, Skilled Survival е един от любимите ни блогове за оцеляване. Ако погледнете началната им страница, ще видите, че те имат сериозни намерения. В няколко публикации те обясняват защо се нуждаете от определен продукт и коя е най-добрата марка. Те дори ще ви кажат откъде да го вземете.

Най-хубавото е, че те не ви дават само една конкретна марка, а между 7 и 20 различни варианта. Обичаме да сме разглезени откъм избор.

Бонус: Те имат и други публикации, които се фокусират върху даването на най-добрите съвети за оцеляване и готовност, написани по лесен за разбиране начин.

Кеш за оцеляване

Survival Cache homepage

Този скъпоценен камък на сайта се фокусира върху много прегледи на съоръжения за оцеляване, но това не означава, че е изключително за наркомани на съоръжения! В Survival Cache има много информативни статии, посветени на готовността и оцеляването.

А съветите, които дават в статиите си, са доста надеждни благодарение на разнообразието на екипа им. Сред тях има бивши морски пехотинци и морски котки, специалисти по оръжия и любители на природата – наистина ли трябва да се чудите защо те създават толкова много добри статии?

Doom и Bloom

Doom and Bloom homepage

Когато настъпи SHTF, един от аспектите на оцеляването, който не може да бъде пренебрегнат, е медицинският.

Основателите на Doom and Bloom, Джо и Ейми Алтън, са експерти в своята област. Джо има медицинско образование, а Ейми е регистрирана медицинска сестра. Те са публикували множество ръководства за оцеляване, като например „Наръчник по медицина за оцеляване“, така че изглежда съвсем естествено да доминират в онлайн света със своите експертни съвети. Никога друг уебсайт не е предлагал толкова подробна информация за медицинското оцеляване и ние можем само да я оценим.

Мама е готова

Preparedness Mama homepage

Интересувате ли се от готовност, оцеляване и самодостатъчност, но все още не сте подготвени за края на света? Тогава „Мама за готовност“ е това, от което се нуждаете. Сайтът е идеален за майки и татковци, които искат да се подготвят и същевременно да свършат нещо.

От градинарство до подготовка за прекъсване на електрозахранването и дехидратиране на храна, Preparedness Mama обещава ценна информация, която да ви помогне да се справите с подготовката ден след ден.

Журналът на преператора

The Prepper Journal homepage

„The Prepper Journal“ е посветен на готовността, оцеляването и здравия разум и ние сме много щастливи от това.

The Prepper Journal съществува от 2013 г. и е любим сайт за любителите на оцеляването и готовността. Сайтът помага на хората да вземат по-добри мерки за готовност. Нейният собственик, Пат Хенри (псевдоним), иска да мотивира хората и го прави много добре. Сайтът съдържа повече от 1700 статии на различни теми, свързани с готовността и оцеляването.

Да предположим, че искате да се грижите за семейството си и за общността си. В такъв случай The Prepper Journal със сигурност ще ви помогне в пътуването ви.

Блог за оцеляване

The Survivalist Blog homepage

Простичко и ясно: така бихме описали блога на Survivalist. Той е лесен за навигация, приятен за очите и съдържа много информация за готовност и оцеляване. В тях има списъци за проверка, прегледи на екипировка, съвети и трикове и много други.

Екипът, който стои зад този блог, е същият, който стои и зад Survival Sullivan, така че можете да сте сигурни в качеството и експертните съвети.

Тактики на Pew Pew

Pew Pew Tactical homepage

От начинаещи до експерти по оръжията, Pew Pew Tactical намалява сериозността, като същевременно предлага безценна информация и насоки. Те се фокусират върху подобряването на познанията ви за оръжията, като същевременно ви учат как да бъдете в безопасност и да използвате оръжията си разумно, законно и правилно.

Обичаме ги, защото са толкова ентусиазирани, че са заразителни.

„Мислете за нас като за обсебен от оръжията си колега, който е наистина невероятен в обясненията и няма нищо против да направи каквото е необходимо.“

Приятелю, ти си в нашия списък!

OFFGRID Оцеляване

OFFGRID Survival homepage

OFFGRID Survival е един от най-добрите сайтове за готовност и оцеляване, които можете да намерите в интернет. Попитайте когото и да било и този сайт винаги ще бъде в списъка на блоговете за оцеляване, които трябва да посетите.

Той съществува от 2007 г., а основателят му Робърт Ричардсън е помогнал за издигането на сайта до върха със своя 20-годишен опит в областта на оцеляването и готовността.

Те обновяват сайта ежедневно, така че винаги има какво ново да научите. Както се казва, знанието е сила!

Основни понятия

Bunker Basics homepage

Чудесно допълнение към този списък с най-добрите блогове за готовност, Bunker Basics е добър пример за блог, който отива отвъд, за да предостави на читателите самородна информация. В тях има стандартни публикации и статии, които дават звездни съвети за оцеляване, сценарии на SHTF и други.

Но Bunker Basics го прави още по-интересен с раздел на сайта си, посветен на интервюта.

Тези интервюта обикновено се провеждат с експерти по оцеляване и готовност. Всъщност Bunker Basics дори интервюира Джо и Ейми Алтън от Doom and Bloom. Това определено ви дава по-задълбочен поглед върху света на готовността и оцеляването и прави общността по-приобщаваща.

Екологичният препаратор

The Organic Prepper homepage

Ако търсите съдържание за готовност, здраве и храна, The Organic Prepper е блог, на който можете да разчитате за експертни съвети и напътствия. Зад уебсайта стои Дейзи Лутър, която пише за важността на готовността и за текущите събития, свързани с готовността за извънредни ситуации.

Блогът също така насърчава самостоятелния живот, като обхваща теми като градинарство за оцеляване, отглеждане на животни, събиране на дъждовна вода и др.

Подготовка за оцеляване

The Prepared Survivalist homepage

Независимо дали сте нови в света на готовността или сте ветеран, Prepared Survivalist предлага цялото съдържание, от което се нуждаете, за да подобрите играта си в отдела за оцеляване и готовност.

Основан от Алън Смит, блогът обхваща теми като избор на подходящ комплект за оцеляване, попълване на запасите в килера и прилагане на изпитани съвети и трикове в извънредни ситуации.

На сайта ще намерите най-различни интересни идеи за оцеляване и готовност, които можете да приложите в ежедневието си.

Преживялата майка

The Survival Mom homepage

Всички знаем, че майките имат толкова много работа, че подготовката за извънредни ситуации е на последно място в дневния им ред.

Ако сте майка, която е заета с много работа, но иска семейството ви да е подготвено за кризисни ситуации, „Мама за оцеляване“ е ресурсът, от който се нуждаете.

Лиза Бедфорд, майка на две деца, е мозъкът зад блога.

Не сте сигурни откъде да започнете? На този сайт можете да се запознаете с някои основни техники за готовност или да научите как да подготвите и защитите дома и семейството си.

Ръководство за подготовка

The Prepping Guide homepage

Нещата могат да се объркат, когато най-малко ги очаквате, и въпросът е кой е подготвен за това или не.

За да сте в крак с времето, разгледайте Ръководството за подготовка. В блога ще научите как да се справяте с извънредни ситуации и как да се справяте с тях като професионалисти.

По принцип това е сайт, който се занимава с всичко, свързано с готовността, както за вас, така и за вашето семейство и заобикалящата ви среда.

Оцеляване в полеви условия

Fieldcraft Survival homepage

В света на готовността никога не спирате да се учите. Защо? Никога не можете да знаете с каква опасна ситуация ще се сблъскате следващия път.

Ако искате да разширите познанията си и да увеличите шансовете си за оцеляване, можете да прочетете за планиране на оцеляването и готовност за бедствия в Fieldcraft Survival. И ако тези ресурси не са достатъчни, блогът предлага курсове за обучение, като например курсове по самозащита.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *