Как да стана стрелец от въздушен командос?

Фузилерът-командос е боен и полеви специалист във въздушните и космическите сили. Той отговаря за защитата и отбраната на личния състав, оборудването и обектите на военновъздушните сили. Стрелецът от Командването на въздушно-космическите сили изпълнява задачи по охрана и бойни задачи.   Екипажът от Командването на специалните сили изпълнява задачи по разузнаване, наблюдение и унищожаване на обекти, бойни задачи. Въздушният парашутист стрелец осигурява защитата на военновъздушните сили на територията на страната или при операции в чужбина (въздушна сигурност, борба, наблюдение…). Въздушният парашутист командир изпълнява бойни задачи, военно възстановяване, въздушна поддръжка…!!!!! А въздушният стрелец отговаря за въздушната защита (наблюдение на въздушни съоръжения, борба). Но как да се впишете в отбора на въздушните командоси? Заповядайте да видите и нашите военни дрехи и аксесоари на нашия сайт (голяма тактическа военна раница, военно яке, тактическа ръкавица, буревестник, …. ) 

military-badge

Стъпки, които
трябва да следвате, за да станете фузилер на Air Commando

Изисквания за постъпване

Изисквания за присъединяване<

Фузилерът-командос принадлежи към сержантския корпус – корпус, чийто достъп се обуславя от определени критерии. Въпреки че априори не се изисква опит за започване на работа, за да кандидатствате, трябва да:

 • Да притежава поне бакалавърска степен (обща, техническа или технологична);
  < /span>

 • .
  да е
  на възраст под
  24 години
  ;

 • .
  /li>

 • да имате френско гражданство.
 • Със сигурност е възможно да
  постъпите в армията след BTS илиBac+5. Обърнете внимание, че статутът на военен авиационен техник (MTA) е достъпен от трето ниво.

Обучение, което трябва да се проведе:

 • За да се включите във Военновъздушните и космическите сили, ще трябва да преминете няколко серии от психотехнически тестове, които ще мобилизират математиката, мисленето, логиката с ограничение във времето. Изпитът
  ще завърши с тест за физическа годност, включващ три теста: последователно бягане за издръжливост, тест за набирания, набирания и изтласквания и тест за клякане.
 • След като преминете тестовете, ще преминете.EFSOAA (Ecole de Formation des Sous-Officiers de l’Armée de l’Air)която ще осигури 15-седмично обучение за задържане на военните бази. В менюто са включени спорт, живот в общността, посвещаване в ръкопашен бой и обучение в стрелба.
 • Накрая ще са необходими два курса на обучение, за да завършите обучението си и да интегрирате CPA 20 което е първата достъпна единица: 5-седмичният курс „MAQUIS“ предоставя brevet militaire de fusilier de l’air и стадион „MATOU“. с продължителност 12 седмици, той дава военно свидетелство за стрелец с парашут, но също и за водач на куче.

Други допълнителни обучения

Създаването на въздушен парашутен командос е път с няколко единици, за достъп до които ще е необходимо обучение чрез курсове. Първото достъпно звено еCPA 20 , тъй като за него са необходими два стажа. От друга страна, за да се присъедините към звеното за търсене и спасяване (CPA 30) или към специалните сили (CPA 10), ще се изисква допълнително обучение:

 • 18-седмичен курс „ATTILA“ за превръщане в командос на въздушен десант и интегриране на CPA 3s.
 • За интегриране наCPA 10Специалните сили, ще е необходимо да се акумулира курсът на обучение „ATTILA“ със 17-седмичния курс на обучение „BELOUGA“. Свръхвзискателен курс, запазен за най-добрите.
как да стана-фузилионер-командос на-въздуха

Независимо в коя част сте разпределени, армията непрекъснато обучава войниците си, за да поддържа техните умения и технически познания в актуално състояние или да им помага да развиват нови компетенции.

 • Накрая, Центърът за военно професионално обучение (CMFP). предлага различни услуги на военнослужещите, които се преквалифицират, и улеснява достъпа до професионална квалификация от CAP до Bac+2, за да осигури възможно най-бързото им завръщане към гражданска заетост.

Мисиите им:

34-те ескадрили за защита (ЕП) или отряди за защита осигуряват:

 • зазащита изащита на чувствителни (СП) на територията на страната и извън нея;
 • участие в превенцията и борбата срещу тероризма и злоупотребата с наркотици.
 • защитата на сигурността на ядрените обекти и конвоите.
 • участие във външни операции и оперативни отряди.

Тези ескадрили са съставени от въздушни стрелци и въздушни парашутисти. Групират се в секции, съставени от различни специалисти, като например: снайперист, шофьор на VAB, водач на куче, разузнавач на EOD и други оперативни или неоперативни специалности (инструктор на командоси, инструктор на TAD, пожарен директор).)

Двете конвенционални единици за намеса изпълняват общи мисии като:

  • интервенция и защита на резервно копие.в полза на въздушните горещи точки на територията на страната и извън нея;
  • .участие в помощна обществените услуги в случай на природни бедствия; .
   li>

  • /li>

  • участие в национални и международни учения.

  В същото време всяко от тези парашутни командвания е разработило център за високи постижения:

   • Но. 10 Орлеански въздушнодесантни парашутни командоси притежава уникални способности в областта на разузнаването, специалните операции и интегрирането на ефектите на въздушните оръжия в полза на Командването за специални операции (SOC).

  Съставен е от
  въздушни командоси от специалните сили.

   • Оранжевият десантно-парашутен командос № 20.специализира се във въздушна поддръжка, разузнаване на пресечена местност и оперативно търсене със своите кучешки екипи. И възстановяването на изолирания персонал.
how-to-be-air-command-rifleman

Състои се от въздушни парашутисти-стрелци.

Състои се от въздушни командоси.

Бреф, ако се интересувате и искате да се присъедините катоКомандване на стрелковите войски на Въздушно-космическите сили, стъпките, които трябва да следвате, правата и задълженията, къде да отидете, за да кандидатствате, и още, цитирахме ви отстрани. Така че, ако смятате да кандидатствате за резерва и се нуждаете от военно оборудване, посетете връзката https://military-bg.com/. Ще намерите необходимите ви военни артикули

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *