Как да окачим хамак на дърво?

Мечтаете ли да лежите в хамак и да се люлеете на дърветата, да усещате нежния бриз по лицето си, докато гледате как облаците се спускат по небето? Е, преди да изживеете този страхотен момент във висящия хамак, трябва да знаете как да го закрепите към опората му. Затова нека преминем направо към същността: окачете безопасно хамака с прости и практични съвети. Всъщност окачването на хамак на дърво е лесно. Между другото, в тази статия ще научите всички съвети, за да окачите правилно хамака си платно за парашут. Ако винаги сте искали да си почивате в градината, какво по-хубаво от това да си купите хамак и да го окачите на дърво. По този начин можете да се наслаждавате на слънцето и да не правите нищо, просто да се отпуснете. Ще трябва да избирате между 3 вида хамаци: двойният хамак, който се монтира с 2 точки за закрепване, единичният хамак , който изисква 1 точка за закрепване, и мрежовият хамак , който може да бъде окачен на ствола на дърво или пергола. След като сте направили своя избор, трябва да решите как да окачите хамака. Можете да използвате въже или ремък и да го завържете около ствола на дърво. Не трябва да използвате твърде дебело въже, за да избегнете най-лошото. Но първо нека разгледаме защо точно трябва да използвате хамак. И така, към бележките си и да започнем.

how-to-hang-a-hammock-on-a-tree

Защо да използваме хамак?

Съвременният живот ни кара да се прегърбваме над компютрите си в тъмни и задушни стаи. Няма по-добър начин да се измъкнете от тази среда, отколкото да се върнете към природата. В тази статия ще обясним защо хамакът е най-доброто средство за презареждане на батериите. Но също така и предмет, който носи добавена стойност за физическото и психическото ви здраве. Но също така си струва да се отбележи, че ще ви е необходим по време на приключенията ви в полето, както и вашите аксесоари за оцеляване. На първо място, трябва да започнем с разбирането на ползите от хамака за човешкото тяло. Формата на хамака наподобява естественото положение на тялото ни, когато седим. Това позволява на гръбначния стълб да си почине, а на мозъка да бъде стимулиран, което подобрява кръвообращението във всички части на тялото. Освен това формата на хамака ни позволява да заемем добра стойка. Това ни помага да се концентрираме и да спим по-дълбоко.

Той ни позволява да се излегнем и да си починем удобно:

Защо да използваме хамак? Хамакът ви позволява да лежите и да си почивате удобно. Изработен е от памучна или найлонова тъкан. Инсталацията му е много проста, противно на това, което може да си помислите. За монтирането на хамака са необходими само две точки, където да се закрепят въжетата: дърво, греда, стена… Затова хамакът е много лесен за инсталиране, почти навсякъде. Хамакът заема малко място и е лек и лесен за транспортиране. Можете да го използвате на терасата си, в градината, на плажа… Съществуват много видове хамаци: латиноамерикански хамак, походно легло или висяща мрежа.

Хамакът: лек и преносим предмет:

Искате ли да легнете
в хамак, за да подремнете край морето? Искате ли да вземете хамак със себе си на екскурзия, но се страхувате, че е твърде тежък и не заема много място? Няма нужда да се притеснявате! Хамъкът е много лек : тежи по-малко от килограм, а чантата му за съхранение се побира в джоба на раница. Нещо повече, хамаците, препоръчвани от професионалистите, са специално проектирани така, че да са изключително компактни и лесни за пренасяне. Така че няма оправдание да не си го вземете!

как да закачим хамак на дърво

Той ви позволява да
лежите и да си почивате удобно:

Хамъкът е много удобен, за разлика от шезлонга. Докато шезлонгът е твърд и може да бъде неудобен за хора със слаб гръб, хамакът е гъвкав и се адаптира към формата на тялото. Ето защо няма вероятност хамакът да причини болки в гърба. Освен това хамакът не е подходящ за деца, които обичат да се движат, тъй като не е безопасен. От друга страна, хамакът се състои от два метални пръстена, през които са опънати въжета или вериги. Тези метални вериги задържат детето в хамака и осигуряват по-голяма безопасност от надуваемия хамак.

Различни съвети за окачване на хамак:

Окачването на хамак на дърво е лесно,в тази статия ще научите всички съвети за правилното окачване на хамака. Ако винаги сте искали да прекарвате релаксиращи моменти в градината си, какво по-хубаво от това да си купите хамак и да го окачите на дърво. По този начин можете да се наслаждавате на слънцето и да не правите нищо, просто да се отпуснете. Ще трябва да избирате между 3 вида хамаци: двоен хамак, който се монтира с 2 точки за закрепване, единичен хамак, за който е необходима 1 точка за закрепване, и мрежест хамак, който може да се окачи на ствола на дърво или на пергола. След като сте направили своя избор, ще трябва да измислите как да окачите хамака. Можете да използвате въже или ремък и да го завържете около ствола на дърво. Не бива да използвате твърде дебело въже, за да избегнете усукване или дори порязване.

За двоен хамак: 

За любителите на къмпингуването знаете, че най-доброто място за добър сън е хамакът. Ефектът на плаване и усещането, че сте във въздуха, осигуряват интензивна релаксация. Но все пак трябва да намерите място, където да окачите хамака си. Ето няколко прости съвета как правилно да окачите двоен хамак на дърво.

Ето няколко прости съвета как правилно да окачите двоен хамак на дърво.

Има два основни метода за правилно закрепване на хамака към дърветата:

  • Първият е да завържете краищата на хамака с въжета около стволовете на дърветата. След това просто използвайте ремъци или въжета, за да регулирате желаната дължина.
  • Вторият метод е по-модерен и включва използването на специално проектирани скоби. Тези стойки са много лесни за сглобяване и могат да бъдат сгънати и отнесени навсякъде по време на почивката ви…

  Въпреки че повечето двойни хамаци са предназначени да бъдат окачени между две дървета или два стълба, има един трик за закрепване на двоен хамак към едно дърво. Това не е толкова просто, колкото при обикновения хамак, но можете да го направите. Започнете с използването на въжета, които са толкова здрави и издръжливи, колкото тези, които използвате за завързване на нормален хамак. Завържете единия край на въжето за горния край на едната страна на хамака, като оставите половината от дължината на въжето. След това навийте останалата част от въжето около дървото и обратно към противоположната страна на хамака, като внимавате примките да не се закачат за дървото. Завържете другия край на въжето отстрани на дървото.

  how-to-hook-a-hammock-to-a-tree

  Простият хамак:

  За да окачите прост хамак на дърво, трябва да намерите две дървета, които са
  на разстояние около 5 метра едно от друго.
  След това измерете разстоянието между двете дървета. Също така трябва да измерите дължината на хамака, за да определите най-подходящата точка за окачване. За целта трябва да вземете хамака и да измерите разстоянието между двата края на хамака. Можете да използвате въже, за да окачите хамака си, и след това да поставите хамака на това въже.

  • Листа: Ето един един от най-разпространените, но и най-лесният метод за окачване на хамак към дърво. Трябва да се използва ремък или въже, така че хамакът да не може да драска ствола на дървото. За да сте сигурни, че хамакът ще остане на мястото си, най-добре е да закачите края на ремъка на ствола на дървото при разклонението, затова ви съветвам да закачите ремъците на ствола, а не само на ръба на клоните. Ако искате да сте сигурни, че хамакът ще бъде стабилен и здрав, по-добре е да използвате въже или кабел. Както и преди, въжето трябва да се завърже за ствола на дървото при разклонението. За
   да сте сигурни, че клоните няма да се счупят, трябва да разпределите напрежението
   • Дървото на място : Ако искате да спестите пари и да не харчите твърде много за стойки за хамак, можете да започнете да търсите няколко дървета, които са достатъчно близо, за да поберат хамака ви. Можете да започнете да измервате разстоянието между тези дървета, за да видите дали хамакът ви ще се побере. След като откриете най-подходящото дърво, можете да започнете да окачвате хамака си с въжета или ремъци за окачване.
   Гангове: за висене на хамак с куки, специално проектирани куки се използват за окачване на хамак на дърво. Този тип кука се закрепва много лесно към кората на дървото. В повечето случаи можете да окачите хамак с тази система за по-малко от 5 минути. Принципът на действие е много прост: едната кука е прикрепена към кората на дървото, а втората – към края на хамака. Можете да прикрепите куките към солидни дървета и стени.
как да прикрепите хамак към дърво

Мрежестият хамак:

За висене прост хамакна мрежесто дърво, просто трябва да намерите две дървета на достатъчно разстояние, за да поберат хамака ви. Първо трябва да затворите очи и да си представите, че се люлеете в хамака си в сянката на дърветата. След това трябва да изберете двете дървета, които ще държат хамака и които са на подходящо разстояние. За целта използвайте парче въже. Ако не разполагате с достатъчно дълго въже, използвайте рулетка, за да измерите разстоянието между двете дървета. Накрая завържете хамака за двете дървета с текстилни ленти, закрепени със здрави възли.

Ако четете този текст, защото знаете, че летният сезон наближава, сега е моментът да помислите дали да не си купите голям хамак и да можете да мързелувате в него в градината си и да се наслаждавате на слънцето. Поставен на терасата, този елемент е от съществено значение, за да се насладите на оптимален комфорт на открито. Възможно е също така да закрепите хамака към стволовете на дърветата, като това е едно от най- практичните и най-лесните решения. Безопасността обаче трябва да бъде гарантирана чрез използване на аксесоари.

Добри причини да се сдобиете с такъв. Но преди всичко техническата част, т.е. наразличните начини за окачване. По-конкретно, заедно видяхме, че има 3 вида хамаци: двоен хамак, който се монтира с 2 точки за закрепване, единичен хамак, който изисква 1 точка за закрепване, и мрежест хамак, който може да се окачи на ствола на дърво или пергола. Научихте също, че той е преди всичко практичен предмет и че може да донесе ползи за психическото и физическото ви здраве. И така, дойде време да се сдобиете с него. Как? Просто посетете surplus-military.co.uk. Специалисти в областта, които ще ви дадат най-добрите съвети не само за избора на продукти, но най-вече за уроци, които ще ви помогнат да ги използвате добре. Така че, без да се бавите повече, поръчайте своя сега.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *