Как да използвате камуфлажната мрежа ?

Военната камуфлажна мрежа е военен аксесоар, който в последно време се използва широко от цивилните. Много популярен в света на декорацията и лова, той е life-accessories практични за вашите дейности на открито, но и за декорация на закрито.       

Защо да използвате камуфлажна мрежа?

В миналото, докато военните камуфлажни мрежиса били предназначени само за военните и органите на реда, днес много хора ги използват. The подсилената военна камуфлажна мрежа се превръща в популярен аксесоар в много области като декорация, лов и др.
Използва се основно заради практичността си, но и заради ефективността си.

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА КАМУФЛАЖНА МРЕЖА

Камуфлажен ловен клин

Ако отивате на лов, не забравяйте, че камуфлажната мрежа, както подсказва името, ще улесни работата ви. Това е аксесоар, който се използва за скриване на предмети или хора от любопитни погледи. Когато ловуват, някои хора често се движат, за да следват плячката си. Знаете много добре, че когато преследвате плячка, очевидно е по-добре тя да не знае, че сте там. Освен това са изработени камуфлажни мрежи, за да може потребителят да се слее с фона. Това ще направи възможно и по-лесно да се приближите незабелязано до плячката си. В днешно време има специална камуфлажна мрежа за лов. Носейки го, ще се слеете напълно с обстановката, в която се намирате, и ще останете незабелязани. Тя е толкова реалистична, че дори животните, чувствителни към човешко присъствие, няма да забележат присъствието на натрапник. Фотографите на животни го използват, за да снимат животни от по-добър ъгъл. Можете дори да се доближите до големия дивеч, без да бъдете забелязани.

Използвайте
камуфлажната мрежа
като подслон

Наличието на камуфлажна мрежа под ръка е задължително, когато пътувате. Той спестява място, лек е и лесен за пренасяне. Когато отивате на къмпинг или на поход със семейството си или с приятели, вземете със себе си камуфлажната мрежа, защото тя ще ви бъде от голяма полза. За нула време ще създадете
навес, който ще ви предпазва от слънцето, вятъра и дъжда.

Мрежата за сянка може да се използва като навес за вашата градина, вътрешен двор или пергола. Независимо от сезона, камуфлажната мрежа ви предпазва от ултравиолетовите лъчи на слънцето през лятото, тъй като има добро ниво на засенчване. Тази защита все още е възможна, независимо дали вали сняг, дъжд или е ветровито, тъй като е водоустойчива и има способността да бъде добра ветрозащита.  

FILET CAMOUFLAGE TYPE WOODLAND

Как и кога да използваме камуфлажна мрежа?

Някои хора използват камуфлажни мрежи, за да си построят подслон, така че да могат да се наслаждават на сянка по желание.
Други ходят на лов в гората и го носят, за да не бъдат открити. Често се използва и по време на прожекция или събитие на открито. Когато изграждате навес, не забравяйте да измерите размера на площта, където искате да поставите инсталацията. Важно е размерът на мрежата да съответства на площта, която искате да защитите. Трябва да завържете краищата на камуфлажната мрежа за предварително изградена конструкция или за околните дървета.

Роли на маскировъчната мрежа

Камуфлажна мрежа е от съществено значение при дейности на открито като пейнтбол, за да ви направи невидими и да изненадате по-добре противниците си. Те намират широко приложение и в областта на интериорнатадекорация и екстериорната декорация. Мрежите осигуряват сянка и придават оригиналност на градината ви. Те са практични, здрави и издръжливи.

Видове камуфлажни мрежи

Има няколко варианта на камуфлажни мрежи

  • Усилено или не;
  • Импрегнирано;
  • Изработка по поръчка;
  • Цвят.

Стандартна или подсилена камуфлажна мрежа

Стандартните мрежи са изработени от плат, изрязан във формата на полумесец и заоблен, приличащ на листа. Те са практични, тъй като монтажът и съхранението не са сложни. Тези камуфлажни мрежи се използват много често в света на декорацията. Те се режат лесно и се продават на метри. Усилените мрежи са подобни на рибарските мрежи и са изработени от здрава мрежа. Тази структура осигурява допълнително укрепване, за да се ограничи рискът от разкъсване. Те имат фиксиращи пръстени в ъглите или по целия периметър, което улеснява закрепването им. Тя е особено подходяща за използване на открито поради способността си да устоява на вятъра в сравнение със стандартните мрежи. Подсилената камуфлажна мрежа има по-дълъг живот от стандартната камуфлажна мрежа. Можете лесно да ги съхранявате в чанта.

Огнезащитна мрежа

Огнезащитната мрежа е аксесоар, предназначен да ограничи риска от пожар. Тъканта е обработена, за да забавя огъня. Целта е да се ограничи доизгарянето и да се забави запалването. Камуфлажната мрежа, която е огнеупорна, трябва да отговаря на стандарта и следователно предлага още по-голяма защита. Затова те предлагат
още по-добра защита.

Мрежа по поръчка

.

Камуфлажната мрежа по поръчка се продава на метри, можете да купите размера, който ви подхожда най-добре. Изработен от военно платно в цвят каки, той е идеално облекло за скриване сред дивата природа. Има много цветове, от които да избирате, и не е необходимо да сте отлична шивачка, за да украсите дома си. Нуждаете се само от ножица, за да украсите мебелите си или да направите завеси. Предлаганите ширини варират от 2 до 50 метра, а вие определяте дължината, която ви е необходима. Цената варира в зависимост от броя на квадратните метри.

Оцветената мрежа

Изберете своята камуфлажна мрежа от широка палитра от цветове. Важно е да се отбележи, че класическите цветове, използвани в армията, като горски, бял или пясъчен, все още са налични. Мрежите са много популярни в декорацията. Предлагат се в различни цветове: двата нюанса на ярко синьото или ниагара/плацид. Баровете и нощните ресторанти предпочитат червено и черно. Пастелните нюанси, като розово или сиво, често се срещат в скандинавския интериор. Напоследък се налагат лилавото и жълтото. Тези весели цветни камуфлажни мрежи внасят пролетно настроение, независимо дали се използват на закрито или на открито. Те са също толкова здрави, колкото и класическите мрежи, и са обработени по начин, устойчив на огън и мухъл.  

FILEt-camouflage-multiple-use

Как да изберем своята камуфлажна мрежа?

За да изберете камуфлажна мрежа, първо определете какво ще правите с нея. За да се слеете с природата, се препоръчват мрежи тип гора или джунгла. Моделите им са проектирани така, че да осигуряват перфектно прикриване. За специфични места, като пустинята или много открит район, се предпочитат мрежи с пясъчен цвят или бели камуфлажни мрежи за заледени и заснежени райони. Ако искате да го използвате за декорация, изберете цветни мрежи. Изберете подсилена мрежа за употреба на открито, тъй като тя е много устойчива и предпазва от вятър и атмосферни влияния. Изберете огнеупорна мрежа, ако ще я инсталирате на закрито. В същото време се възползвайте от изключително устойчива мрежа с огнезащитна обработка. Всъщност, ако предвиждате, че по време на барбекю на вашата тераса кътът за пушене ще се намира до декоративната ви мрежа, подсилената и огнеупорна мрежа ще бъде отличен избор. Що се отнася до
размерите, те се предлагат в няколко размера, изберете според нуждите си.  

Как да инсталирате камуфлажна мрежа?

Инсталирането на камуфлажната мрежа е сравнително лесно. Започнете с измерване на точните размери на площта, която искате да покриете. След това опънете мрежата, за да може да се носи от вятъра и да не се скъса. Ако използвате подсилена мрежа, поставете страната на въжето към небето, а страната на листата – към земята. След това закрепете мрежата с въже или стоманено въже и сте готови.

Поддържане на камуфлажната мрежа

Правилно поставената подсилена камуфлажна мрежа може да издържи до 5-6 години или повече, ако се използва само през зимния сезон. За разлика от тях обикновената мрежа няма да издържи повече от година, особено ако е монтирана на открито за дълъг период от време. Във
всеки случай е
най-добре да съхранявате камуфлажната си мрежа веднага щом настъпи студеният сезон, за да може тя да остане непокътната за по-дълго време.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *