Как се почиства респираторът?

След пандемията от холера дихателните маски се превърнаха в световна необходимост за да ни предпазят. В резултат на това всички ние ги носим постоянно и всеки път, когато излизаме, освен в спалнята си. Но понякога не всички можем да си позволим да купуваме тези маски често, така че решението е да ги почистим, за да ги направим многократна употреба. Това, което трябва да направите правилно, е почистването, тъй като лошото измиване ще направи филтрите неизползваеми. Всъщност това може да бъде опасно за вашето здраве, тъй като рискувате да получите най-лошото от ковида, особено във връзка със свързания с коронавируса ТОРС.
За да използвате повторно маската си, ще трябва да я измиете правилно според научен стандарт и здравни източници. Но първо, трябва да знаете, че респираторната маска е продукт, изработен от плат или синтетични влакна, подходящ за медицинска употреба като хирургическа маска, маска FFP 2 или Apr, или маска N95, например, или <.a href="https://military-bg.com/maska-nrbc/" target="_blank" title="masque-nrbc" rel="noopener noreferrer">военна газова маска; За разлика от устройствата за защита на дихателните пътища като модела Cpap или Ppc, които по-скоро се борят със сънната апнея, или като овлажнител.

Така че за всеки вид маска, независимо дали е от плат, влакна или филтър и пластмаса, методът очевидно е различен.За да го направите по правилния начин и бързо, ще ви покажем няколко чудесни съвета. Но бъдете внимателни, трябва да следвате инструкциите, тъй като от това зависи благополучието ви.

Masque NRBC

Table of Contents

Метод на почистване в перална машина 

За поддръжка на Вашата маска.Независимо дали е PFC или APR, и дори ако е изработен от плат, който сте направили сами, ще трябва да се погрижите внимателно за да може да се използва повторно.
Така че, решение номер едно, което имаме в ръцете си, е обработка чрез електрическа миялна машина. На пръв поглед това изглежда твърде инвазивно, но не е така. Това устройство ще свърши работата напълно безшумно, а това става бързо и лесно, ако следвате правилно нашите инструкции. 

Кои продукти трябва да използвате?&nbsp
;

Със сигурност, преди да започнем, ще трябва да съберем всички необходими елементи за този процес. Не се притеснявайте, защото това, от което ще се нуждаем, са неща, които са лесни за намиране и предварително налични у дома.
Без да чакате твърде дълго, ето ги:

 • Добре заредена пералня
 • Продукт като перилен препарат, сапун на прах с изключение на белина които са твърде вредни до степен да променят филтъра на скъпоценната ви маска.

Така че за това решение няма да се нуждаете от повече от това, а ако имате 2 нужди добре, в такъв случай можем директно да започнем поддръжката.

Как да измия маската си?

За това нищо не може да бъде по-лесно, тъй като това ще бъде устройството, което ще върши по-голямата част от работата, и ще трябва просто да проверите няколко параметъра. Но процедурата е различна за маската FFP или APR и за тъканните маски, като в този случай ще ги обясним една по една.

За почистване на хирургическа маска следвайте нашите стъпки:

 • Стъпка 1: Пуснете пералнята и пуснете цикъл на 30 или 40 градуса за водата вътре.

 • Стъпка 3: Накрая, след няколко минути безупречно дезинфекциране, машината ще се изключи сама и обикновено ще трябва само да я издухате до сухо.

  Как да почистите респиратора си?

Като се отнася до маската за почистване от плат, този модел е идентичен с дрехата или частта от облеклото, която носим, с изключение на това, че я поставяме на лицето си, за да се предпазим от вирусните нашественици, които искат да проникнат в нас. Имайки предвид това,
за дезинфекция и поддържане на ефективността на нашата маска, трябва да направим следното:

 • Стъпка 1: Включете уреда и стартирайте 30-минутен цикъл на 60
  градуса
 • Стъпка 2: Поставете идеален перилен препарат за вида на тъкантатова е много
  важно
 • Стъпка 3: След приключване на цикъла, когато машината спре, я извадете и я подсушете.

Как да разбера дали маските все още могат да се използват многократно?
 

След като почистите маската, тя все още ще запази приемлива ефикасност и в рамките на законовия стандарт за употреба и защита. Някои от тях обаче вече не могат да се мият или изплакват, тъй като характеристиките на филтъра вече са се влошили неумолимо. Да разпознаете това е лесно, просто погледнете следните характеристики.

 • Ако вашата PFC или APR маска или т.н. вече е била измита или изплакната повече от 10 пъти, той трябва да бъде изхвърлен като допълнителна предпазна мярка, тъй като е възможно филтърът да е излязъл от употреба.

 • Ако има отпечатъци от износване или дупки в тъканта или хирургическите маски, най-добре е да ги смените.

Техника за ръчно почистване

Ако не разполагате с устройството, в такъв случай имате друга по-бърза и по-евтина алтернатива.
В действителност миенето на ръце е изненадваща и най-вече много интересна техника. Можете да го направите в умивалника на стаята си, в заведението си и където пожелаете. Тази перспектива или решение ще ви бъдат полезни, ако например случайно изцапате маската си с обяда си преди много важно интервю за работа. Благодарение на този метод можете лесно да я почистите в тоалетната и да я подсушите бързо, като тя ще бъде безупречна.
Това обаче все още е назначено само за модели, изработени от тъкани.

Какви продукти ви трябват?

За начало не би могло да бъде по-лесно или по-евтино. Освен това можете да го правите навсякъде, стига да намерите здравословна среда.
На първо място обаче трябва да изброим необходимите елементи за това начинание, а именно: 

 • Чисто място за почистване
 • Вода с температура 40 градуса
 • Детергент, като течен, твърд или прахообразен сапун; всичко друго, но не и
  белина

Не се нуждаем от много, за да предприемем този метод, който изковава качеството му.

Как да го направим

.

След като всички имаме това, от което се нуждаем, в този случай ще ви цитираме действията, които да предприемете, но тъй като става въпрос за вашето здраве, тогава следвайте стриктно нашите указания.


 • Гест 1: намокрете маската със сапунена вода например и отстранете всички замърсявания от нея. След това го почиствайте с чиста вода в продължение на 1-2 минути. Но бъдете внимателни, не го почиствайте изобщо с риск да повредите филтъра.
 • Гест 2: Потопете го във вода с температура над 40 градуса за 30 минути, за да го дезинфекцирате правилно.
 • Действие 3: Накрая го изплакнете с чиста вода, докато се отстранят всички следи от почистващия препарат. Не забравяйте да
  го изсушите.

Тази техника не е никак трудна и е много икономично решение, отлично адаптирано към този модел. Така че, ако ви харесва, не се колебайте да го изпробвате.

Как да почистите респираторната си маска

Разтвор за почистване на дихателни маски с филтри и пластмасови основи.

Не е изненадващо, разбира се, че има и много други видове маски, по-специално такива от пластмаса и отделни филтри. В момента тези модели са много популярни, особено заради стила си и възможността за рециклиране.
Очевидно е, че не винаги е лесно да се разбере как да се почистват тези модели. Но за щастие имаме идеалното решение да го дезинфекцираме и да го направим многократно използваем с блестящо почистване преди всичко,  
като че ли е като нов.

Какви са основните материали?

На първо място е важно да запомните, че тези модели са особено трудни за почистване, тъй като имат пластмасови части и най-вече патронни филтри, които са основната част. Накратко, в този случай се изисква предпазливост.
За да започнете обаче, все пак ще трябва да разполагате с елементите, които да използвате, включително: 

 • Нови филтърни касети, ако е необходимо
 • Кофа, пълна с вода с температура над 40 градуса.
 • Детергент

И тук няма да ви се налага да си чупите главата, за да намерите всички необходими елементи.

Как да продължим с прането  

Ако всичко е заедно, можем да започнем.

 • На първо място, извадете филтрите от маската си и я потопете в предварително загрятата вода и разбъркайте добре, докато се насапуниса.
 • Второ, внимателно почистете целия обект без четкане, докато отстраните всички замърсявания. И го оставете да престои 15 минути
  ;
 • Трето, изплакнете с чиста течност, докато се отстранят всички следи от почистващия препарат, оставете да изсъхне незабавно, но не забравяйте да поставите новите филтърни касети преди употреба. 

Този метод е много ефективен, уверяваме ви. Тя отговаря на здравните стандарти. Освен това благодарение на нашите съвети със сигурност ще спестите много пари и време. Трябва да го опитате без по-нататъшно забавяне.

Как да разпознаем дали маските са за многократна употреба или не?

По принцип тези модели са много издръжливи и може да се рестартира доста често. Но те не живеят вечнокато способностите им да ви защитават могат да се влошат, но представете си, че има начин да разберете.

 • Със сигурност, ако например има дупкиили дори една, трябва да я смените без повече приказки.
 • Но също така, филтърът е от съществено значение,ако са износени трябва да ги замените директно, а ако няма резервни части, тогава е по-добре да закупите нов.

Използването на маски за лице не трябва да се приема с лека ръка, затова нека работим заедно, за да осигурим колективна превенция, като започнем от себе си.

Как да почистите дихателната си маска?

Защо да купувате дихателните си маски отmilitary-shop.en?

Носенето на маска за лице вече се е превърнало в навик от жизненоважно значение за безопасността на нашето здраве и това на другите.
Но освен това това е аксесоар, който става все по-модерен, и всички ние търсим качествени, уникални и специални модели, които отговарят на нашия стил.

Така че ако търсите маска, която със сигурност ще харесате, препоръчваме един онлайн магазин, който изобщо няма да ви разочароваt. 

Ефективно, супер-военно Специализирани сме в продажбата на артикули в големите кръгове на военната тематика. И в тази широка област ще намерите маска по ваш вкус. 

В surplus-military.fr продаваме маски от различни модели

На първо място, имаме примери за всички вкусове и за всички цели. По-специално, продаваме много елегантни мундщуци с пластмасова основа, но и такива, които предпазват от вдишване на боя, и такива, предназначени за пейнтбол.
Сигурни сме, че имаме безброй на нашия уебсайт, който можете лесно да търсите, докато намерите този, който ви харесва, особено в темата за команди, която е достъпна и за двата пола.

В surplus-military.co.uk ние продаваме артикули на най-добрата цена.

Ние предлагаме за продажба само нелегално оборудване. С други думи, ние продаваме само качествени аксесоари, с изключителна производителност. И най-вече за нашите маски, които ще ви защитят безопасно от всякаква външна агресия.
Не забравяме, че ги продаваме на все още много ниски цени въпреки ненадминатото им качество.

На излишъците от военната промишленост.fr ние предлагаме изключително обслужване на клиенти

В допълнение, ние предлагаме реално обслужване на нашия сайт, а това означава : 

 • Напълно сигурно плащане
 • Бърза и безплатна доставка, където пожелаете.
 • Връщане и замяна са възможни в рамките на 14 дни
 • А също така сайт, който винаги отговаря на вашите заявки.

  .

Ако търсите военни аксесоари на страхотни цени, заповядайте при нас.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *