В кои държави има врати за самолети ?

Може да се каже, че въздушните врати или AP като вратите на самолетите и хеликоптерите не са просто обикновена военна драка. Те са големи бойни кораби, достатъчно оборудвани за водене на война и за защита на държавите от врагове. Така в контекста на непрестанните териториални конфликти по света самолетоносачът се превърна в символ на престиж и мощ за военноморските сили на международната шахматна дъска. По този начин тези морски изтребители са едно от най-големите богатства на военните стоки на всички държави. Ето защо трябва да се знае, че тези кораби имат огромно значение за отбранителната система на много държави. Те имат своите особености, които ги превръщат в един от най-важните бойни материали, особено по време на конфликт, за защита и служба на нацията. Поради това, известни като плаващи въздушни бази,&nbspняколко държави ги притежават и планират да ги разположат за защита на своите права и за защита на морските си интереси. Освен това, за да научите повече за тази тема, не търсете повече, тъй като сте попаднали на правилната статия, ако се интересувате. Тази статия ще ви помогне да научите всичката съществена информация  за всички държави със самолетоносачи. И най-вече не се колебайте да посетите нашия Военни излишъци онлайн магазин : Military-Surplus, за да направите своята покупка на военни аксесоари като тактически бойни ръкавици  или просто да имате съвети и трикове, за да изживеете най-добрите си приключения и да ви придружават по най-добрия начин по време на всичките ви мисии. Разполагаме с всички армейски артикули, от които се нуждаете.

 

Морска чанта

Table of Contents

Всички държави с изходи на авиокомпании в света

Всички
държави с изходи на авиокомпании в света

.Днес виждаме, че повечето държави, които са част от световната сила, са въвели и изграждат самолетоносачи, оборудвани така, че да могат да защитават и предпазват своите нации.Поради тази
причина ще разгледаме кои държави разполагат с тях, както и кои са най-добрите самолетоносачи на международната сцена.

Не забравяйте да посетите
нашия онлайн магазин за още военно оборудване

Списък на държавите с
врати за самолети

Представяме ви всички държави, които имат врати за самолети, включително врати за хеликоптери:

  • Аржентина, където откриваме леки самолетоносачи като ARA Independencia от клас Colossus, който е на въоръжение от 1959 до 1969 г. и е бракуван през 1971 г.
  • .включително леки самолетоносачи като HMAS Sydney, самолетоносач от клас Majestic, който е на въоръжение от 1948 до 1958 г., и HMAS Vengeance, лек самолетоносач от клас Colossus, предоставен на заем от Кралския флот от 1952 до 1955 г.
  • Бразилия: има Атлантик, който е хеликоптероносач в експлоатация от 2018 г., флотилен самолетоносач и лек самолетоносач.
  • Канада: Там се намират и леки самолетоносачи като HMCS Warrior от клас Colossus от 1946 до 1948 г. и HMCS Magnificent от клас Majestic на Кралския флот (1946-1956 г.).
  • Китайвключително „Ляонин“, който е бил част от авиационната група на съветския флот, но е продаден на Китай от Украйна от тип 001 catobar. Има и нов самолетоносач на китайските военноморски сили, който е третият китайски самолетоносач, наречен „Фуджиан“. Освен това има и катабарка тип 004, която все още е проект с ядрена мощност.
  • Франция: най-известният е „Шарл дьо Гол“, който е ядрен кораб с 2 катапулта и е в експлоатация от 2001 г.
  • Германия със самолетоносач, който е в процес на преустройство от пътнически кораб в корабостроителница, но е отменен през 1918 г.
  • Индия, където се намира INS Viraat, който е самолетоносач от клас Centaur на въоръжение от 1987 до 2016 г.
  • Италия със самолетоносач на име „Кавур“, който е флагманът на сегашния флот и е активен от 2008 г.
  • Япония: има клас Izumo, който е активен от 2015 г. насам.
  • Нидерландия.където се намира корабът на г-жа Карел Дорман, който е бивш британски тип HMS Venerable и HMS Nairana.
  • Русия: има
   клас „Адмирал Кузнецов“, действащ от 1991 г.
  • Съветски съюз: активите в края на това състояние са „Адмирал Кузнецов“ и клас „Киев“.
  • Испания: това е „Хуан Карлос I“, който е 27079-тонен самолетоносач STOVL и е активен от 2010 г.
  • Тайланд: има
   HTMS Chakri Naruebet (действащ от 1997 г.), а от 2006 г. оперира само като хеликоптероносач.
  • Украйна: има самолетоносач „Адмирал Кузнецов“.
  • Обединеното кралство: има самолетоносачи клас „Кралица Елизабет“, които са 65.
   000-тонни самолетоносачи STOVL като HMS Queen Elizabeth и HMS Prince of Wales.
  • САЩ: Там откриваме Nimitz като uss Nimitz, uss Intrepid Sea Air Space Museum, uss George HW Bush и uss Gerald R. Ford. В
   допълнение, има и -82 cvn при 87 cvn, което все още се очаква
which-countries-have-airplanes

Кой има най-добрия самолетоносач в света

?

Най-вече да видим кои държави имат най-добрите самолетоносачи.
/strong>, като десантният кораб USS America на ВМС на САЩ се класира на 10-о място в списъка. Той влиза в експлоатация през октомври 2014 г. и му е възложена ролята на флагман на група за готовност на ВМС на САЩ. В този смисъл той има хибридна електрическа задвижваща система. Освен това Uss Gerald R Ford може да превозва повече от 75 самолета. От друга
страна,
класът Nimitz е сред най-добрите в своята група.

 • Италия с Cavour, който е флагмански кораб на италианския флот и разполага с няколко отбранителни системи, като например системи за отбрана с малък обсег на действие. По
  този начин той
  може да приема самолети с фиксирани крила
  .
 • Китай с китайския военноморски флот „Ляонин“, тип 001, е петият по големина самолетоносач в международен мащаб. Той
  е активен за PLAN през 2012 г.
 • Испания с десантен кораб „Хуан Карлос“ на испанските ВМС, който е първият кораб на този флот, използващ дизелово-електрическо задвижване.
 • Индия разполага с най-големия военен кораб в индийските военноморски сили, който все още е на въоръжение като INS Vikramaditya от Киев.
 • Русия с руския военноморски кораб „Адмирал Кузнецов“, който е един от най-добрите действащи в момента самолетоносачи, способен да побира изтребители STOVL.
 • Франция с „Шарл дьо Гол“ е първият френски надводен кораб с ядрена мощност и един от най-важните самолетоносачи. От
  2001 г. е
  активен във
  военноморските сили.
 • В Обединеното кралство, което разполага с най-големите самолетоносачи в британския Кралски флот, като HMS Queen Elizabeth, който беше активен през 2017 г., докато HMS Prince of Wales не беше активен до 2020 г.
 • .Държави със самолетоносачи по характеристики

  .Важно е да се помни, че самолетоносачът, както и хеликоптероносачът, е част от групата военни кораби с пълна пилотска кабина и съоръжения за транспортиране и прибиране на самолети. Той служи и като въздушна база в морето и е на разположение на военните части, към които принадлежи. След това те изпълняват важни мисии. И така, нека да разгледаме коя държава има ядрен самолетоносач и коя държава има най-големите самолетоносачи.

  Кой има ядрени самолетоносачи?

  Кой има ядрени самолетоносачи?

  • В качеството си на главен кораб на военноморския флот, обърнат към морето, тези кораби могат да носят много самолети. Европа е единственият континент, който разполага с ядрен самолетоносач. Това е Шарл дьо Гол, който е единственият кораб в Европейския флот. Като такъв той е и единственият кораб с ядрена мощност в Западна Европа. Под ръководството на проекта на Direction des constructions navales de Brest той официално влиза в експлоатация на 18 май 2001 г. Този AP сега е най-големият европейски военен кораб, особено благодарение на възможностите си за прожектиране на 40 самолета. Французите са единствените извън Съединените щати, които са завършили строителството на ПП от този тип.
  • Оттогава по отношение на характеристиките си тази ПП е оборудвана с два парни катапулта. Неговият обозначител е R91 Така тази конфигурация, наречена catobar, се използва и владее само от французите и американците. Въпреки това сградата(ите), в която(ито) се използва тази система, се разработва(т) в Китай. Той е със среден размер, т.е. по-малък от този на ВМС на САЩ, но значително по-голям от италианския „Кавур“. Заслужава да се отбележи също така, че този PA заменя PA Clémenceau, който е втори PA, наречен PA 2, който е трябвало да бъде построен, за да замени Foch.

   which-countries-have-airports

   Кой има най-големия самолетоносач?

   • Знаейки, че именно Съединените американски щати имат най-активните ПА с 11 единици от 2020 г. насам. При това трябва да се отбележи, че след намаляването на флота до 10 АП и след пенсионирането на USS Enterprise (cvn -65) през декември 2012 г. всички американски части или кораби бяха Nimitz, чийто главен кораб е проектиран през 60-те години на миналия век и въведен в експлоатация през 1975 г. Въпреки
    това с влизането в експлоатация през 2017 г. на американския кораб „Джералд Р. Форд“ (cvn-78) флотът достига 11 кораба и отбелязва появата на нов тип АП.
   • Така АП, на които се качват американските въздушни групи, са авиокрило на самолетоносачи. Те никога не плават сами и винаги са ескортирани от флотилия от около десет различни кораба, включително крайцери „Иджис“, разрушители, фрегати, подводници и снабдителни кораби. Те осигуряват защита и поддръжка на самолетоносачи. Тази група кораби съставлява навигационна авиация или „GCA“ на английски език е „CVBG“ или Carrier Vessel Battle Group. Тя може да се намеси бързо навсякъде в международен мащаб. Освен това тази американска ПА разполага с 11 действащи кораба, като „Нимиц“ (3 май 1975 г.), „Дуайт Д. Айзенхауер“ (cvn -69), действащ на 18 октомври 1977 г., Карл Винсън (1883-1981), Теодор Рузвелт (11 ноември 1989), Джордж Вашингтон (4 юли 1992), Джон К. Стенис (на 9 декември 1995 г.), Хари С. Труман (на 25 юли 1998 г.), Роналд Рейгън (на 12 юли 2003 г.), Джордж Буш-младши (на 10 януари 2009 г.) и Джералд Р. Форд, на 22 юли 2017 г. за президента Тръмп. Затова има и такива, които все още са в процес на изграждане.

   Защо трябва да посетите магазина за военни излишъци:

   Ако се нуждаете от помощ или по-скоро от съвет за закупуване на продукт за военно оборудване, нашият онлайн магазин  „Military Surplus“ ще бъде на ваше разположение. Ние сме на ваше разположение по всяко време и ще можем да ви предложим задоволително обслужване, като например възможност за доставка, където и да се намирате, и да ви помогнем да изберете най-добрия аксесоар за вашите приключения и мисии. Представяме ви списъка с артикули, колекции, оборудване, както и наличните модели с цените на всеки артикул. Между другото, не се колебайте да посетите нашия блог за повече информация, както и да научите повече за нашите колекции. Ние сме тук, за да ви напътстваме и удовлетворяваме.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *