Кое е най-тежкото оръжие?

Защитата на територията не е лесна, както и победата в борбата с пожарите. Ето защо войниците трябва да бъдат солидно въоръжени. Военното оръжие е едно от основните предимства на войниците.

В армиите по света се използват много оръжия, които се категоризират. Една от категориите се нарича „тежки оръжия“. Знаете ли какво се нарича тежко въоръжение? А още по-добре, знаете ли кое е най-тежкото съществуващо оръжие? Ако не, разберете от тази статия кое е оръжието.

Военни аксесоари (мускета, ръкавица,… ) се продават както в нашия онлайн магазин.

military-backpack

Кое според вас е най-тежкото оръжие?

Всъщност има доста тежки оръжия от различни видове. Но има едно, което наистина е най-тежкото от всички.

Стъпете в нашия магазин, за да си купите военни бижута и се възползвайте от нашите промоционални оферти!

Какво е тежко оръжие?

Оръжие, което притежава висока разрушителна способност, независимо дали е антимашинно, противотанково или противовъздушно, се квалифицира като тежко оръжие. Но също така притежава голяма тежест със или без боеприпаси. Техните оръжия се наричат още колективни оръжия, тъй като за носенето им са необходими няколко души.Понякога дори се изисква превозно средство за транспортирането им поради значителното тегло на оръжията. За тежки оръжия се смятат следните

 • Танкови оръжия, като например тежки картечници,   
 • Артилерията са експлозивни снаряди,
 • пушки,
 •  тежки минохвъргачки и др….

Тежкото военно оборудване и материали се предлагат в различни форми, които експертите класифицират според тяхната функция. По
този начин говорим за функции:

 • на мобилност,
 • на защита
 • на връзки-предавания
 • .

 • откриване
 • поддържане на агресия, по-конкретно „воин

Трябва да се отбележи, че терминът тежък, не се отнася непременно до идеята за нападение или дори атака. Но просто до разрушителни и/или вулгарни способности: противотанкова мина, отбранителна по предназначение, или устройство за противовъздушна отбрана притежава функцията на агресия.

Браунинг М2: най-тежкото оръжие, изобретявано някога

Браунинг М2, както е сегашното му име – картечница Браунинг, очевидно е най-тежкото оръжие в историята на армиите. Браунинг М2 или М2  на практика е картечница, категоризирана като тежко оръжие с калибър 12,7 x 99 mm НАТО. M2 е проектиран в края на Първата световна война. Пистолетът е проектиран от Джон Моузес Браунинг, откъдето идва и името му. То е и едно от най-мощните артилерийски оръдия във военната пехота. Това е така още от създаването му, през Втората световна война до наши дни.

Как Browning M2 е най-тежкият пистолет?

Може би се чудите защо M2 се нарича най-тежкият пистолет? Причините са прости – от всички оръжия, които някога са били изобретени, това е оръжието, което най-добре съчетава всички характеристики на тежкото оръжие. Както по отношение на
теглото, така и по отношение на разрушителната способност.

 • По отношение на
  теглото
  : теглото на тази картечница е най-тежкото, което може да се намери във военната пехота. В зависимост от дължината на цевта и материала на монтажа – стомана, алуминий, лека сплав или титан. Теглото наBrowning M2 е между 30 и 45 кг, дори в ненатоварено състояние. Средно без боеприпасите си той тежи 38 кг. Когато е зареден, към това се добавят 17 кг  ремъци за боеприпаси, както и допълнителни 20 кг за статива. Това означава, че когато е натоварен от пехота, той тежи 72,62 кг.
   • По отношение на разрушителната способност: Browning M2 има висока разрушителна способност и несравнима поразяваща сила благодарение на своите 12,7 x 99 мм боеприпаси.
    Боеприпаси, известни също като 50 BGM. Да не говорим, че това оръжие има практически обсег на стрелба от 1,8 км на триножник. Скоростта му на стрелба е 450-550 изстрела в минута (теоретична скорост на стрелба).

   Научете повече за употребата на тежката картечница Browning M2

   От създаването си до наши дни оръжието M2 е широко използвано. Той е един от най-впечатляващите по своята дълготрайност, тъй като е преживял няколко войни, включително Втората световна война или Виетнамската война, и т.н. …. Първоначално тази картечница е разработена за армията на Съединените щати, а след това използването ѝ се разпространява надалеч и на широко.

   Войни, в които е използвана M2

   Browning M2 е била широко използвана. Използвана е като основна картечница на пехотата в много конфликти. Конфликти, които, между другото, не са от вчера. Култовият пистолет е широко използван по време на :

   • Втора световна война
   • Корейската
    война
   • Виетнамската война
   • Фалкландската война
   • Съветско-афганската война
   • Войната в Персийския
    залив
   • ./li>

   • войната в Ирак и войната в Афганистан  
  quel-est-l-arme-la-plus-lourde

  Краини, използващи M2

  Много страни са го включили в пехотата си, откакто оръжието е изобретено. Това оръжие сега е основната тежка картечница в страните от НАТО. Повечето страни членки на НАТО, като Съединените щати и Франция, го използват. Но има и много хора, които го използват, независимо дали са членове на НАТО, или не.

   • Съединените щати: първоначално това оръжие е било предназначено за оборудване само на американската армия. Browning M2 се използва широко като оръжие за превозни средства и за въоръжаване на самолети от САЩ от 30-те години на миналия век.

    Възможно е и военноморските, и военновъздушните сили да са били оборудвани с тях. Всъщност
    американските сили използват М2 по-дълго от всяко друго огнестрелно оръжие.

    • Франция: Във Франция тези оръжия започват да се използват още през 1932 г.Това е датата, на която Френските военноморски сили поръчват М2, оборудвани със стария 13,2 мм патрон Hotchkiss. И оттогава Франция продължава да ги използва.
    • Други страни: това оръжие се използва и от други страни. В тези други страни той се използва основно в основната си пехотна конфигурация. Списъкът на тези потребители не е най-краткият. Някои примери обаче са:Афганистан, който изобщо не е член на НАТО. Съществува и Пакистан, който е само партньор. Но има и членове като Италия или Португалия.

    Може ли картечницата М2 да се използва като снайпер?

    Отговорът е
    да, дами и господа, това оръжие може да се използва като снайпер. Всъщност машината М2 може да се използва като снайперска пушка за далечни разстояния, когато е снабдена с оптичен прицел. По време на конфликта в Корея например войниците използват М2 с оптически прицел в ролята на снайперска пушка. Тази практика е използвана най-вече от снайпериста на морската пехота на САЩ Carlos Hathcock по време на Виетнамският конфликт. За
    да научите повече за М2 или друго оръжие с военна употреба, не се колебайте да посетите сайта
    Surplus-Militaires
    .

    Не се колебайте да посетите
    сайта
    Surplus-Militaires.

    Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Surplus militaires, за да направите своята покупка на accessoire militaire като тактическа бойна ръкавица или просто да получите съвети и трикове, за да изживеете най-добрите си приключения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *