Как да изберем ловно яке?

Ловът е дейност, при която се преследват диви животни.Познат в началото си като дейност за препитание преди толкова много години. Наистина, облечена в своите панталони-лов, човек излезе на лов за храна.Тази дейност в крайна сметка се превърна в обикновено занимание за свободното време. Между другото, той все още е широко разпространен във Франция. Съществува индивидуален лов, за преследване на дребен дивеч като цяло. И колективен лов, за преследване на едър дивеч.

Ловът обаче не е развлекателна дейност като всяка друга.
Това е
експедиция, която включва много рискове, които не бива да се пренебрегват. Тъй като действието се развива на терен, където опасностите са навсякъде. Ето защо е жизненоважно да сте добре оборудвани с ловен камуфлажен костюм за такава експедиция. Нуждаете се от ловна екипировка с оръжия, аксесоари и ловни дрехи. Имайте предвид, чеЛовното ви облекло няма да е за естетикаТова е просто задължително. За лов на дивеч се препоръчва носенето наловно яке. Изборът на оръжия и аксесоари ще бъде по-малко сложен от този на последните. Ето
защо в тази статия ще намерите всичко, което ви е необходимо, за да направите правилния избор за вашето яке.

Мъжко ловно яке

Основните неща, които трябва да знаете за ловното яке 

Има различни видове облекло за ловци. Сред тях е ловното яке. Той е идеален за излизане при преследване на дивеч. Като ловец това е елемент, който не бива да липсва в екипировката ви. Не по-различно от ловното яке или жилетка, тя все пак има свои собствени характеристики.

Ловната жилетка е най-добре да се носи в началото на сезона през есента.
Докато
якето ще ви подхожда най-добре в средата на сезона до полярния сезон. Но за разлика от якето, якето е по-дълго.

В допълнение, якето предназначено за ловно преследване е дреха, която се състои от:

 • Дълги ръкави : Не искате ръцете ви да са студени и стегнати, нали? Ще ви е трудно да се прицелите и да уцелите целта си. Благодарение на тях ръцете ви няма да се притесняват от студа.

 • Многобройни джобове: те са много практични за съхранение на вещи.
  В тях можете да съхранявате ловните си принадлежности. Предимството му е именно в това, че сред многото му джобове имаспециални патрони.Ще загубите по-малко време, когато става въпрос за презареждане на пушката.
  • Влакно: подплататапридава допълнителна издръжливост на якето. Той е изработен от мембрана, която е буквално непроницаема за студа. С него ще бъдете в най-добрата си форма, независимо дали ловувате в средата на сезона или в полярния сезон. 

 • Капакът : въпреки че не е включен във всички&nbspмодели,той също е предимство за проследяване. Такаглавата ви няма да се притеснява и от студа. Защото представете си, че се опитвате да се прицелите правилно в мишена със студена глава. Няма ли това да е гарантиран провал?

  Защо да носите ловно яке

  Както споменахме по-горе, изборът на екипировка за такава експедиция не е въпрос на естетика. Има важни причини да обръщате особено внимание на това, което носите по време на лов. Внимателният избор на якето за преследване ще ви осигури оптимална защита, комфорт и камуфлаж.

  За гарантирана по-голяма безопасност за ловеца

  Ловът е дейност, за която трябва да сте  подходящо оборудвани. Ще навлезете врискова територияда не говорим за враждебнатеритория.Комфортът не е характерна черта на мястото на преследване. Ще ловуватев гората, на бодлива, храсталачна земя, заобиколени от насекоми и дребни животни от всякакъв вид. Ето защо ще ви е необходимо облекло, което да ви предпазва от ухапване от насекоми например.

  Важно е същода се предпазите между тракерите.
  Специално за едър дивеч или групов лов. Вашият(те) партньор(и) в лова трябва да може(т) да ви различава(т) от пейзажаТова ще избегне всякакъв риск от злополукакато например неволно застрелване на един от вас. 

  За да се осигури по-голям комфорт по време на преследването

  Ловът във
  Франция се практикува през есенно-зимния сезон
  . Това означава, че предстоят дъждове, студ и сняг. Което означава, че условията, при които ще ловувате, няма да са най-подходящите. Представете си, че излизате на лов с потник или тениска, ще замръзнете. Няма да уловите никаква плячка. Единственото нещо, което ще донесете у дома, е голяма настинка или нещо по-лошо.

  За да преминете в режим на камуфлаж

   В идеалния случай, когато преследвате дивеч, не искате да бъдете забелязани от него. Костюмът с камуфлажен ефект ви позволява да се слеете с пейзажа. Присъствието ви няма да бъде забелязано от плячката. Така вероятността да избяга е по-малка. А успешен лов е този, при който се връщате с ловен трофей, нали? За целта е от първостепенно значение да преминете в режим на скритост.

  Съществуващите видове ловни жилетки

  Когато става въпрос за закупуване на дреха, независимо за какво е предназначена, ще оцените няколко варианта. Тя няма да се различава от тази, която носите за лов. Те са три:


  • Английското ловно яке: както подсказва името, това е яке за преследване, предназначено за английските ловци.
   Проектирано от туид, то представляванещо като тричетвърти палто. Необходим за лов в ценните клубове на Нейно Величество. 

  • Коженото яке: изрязани за по-елегантен вид. Той ес много добро качество, въпреки че е по-обременяващ. Поради това тя емалко практична, особено за мониторинг във френските региони. Той е по-подходящ например за австралийските ловци на крокодили.

  • Ловното камуфлажно яке: пряко вдъхновено от военното облекло, то е напълно подходящо за експедиция от този тип . Идеален за сливане с фона  и скриване. Например, каки или кафяво..

  • Флуоресцентното ловно яке : Освен товатой ви позволява да не изчезвате напълно в околната среда. В този случайтова е  оранжевият цвят. С него ще ви виждат отдалеч. Но това не ви пречи да сте добре маскирани.

   Модели на ловни якета

  Със сигурност девизът за ловното оборудване не е нито външен вид, нито естетика. Но това не я прави по-малко важна. Съществуват два вида ловни якета:


  • Класическото или стандартното яке : Приемайкивид на тениска, тя е по-лекана външен вид. Той еидеален за началото и средата на ловния сезон. Температурата и времето все още не са ваши врагове там.&nbsp
   ;

  • Топлото яке или полар: това е най-добре да се използва при преследване през полярния сезон. Когато температурите са много ниски. Застудяване и вятър. Той ще
   ви държи
   топло, както подсказва името. 
  ЛОВЕН МАГАЗИН - КОМПЛЕКТ ЯКЕТА И ПАНТАНИ
  Открийте

   Как да изберем правилното ловно яке?

   Всеки уважаващ себе си ловец разполага с пълна екипировка  от облеклото до оръжията.
   За да се обличате по правилния начин, трябва да направите внимателен подбор. Не влизайте само с първото яке, което падне от ръката ви. Трябва да
   вземете предвид няколко елемента, за да го изберете. Не забравяйте, чеот това зависи безпроблемното протичане на вашия лов.

    Изберете според метеорологичните условия

   Подходящото време трябва да играе важна роля при избора на яке за преследване. Това е от съществено значение, за да сте сигурни, че сте подготвени за всеки случай. Ще знаете какво да облечете, ако времето е меко, ако вали дъжд или сняг. За
   да направите подбор въз основа на тези критерии, вземете предвид две неща:


   • Сезонът :В зависимост от това какъв сезон еще знаете дали да носите стандартно яке или полар. Не можете да носите прилично леко яке, когато сте в средата на зимата. В идеалния случайв началото на сезона трябва да носите стандартно яке.От друга страна, през зимата определено ще имате нужда от полар.&nbsp
    ;
    .


   • Регионът: питате се защо да избирате според региона къде да ловувате? Причината е проста . Метеорологичните условия са различни в различните региони. В някои региони валежите през декември са повече, отколкото в други. Или пък мекотата на есента може да не е еднаква в различните региони. Това е важен критерий, ако обичате да ловувате на различни места всеки път.

   Моля, обърнете внимание на материята на якето

   За успешен лов не трябва да оставяте нищо на случайността. Тя гарантира  оптимален комфорт и по-добра защита срещу възможни  неблагоприятни климатични условия. За да направите това, изберете якето си според материята, от която е изработено.  Нейните характеристики ще ви помогнат да направите добър избор.

   • Полиестерякетаполиестерните влакна са известни с това, че създаватлеки и дишащи тъкани.Те са имного меки. Товаще ви позволи да се движите по-ергономично из ловното поле. Освен това емного издръжлив материал.Като е водоустойчив, ще бъдете защитени от проливни дъждове.
   • Якетаот софтшел: това е материал, изработен от смес от полиестер и еластан. Кактомеки, така иводоустойчиви, тя е итермична. Това означава, че тя съхранява топлина. Именно тези характеристики правятсофтшел якето  идеално за полярния сезон . Ще ви е топло и е малко вероятно да пропуснете целите си.

     Изберете според
    цвета

      Ловното яке ви се предлага в различни цветове. Предлага се в кафяво, каки, камуфлаж, както и в оранжево и черно. Всички тези цветове са професионални камуфлажни ,с изключение на оранжевото, което е флуоресцентно . Това означава, че те са идеални за преминаване в режим на скритост в ловното поле. Лесно ще се слеете със заобикалящата ви среда.

    Вида на лова ще практикуватее ключов критерий за избора на яке.Във Франция можете да ловувате индивидуално или в група. Когато отивате на ловиндивидуално, очевидно ще бъдете сами или придружени от куче. В този случайпредпочитайте камуфлажни цветове. От друга страна, ако преследвате дивеч в група, ще трябва да сте видими отдалеч. В този случайфлуоресцентна оранжева жилетка е идеална. Това е начин да се защитите сред колегите си преследвачи.  Всъщност, ако не можете да се отличите от пейзажа, изстрелът може лесно да се размине.

    Къде да намерите идеалното ловно яке

    Приготвяте се за бъдещ ловен излет и искате да носите яке за случая?
    Отидете в „Военни излишъци“магазин! Този последен ви предлагасъстезателни ловни якета. Ще намерите якетаза всички сезони. Предлаганото облекло за преследване ес много добро качество и на добра цена. Предимството на магазина е, че предлага цяла гама от ловни якета. Полиестер или софтшел. Флийс или стандартно яке. Специално камуфлажно или флуоресцентно яке. Мъжко или дамско яке. Водоустойчиви и издръжливи.Независимо от цвета, типа, размера или модела. Във всеки случай ще намерите това, което търсите. Дори не се притеснявайте за времето за доставка.Доставяме възможно най-скоро и това, независимо от вашия регион. Искате ли да носите ловно облекло, с което да ловувате напълно спокойно? Тогава не се колебайте да поръчате своето ловно яке. Защотосигурността и комфортът на клиента и мотото на Military Surplus!!

    Leave a Reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *