Кога е създадена военната служба?

Създаването на услугите има цяла история, която заслужава да бъде разказана, за да може всеки да я проследи. Независимо дали сте фен на военните служби, или просто почитател на всички аспекти от историята на страната си. Тази статия със сигурност е една от най-интересните, които можете да прочетете днес. Всяка стъпка, през която може да е преминало създаването на военните служби, ще бъде описана подробно, за да можете да разберете всичко. Тези смели военни мъже и жени заслужават да имат история, която да разкажат, като се има предвид тяхната непоколебима отдаденост на техните страни днес. Докато приключите с четенето на тази статия, кой знае дали и вие няма да се окажете в армията.

На първо място,
не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Military Surplus, за да пазарувате военни аксесоари (военна планинарска чанта, запалка за оцеляване, хамак, ….)

Добре, така че сега ще обясним историята без повече шум.

blouson-militaire

История и дата на създаване на военната служба:

Като се отнася до създаването на военните служби, няма по-добър начин от това да обясним всичко стъпка по стъпка, но то се появява основно през 1905 г. със закона от 21 март 1905 г. Все пак е важно да се отбележи, че старата военна служба е била по принцип задължителна. Тя изобщо не е била опция за някои хора, както я познаваме днес, а е била задължителна. Военната служба със сигурност е нещо, което съществува от много години, още от древни времена. По онова време обаче, т.е. в Античността, броят на войниците е бил минимален, тъй като е бил запазен за хората от класата на „гражданите“, които са съставлявали една десета от населението по онова време.

Носете военна яка всеки ден, купете си военни обувки при следващата си екскурзия.

Еволюция на военната
служба

С течение на времето обсадната военна служба е претърпяла еволюции, които са отстъпили място на професионалните армии.
Тази армия произхождала най-вече от бившите полкове или дори наемници , които останали като такива до края на XVIII век. Що се отнася до състава на съвременните военни служби или военната повинност, той е установен, т.е. създаден и развит от Френската революция, с прочутото масово напускане на армията през втората година между 22 септември 1793 г. и 21 септември 1794 г. Той е последван от закона на Журдан, отменен от Конституционната харта от 4 юни 1814 г. с промяна на метода за набиране на войници. По този начин
историята само е следвала своя ход, който ще видите по-долу.

Основа на създаването на
военните служби
:

Общо казано,
ето какво лежи в основата на създаването на военните служби.
След това историята поема своя път с различни дати и събития. След като Френската революция взе превес, законът на Журдан също си поигра с различни последователности и задействания на историята. За да не оставим нищо на случайността, сега ще представим историята на това военно творение по дати и събития. Както при премахването на задължителната военна служба, така и при всяко друго събитие, което смятате за важно и което може да ви бъде полезно. Всички тези различни събития и интересни дати са допринесли за правилното поставяне или поява на военната служба.

Година, отбелязваща историята на създаването на военната служба:

Въпреки различните години и всичко, обяснено по-горе, военната служба все още не е намерила истинската си основа. Въпреки това, след последователността на създаването на Френската революция, военната служба се доближава все повече и повече до своето създаване. Дори и след като я открива, тя все още изпитва редица трудности, за да бъде стабилна чрез различни забрани, които възникват, за да направят военната служба такава, каквато я познаваме днес. Трябва да се отбележи, че всички промени през годините са допринесли за установяването или създаването на военната служба в сегашния ѝ вид и всяка стъпка е била посветена на нейното усъвършенстване.

Закон на Журдан-Делбрел от 5 септември 1798 г.:

От 5 септември 1798 г. законът „Журдан-Делбрел“, кръстен на генерал Журдан и депутата Пиер Делбрел, установява, че повинността е всеобща и задължителна. Следователно
всеки французин на възраст между 20 и 25 години е задължен да отбие военната си служба в страната. Именно тази идеология е довела до създаването на въпросната военна служба. Първият член от военната служба на Журдан гласи: „Всеки французин е войник и е длъжен да защитава страната си“. По това време обаче жените не са засегнати по никакъв начин, а само мъжете, които са достигнали необходимата възраст от 20 до 25 години. Всеки мъж трябваше или беше задължен да служи пет години. Те са имали подразделение от 5 класа, които са били призовавани всяка година и чийто брой е бил подреждан според нуждите на армията.

Първата империя от 29 декември 1804 г.:

На 29 декември 1804 г. с императорски указ на Наполеон I е създаден съветът за преглед и лотария на военната армия. Този декрет им даваше правото да вземат в ръцете си новобранци и да ги управляват, т.е. да увеличават числеността на войската си или да вземат предвид всеки друг аспект. Това води до промяна в системата за наборна военна служба, според която само неженените, овдовелите и бездетните мъже са задължени да се присъединят към армията. От 1804 г. е въведен принципът на военното заместване.

when-was-the-military-service-created

Различни други години, които можете да проверите:

Много други аспекти и хроники на историятаследват една след другаот този етап. Въпреки това вече споменахме, че ще обясним само най-важните аспекти на историята. Така от 10 март 1818 г. в историята се появява управлението на Луи XVIII, а от 23 април 1855 г. – Втората империя. В Третата република това са законът на Ernest Courtot de Cissey от 1872 г., законът на Charles de Freycinet от 15 юли 1889 г., законът на Maurice Berteaux от 21 март 1905 г. и законът на Louis Barthou от 7 август 1913 г. Така че нека преминем към това какво включва създаването на съвременната военна служба, тъй като тази статия нямаше да има смисъл, ако не присъстваше цялата история.

Етапи на създаването на съвременната военна служба:

В началото са
положени основите на военната служба. Затова би било добре да се съсредоточим малко върху това какво представляват съвременните военни служби. Невинаги става дума за истории от далечното минало, макар че има и такива. Така че тя има и няколко етапа, които намират своето основание в античността , което е полезно за етапите на т.нар. модерна история. Подобно на предишните, историята е свързана с последователността на годините, които могат да свидетелстват за голям интерес към историята. На този етап от историята на създаването на военната служба наборната служба се появява в няколко случая. Накратко и най-общо ще обясним това:

Законът от 21 март 1905 г..което поставя началото на съвременната военна служба

.
/p>

Алжирската война от 1954-1962 г.която е последната голяма мобилизация на наборни войници.

Промяната от военна служба към национална служба през 1971 г.

Премахването на националната служба през
1997 г.

Премахването на националната служба през 1997 г..
премахването на националната служба през 1997 г.
и създаването на обикновени военни армии

Модерната военна служба от 21 март 1905 г:

На 21 март 1905 г. е въведен законът, който е в основата на военната служба, практикувана през XX век.
С този закон се премахва лотарията и се възстановява принципът на равенство. Той също така установява принципи на освобождаване, различни от медицинското освобождаване. Това обаче не се запазва, тъй като е премахнато с примирието от 1940 г. В резултат на това задължителната военна служба, както и преди, се обсъжда отново през октомври 1946 г.. Съществува и фактът, че военната служба е запазена само за защита на техните територии, т.е. на територията на метрополията. За другите войни, които последваха, като тази в Индокитай, държавата трябваше да прибегне до услугите на професионалисти.

Мобилизация на наборните войници през 1954-1962 г.:

Алжирската война свидетелства за последната голяма мобилизация на наборните войници, т.е. това е последният окончателен дебат, който може да определи военната служба. Тук те все още трябваше да прибягват до наборни войници. В момента има 1,5 милиона наборни войници, родени между 1935 г. и 1942 г., които се броят сред общия брой млади мъже в тази възрастова група. Тази ситуация води до различни протести, като например за обявяване на независимостта на Алжир. Множество хора демонстрират, което води до блокирането на няколко влака за наборна служба в много градове. Това довежда до преразглеждане на избирателния район и превръщането на военната служба в национална служба.

when-was-the-military-service-created

През 1971 г. военната служба става национална служба:

След мобилизацията и Алжирската война, има реформа на военните служби.По този начин предишната продължителност от 5 години беше намалена на 16 месеца през 1963 г., а след това на 12 месеца през 1970 г. Със закона от 21 декември 1963 г. законът е в състояние да признае възражението за наборна военна служба. Този закон обаче влиза в сила едва през 1983 г. В резултат на това през 1971 г. службата, известна дотогава като военна служба, официално става „национална служба“. След това младият човек може да участва по различни начини. По този начин може да се направи избор между обучение за техническа или гражданска военна служба и да се отложи до 22-годишна възраст.

Премахването на националната служба през 1997 г.:

През 1997 г. заплахите стават все по-слаби и няколко други фактора са в полза на премахването на военната служба. По този начин, на 22 февруари 1996 г. По време на аудиовизуална конференция Жак Ширак обяви премахването на военната служба. Тогава те решават да създадат модерната военна армия, каквато я познаваме днес. Военната служба е създадена през 1905 г. по време на военна криза, когато нуждата от бойци е голяма. Що
се отнася до военната повинност
под знамената, тя е преустановена и евентуално може да бъде възобновена, ако ситуацията в страната го изисква.

Защо да влизаме
в армията? 

Въпреки историята и факта, че някои хора някога са били принуждавани да влизат в армията, дори и да не са искали. Има и други, които намериха страст в целта да защитават с чест своите страни. В днешно време дори заплатата, получавана по време на военната служба, вече може да бъде една от причините за желанието за служба в армията. Дори и да има някои ограничения, които се появяват във връзка с това да си военен. Вероятно това е работа, която предлага голяма свобода на времето, освен периодите на служба. И нека си признаем, няма нищо по-хубаво от това да осигуриш по-добър свят за бъдещите поколения, като се погрижиш да защитиш добре страната си.

Различна екипировка, необходима, за да бъдеш добър войник на военна служба:

Освен различните ползи, които можем да видим днес, защо тогава да не поемем инициативата да станем военнослужещи. И да, още днес можете да започнете да се обучавате, за да станете такъв. Тук ви предлагаме различно оборудване и военни аксесоари, които биха могли да ви бъдат доста полезни по време на обучението. Тези артикули са не само с отлично качество, което няма да ви разочарова по никакъв начин, но се предлагат и на много достъпни цени. Ако сте почитател на военните предмети, в нашата колекция ще намерите и няколко неща, които може да ви заинтересуват. Посетете ни сега и направете най-добрия избор с качествени продукти.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *