Как се разпознава военен медал?

Да си войник не е лесна работа, затова обикновено се дава приоритет на проявите на храброст. С други думи, медалите се присъждат на най-заслужилите войници. Военните медали са нещо повече от медали, те са символични и дизайнът им е уникален. Понякога обаче гражданите не разпознават военен медал, когато го видят.Поради множеството медали, за да не сбъркате, трябва да се научите как да разпознавате военен медал. Тази статия ще ви даде всички необходими отговори. Ще бъдат предложени различни методи за идентифициране на военния медал. Обърнете внимание и се насладете на четенето.

Използвайте се от промоционалните ни оферти за нашите военни аксесоари (военна балаклава, тактическа раница, хамак … )на разположение на нашия сайт. 

insigne-miliaire

Дизайнът на военния медал

Отличието Военната значка е разделена на 3 части. За справка: този дизайн е от 1852 г., по време на Втората република на Наполеон Бонапарт. Всяко тяло на военния медал има определено значение. Познаването на значението им ще ви бъде от полза, ако искате да разпознаете военен медал.

  • Uжълта панделка със светлозелен кант. Тя е представена като две вертикални линии. Двата края са зелени, а големият център е жълт
   .
  • Двуличен трофей съставен от котва, две кръстосани оръдия, брадва, пушка, меч и нагръдник. Всичко се съчетава в един голям и много естетичен ансамбъл. То има дълбоко значение, особено по време на война. В края на краищата той обединява различни оръжия, с които войникът отива на война.
  • Монета с изображение на жена с лаврови листа на главата и заобиколена от надпис “ Френска република „,или скален орел. Тази жена с лавров венец, както и този орел, са символични. Той представлява както висшата власт, така и държавата.

  За да разпознаете военен медал, трябва да забележите тези три неща. Жълтата панделка със светлозелен кант винаги присъства. Трофеят може да бъде заменен със златен орел в зависимост от годината на издаване на медала. Накрая на монетата е изобразен профилът на император Наполеон Бонапарт или дама с лавров венец. В качеството на уайлдкард монетата носи надпис “ NAPOLEON BONAPARTE “ или “ FRENCH REPUBLIC „.

  Поставете военни бижута за вашия ежедневен военен стил!

  Еволюцията на военния медал

  От Наполеон Бонапарт има идеята да награди смелите войници, дизайнът се развива добре.От 1852 г. до днес дизайнът на военния медал вече е претърпял няколко промени. Вярно е, че тя не е променена изобщо, но са внесени изменения, особено в детайлите. Трябва да се отбележи, че тези промени се случват почти винаги, когато се сменя републиката.

  Модел на 2d Империя (1852-1870
  )

  Дизайнът на този модел е изключително различен от модела на медала, който се връчва днес.
  Единствената обща черта е жълтата лента със светлозелена рамка. По онова време не е имало двустранен трофей между лентата и монетата. Вместо това
  имаше орел, представляващ известния скален орел. И накрая, що се отнася до монетата, центърът не е зает от жена с лавров венец, а от профил на великия император Наполеон Бонапарт лично. Ако попаднете на подобен медал, дори и да се различава от днешните дизайни, той все още е военен медал.

  comment-recognize-a-military-medal

  Модел на Третата република (1870-1940)

  50 години след публикуването на първия военен медал се появяват първите модификации. Медалите все още са разделени на три основни части. Жълтата панделка с жълт и светлозелен кант остава същата. Само че този път двустранният трофейзапочва да се появява. Моделът на третата република става все по-близък до този, който познаваме днес. Тази промяна е радикална.

  Но отново започва да се променя и профилът на валутата.
  На мястото на лицето на императора сега има профил на дама, носеща лавров венец. Дамата е обградена със син кръг, а думите “ Френска република “ са изписани с главни букви. По-долу, все още в синия кръг, между две звезди, се виждат цифрите 1870. Ако попаднете на този модел, това е военен медал от Третата република.

  Модел на Четвъртата република (1946-1958)

  Този модел носи нови промени. Все пак трябва да се отбележи, че за разлика от промените в Третата република, те не са радикални. Подобно на другите модели, медалът на Четвъртата република е с жълта лента със светлозелена рамка. Второ, все още има двустранен трофей, съчетаващ различни военни оръжия. Разликата е в дизайна на монетата. Профилът на дамата с лавровия венец от стария модел все още е представен, както и околният син цвят. Това, което прави разликата, е, че няма 3 звезди или числото 1870.Има само надпис „République française“ и звезда. Ако попаднете на медал като този, отсега нататък ще знаете, че това е военен медал на Четвъртата република.

  Модел на Петата република (от 1958 г. до наши дни)

  Това е най-новият актуализиран модел на военен медал. В интерес на истината не се е променило много. Жълтата и зелената лента, както и трофеят, остават същите. Промяната е основно в монетата. Профилът на дамата с лавров венец остава същият, както и надписът “ République française “ с главни букви. Синият цвят около изображението обаче е премахнат. Същото се отнася и за броя на звездите. В този нов модел, вместо една, отново има 3 звезди. Това със сигурност е най-разпространеният модел, така че вероятно ще се сблъскате с него.

  Ако попаднете на такъв медал, имайте предвид, че той е военен.

  Как един войник печели военен медал ?

  Военният медал е знак за смелост, инициативност и сила. Ако сте военнослужещ и искате да спечелите медал, трябва да знаете някои важни неща.

  В зависимост от ранга

  Моля, имайте предвид, че военният медал не се присъжда на всички войници в армията. За да се класирате за военен медал,трябва да сте офицер или редник. Въпреки че това не е изключено, изключително рядко генералските офицери биват награждавани с военен медал. Ако сте редник във Военноморските сили, трябва да имате чин морски пехотинец, за да имате право на военен медал. С други думи, за да имате право на военен медал, трябва да сте в процес на повишение.

  Съобразно доблестта на човека

  Независимо дали е войник или моряк, ако не извършите акт на храброст, няма да ви бъде връчен медал. Това е символ на признание, запазен за онези, които са смели, дръзки и изключителни. Тези прояви на храброст могат да бъдат под различни форми. Например спасяване на максимален брой цивилни от опасна ситуация, спасяване на цивилни или ранени войници в разгара на война, разгромяване на терористична мисия. С други думи, подвигът трябва да е забележителен и да заслужава да бъде описан като геройство.

  Според старшинството

  Военни медали понякога се връчват и на генерали. В повечето случаи това се дължи главно на техния стаж. В
  този случай медалът е не толкова знак за храброст, а по-скоро признание за служба
  . Войниците или морските пехотинци, които все още са в състояние да напредват в кариерата си, рядко са награждавани за стаж. Този стил на коронация е особено подходящ за онези, които вече са изпълнили много мисии за армията по време на службата си.
  Тогава им се
  признава, че са допринесли много за армията и са я развили.

  comment-recognise-a-military-medal

  Как се връчва военният медал ?

  Награждаването на военните медали се извършва на тържествена церемония. На тази церемония импулсивните войници са поканени от високопоставени държавни служители, които отговарят за украсяването им и официализирането на титлата им.

  Кой ги награждава ?

  Военният медал се връчва от генералния главнокомандващ на въоръжените сили, който не е никой друг освен Президент на републиката. Всъщност още от времето на Наполеон Бонапарт награждаването с медали е дело на човека, който олицетворява самия образ на страната – нейния велик лидер. Все пак трябва да се отбележи, че президентът е тясно подпомаган от министъра на отбраната. Тъй като той е много важна фигура във военния свят, логично е да присъства. Предвид ролята му е важно той да присъства на церемонията по връчването на медалите заедно с върховния главнокомандващ. Тези органи отговарят за награждаването на храбрите войници с техните медали за заслуги.

  Кога се връчва ?

  Военният медал се присъжда в на официална церемония. Това не е в края на мисията, нито след постигнатите резултати, а на церемония пред голям брой военнослужещи. Не е задължително да има конкретна дата, а по-скоро специален повод. По време на тази церемония президентът на републиката, придружен от министъра на отбраната и някои висши служители, както и от високопоставени офицери от армията, награждава най-заслужилите войници; това е грандиозен прием пред многобройна публика. Пред тази тълпа от войници и служители на армията смелите войници са извикани и наградени. Целта е да се покаже гордостта на страната от това, че има войници, които са положили своята храброст в служба на страната и нейните граждани.

  Какви са предимствата на това да имаш военен медал ?

  След управлението на Наполеон Бонапарт, всеки войник, който получава военен медал, получава допълнителни държавни атрибути. С други думи, това е не само почетна длъжност, но и нещо, което носи малки предимства в ежедневието.Принципът е да се покаже на смелите воини, че техните действия са оставили отпечатък в съзнанието на хората и са се запечатали в сърцата им.

  Намаляване на наема

  Това намаляване на наема, който трябва да се плати, е много стара практика. Трябва да се отбележи, че земята е реална стойност. Със сигурност това е едно от нещата, които вместо да намаляват с времето, придобиват все по-голямо значение. Освен това в повечето случаи придобиването на земя или на свързани с нея неща обикновено е дълъг и сложен процес. Именно поради тези различни причини намаляването на рентата, която трябва да се плаща за земя, е един от подаръците, които военният медал носи.Този акт ще улесни живота им, като улесни достъпа им до земя.

  Чест и социална тежест

  “ Признание, уважение, възхищение “ са ключовите думи, които показват заслугите, свързани с връчването на военен медал. Този медал напомня на обществото, че сте рискували живота си, за да спасите ближния си или да защитите интересите на страната си. Това е почти вечно признание. Този медал е символ на гордостта, която страната и нейните граждани изпитват към войниците, които са дали най-много за тяхната сигурност. Този медал е знак на добра воля и символ на признание.

  Къде можете да намерите още публикации в блога, свързани с военната тематика ?

  За да научите повече информативни и обогатяващи статииs, разгледайте блога “ Военни излишъци „. Ще намерите много статии, които ще ви информират за най-важното, което трябва да знаете за света на военните и армейската вселена.

   

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *