Как да изберем добро пухено яке?

Когато зимата е точно зад ъгъла и трябва на всяка цена да подредите гардероба си, извадете големите стари пуловери или просто помислете за закупуването на такива. Тогава търсите най-новите модни артикули, за да сте в крак с тенденциите през целия сезон. Например пухеното яке, но как да изберете своето пухено яке, тъй като има доста различни видове в магазина или в paris military surplus. Даваме ви няколко съвета, които да ви помогнат да изберете по-добре своето пухено яке дали по отношение на модата, пълнежа, тъканта, размера, а също и по отношение на трудностите, които могат да възникнат при покупка. 

 

.

Doudoune militaire

 

Какво качествено
пухено
яке
да носите

За да направите правилния избор за вашето пухено яке, трябва да имате критерии за качество. Но преди този избор е важно да знаете използването на това пухено яке за да не съжалявате по-късно. На първо място, трябва да се обърнете към модела на пухеното яке, което искате, има няколко модела, като пухено яке с ръкави или без ръкави, с качулка или без качулка, късо или дълго (в зависимост от размера ви). Съществуват и различни стилове като ежедневен, ретро, лек и други. След това се отнасяте към тъканта, така че водоустойчива или не, a тъкан, която ще може да запази топлината добре или не и така нататък.
След това подплатата, която също е най-важното нещо,
с пух или синтетика, и след всичко това избирате размера, както и цветовете по ваш избор. Независимо дали сте мъж, или жена, при избора на пухено яке винаги трябва да обръщате внимание на топлината и комфорта. Трябва също така да проверите дали 
термоизолацията е максимална защото колкото по-висока е тя, толкова по-добра е подплатата, както и пухеното яке, от което има два вида изолация – естествен пух и синтетични влакна. Така че, ако сте сигурни, че пухеното яке е изолиращо, уверете се след това, че е дишащо, а това винаги зависи от природата на пълнежа

Кой материал за пълнене за яке с пух?

Има голяма разлика между естествения и синтетичния пух, но и двата са идеални за превръщането на пухеното яке в една от любимите ви дрехи. Ползите обаче не са същите.

Натурален пух

Това е естествен материал, който включва естествен бял или сив гъши пух и естествен патешки пух. Тя е много по-компресивна, дишаща и издръжлива. Единствено по отношение на миенето трябва да сте много внимателни, тъй като е малко трудно да се поддържа, когато наистина трябва да го поддържате в много добро състояние. За да бъде пухеното яке топло, трябва да се измери качеството на пуха и това се нарича “ loft „, измерва се в куин, колкото по-високо е това измерване, толкова по-топло ще бъде то. Можете да откриете надолу с 500 кубика, 600 кубика, 800 кубика. Сега зависи от вас, ако искате по-малко топло пухено яке, изберете такова с по-малко от 500 кубика.
С този материал,
 

с този материал, топлината на пухеното яке ще бъдат с най-високо качество и ще можете да се наслаждавате на зимата, докато сте навън в пълна безопасност. Той ще бъде много по- удобен и много издръжлив, това са доста важни предимства, от които можете да се възползвате. От друга страна, ако якето ви е с пълнеж от пух, то ще спре да изолира, ако се намокри. Тя няма да се почиства лесно и ще изисква повече време за сушене, още повече че е много по-скъпа. Но все пак това е най-често използваният материал за пухено яке. 

Как да изберем правилното пухено яке

Синтетика

Влакната, използвани в якетата от синтетичен пух, са алтернатива на пуха. Това означава, че пухеното яке е напълнено с изолиращи синтетични микрофибри които ще свършат работа, като по този начин ще се получи пухкавият ефект на пуха. В повечето случаи се използва полиестер. За разлика от пуха, топлината на пухеното яке зависи само от количеството на използваната синтетика и варира от 40 г на квадратен метър до 200 г на квадратен метър. Системата се основава на предположението, че колкото по-голямо е теглото, толкова по-добра е изолацията. Така че, за да се събере кладенецът, са необходими определени технологии.Например, primaloftprimaloft, на вълната,climashield, всички те са изолатори, които ще помогнат на пухеното ви яке да осигури още повече топлина. 

Това, което отличава синтетиката от пуха, е, че дори и да се намокри, тя продължава да изолира, тъй като е много водоустойчива. Поради това тя е лесна за поддръжка и много по-евтина от пухената. Но той предлага по-малко топлина, а е тежък и има доста голямо тегло, а освен това е и много по-обемист. Така че, ако искате да изберете синтетично пухено яке, имайте предвид, че то няма да издържи толкова дълго. Дори и с него ще имате желания комфорт и не се колебайте да го купите, за да се насладите добре на зимата.

Различните стилове пухени якета

Има вече различни стилове пухени якета които са едновременно модерни и стилни. Където и да отидете, независимо дали става въпрос за походи в планината или зимен туризъм в града, пухеното яке трябва да бъде първият ви избор за комфорт. Освен това е лесен за носене, няма да имате никакви затруднения и ще се чувствате много удобно, когато го носите.


  • Небрежното пухено яке : небрежният стил се превърна в задължителен моден елемент, поради което беше създаден небрежният стил на пухеното яке. То е по-елегантно в сравнение с класическото пухено яке и най-вече, за да можете да го носите всеки ден. Има по-тънки и по-обемисти, но всички са подходящи за носене на открито. Цветовете са свободни за избор, но можете да се съобразите със сезона, т.е. да изберете малко по-тъмни цветове.

  • Небрежното пухено яке : причината човек да избере пухено яке е, че то придава небрежен вид. Тя наистина може да придаде острота на стила ви, ако искате да изглеждате по този начин. Тъй като е била носена от спортисти, тя придава и мъжествено излъчване. Така че, ако търсите дреха, която ще ви осигури удобство и топлина, както и стил, изберете красивото всекидневно пухено яке.

  • Ретро пухеното яке : в ретро пухеното яке можете да откриете смесица от стилове като авиаторски, уестърн, ловно яке или риболов. Той е модерен, защото винтиджът в момента е най-популярният и желан стил за всички. Ако и вие харесвате този стил, купете си ретро пухено яке, за да изглеждате оригинално и уникално. Съчетайте го с тесни панталони, за да изпъкне надипленият ефект на якето, и чифт ботуши за обувки и ще бъдете в крак с модата.

  • Пухеното яке без ръкави : този стил може да се носи както през зимата, така и през лятото. Така че, ако е през зимата, трябва да носите достатъчно дебел пуловер, за да не ви е студено. От друга страна, ако я носите през лятото
    , изберете по-тънка и следователно с малка изолация, за да не ви стане прекалено горещо и да се задушите след това. Цветът трябва да е по-ярък, препоръчваме ярките, многоцветни, които ще придадат жизненост на тоалета ви и са идеалният цвят през лятото.

  • Качулката с качулка : Ако сте на голяма надморска височина или при суров климат, пухеното яке с качулка е идеално. Като цяло тя ще ви предпази от студа, но и от лошото време. По-модерно е около него да има изкуствена кожа, която изобщо няма да ви притеснява. Напротив,
    то ще ви помогне много и вече няма да се налага да носите заглушители или наушници, защото то ще свърши цялата работа.
Как да изберем добро пухено яке?

Какво пухено яке е подходящо за моя тип тяло ?

За да изберете идеалното пухено яке в гардероба си, трябва да се съобразите и с типа на тялото си. Съществуват два вида пухени якета по отношение на размера – къси и дълги, и именно на тази база ще ви покажем идеалното пухено яке за вас. Ако имате А или Х морфология, можете да изберете къса, тъй като тя ще покаже талията ви и ще подчертае фигурата ви. Препоръчваме плавни панталони или джинси, но с тясна кройка. Цветът зависи от вас, но също така трябва да съответства на цвета на косата ви, например.

Ако имате V-образна форма на тялотоили ако сте закръглени, ви съветваме да изберете дългото пухено яке или якето с три четвърти дължина. Това е най-подходящото за вас, тъй като ще скрие талията ви и ще балансира горната и долната част. Освен това трябва да носите свободни панталони или гащеризони, които са много модерни в момента. Също така трябва да изберете пухено яке, което да не е прекалено пухкаво, тъй като ще разшири още повече фигурата ви, а се препоръчва по-тънко. Носенето на
по-големи обувки също ще изглежда много по-добре, като например чифт ботуши или голяма обувка за тенис.

Каква външна материя за добро пухено яке?

Най-важен от пълнежа е изборът на външната материя на пухеното яке. Тъй като от това, което видяхме, ако пухът например се намокри, той спира да изолира и за да го предпазим, е изключително важно да знаем каква материя да използваме за външната страна на пухеното яке. Предлагаме ви естествен материал, например памук, вълна или кожа. Тези материали не са трудни за намиране, но трябва да внимавате за хидроизолацията и изолацията, така че проверете сертификацията на плата.Съществуват
няколко сертификата, които могат да гарантират нивото на изолация, а след като това е направено, проверете дали пухеното яке е дишащо, ветроустойчиво и водоустойчиво. Имайте предвид, че якето от пух е водоустойчиво, но тези предлагани материи ще защитят само ватираните материали вътре. Но всички познаваме една водоустойчива материя – полиестер, която е отлична, за да превърне пухеното яке във ваша любима дреха. Защото ще ви спаси в студените сезони като зимата, както и в 
дъждовния сезон.

.

.

За да обобщим, пухеното яке е перфектната зимна дреха. Когато избираме качествено пухено яке, всички искаме то да е удобно, да ни осигурява идеалната топлина и да ни създава най-малко проблеми. В магазините има много марки, но това зависи и от цената и покупателната ви способност. Предимствата на избора на пухено яке са, че то е едно от най-защитните зимни облекла и е по-практично за жените, отколкото за мъжете. То е като сако с надиплена форма, което е на мода и днес. Използваният материал гарантира подходящата топлина по време на разходката ви с приятели или семейството. В зависимост от избора ви тя ще придаде различен вид – небрежен, спокоен или просто класически. Ако искате да изберете нов стил за тази зима, не се колебайте да си купите качествено пухено яке. 

 

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *