Къде се намира Военноморското стрелково училище?

Морският стрелец се среща както на сушата, така и в морето. Когато е на брега, той патрулира около закотвени чувствителни кораби, военноморски сгради, арсенали и предавателни центрове. Неговата мисия е сигурността. Тя не само пази, но и управлява аларми и видеонаблюдение, както и обучава патрулни екипи и евентуално кучета. На борда мисиите му са почти същите: той е отговорникът за поддържането на реда и дисциплината; като такъв той е близък до командването. Но къде да отидете, за да станете морски стрелец?

На първо място, възползвайте се от
промоционалните ни оферти за военно облекло и аксесоари (военна шапка, малка тактическа раница, хамак…
).
Те са
налични в нашия онлайн магазин.

marine-ring

Училището за морски фюзилиери
в
Лориен

Всички морски стрелци, от моряци до офицери, трябва да преминат през Морското стрелково училище в Лориен, след като са получили подготвително образование в различните училища на френския флот:

 • Училището за муски./span>която има за цел да обучи членовете на екипажа (Matelot);.
 • Училище за моряци. която има за цел да обучи членовете на екипажа (Quartermaster)
 • Училище за моряци.
 • Училище за майстори, чиято цел е да обучава старшини
  ;
 • чиято цел е обучението на старшини.
  /span>
 • Военноморското училище, чиято цел е да обучава офицери.

Така бъдещите морски стрелци започват своето специализирано обучение в Морското стрелково училище.Със седалище в Лориен и основано през 1856 г., на левия бряг на река Скорф, в арсенала на Лориен, е създаден Bataillon des apprentis fusiliers, който впоследствие се превръща в École des fusiliers marins.

военни часовници за ежедневните ви военни екипировки! Посетете Surplus-Militaire!

Мисията на
Морското стрелково

училище

Училището предлага обучение и курсове, специфични за професията на морския стрелец. Обучението на морските офицери стрелци е разделено на две категории:EOFC за младши офицери, с продължителност 4 месеца, иESFC за по-опитни офицери, със средна продължителност 10 месеца. Училището предлага и курсове за Висш морски офицер (BS)в рамките на военноморските части, за командване на отряд в морска стрелкова част и за участие в защитата и отбраната на сухопътна или морска част. Както и курсове Brevet d’Aptitude Technique (BAT), които обучават майсторите до мисиите на командир на екип в морско стрелково подразделение на сушата и в бригада за защита на борда на корабите, след школата за майсторство. Той подготвя за сертификат на помощник-инструктор по физическо възпитание и военни спортове. Това е задължителната стъпка към придобиване на военноморски офицерски чин.

Еколата за морски фюзилиери предлага също:

  • инструктирането и обучениетона морските снайперисти и командосите „командос“.
   /strong> и на командосите „палмеурс“, инструктирането и обучението на морските снайперисти./span>
  • въведение в алпинизма,
  • .организиракурсове по втвърдяване в полза на бригадите за защита на бойните кораби на военноморските сили,
  • .
   организира курсове за обучение на резервисти (морска военна готовност, висша военна готовност, оперативен резерв).

  Възможности за кариера и развитие:

   • За да станете морски стрелец, има два възможни пътя. Ако имате бакалавърска степен (независимо от раздела) и възраст от 17 до 25 години, можете да се запишете в Ecole de maistrance de Brest. Там се провежда общ курс на обучение, който е общ за всички желаещи да упражняват морска професия, след което се прави подбор. Тези, които са преминали успешно този процес на подбор, могат да постъпят в Морското стрелково училище в Лориен, след медицински преглед от морски лекар, за да получат свидетелство за техническа годност (BAT).
   • Другият начин е да следвате, отново в Лориен, курс за обучение на моряци-фузилери, който е по-кратък, ако вече сте моряк-фузилер. Моряците-фузилери обикновено се набират от трети клас до бакалавърска степен. След известно време е възможно да се специализирате: парашутист, снайперист, водач на куче и, nec plus ultra, морски командос. Този сертификат за по-висока специализация дава възможност на морския стрелец да стане старши офицер. Възможни са и други професионални еволюции, по-специално за лидерите: командир на екип или командир на отряд.
  où-se-trouve-l-école-des-fusiliers-marins

  Отдел „Командос“

  Отделът „Командос“ осигурява на обучаемите физическа и морална подготовка, както и допълнителни технически познания, за да ги направипригодни за служба в морските команди.

  Има няколко сертификата:

  Сертификати за служители:

  • 1-во ниво: командир на ескадрила.
  • 2-ро ниво: командир първи офицер.

  Петнайсетгодишен офицер и член на екипажа:

  • .
   Главен
   командир на мисията
  • .
   Лидер на
   команден
   ескадрон
  • Командир на ескадрила „Командо“
  • Лидер на ескадрила “
   Командо

  • Лидер на ескадрила
   Оператор-командир

  Мисията на стрелеца от морската пехота:

  Във Франция Фузилерите-марини са част от френските военноморски сили. Тяхната мисия е :

   • да се ангажират на
    сушата
    .
   • участие в специални операции./span>(Командване на морската пехота)
    ;
   • .да се намесват встратегическите места на флота (военни пристанища и военновъздушни бази, предавателни станции..)
    ;
   • подобрената защита на елементи от военноморските сили.

   Пехотинците от френските военноморски сили, морските стрелци са назначени да действат на няколко фронта. По-рано силно фокусиран върху морските операции, днес морският стрелец може да действа както в морето, така и на сушата. Днес стрелците от морската пехота могат да бъдат разположени на борда на военен кораб или да се приземят във военно пристанище, военновъздушна база или подводница. След придобиване на висока степен на квалификация някои от морските фузилери могат да се включат в многоспециализирани курсове, като инструкторски, снайперистки или дори военни парашутисти.

   Оборудването, което използват:

    • Морските стрелци са оборудвани сT4S2 Feline протектор за гърба, както и с каска и броня от ново поколение. Подобно на
     останалата част от пехотата на армията, те вече разполагат с HK416, който замени FAMAS. Оборудвани са също с автоматичен пистолет, картечница, колективно оръжие, щурмова пушка, пушка, пистолети. Въпреки това те се възползват и от специфично оборудване за специалността си пехотинец
     .
    • По отношение на превозните средства те продължават да получават нови незащитени леки тактически многоцелеви превозни средства (LVTP/NP) до 2022 г. Що се отнася до цинотропните групи, те разполагат с цинотропни превозни средства за намеса за специализирани екипи, немаркирани превозни средства, адаптирани да предоставят на екипите на ARDE ново оборудване за действие.strong>ARDE (помощ при търсене и откриване на експлозиви) и ARDS (помощ при търсене и откриване на наркотици).
    • На страната на кораба морските стрелци притежават EDOP HB (оперативен плавателен съд за защита на дромоса в извънбордова версия), както и VPDMP (защитен плавателен съд за морска и пристанищна защита).

    Бреф, ако се интересувате и искате да се запишете като морски стрелец, стъпките, които трябва да следвате, правата и задълженията, къде да отидете, за да кандидатствате и т.н., са цитирани отсреща. Така че, ако смятате да кандидатствате и имате нужда от военни аксесоари, посетете връзката Military-Surplus . Ще намерите необходимите ви военни артикули

    .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *