Защо камуфлаж?

Войникът облича своя елегантен костюм и влиза в полето. Той ляга на тревата и изчезва – все още ли е там? Разбира се, че е. Но можете ли да го видите? Не е. Когато нашите смели войници носят камуфлажно облекло в битка, те използват същите трикове като животните, за да останат незабелязани.

Поставете се на мястото на истински войник от елитна френска част, като си купите military-bags в нашия магазин.

bonnet-camouflage

Как камуфлажът помага на хората?

В областта на военните действия функцията на камуфлажа е много проста: той служи да скрие вас и вашето оборудване от врага. Хората са използвали камуфлаж под една или друга форма още от началото на човешката цивилизация. Всъщност основната идея за камуфлаж е възникнала преди хората. Той
произлиза от естествени адаптации, които позволяват на животните да имитират видовете от околната среда.

През последните 100 години камуфлажът е помогнал на за победа над врага по време на войната.

Открийте аксесоари за камуфлаж, като например filets & baches в military-bg.com

Камуфлаж

Най-основният камуфлаж е този, който се носи от войника на бойното поле.
Конвенционалното камуфлажно облекло и униформи имат два основни елемента:

  • цвят
  • шарка.

Тези, които помагат да се скрие човек. Камуфлажният материал е оцветен в приглушени тонове, които съответстват на цветовете, преобладаващи в околната среда.

В джунглата камуфлажните униформи често са зелени и кафяви, съответстващи на листата и почвата в гората.

В пустинята военните сили използват загоряла цветова схема. Камуфлажът за снежен климат е бял и сив панталон. За да завърши прикриването, войникът разчесва лицето си с цветове, които съответстват на камуфлажното облекло.

По този начин камуфлажът с петна помага на хората да останат незабелязани, дори ако са на видно място. Когато забележите човек, облечен в камуфлаж, той привлича вниманието ви и ви се струва странно, че не сте го виждали преди.

Маскировка и примамка

В съвременните военни действия прикриването на индивидуални хора често е от второстепенно значение. За
да
скрият оборудването и укрепленията от тези очи в небето, сухопътните сили трябва да използват камуфлаж в по-голям мащаб.

От Втората световна война насам почти цялото военно оборудване на войниците е тъмнозелено и кафяво, за да се слива с естествената растителност.

В допълнение, войникът почти винаги носи камуфлажна униформа, която може да наметне върху военните превозни средства, за да ги прикрие по-добре. Военнослужещите са обучени също така да импровизират камуфлаж, като подбират естествената зеленина в даден район.

Камуфлажът на военните кораби се оказва по-труден, тъй като те винаги плават на голям, равномерно оцветен фон.

Камуфлажът на военните кораби.

Военните използват широко и примамки като средство за камуфлаж. Този тип camo се използва и днес с добри резултати. Много от съвременните примамки за риболов са оборудвани с усъвършенствани пневматични системи.

Иновации в камуфлажа

Технологията на камуфлажа

се използва и днес, с добри резултати.
strong>Технологията за камуфлаж се е усъвършенствала през последните сто години, както и технологията за виждане през камуфлажа. Днес
военните могат да използват термовизионни изображения, за да видят топлината, излъчвана от човек или част от оборудването.

В допълнение корпусът на армията може да използва радар, подобряване на изображенията, сателитна фотография и сложни подслушвателни устройства, за да открие врага по време на война.

За да се
скрият от тази сканираща технология, военните трябва да мислят отвъд визуалното прикриване.

В съвременните военни действия камуфлажът на оборудването и на войника може да бъде изработен от материали, които не позволяват на излишната топлина да излиза навън. Така че
топлинният ви подпис да не се вижда на термоизображенията.

И все пак камуфлажните мрежи са една от най-силните тенденции в иновациите. Гамата от цветове непрекъснато се разширява. Вече е възможно да се намери огнеупорна и подсилена мрежа.

Как да
изберем камуфлажна щампа?

Както при почти всеки артикул, мъжете ловци се чудят коя марка или модел камуфлаж е най-ефективен. В
зависимост от това
къде ловувате и какво търсите, много видове
камуфлаж
могат да работят.

Следващите статии се опитват да стеснят възможностите за камуфлаж, за да ви дадат най-голям шанс за успех през този сезон. Освен това това са стандартните камуфлажни модели, които се използват.“Марките .

Горски камуфлаж

Популярен избор за голям брой ловци, този камуфлаж е създаден, за да изчезва в гористи местности. По-тесните шарки позволяват на ловеца да се слее безпроблемно със заобикалящата го лесна среда. Ще намерите модели със зеленина и листа за ранния сезон, докато за късната есен и ранната пролет ще ви трябват кафяви и голи клони.

Отчитайте и стила на лов, който предпочитате. Ако сте на сергия, може да изберете по-контрастни мотиви, например клони на фона на небето. Ако преследвате, са ви необходими по-меки паузи, които да съответстват на профила и обкръжението ви.

Камуфлаж от храсти

Камуфлажът от храсти процъфтява на почивката и включва редица елементи.
Камуфлажът от храсти трябва да е по-отворен, тъй като средата е по-отворена.

Западният терен често изисква този тип шарка, която може да помогне за сливане с околната среда, когато няма обекти, които да добавят контраст. Този модел ще ви помогне да се слеете с мръсотията и мъртвата трева, както и с другите минимални цветове, които се срещат на този терен.

Камуфлаж за водоплаващи птици и блатисти местности

Камуфлажни модели за птици.водоплаващи птици, а блатата се характеризират със смесица от висока трева, тръстика, царевични стъбла и други елементи, които могат да се открият в блатистите райони. Това го прави
идеален отпечатък за лов на хора във влажните зони.

Дългите линии, които наподобяват растителен свят в блатата, му позволяват да се слее с блатистата среда.

Това го прави почти невидим за приближаващия се дивеч или водоплаващи птици в полет. Камуфлажът в блатата е фантастичен, но поради спецификата си е ограничен до блатата. Камуфлажът за водоплаващи птици не се препоръчва за многоцелева употреба.

Снежен камуфлаж през зимата

Когато снегът покрие земята по време на лов посред зима, имате нужда от нещо повече от бели униформи. Снежният камуфлаж ще прелива в по-тъмни цветове, които ще объркат играта, докато се сливате със снежния пейзаж. Създаден, за да ограничи контраста на вашия профил на фона на бялата и прашна среда,
снежният
камуфлаж
може да бъде чудесен инструмент.

Елементите се променят за вас и не се страхувайте да смесвате снежния камуфлаж с други щампи. Ако в
края на сезона се сгушвате до някое дърво, панталон със снежна щампа и горски топ ще ви покрият по-добре от цял зимен костюм.

pourquoi-se-camoufler

Какъв е принципът на военния камуфлаж?

Военният камуфлаж е част от изкуството на армията на измамата. Основната цел на военния камуфлаж е да заблуди врага относно присъствието, позицията и намеренията на въоръжените формирования.
Техниките за камуфлаж включват прикриване, маскиране и манекени, прилагани към войски, превозни средства и позиции.

Зрението е основното чувство за ориентация при хората и основната функция на камуфлажа е да заблуждава човешкото око. Камуфлажът действа чрез прикриване, имитация или евентуално засенчване. Чрез засенчване, избягване на хвърлени сенки или промяна на контурите. В съвременните военни действия някои форми на камуфлаж предлагат и скриване от радарни и инфрачервени сензори.

Колко ефективен е камуфлажът?

Камуфлажът е много практичен за военните, защото камуфлажът е ефективен срещу врага. Освен това камуфлажът се определя като използване на смущаващи шарки, цветове, форми и интензивност на обекти или фонове, за да се обърка потенциален нападател. Затова е трудно да се забележи с просто око.
Най-често срещаните форми на камуфлаж са естествени, изкуствени и цифрови за по-голяма ефективност. 

Камуфлажът във военната област обаче е използването на камуфлаж от въоръжените сили за защита на личния състав и оборудването от наблюдение от страна на вражеските сили. На практика цветовете и материалите могат да се прилагат за въоръжено оборудване от всякакъв вид. Тези предмети, включително превозни средства, кораби, самолети, огневи позиции и бойно облекло, се прикриват от наблюдение, като изглеждат като нещо друго.

 В
момента се разработват редица съвременни техники за камуфлаж, прикриване и заблуда.

Навсякъде познатите тигрови райета и горски камуфлажни щампи обаче са на
път да бъдат изместени от цяло ново поколение високотехнологични материи, предназначени специално за прикриване.

Дигитален камуфлаж

Първите превъплъщения на cтази нова технология вече е видима на военните бойни полета. Където микроцифровите пикселизирани шарки са заменили старите цветни макрошарки, носени от много западни сили.

Тестовете обаче показват, че този революционен фрактален модел, който имитира неправилните петна, текстури и граници, срещани в природата, прави човеците почти два пъти по-трудни за откриване от наблюдателите. Не е изненадващо, че тя е породила много имитации, включително бойната униформа на морската пехота MARPAT. Усъвършенстването на моделите обаче
е само началото.

Ефикасността на хамелеонската биомимикрия

Тази неуловима способност да се адаптираме към променящата се среда като хамелеон може да стане реалност.

Изследователите са вдъхновени от начина, по който някои видове риби привидно без усилие променят цвета и шарката си, за да имитират околната среда.

Въоръжен камуфлажен костюм , който имитира различни среди без необходимост от външен източник на захранване.

Идеята е
изпробвана и преди, но този път екипът преодолява две големи препятствия. Те са успели да опростят захранването, необходимо за работата на протеиновите двигатели. Освен това те са в състояние да осигурят на процеса ефективен превключвател, който позволява по-добър контрол.

Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин за военни излишъци, за да направите своята покупка от accesorios-militares или просто да получите съвети и трикове, за да изживеете най-добрите си приключения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *