Къде да оцелеем във Франция ?

През последните години курсовете за оцеляване във Франция стават все по-популярни. Това приключение е нещо средно между истинско забавление и екстремна спортна дейност и може да се проведе на различни места. Независимо дали предпочитате планините, природните паркове, горите или дори градската среда, неминуемо ще намерите подходящо място за това преживяване във Франция. Етапите на оцеляване са чудесен начин да се върнете към природата и да избягате от шума и суетата на работата и градския живот. Курсовете за оцеляване не продължават дълго. Ще се потопите в естествена, неподправена среда, която ще трябва да опитомите. Оттам ще научите как да построите подслон за бивак, как да се ориентирате, как да си направите инструменти за риболов или лов, как да запалите огън, как да преодолеете неочакваното. Открийте без по-нататъшно забавяне къде можете да оцелеете във френския регион.

Нашата богата селекция от военни облекла като водоустойчиви ловни панталони може да откриете в vintage-nation.com

Tenue-de-chasse

Различните видове обучение за оцеляване

Има няколко вида обучение за оцеляване, всяко от които има собствени цели, които са много различни помежду си.
Трите основни и най-известни курса са: класическият курс по оцеляване, най-разпространеният, който ви позволява да придобиете основно обучение по оцеляване (палене на огън, изграждане на подслони, приготвяне на питейна вода…), курсът по бушкрафт който се фокусира върху създаването на инструменти, и курсът за командоси с по-военно призвание, който ви обучава да оцелявате във враждебна среда. От друга страна, все още има курсове за градско и студено време, които допълват тази панорама на обучението по оцеляване. Те изискват повече сила, отдаденост, воля и физически способности и добри аксесоари.Cap Adrénaline ви предложи най-добрите курсове във Франция на най-добра цена, така че изберете този, който ви допада, и се заемете с него!

На място ще имате водач, който ще ви каже какво да правите по време на периода на оцеляване. Видът на оцеляването също се избира в зависимост от броя на хората, ако отивате като семейство, най-добре е да изберете тихо място. Отношението на всеки човек трябва да бъде добре определено, за да може да се изправи пред препятствията и да приеме даденото обучение.

Пространства, пригодени за практикуване на курс по оцеляване.

Къде да практикувате бушкрафт във Франция? Близостта на пътищата понякога е неприятна, но ако се вгледате достатъчно, можете да откриете красиви места, а близостта на дивите животни си заслужава пътуването. Внимание! Чувствителна и защитена природна зона, така че правилата са рестриктивни, особено през нощта. Курсът по оцеляване се провежда на специално пригодено и обучено място, за да се избегнат инциденти. Независимо дали става въпрос за курс по бушкрафт или за групов преход, няма да бъдете на едно и също място. Така например най-популярни са семейните или груповите приключения сред природата: в гората или в природните паркове (Ланд, Севен, Вогези, Дордон и др.) има много места. Същото важи и за планините (Алпи, Юра и др.), в сърцето на масивите. Там наистина ще научите какво представлява курсът за оцеляване.

Има зони, създадени за курс за оцеляване. Цената на курса за оцеляване може да варира, ако трябва да отидете в конкретен район с точно определено обучение. Всъщност понякога инструкторите създават специални зони, които отговарят на реалността. Такъв е случаят например с курс за командоси или курс в градска среда, за да се научат основите на оцеляването. Париж е пълен с малко известни места, където може да се проведе курс по оцеляване: тренировъчният лагер Bruyères-le-Châtel или гората Sénart са идеални примери.
Еднодневните или многодневните преходи могат да допринесат за доброто ви настроение.

7-те най-добри места за нощно оцеляване във Франция

  Подготовка за курс за оцеляване.

  Чантата за оцеляване е задължителен аксесоар за любителите на природата и mike horn adventures.  Можете да отидете със семейството си и да подарите на някой от близките си обучение по оцеляване. Всеки уважаващ себе си оцеляващ трябва да има под ръка пълна и добре организирана чанта за оцеляване или евакуация, за да се възползва от обучението по оцеляване. Тези чанти са достъпни за всички. Независимо дали става дума за оцеляване при нападение на диво животно, за издържане няколко часа или седмици в очакване на помощ или за помощ на ранен или не пострадал член на семейството, чантата за оцеляване е от съществено значение. Именно в раницата ще намерите основните инструменти и материали, които трябва да имате под ръка в случай на беда.

  Всякакъв случай трябва да обърнете внимание на възрастта, на която трябва да сте за курс по оцеляване. Екстремното преживяване включва по-трудни ситуации от началния курс по оцеляване, например. Преди всичко условията за достъпност ще бъдат различни. Курсът от 1 или 2 дни във военен комплекс няма да е същият като петдневна сесия на планински връх. Необходимо е да изберете разумно мястото за оцеляване. Оцеляването е разрешено в природни резервати; в район или обект, класифициран, включен в списък или защитен заради своите природни, културно-исторически или исторически характеристики; на 500 метра от класифициран исторически паметник; на 200 метра от пункт за събиране на питейна вода. Вашето ръководство за оцеляване ще ви помогне да се превърнете в истински оцеляващ в здравословна и естествена среда !

  Какъв вид курс за оцеляване да направите според вашите очаквания ?

  От съществено значение е да изберете правилната среда за оцеляване. Всъщност опитът и степента на трудност на оцеляването зависят от избора на място. Не е необходимо предварително обучение, тъй като всичко може да се научи на място. Изборът
  на местата зависи от вас.

  • Курс по оцеляване „Откритие“: Това е най-класическият курс по оцеляване, който се състои в това да отидете възможно най-близо до природата, за да се научите да овладявате техники за оцеляване в продължение на повече от един уикенд.
   Продължителността на курсовете варира между 3 и 8 дни. Въвеждащ курс за оцеляване чрез потапяне в природата в най-красивите и диви места на Caroux или Севените. На местата, където има езера, като например езерото Савин.
  • Курсове за оцеляване за прости приключения : най-търсените: в гората или в природните паркове (Ланд, Севени, Вогези, Дордон и др.). Същото важи и за планините (Алпи, Юра и др.), в сърцето на масивите. Курсът за оцеляване в Париж е в гората Сенар. За Лион – в гората Бренод, а за Тулуза – в гората Монтан. Гледките са невероятни с езеро, курс, пълен с дървета и зеленина.
 • Курс за оцеляване Предизвикателство в природата : оригинален и динамичен курс, съчетаващ оцеляване и дейности, изискващи силен физически и умствен ангажимент. В красивия масив на Севените северно от Монпелие.
 • Зимно предизвикателство за оцеляване в природата : курс за оцеляване и тест в зимна версия под слънцето и меките температури на Южна Франция. Оригинално и динамично преживяване сред природата, съчетаващо оцеляване и активност, изискващо <силна>физическа и умствена ангажираност. То може да се практикува на изключителното място в светещите планини на Сен Гилем ле Дезерт, близо до Монпелие.
 • Курс за оцеляване през зимата : посвещение в оцеляването в снежна планинска среда в Източните Пиренеи с нощувки в иглу, което ще направите сами. Пилотирането на вашето иглу зависи от вас.
  • Курс за оцеляване в
   дивата природа : за преживяване с повече ангажименти, като например изминаване на голямо разстояние, намалено оборудване и храна, Южна Франция е идеална : на остров във Франция или на земя с езеро. С по-малко материали ще почувствате повече вълнение и ще бъдете изпълнени с тръпка, която ще ви накара да надминете себе си.

  Франция е достоен избор за играчите на игри за оцеляване. Това е чудесен избор, ако търсите място, където да играете Day Zв реалния свят. Разбира се, има и по-хубави места, но защо да отивате другаде, когато можете да го направите във френските региони? Франция ви предлага стотици километри гори, в които можете да практикувате оцеляване – денем или нощем, в жега или студ. Ако искате да научите основните техники и тренировки за оцеляване насред гората в динамична, 100% реална и интензивна среда, курсовете по оцеляване са предназначени за вас! Това е дейност, която можете да извършите като семейство, за да затвърдите солидарността си . Впуснете се в приключение, като същевременно се възползвате от обучение, което ще ви служи през целия живот. Снабдете се сдобра чанта за оцеляване и излезте сред природата. След края на курса вие и вашето семейство ще бъдете оцелели с разлика!

  .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *