Как да изберем военна раница ?

Когато тръгваме на приключение, първият избор, който правим за чанта, в която да сложим нещата си, се превръща в главоболие от избор между удобство, лекота, обем и дизайн.Предлагаме военни тактически чанти, които притежават всяка от тези характеристики. Тази статия има за цел да обясни общите характеристики на качествените военни тактически раници като .тактическа раница

1) Малко история на военните чанти

По време на войната във Виетнам войниците все още използвали малка стоманена торбичка, в която имало храна, лекарства или боеприпаси. В Европа в продължение на много векове раницата се е използвала главно за военни цели под името хавер. Терминът „раница“ започва да се използва през втората половина на 20-ти век, с победата на алпийския стил(bagБерган ) .  Тази концепция навлиза в цивилния живот в началото на XX век с появата на някои спортове на открито, като алпинизъм, изследователска дейност и туризъм, след което има кожена чанта, прикрепена към дървени рамки, като през 1909 г. кожата е заменена с плат, а дървото – с метал, когато Оле Ф. Берган проектира модела.военна раница удобни по време на мисиите ви, следователно тактическите военни раници.Тактическите раници са любими на приключенци, войници и дори на ученици. 

 

Военна раница

 

<2) Акценти, описващи военна тактическа раница

Комфорт 

Съществуват няколко модела раници, изборът на подходящо оборудване може да бъде труден.

Трудно е да се избере между тактически раници, военни раници, туристически раници, раници с хидратиращи раници. Дори и сега има военна чанта на колелца специална за пътуване.

Вие ще откриете, че е по-добре да имате удобна тактическа раница, отколкото евтина, от която ви боли ужасно гърба.

По принцип изборът на раница зависи главно от това, но искате да я използвате в зависимост от дейностите си, например ако ще носите много неща, но ще пътувате с кола, ще ви трябва тактическа раница с повече пространство, независимо колко е тежка, или ако ще правите поход, ще ви трябва лека тактическа раница, която има капацитет да носи най-важните неща и комплекти за оцеляване.

Робуст 

Тактическата раница е много здрава и издръжлива, като се има предвид, че първоначално е проектирана да отговаря на нуждите на военните в битка.Той е неуморим, защото дизайнът му се адаптира към формата на тялото ви, особено в раменете, както и в гърба, така че раменете ви да не болят.Той има подплатени с въздушна пяна презрамки, които устояват на съпротивлението и ви осигуряват максимално облекчение за гърба след много километри походи. 

Камуфлажен
цвят

Дълго използвани първоначално от военните на бойното поле, тактическите раници са създадени с камуфлажни цветове, за да останат незабелязани по време на мисии и да не бъдат лесно забелязани от нашествениците. Обикновено тактическите раници са в цвят каки, армейско зелено, черно или сиво.  

Хидроизолация

Въпреки че сте проверили прогнозата за времето, може да продължава да вали.
 Може да се насочите и към влажна гора. Водоустойчивата раница винаги е задължителна, за да запазите вещите и принадлежностите си свежи. Ще се чувствате по-спокойни, когато раницата ви е водоустойчива и защитена от любопитни погледи.Водоустойчивият спрей е не само добър начин за водоустойчивост на бойни обувки, но може да направи и раниците по-устойчиви на реакция.Тогава можете да използвате макинтош за дъжд като нашитеВодоустойчиво покритие 

 

Висок обем

Повечето военни тактически раници са проектирани със системата MOLLE, това е система, която се появява в американската армия в края на 90-те години на миналия век и се превръща в стандарт за магазините за оборудване за окачване на оръжия, ножове, радиостанции и боеприпаси.Не забравяйте, че тактическата раница има голям обем и няколко джоба, за да държите нещата си подредени. 

За туристически походи най-подходящи са чантите с максимален обем 35L.

Чантите с вместимост от 35 до 45 литра са подходящи за нощуване в заслони през почивните дни, а раниците с вместимост от 50 до 80 литра са подходящи за няколкодневни походи.Ако отивате на пътешествие с децата си, ще имате нужда от голям избор и тактическата чанта с обем 100 л е най-добрата за това. 

Когато се натоварвате, винаги трябва да се хидратирате.
 Можете просто да сложите бутилката си с вода в чантата, но ако искате да спестите място в чантата си, за да сложите нещо друго и да не намокрите нещата си, защото не сте затворили добре бутилката с вода, изберете тактическа чанта с калъф за хидратация, вече няма да се налага да отваряте ципа, да вземете бутилката по пътя и готово. 

Складиране на вашите вещи

Ключовият елемент на тактическата раница е съхраняването на нещата ви.
 Ако вещите ви са разхвърляни, може да спрете насред гората само за да потърсите щипката си за коса и да извадите цялата чанта за нея. Затова трябва да се опаковате добре, за да спестите повече време.
Основният джоб понякога е разделен на две отделения с подвижна стена, особено при чантите с обем 65 и 100 литра. В този случай ципът в долната част на раницата дава достъп до долното отделение. Това отделение, изолирано с шнур, ви позволява да поставите мръсните дрехи на разпродажба или обувки, така че останалите дрехи да останат чисти. Страничните джобове са полезни за бутилки с вода, а предните джобове – за карти или закуски.
Джобове в домакинството или възможност за допълнителна чанта, която да предпазва чантата ви в случай на дъжд. Тези покрития не предотвратяват проникването на вода между чантата и гърба в случай на постоянен дъжд.
 Така че е много полезно да се премахне дъждобранът, покриващ кошарата и чантата.
Правилното съхранение на вещите ви в чантата осигурява добро разпределение на теглото. Тежките предмети трябва да са близо до гърба и, ако е възможно, в долната част на чантата, така че центърът на тежестта на чантата да е възможно най-близо до тялото.По този начин ще имате добър баланс при ходене.

Какво да носите с тактическа раница?

Тактическата раница трябва да бъде удобна, затова е препоръчително да носите удобни и леки дрехи, като тези, които носят туристите или ловците. Обличайте се така, че да се чувствате удобно, за да можете да изминавате километрите, без да се обиждате. Изберете дрехи, които са водоустойчиви и устойчиви на пот. Приспособете се към метеорологичните условия, като се възползвате от блузи с къс или дълъг ръкав, панталони или къси панталони в зависимост от ситуацията.

3) Правилно поддържам тактическата си раница

Нищо не трае вечно, като всеки избраник, тактическата раница се нуждае от поддръжка, за да издържи и да ви преведе през следващия сезон. 

 • Изпразнете
  раницата
 • Почистете вътрешната и външната част с прахосмукачка, за да отстраните праха
 • Ако раницата ви наистина е на разпродажба, използвайте сапун за накисване в студена вода, като избягвате химикалите и пералната машина.Изчеткайте нежно и след това изплакнете добре
 • Извадете всички джобове и поставете раницата с лицето надолу.Първо избягвайте сушилнята.
 • След като изсъхне, използвайте малко хидроизолационен разтвор, за да го запазите водоустойчив.

4) Използване на военна тактическа раница

Можете да комбинирате тактическата раница с много дейности на открито, но следващият списък може да ви даде някои идеи за използване на военна тактическа раница: 

 • Поход
 • Туризъм
 • Велосипед
 • Кампинг 
 • Пътуване
 • Катерене
 • Походка
 • Училище
 • Excursion
 • Други дейности на открито,…

5)Нашата селекция от военни тактически раници

в следващия списък ще бъдат споменати някои от най-ценените и известни тактически раници в областта на военните излишъци.Всички наши модели тактически раници притежават всички необходими качества, от които ще се нуждаете по време на приключенията си.

 • Тактическа спортна раница на открито

Как да изберем правилната военна раница?

Този модел тактическа раница съчетава всички качества, които трябва да притежава една тактическа раница: устойчивост на надраскване, водоустойчивост, голям обем и ниско тегло.Той е проектиран с найлон, който ще ви осигури по-голямо удобство, като същевременно избягва да привлича вниманието към вас. 

 • Висококачествена военна раница

Как да изберем правилно военната си раница

 За да сте предупредени за носенето на много багаж, това е най-доброто решение, тази тактическа раница ще свърши работа, като замени вашияраменната лента , раницата ви. 

 • 60 L KOI Military Travel Bag

Как да изберем мъдро военната си раница?

С голям товарен капацитет можете да пренасяте всичко, което ви е необходимо за вашите пътувания.
С такъв удобен дизайн няма да рискувате да изпитате болки в гърба.С добре подплатените презрамки и раменни ремъци ще можете да запазите равновесие.

 • 90L планинска пътна чанта

Как да изберем военната си раница?

Планирате да се впуснете в приключение за известно време?
Това означава, че ще ви трябват повече консумативи и неща, които да носите в чантата си.Тази тактическа чанта е много практична и ще съхранява дребните ви вещи в няколко лесни за отваряне джоба с цип.

 • 100 L 

Как да изберем военната си раница?

Излизането за няколко дни няма да е проблем, тъй като с тази тактическа чанта ще разполагате с много повече пространство, а в другите джобове Molle можете да закачите смартфона си, радиостанцията, фенерчето и други аксесоари за оцеляване. 

На нашия сайт ще имате още повече възможности в  дори за техните деца и тийнейджъри.Surplus Military е лидер в тази област, в има няколко нови продукта, които винаги ще ви бъдат полезни, ако сте изправени пред спешен случай или отивате на приключение със семейството си, партньора или колегите си.Все пак ви каня да следите сайта ни от време на време, за да не пропускате нашите промоции и за да можете бързо да получавате новите артикули, които влизат в тенденцията на военните излишъци.Ако някога имате някакви съмнения или въпроси, свързани с използването на нашите продукти, моля, свържете се с нас, ние разполагаме с компетентни екипи, които ще ви отговорят своевременно и в час, като ви предложат най-добрите отговори и решения.Разполагаме с екип от експерти, които ще отговорят на вашите съмнения своевременно и във форма и ще ви предложат най-добрите отговори и решения.

Добра война!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *