Как се използва запалка?

Запалки за огън, можете да ги намерите под различни имена, запалки за огън, разпалки, форми за запалки, дискове за разпалки и т.н., но всички те имат една и съща функция: да опростят запалването на огъня. Той е полезен през цялата година, през зимата за запалване на огън, за запалване на барбекю. Ето няколко съвета за това как да ги избирате и използвате. За да запалите безопасно добър огън, се нуждаете от чиста, суха и проветрива печка, висококачествени дърва за огрев, сухи подпалки и el Най-доброто средство за палене на огън за оцеляване. За тези две последни съставки нямате избор на дърва за огрев, предпочитате 100% естествени (без химически добавки), чисти и годни за употреба дърва за огрев!

Разликата между подпалките и дървата за огрев

Подпалките и разпалките се използват по различен начин, но и двете се допълват и могат да се използват в камини на дърва (затворени и открити камини), печки на дърва и печки на дърва. Дърва за огрев, готварска печка и барбекю.

 • Запалка за огън : Добра алтернатива на survival-lighter, има огнен вид в много форми, като свещи от растителен восък, растителни масла, дървени пръчки и др. За по-лесна употреба се препоръчва да се запали малък огън, подобен на огнено кълбо, като огненото кълбо е потопено в растителен восък, който е много лек.
  Достатъчно е да запалите огън (времето за горене варира между 8 и 10 минути).

 • Дървата: запалете огъня веднага след като огнището започне да гори.
  Това е много суха дървесина, нарязана на малки пръчки с дължина около 15 cm.

Използвайте подпалка за огън 

За запалване на огън препоръчваме да се използва методът „отгоре надолу“, който е най-ефективният и екологичен метод за запалване, тъй като при него газът изгаря по-добре и се намалява отделянето на замърсители в огъня. Противно на общоприетото схващане, този обратен метод предлага по-добри добиви от конвенционалния метод. Методът на използване е следният:

1) Поставете вестника (или разгънат вестник) отдолу и кръстосайте вестника на всяко ниво.
Не забравяйте да спазвате малко разстояние между всяко дърво за разпределение на въздуха. 

<2) Наблягайте на запалването на огъня, винаги разпалвайте в най-ниската точка и поставяйте огъня в центъра.  

<3) Завършете пирамидата, като добавите дърво.

<4) След това загребете мачовете с мачовете.

Предимствата на запалките

Няма повече вестникарска хартия с потенциално токсични мастила и лепила! 100% естествените запалителни агенти са екологично чисти. Лесен за употреба, чист, без мирис и без дим. Отворът спомага за естествената вентилация. Когато е поставен на върха на пирамидата, огънят бързо излъчва топлина надолу по коридора (ако това е вътрешна камина), засилвайки явлението заоблачаване и обновявайки горящия въздух. Този метод също така намалява риска от тютюнопушене. Той е
много икономичен: всяко запалване е достатъчно, за да се запали огън.

Огнена запалка

 

Методи за правилно запалване на огън с подпалка

Всеки, който се опитва да запали без запалка или кибрит, не знае колко е трудно. Можете да търкате две парчета дърво едно в друго в продължение на няколко часа, без да постигнете резултат. За щастие, повечето палатки и оборудване за къмпинг вече имат малки магнезиеви стартови блокчета. Въпреки че някой може да използва този тип запалка, за да запали лесно, има няколко неща, които трябва да знаете, преди да запалите първия диск.

 • Намерете най-доброто място за запалване на огъня

Важно е да се избере мястото на огъня, така че монтажът да протече гладко и да се избегнат потенциални опасности от пожар. Потърсете място, което е защитено от вятъра. Дори вятърът може да угаси огъня, който искате да запалите, или, напротив, да предизвика пожар. Опитайте се да намерите място, защитено от вятъра. След това потърсете място наблизо. Огънят трябва да се пали често, а тежките дърва за огрев не са подходящи за транспортиране на дълги разстояния. Както вече споменахме, потърсете място, където няма опасност от пожар. Потърсете борсата, има трева, на няколко метра от първото дърво и първия надвиснал клон.

 • Подгответе центъра на
  огъня

Почистете района около самата готварска печка, за да елиминирате всякакъв риск от пожар.
Дълго време изкопаването на подземна яма за огън е било най-разпространеният метод за предотвратяване на разпространението на пожара. Ямата трябва да е малко по-голяма от печката, за да се поддържа достатъчно разстояние между пламъка и тревата около ямата. Друг метод, препоръчван от много скаути и любители на спортовете на открито, е да се запали купчина пръст [3]. Освен това купчината пръст (или пясък) трябва да е малко по-голяма от готварската печка. Това помага да се предпазят пламъците от трева или клони, които лесно могат да се запалят на земята. Ако не можете да намерите място, където да се подслоните от вятъра. Можете да използвате стари мокри трупи, за да предпазите огъня от вятъра. Ако разполагате само с горими материали за направата на ветрозащитни завеси, уверете се, че те са много близо до огъня и няма опасност от пожар.

 • Съберете достатъчно, за да запалите
  огън

Трябва да имате нещо, с което да запалите огън, а след това да поддържате нещо. Ако сте избрали подходящо място за печката, наблизо трябва да има гориво. Не използвайте големи клони или парчета дърво за осветление. На първо място, съберете клони, иглички, борови шишарки, много сухи мъртви листа и др. Съберете тези клони и ги поставете в контейнер. Съберете тези материали и клони (с големината на пръст на възрастен човек) в саксия. Клонките или листата изгарят много бързо и въпреки че винаги можете да добавите още, за да предотвратите загасването на пламъка, най-добре е да подготвите нещо за запалване на огъня, преди да го запалите. Отделете малко време, за да запалите огъня, преди да го запалите.

 • Ако използвате магнезиев блок,&nbsp
  ;

Остържете парчетата магнезий. Магнезиевият стартов блок е наистина отлична добавка за оцеляване и дейности на открито. Магнезият е изключително запалимо вещество и при определени условия изгаря при температури над 2700°C. Ако използвате нож, остържете магнезиевия блок от задната страна на острието, за да не повредите ръба му. Също така избягвайте да се бръснете с магнезий. Необходими са ви само малки парчета, които лесно се изгарят.

Нещо трудно е да се изчисли количеството магнезий, необходимо за огъня. Ако използвате твърде малко количество, ще бъде трудно да се запали. Ако използвате твърде много, рискувате да предизвикате много сериозен пожар, който може да се разрази в лицето ви. Най-разумното нещо, което можете да направите, е да започнете с малко и да добавите няколко точки, ако е необходимо.

Запалвателят от кремък и стомана ще произвежда искри. Повърхността на магнезиевия стартов блок може да се използва като запалител. Остъргвайте с ножа, за да се образуват искри.

Колкото повече остъргвате или удряте с ножа, толкова повече искри ще се образуват.
Ъгълът и скоростта на удара също са от решаващо значение. Не удряйте по кремъка на запалката, не докосвайте и не чупете кремъка. Вместо това търкайте острието на ножа в кремъка. Можете също така да държите острието стабилно и да търкате кремъци върху него, което ще бъде по-безопасно.

.

Искрата да се превърне в пламък. Ако сте успели да запалите огъня от първия опит, значи сте го направили! От друга страна,
ако започне да пуши и да гори без пламъци, опитайте да духнете някои от клоните или боровите шишарки в жаравата и след това в пламъците.

Когато огънят гори, можете да добавите големи клони или малки стъбла директно в огъня.
Наблюдавайте внимателно, за да не се разпространи или да не изпусне искри, които могат да предизвикат пожар. Погасете огъня, преди да го запалите. Преди да си тръгнете, поръсете огъня с вода и разбъркайте малко въглените, докато се уверите, че сте го изгасили напълно.

Военните отдавна използват магнезий за кремъци, който е неразделна част от американската армия.
След това туристите и къмпингуващите плащат за това, защото дори през всички сезони няколко искри са достатъчни, за да се запали огън.

Използването на лупа за разпалване на огън ме върна към изгарянето на живи мравки като дете (имах проблеми със старите, неподходящи пънове на дърветата в двора). При оптичния огън, след като има огън и при подходящи материали и условия, това е една от най-лесните алтернативи!

Този метод изисква прозрачна леща или извито огледало (като голям фенер), за да се концентрира слънчевата светлина. Когато тази концентрирана слънчева светлина образува топло бяло петно, подходящо за използване като боя, запалимият материал започва да гори. Когато червеният въглен, който се образува в пламъка, се комбинира с още прах, той може да изгори.

Това звучи просто, нали? Тоест,
ако се научите да използвате лупата по-ефективно, за да осветявате микрофибри, тъмни прахове и овъглени тъкани.

Как да използваме запалка?

 

  + Използвайте фини влакна

Натурално изстреляните снаряди изобилстват жестоко. Сухи листа, борови иглички и кора могат да бъдат запалени в топла прегръдка, за да се съчетаят или осветят, но не е много практично да се подпалва с лупа.

Ще имате по-голям късмет, ако замените по-дребните и меки предмети с по-големи парчета. Вземете мъртвата влакнеста кора, нарежете я на повече влакна или се опитайте да я плевите. Тези висококачествени материали се запалват по-лесно от твърдите материали и увеличават шансовете ви за успех в случай на мъгла.

+ Използвайте овъглен памук

Това е същият овъглен памук, който се използва за запалване на традиционен огън, а стоманеният камък е идеално компактен за запалване на огън с лупа. Поради процеса на фрагментация температурата на запалване е ниска. Освен това е черен, така че лесно абсорбира топлината. Той дава
добро време за горене, така че можете да го поставите в кофа с пушек и да го издухате, преди да угасне.

Платно от дървени въглища може да се направи, като в метална кутия или проветрив съд с малки дупки се постави памучно платно, ленено платно или невен. Изсипете я на огъня и я гответе 5-6 минути или докато димът спре да излиза от малкия отвор.

Нашите подпалки

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала, и ви каним да последвате връзката по-долу, за да получите достъп до пълната ни гама от запалки за огън, за да подобрите преживяванията си за оцеляване и да улесните нещата, ако срещнете проблеми, свързани с паленето на огън със запалка.

Огнезапалващото устройство е много подходящо за военни, ловци или за всякакви дейности на открито. Запалката е полезна при спешни случаи и ситуации на оцеляване. Например, за разлика от запалките, при необходимост може да се използва в дъжд. Firesteel е инструмент за пестене на място, който ще се окаже ефективен в много ситуации.

Ако имате някакви въпроси или съмнения относно нашите продукти, моля, не се колебайте да се свържете с нас възможно най-скоро, нашите екипи от специалисти ще ви отговорят възможно най-бързо и ще ви посъветват възможно най-добре.

Добро оцеляване за вас!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *