Как да кандидатствате за работа във френските военноморски сили?

Френските военноморски сили набират около 3000 млади мъже и жени всяка година в широк спектър от професии и специалности и на различни нива на отговорност. Чувствате се вдъхновени да работите някоя от тези професии, но се затруднявате с методите за кандидатстване? В тази статия ще ви насочим към всички стъпки, които трябва да следвате. Различни военни материали като водоустойчива чанта са налични на нашия сайт.

Military-badge

Защо да изберем френските военноморски сили

Защо да
изберем френските военноморски сили?
strong>Над 45 професии
съставляват богатството на флота. Специалностите за военноморски операции остават основната дейност, като се посочват само :

 • Офицер по защита на кораба: Морска защита – осигурява защита на екипажа на кораба по време на плаване.
 • Диверс – унищожител на бомби: Качва се на плавателен съд от типа „ловец на мини“ или се намира на сушата в група водолази за разминиране
 • .

 • Детектор за антиподводни кораби: Осигурява пускането в експлоатация и поддръжката на съоръженията за акустика, подводно откриване, изстрелване на оръжия и обработка на информация.
 • Навигационни операции Companion : В оперативния щаб той осигурява пускането в експлоатация на електронно оборудване за въздушно откриване (радар), подводно откриване (сонар) и електронна война.
 • Техник по контрол и поддръжка на ядрени съоръжения: Специалист по механика и електротехника, който предоставя знанията си в услуга на ядрената индустрия.
 • Техник по информационни системи, мрежи и телекомуникации: Инсталира, конфигурира и осигурява оперативната поддръжка на телекомуникационните ресурси, локалната мрежа и бордовите компютри. На място той контролира отбранителните мрежи.
 • Шифман: Участва в
  управлението на корабите и осигурява безпроблемното протичане на различните маневри. Той
  прилага и управлява плавателните съдове и морското оборудване.
 • Навигатор на кормилото: Пряк помощник на главния офицер по навигацията. Определя позицията на кораба, поддържа карти и морски записи, осигурява
  радиопредавания

И много други. Постъпването във флота е гаранция за прилична работа. Всички съществуващи професии допринасят за защитата на френския народ и защитата на интересите на Франция. Да бъдеш полезен за другите и за собствената си страна е много полезно. Следователно тя насърчава самореализацията. Независимо от нивото на образование, необходимо за наемане на работа, всички моряци заемат отговорни длъжности. Всеки е незаменим в екипажа. Моряците се подкрепят взаимно и могат да разчитат един на друг. Те са постоянно около 3000 души на/под или на моретата, които работят за запазване на спокойствието и сигурността на френския народ.

comment-postuler-pour-la-marine-nationale 

Кариерно развитие

 През цялата си кариера морските лица продължават да развиват уменията си, за да могат да се развиват в своята сфера на дейност.
Възможностите за професионално развитие и повишение позволяват на всеки да играе водеща роля в кариерата си.

Животът на един моряк

На корабите на френските военноморски сили морякът е преди всичко военнослужещ. Той е преминал военно и морско обучение, както и обучение, специфично за длъжността, която заема. Средно един моряк прекарва в морето между 100 и 150 дни годишно. През по-голямата част от времето на борда на самолета той споделя стая, в която има от 2 до 10 души. Както всички военнослужещи, морякът има право на 45 дни отпуск годишно. Той трябва да приеме мисиите, определени от йерархията му, в зависимост от нуждите на флота. Въпреки това, колкото по-добра е оценката му, толкова по-голяма е вероятността да получи преференции за разпределение.

Как да се присъедините към Военноморските сили

Изискване за възраст

Мъже и жени на възраст 30 години или по-малко могат да се присъединят. Възможно е да се присъедините към френския флот от 16-годишна възраст, като постъпите в училището Mousses. Ако сте на 17 години, можете да се присъедините към мателот де ла Флот или към училището за майстори.

Изискват се дипломи

Военноморските сили набират моряци без диплома. Изисква се обаче минимално ниво еквивалентно на трети клас основно училище. С изключение на военноморската академия, няма състезания, които трябва да преминете за да бъдете наети във флота. Освен
изискването за академично ниво, което зависи от желаната позиция и училищата, които обучават морски офицери,

   • Ecole des Mousses ниво
    3e

   • Курс за моряци на флота от 3-ти до бакалавърски клас
   • /span>Училище за преподаване на бакалавърска степен
  • Училище за преподаване на бакалавърска степен.

   Подборът на кандидатите се основава на тяхната мотивация, сериозност, физическа пригодност и психологическа оценка.

   За
   досието за кандидатстване

   За да бъдете наети, трябва да депозирате досие за кандидатстване в най-близкия център за информация и подбор на персонал. Можете също така да подадете заявление онлайн. Приложете всички задължителни документи и правни ситуации. Последвано от мотивационното ви писмо.

   .

   Други стъпки, които трябва да последват

   < Следващата стъпка е първоначално интервю, което се предшества от медицински преглед и психотехнически тестове.

   Военно обучение

   Куровете за обучение не изискват каквато и да е такса за записване. Студентите са държавни служители и стипендианти и получават заплата.

   • Училището за мишки на френския флот : предлага на младите незавършили студентивоенно обучениеи морско обучение. В продължение на около 1 година мусите затвърждават академичните си постижения и следват обучение на войници, отбрана, морско дело, спорт и сигурност. Обучението включва например откривателско качване на борда на традиционни ветроходни и бойни кораби, курсове за сплотяване и закаляване, обучение за оказване на първа помощ. В края на учебната година те получаватсертификат за елементарна пяна.
   • L’École des matelots de la Marine nationale: обучава моряци и командири на флоти. След първоначално 5-седмично обучение по основи на военната, отбранителната, морската и охранителната дейност, обучението завършва с 3-седмично запознаване с особеностите на избраната професия.
   • L’École de maistrance: обучава морски офицери, принадлежащи към сержантския корпус. Учениците преминават 4-5-месечно обучение по военна, отбранителна, морска, спортна и охранителна дейност, включително физическа подготовка за бъдещите пожарникари, както и обучение по хуманитарни науки и мениджмънт или по природни науки за бъдещите специалисти по ядрена енергия. След това учениците постъпват в специализирано училище, където преминават от 6 до 10 месеца курс на техническо обучение, което се удостоверява с сертификат за техническа пригодност, в зависимост от избраната професия – морски операции, механика, администрация…
    .
   • Военноморската академия: в нея се обучават морски офицери. Служителите, които са предназначени за кариера, се набират чрез конкурсен изпит след научен подготвителен клас. В продължение на три години обучението е в областта на морското дело, отбраната, военното командване, човешката и научната механика, подводната акустика, енергетиката и води до получаване на инженерна степен. Разпределението на държавните служители зависи от избраната специалност. Достъп за ученици от трети курс на École polytechnique. Длъжностни лица на договор с ограничен срок се наемат с ниво на образование бакалавър + 3 и по-високо, за едногодишно обучение. В
    края на
    обучението всички стажанти отиват на море за 4-месечен период на приложение.
comment-postuler-pour-la-marine-nationale

Намерете още новини за армията

Включването в списъка гарантира, че ще се обучавате и след това ще развивате уменията си през целия си живот и кариера. Това е и добра професия, която работи за запазване на мира и сигурността на френския народ. За да научите повече за армейските професии, посетете https://military-bg.com/

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *