Как да използвате комплект за оцеляване ?

Комплектът за оцеляване е здрава кутия, съдържаща набор от инструменти и консумативи, готови и достъпни, за да ви помогнат да оцелеете в случай на изолация или извънредна ситуация.Ако не знаете кой комплект за оцеляване при походи изберете за предстоящия сезон, Military Surplus ще ви разкаже как работи комплектът за оцеляване и ще ви предложи най-добрите комплекти за оцеляване за вашите приключения.

1) Началото на военния комплект за оцеляване

От началото на 30-те години на миналия век целта на разработката на аварийните комплекти за пилотите от ВВС на САЩ е да се помогне на оцелелите от свалените от въздуха самолети да оцелеят след кацане. Аварийните комплекти се състоят от дажби, включително въдица, боеприпаси, компас, суров шоколад, медицински консумативи и дори презервативи.Днес се фокусираме върху съдържанието и развитието на комплектите за оцеляване.По време на Втората световна война няколко групи за оцеляване на военновъздушните сили на САЩ използват комплекти за оцеляване.От 1936 г. Great American тества спасителния комплект от серия В, като В-1 е запазен за планински мисии, а В-2 – за гористи местности.Принадлежностите аксесоари-survival включват бойни дажби, ловни предмети, включително компаси, въдици и куки,или превръзки и лепенки за очи.Тогава има комплект 4, който съдържа  ръкавици, сменяем сърп и граната.Накрая, последната версия на Група Б ще има и враждебно палто.

2) Кой използва комплекта за оцеляване?

Всеки се нуждае от комплект за оцеляване, защото никога не се знае какво ще донесе утрешният ден.
Най-вече ако си останете вкъщи, може да възникне извънредна ситуация, например спиране на работата на населението.Те обикновено са: 

 • военни самолети
 • жизнени лодки
 • лесовъд
 • живеене на места, податливи на земетресения и други природни бедствия
 • particular
 • андантичен и авантюристичен

Survival Kit

3) Необходимото съдържание на комплекта за оцеляване

 • Инструменти за първа помощ: в случай на нараняване или злополука
 • Нож за оцеляване: този нож може да се използва за рязане на клони, изграждане на подслони, оцеляване, защита или лов.Ножът трябва да е много лек и компактен.За предпочитане е острието да е назъбено и да е изработено от неръждаема стомана.
 • Факла: винаги ще ви е необходима, когато в гората стане тъмно.
 • Свирка: свирката за бедствие е предназначена да предупреждава аварийния персонал, без да изразходва цялата си енергия, като звукът на свирката може да се чуе от много голямо разстояние (стотици метри).
 • Подпалвачка или запалка: ако трябва да запалите огън в дивата природа, това е много удобно.
 • Едно въже: въжето, с което искате да боравите в различни позиции.
  Независимо дали става дума за лов, поправка, ремонт на оборудване или дрехи, връзване на дърва, пресичане на реки, изработване на стълби или въжета с възли…
 • Сигнално огледало: ако се изгубите, ще сигнализирате на спасителите с това огледало.
 • Мигаща светлина: в случай че се изгубите, за да могат спасителите да ви видят.
 • Найлонова въдица: ако някога ви се наложи да ловите риба 
 • Рациона за оцеляване: храна и вода, за да издържите възможно най-дълго без обезводняване или гладуване.
 • Таблетки за пиене: ако ви липсва питейна вода, тези лекарства могат да спасят живота ви.Имайте предвид, че тези таблетки не променят чистата вода… Но те ви позволяват да пиете вода от извори или езера без опасност.
 •  Слънчево зарядно устройство: в случай че батериите ви се изтощят, няма да търсите щепсел насред гората, слънчево зарядно устройство би било много удобно.

<4) Защо ви е необходим комплект за оцеляване?

Освен многото приложения, основното приложение на комплекта за оцеляване е да ви позволи да се храните, да набавяте вода, лекувате и да ви предпазва от студа.

Първоначално е бил предназначен за екстремни приключенци, като дълъг период от време е бил отделен за пешеходни преходи.Днес комплектът за оцеляване може да се използва от всеки за всяка екстремна ситуация на оцеляване.

Всъщност комплектите за оцеляване са от съществено значение в много ежедневни ситуации, не само за оцеляващите.

Този комплект инструменти за оцеляване, който обикновено се доставя в комплект, ще ви бъде полезен в ежедневието ще ви бъде полезен всеки ден и във всяка ситуация (например при автомобилна катастрофа).Ако искате да подобрите военния си опит в оцеляването или да се справите по-добре с инцидентите в живота, ви каня да се снабдите с комплекти за оцеляване.Ако търсите подарък за любим човек, комплектът за оцеляване е достатъчен и те ще могат да се възползват от много ползи.Каквато и да е формата му, спасителният комплект е специално проектиран да бъде малък, за да можете лесно да го съхранявате в чантата, багажника на колата или гаража.Пътни инциденти, падания в планината, инциденти с превозни средства в отдалечени местаһттр://…. Всяка извънредна ситуация, с която може да се сблъскате, ще бъде преодолима с помощта на комплект за оцеляване.

5) Кога да използвате комплект за оцеляване?

Всяка опасна ситуация има спасителен комплект.
Материалът на всеки спасителен комплект е адаптиран към опасностите, с които се сблъсква.Той като е много важно да се изберат спасителни инструменти, които са в състояние да се справят с опасностите на околната среда.Ако работите в отдалечена среда или при екстремни условия, осигурете си достатъчно спасително оборудване.Например може да ви се наложи да оцелеете в гората или в силен сняг.Живеете ли в район, застрашен от бедствия?Независимо дали става въпрос за земетресение, наводнение или буря, можете да получите спасителния комплект, от който се нуждаете във всяка ситуация.В случай на злополука (например корабокрушение или самолетна катастрофа),спасителният комплект може да бъде много полезен.Този тип оборудване може да се намери в спасителна лодка.

6) Новата тенденция в комплектите за оцеляване 

Консервираната храна е класически избор, но сухата храна може да се окаже най-добрият вариант.Всъщност те често са много по-леки.Ето някои примери: сушени плодове, ядки, протеинови барове и сушени плодове.В днешно време комплектите за оцеляване са се развили много, има такива, които се съдържат в една и съща кутия: стъргалка, мярка, запалка за огън, много висококачествено професионално военно фенерче, карта за инструменти Helvetic , мини светодиод, компас, тактически нож, свирка, въдица, трион за тел, държач за бутилка, аварийно одеяло, гривна от паракорд 5 в 1, сигнално огледало и водоустойчив калъф.

Surplus Military предлага още по-добри комплекти за оцеляване, 9 в 1, 12 в 1, многофункционални, 13 в 1 или дори комплект за първа помощ от 165 части.

7) Изберете военни излишъци 

Не се притеснявайте, попаднали сте на правилното място.Ние разполагаме с широка гама от комплекти за оцеляване във всички форми и съдържание, от които се нуждаете. 

 • Комплект за оцеляване, аварийно одеяло за животни

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Този комплект за оцеляване е предназначен за оказване на спешна помощ, особено в международен план.
Може да се използва при следните обстоятелства: приключения в дивата природа, мисии, екскурзии и бедствия.За функционалност и преносимост може да се използва като палатка за отлична топлоизолация.

 • Комплект за оцеляване, мини
  комплект за
  първа помощ от 600D оксфордска
  тъкан

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Този мини комплект е проектиран така, че да бъде незаменим за цялото семейство в ежедневието.
Състои се от медицински консумативи за спешна помощ, като бинтове, лепенки, ножици за превръзки, пластмасови пинцети и памучни тампони.

 • Комплект за оцеляване, комплект за първа помощ, изработен от висококачествена материя 600D oxford

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Тази чанта е идеална за съхранение на медицински консумативи като бинтове, ножици или хапчета.Можете да я държите в чантата си, в чекмеджето на бюрото си и др.Тази малка чанта е снабдена с мрежести джобове и цип за лесно отваряне.

 • Комплект за оцеляване, комплект за самопомощ

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

За всички спешни случаи тази животоспасяваща програма е абсолютно необходима.
Включва всички необходими аксесоари за ежедневна употреба, като например остриета за стерилизация, игли за шиене, алуминиево фолио, два алкохолни тампона, две превръзки и др.

 • Комплект за оцеляване, 600D найлон

Как да използваме комплект за оцеляване?

Тази чанта е идеална за съхранение на основни медицински консумативи по време на пътуване и дейности на открито.Той разполага с множество еластични каишки и просторен джоб.

 • Комплект за оцеляване, спинер за оцеляване

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Този военен аксесоар за оцеляване е лесен за употреба и ефективен и може да се използва за вземане на проби от човешка венозна кръв или за интравенозно кръвопреливане, кръвопреливане или венепункция.На открито, особено когато сте на къмпинг.

 • Комплект за оцеляване, комплект 9 в 1

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Този комплект за спасители е идеален за военен туризъм и дейности на открито, включително къмпинг.
Това включва водоустойчива чанта, осем медицински пособия (включително нож) и подарък за спешни случаи.

 • Комплект за оцеляване, комплект за спешна помощ 12 в 1

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Този инструмент за оцеляване със сигурност ще се хареса на мъжете.
Състои се от лесен за пренасяне комплект и всички необходими елементи в случай на спешност, като например аварийно одеяло, фенерче, вилица 7 в 1 и др.

 • Комплект за оцеляване, многофункционално тактическо снабдяване за спешни случаи

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Този удобен спасителен комплект е идеален за дейности на открито, пътувания и пустини.
Включва торбичките от оксфордска тъкан и всички необходими принадлежности за спешни случаи: компас, свирка, 2 зърна пшеница и др.

 • Комплект за оцеляване, изработен от 600D EVA найлонова
  тъкан

Как да използвате правилно комплекта си за оцеляване?

Акумулаторният комплект включва 80 основни медицински консуматива, подходящи за вашите пътувания или дейности на открито.
Това се съхранява в чанта, която е респираторна маска, одеяло за първа помощ, превръзка и медицински ръкавици.

 • 13 в 1 комплект за оцеляване

Как да използваме комплект за оцеляване

Когато пътувате или сте на открито, този комплект за спешна помощ е това, от което не се нуждаете.Състои се от 13 инструмента, идеални за спешни ситуации: аварийно термопокривало, свирка, многофункционален компас и др.

 • Комплект за
  оцеляване от найлон с висока плътност
  600D

Как да използваме комплект за оцеляване

Комплектът за първа помощ е идеалният подарък за приключения на открито.
Състои се от мек калъф и всички аксесоари, които не са необходими в нито една спешна ситуация: нож, фенерче, компас, свирка и др.

 • Комплект за оцеляване, чанта от 165 части

Как да използваме комплект за оцеляване

За вашата безопасност и за безопасността на другите се нуждаете от този лек комплект чанти и 165 медицински инструмента за спасяване.Може да се съхранява в отделението за ръкавици на колата и да ви придружава при дейности на открито, училищни екскурзии и др.

Цивилни лица или професионалисти (дървосекачи, шофьори, пилоти и др.), които работят в отдалечени райони или при лошо време, също могат да се снабдят със спасителни комплекти.Не знаете какво ще се случи, по-добре е да предупреждавате в случай на нужда, отколкото в случай на опасност. 

Ако от време на време следите нашата страница за военни излишъци, ще продължите да разполагате с широка гама от комплекти за оцеляване, а освен това няма да пропуснете нашите промоции и нови предложения.

Ако имате някакви въпроси или маршрути относно нашите продукти, моля, не се колебайте да се свържете с нас, за да ви отговорим и да предложим най-добрите решения на вашите проблеми.Ние разполагаме с екип от специалисти, които също ще ви насочат, ако не можете да изберете това, което е подходящо за вас, те ще ви помогнат според обстоятелствата на използване на следния продукт.те ще ви помогнат според обстоятелствата на използване на следния продукт.

Добра война!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *