Как да изберем полк в армията ?

Защитата на родината е аподиктичен акт. Във Франция полкът е подразделение на армията земната армия, съставено от последователна група хора и средства, обединени в няколко бойни единици (роти или ескадрони), войскови части, поставени под ръководството на полковник, офицер от армията. Армията е много важна военна сила, необходима за сигурността на държавата. Войниците в армиите се обучават на водене на война, маневриране и тренировки. Те са призвани да служат и в другите клонове на гражданската и военната администрация. Военнослужещите в армията впечатляват най-вече със своите размери, сила и многобройните таланти, които са резултат от обучението им.

Изборът на полк е важно решение в живота ви. Той ще е първият, който ще ви каже дали сте изградени като добър войник, но няма да спре дотук! Ако изберете армията, ще имате достъп до полеви тестове, които ще ви научат много повече за вашата личност и характер, отколкото всички изследвания на земята. Ще трябва да проявите смелост и решителност, за да издържите на този вид изпитания. Само изборът може да определи вашия успех. Изборът може да ви се стори труден, тъй като има много фактори, които трябва да вземете предвид: репутация, близост до дома ви и трудов стаж. Но как да изберем полка си в армията? Много войници се нуждаят от някакъв съвет преди да направят този избор. Тук ви предлагаме един много прост инструмент, който ще ви помогне да вземете решение.

Стъпете в нашия магазин, за да закупите военни продукти (военен колан, соларно зарядно устройство за оцеляване,….) и се възползвайте от нашите промоционални оферти! 

chaussure-militaire

Основните полкови категории :

Армията е
съставена от сто полкове. Те се класифицират по родове оръжия, които са подразделения на армията. Това не е същото като специалности: във всяка фамилия оръжия и във всеки полк се упражняват няколко специалности в зависимост от нуждите на дадена година. Набирането на френски войници зависи от специалността на всеки войник, която е резултат от неговото обучение; завършилият военното училище трябва да има специалност. Заплатата му зависи и от специалността му по време на обучението. Има три основни категории за полкове: кавалерийски полкове, тежки полкове и леки пехотни полкове.

В нашия онлайн магазин се продават някои военни дрехи. Елате и разберете.

Полкове :

 • Пехотни полкове :

Пехотата е „Кралицата на битките„. Това е оръжието на последните 300 метра. Всеки пехотинец е специализиран в близък бой с врага, който тренира по време на обучението си, като мисията му е да постигне победа чрез завземане и траен контрол на терена и пряк контакт с населението. Тази основна дейност се обогатява с особеностите и традициите на легионерите, марсуените, тирайлерите, кавалерите на писта, алпийските кавалери, парашутистите и линейните пехотинци, като професионалните качества на едни от тях засилват тези на други.

Във Франция има 21 пехотен полк : 1er пехотен полк базиран в Саребург, 2-ри пехотен полк е в лагера Овур ./b>(850 ha) и разполага с цялата инфраструктура за бойна подготовка на място (стрелбище, поле за маневриране), а третата е в Ван – Quartier Foch,….

  • Кавалерийските полкове :

Във Франция има 56 кавалерийски полка. В тази първа категория влизат задната кавалерия (тежка кавалерия), авангардната кавалерия (лека кавалерия) и разузнавачите. 2 карабинерски полка, 12 кирасирски полка, 15 драгунски полка, 6 кавалерийски полка.nbsp;полкове  на ланцери, 15 полкове  на конни ловци, 6 полкове  на хусари.

Как да изберем своя полк в армията
  • Полковете на ALAT (Aviation légère de l’armée de Terre) :

  Основно използват хеликоптери по време на операциите си , чиито различни функции са .nbsp;осветяване на сухопътните сили (танкове и пехота), откриване на цели за артилериятаосветяване на танкове и пехота.nbsp;борба срещу противникови разузнавачиборба (напр., антитанк), снабдяване, както и доставяне и възстановяване на войници във вражески райони. Използва се главно за поддръжка на сухопътните войски. Той включва около 70% от хеликоптерите на френската армия. Затова тя се състои от
  военнослужещи, които са преминали обучение за пилоти.

  Базата ѝ е в Лил. В състава му влизат: 1erизтребително-хеликоптерен полк (1st RHC) от Фалсбург, оборудван с 29 Sud-Aviation Gazelle, 25 Sud-Aviation SA. 330 Puma, NH90 Alligator от 2012 г. и 20 EC665 Tigers (през 2020 г.), на 3e боен хеликоптерен полк (3e RHC) в Етан, оборудван с 30 Gazelle и 17 Puma и 5eбоен хеликоптерен полк (5e RHC) от По, оборудван с 19 Gazelle, 18 Puma, 7 Eurocopter AS-532 Cougar и 11 Eurocopter EC-665 Tiger.

   • Инженерните полкове :

   “ инженерите “ се отнасят за подразделения, които отговарят за технически мисии в подкрепа на нападателни или отбранителни подразделения. В контекста на настъпателна операция инженерите отговарят за подготовката на терена, за да улеснят движението на оръжията за близък бой, за създаването на мостове, за пробиването на минни полета. Това е помощ за придвижване. В контекста на отбранителните маневри те са по-конкретно отговорни за възпрепятстването на настъплението на противника и за подготовката на терена за защита на приятелските сили. Това е помощ за противодействие на мобилността и подкрепа на подразделенията. Този полк се състои от няколко механика.

   Това включва : 1er REG .(Laudun-l’Ardoise), 2e REG (Saint-Christol), 3e RG (Charleville-Mézières), 6e RG (Анже), 13e RG (Валдаон), 17e RGP (Монтобан), e RGP (Монтобан), 19e RG (Безансон) и&nbsp 31e RG (Castelsarrasin).

    • Артилерийски полкове :

    Вhexagon и ТОМ, има няколко артилерийски полка, френската армия има родово създадени части, специализирани в артилерията. В историята на Франция са създадени 460 полка, които обикновено са разположени в различни градове на Франция, като например 35-и парашутно-артилерийски полк (35-и ПАР) който се намира във Ванес, …

     • Полковете на влаковете :

     Отделът train е звеното, което организира и координира логистиката, транспорта (оборудване, боеприпаси, доставки) и поддръжката на движението (включително пътния трафик) за френската армия.
     Повечето от влаковите единици са част от Командването за логистика (COM LOG), чийто щаб е в Лил.

     Влаковите полкове на френската армия са разделени на полкове, в които има : the 1e влаков полк (121e RT) от Linas-Montlhéry на 503e полк du Влак (503e RT) на Ним на 511.sup>e полк на влака (511e RT) от Осон nbsp;; на 515e влаковия полк (515e RT) на Бри-Ла Бракон  на 516(515e RT) на Бри-Ла Бракон  на nbsp;516e regiment du train (516e RT) of Toul and the 516e of Toul and the (516e RT) of Toul.nbsp;519e regiment du train (519e RT) от Тулон .

     Как да изберем своя полк в страната на армията
     • Сигналните полкове :
  • Сигналните полкове .

   Във военната лексика, сигналите назначават специализирана армейска единица, предназначена за предаване на информация. Във Франция създаването на звена, специализирани в управлението на предавания, се появява много отдавна, още с телеграфа Chappe (войните по време на Революцията). Въпреки това именно развитието на артилерията за далечни разстояния и най-вече на средствата за радиопредаване оправдава създаването на полкове в края на XIX в.

   Във Франция има 17 предавателни полкове като например .nbsp;; има 3 учебни полка и 6 резервни полка.

    • Полковете за оборудване :

    В Армията, Материалната е подразделение на армията, специализирано в поддръжката и ремонта на всички материални средства. Неговите съставни части отговарят за поддържането на оперативното състояние на наземното оборудване на френската армия. Полкът отговаря за снабдяването, ремонта и управлението на оборудването и боеприпасите.

    Армията, която отговаря за оборудването, се състои от : 2e Полк на Оборудване при Bruz, Poitiers и Le Mans, 3eRégiment du Matériel в Muret, Montauban и Vayres, 4e Régiment du Matériel&Nîmes, Les Garrigues and Miramas, 6.e Régiment du Matériel в Безансон и Гресвилер, 6.nbsp;7e Régiment du Matériel в Безансон и Гресуилер, в Лион и Варсес и на 8eRégiment du Matériel at Mourmelon, Olivet, Suippes, Verdun and Mailly le camp.

    Бреф, изборът на избор на полк в армията трябва да бъде съобразен със специалността ви по време на военното училище и особено с дома ви, където е семейството ви, това е важно .Това е важно за отбраната на страната, така че е безполезно да избирате позицията си в материала, ако специалността ви е радиоразпръскване, или да избирате подразделението си в Париж, ако домът ви е в Нормандия. Преминаването от един полк в друг не е проблем, то зависи и от вашия офицер. Доброто функциониране на вашите професии или на вашата работа  зависи от вашия избор. Кариерата ви като обикновен служител на армията или като офицерски определен лидер зависи от избора на полкове за nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;национална отбрана по време на военната ви служба. Вашият избор трябва да бъде придружен и от подходящото военно оборудване, затова ни се доверете и поръчайте оборудването си от Military Surplus.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *