Как да носите военна барета ?

Дофицерите са длъжни да носят барета, особено при церемониите по отпуските, а някои все още са объркани относноидеалната си позиция и отличителните знаци. Защото военната барета се различава от баретата, която другите носят ежедневно като модно изявление. Въпросът, който трябва да си зададете, е от коя страна да го поставите и с какви цветове да го идентифицирате (черно, червено, …). Кога трябва да се военни барети, какъв размер обикновено да носите на палеца си, за да ви е удобно на главата, и как ще изглежда идеалната прическа за носене според анализатора. Но модната му версия е доста по-специална, тъй като ви позволява да подчертаете желаната визия. Не е никак трудно да го направите с помощта на една стъпка, просто трябва да съобразите артикулите си с вашия стил.

Военна барета

Как да си напаснем военна барета

Беретата е един от важните аксесоари за правоприлагащите органи, тъй като по нея можете да познаете своя полк. Преди да започнем пълното оборудване, което е мъжки военни дрехи  както като основна част, така и баретата като аксесоар, нека разгледаме как да носим баретата в една стъпка. На първо място, баретата трябва да се постави на главата и да се включи от едната страна, за предпочитане от лявата страна за командирите, особеновъв френската армия. След това поставете баретата доста по-надолу, по-близо до веждите, за да придадете военен ефект. Трябва да оставите периферията около главата, като я държите стегната. Накрая внимателно издърпайте горната част на баретата, за да й придадете обем. Това се прави, за да се гарантира, че униформите на армията са в съответствие с разпоредбите. Значката във формат jpg трябва да се постави под лявото око. Ивицата трябва да е добре прилепнала и да гарантира, че гърбът е прав като предната част. В задната част на баретата има малка кожена примка, която трябва да скриете, така че да не се вижда.На следващо място се уверете, че наклонената страна не достига до ушите ви.

За жените много внимавайтекосата ви да не се закачи за баретата, ако е разхлабена, трябва да се завърже или пристегне. Ако решите да го завържете, избягвайте гумените ленти или ярко оцветените варианти на щипки. Те трябва да изглеждат представително и професионално. Освен това се уверете, че ресните ви са чисти и подредени, за да не пречат. Ако са на кок, кокът не трябва да е по-широк или по-дебел от обикновена топка. Имайте предвид, че конската опашка не е разрешена, тъй като не трябва да докосва военната униформа. Така че, ако жената носи плитки или дредлокове, те не са забранени, но не трябва да достигат до яката на униформата.Образите, които трябва да имат, са строго професионални, особено когато става въпрос за лицензиране.

Избор на размера на вашата барета

Главното нещо еда измерите обиколката на главата сиза да определите размера на зимната си шапка. Но в зависимост от избора си можете да избирате размери в палец за версия с голяма височина, малка височина, голяма ширина и малка ширина за модерни изображения. Ето защо ви предлагаме тезитри стъпки и ви помагаме да изберете размера на вълнената си шапка :

Мерете главата си : тъй като баретата е една от шапките, носени като аксесоар, трябва да измерите главата си.
Най-добре е да отидете направо в магазина и да го пробвате сами, но също така е безопасно първо да се премерите. Вземете ролетка и измерете първо около главата, а след това продължението, т.е. от средата на челото до черепната гърбица отзад. 

Как да нося военна барета?

Адаптиране на измерването към размера на баретата : след като сте приключили с измерването на главата си, ето няколко съвета как да вземете добра шапка. За жените препоръчваме 9,5 до 10 палеца, а за мъжете – 10 до 11 палеца. Палецът е мярка от Страната на баските. Така че, ако се колебаете между два размера, най-добре е да изберете по-малкия, за да не се сваля лесно, само че ако изберете по-голям, ще ви е по-удобно. 

Задължително изберете материала : когато сте избрали по-малък размер, изберетемек материал като вълна или памук, а от друга страна, ако сте взели по-голям размер, малко висок или широк, е по-добре да вземете по-твърд материал и да изберете черен или червен цвят, за да бъдете модерно дълготрайни.

Защо да носите барета

От незапомнени времена баретата е носена от баските, а след това и от офицерите, но като класическо облекло за глава тя често се използваза да пази главата ви топла през зимата. Но особено ако се нуждаете от елегантен и модерен стил, трябва да носите този добре познат аксесоар. Цветът варира в зависимост от стила ви.

Военна класа :

Първата причина да носите барета е за класификацията на бадерните. Но също така и за неговата чест, както споменахме в началото, баретата има голямо значение за образите на офицерите, дори и да е само обикновен аксесоар. Следователно това езнак, който обозначава няколко стойности. След това за изпълнението му, на церемония, следваща модела. И накрая, заради гордостта им от принадлежност, т.е. гордост от принадлежността към силите, но в друг вариант – и гордост от връзката, както и любов към нацията.

Цивилен клас :

Според анализатора баретата е навлязла в света на модата много бързо. Другата му версия често се носи през зимата, когато температурите започват да падат. Тъй като предпазва главата от студа, жените веднага я класират сред всички шапки, които могат да се носят ежедневно, заради уникалния ѝ модел. Но в своята специфика беретата е модернакоято позволява да се подчертаят френските образи като баския и също така позволява да се придаде ретро привкус. Именно поради тези причини баретата се превърна в един от модните аксесоари, които заслепиха стилиститеи модните дизайнери.

Как да разпознаем военните барети?


 • Черната барета : това бяха главноотрядите на британската армиякоито носеха черни барети. Причината е да се прикрият петната от масло. Французите също носеха войнствени черни барети, но след известно време престанаха да го правят. В модата моделът на черната барета е вечната цветна барета, включително червената. Освен това той може да бъде и добър аксесоар за разходка. 

 • Червената барета (Франция): те са от класа надесантчицитекоито носят червената барета за знак на безсмъртие. Заради цвета си тя се нарича още „амарант“. Но днес френската армия в десантния полк го използва като модел.
  Червената барета
  като моден аксесоар е доста приятна, тъй като разкрасява облеклото ви и се съчетава с всякакъв вид дрехи.

 • Тъмносинята барета : този тъмен цвят е най-често срещаният стил в рамките на националната отбрана. Разпространява се във всички видове дивизии или полкове, нарича се още“ всички оръжия „ барета. Примери за тези образи са специалните кадри, chasseurs à pied, бронираната пушка, френско-германската бригада и много други. Особено ако харесватемъжествената страна, този цвят подхожда най-добре на стила ви.&nbsp
  ;
 • Зелената барета : зелената барета, която е малко по-тъмно бледа, се носи от командосите на флота. Но светлозеленото се носи от войниците на Чуждестранния легион, както и от чуждестранните парашутисти. Ако искате да
  имате по-оригинален вариант в облеклото си, най-добре е да носите барета в този цвят
  .

Как се носи военна барета?

Какво да се монтира за шапка?

Военна класа :

Тъй като баретата е аксесоар, как да не се съчетае с основното облекло. Военната баретаподхожда на военната униформа. Ако обаче искате да изглеждате малко по-елегантно дори само с една дреха, първо трябва да изберете цвят на баретата – червен или черен, който да съответства на състоянието ви и на стила ви на обличане. Освен изискванията на националната отбрана, можете да изглеждате малко по-различно от другите. Ако изберетекожена барета, вероятно трябва да имате рокерски вид, затова я носите с униформа, клоняща към този стил. Въпреки това баретата може да се съчетаес всяка прическа, която носите. При жените можете например да вържете косата си назад на малка конска опашка, ако сте с къса коса, няма проблем, в момента това е още по-модерно, така че прическата ви да съответства директно на облеклото. В
сравнение
с мъжете, ще трябва да подчертаете външния си вид,
коняшката опашка с пера е по-мъжествена.

Цивилен стил :

.

Беретата е мода, която се практикува от години от баските, така че ако искате да изберете винтидж, баретата е правилният избор. Особено ако през студения сезон се колебаете дали да носите аксесоари или просто не знаете какво да носите като шапка, но все пак искате да изглеждате стилно, ви съветваме да носите барета. Моделът е многоброен,вълнената баретанапример би изглеждала по-класически, ако изберете пончо и дънки като основно облекло. Панталонитеще придадат френски видкойто може да се комбинира и с къса рокля и чорапогащник. Ако предпочитате басанова барета за ретро рок аксесоар, можете да я носите с военно яке, което ще изглежда още по-добре. Французите изпитват особена любов към баретите. Те
мислят за нея като за моден елемент, а също и когато температурите започнат да падат през студения сезон, така че това е една от вълнените дрехи, която заслужава да бъде на снимките ви. 

Кога да носите барета?

През зимата :

Служителите са принудени да носят баретата като още един елемент от облеклото си, като решението е да си сложат шал или голямо яке с качулка, тъй като баретата няма да ви предпази напълно от студа. Ако искате да носите барета, изберете вълнена, за да ви е топло. Най-добре е да изберете този материал и червен цвят, тъй като през този сезон температурите са много ниски в сравнение с други сезони.Вълната е най-често използваният материал за добро палто през зимата зимата. Ако имате дълга коса, по-добре не я връзвайте назад, тъй като тя ще покрива само половината от главата ви. От друга страна, ако сте с къса коса, най-добре е да изберете специална зимна шапка, въпреки че винаги можете да носите барета, но така, че да не ви пречи.

През есента :

Есента е идеалният сезон за носене на барета, независимо дали сте военен или жена. Това емного подходящ аксесоар за този сезон, тъй като наистина може да ви стопли с вълната и напълно да се адаптира към температурата.Военните имат големи предимства пред носенето на барета, тъй катоможе да се чувствате удобнои да избегнете всякакъв дискомфорт, докато я носите. През есента с барета можете да изглеждате по всякакъв начин – шик, рокерски стил или дори небрежно. Тя
помага много повече за комфорта и външния вид, който носи.

През лятото :

Както всяка шапка, така и баретата е много полезна за носене през лятотоза да ви предпази от слънцетоили когато излизатенавън. Баретата има структура, подходяща за всякакви ситуации, така че как да не я носите? На първо място, тя е изработена от басан около баретата за здравината на шапката върху главата ни. След това горната част може да бъде изработена от велур, вълна или кожа в зависимост от избора, което регулира температурата, така че може много добре дапренася прохлада през лятото. В сравнение с двата малки отвора на баретата, той осигурява добра вентилация на шапката и вътрешността ѝ. Можете да бъдете модерни, носейки барета през лятото, като я комбинирате със стилна червена дамска рокля. Как да не изберете червена барета, за да добавите цветен щрих към облеклото си!
Освен това
носенето на барета ще придаде винтидж стил на облеклото ви.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *