Как да изберем мъжки ръкавици ?

 Ръкавиците в момента сазадължителна част от мъжкия гардероб, особено през по-студените сезони и зимата. Тези чифтове ръкавици са изработени от различни материали и се предлагат в разнообразни дизайни. Можете да намерите .ръкавица за да ви предпазиот студа, за колоездене или дори зазащита на ръцете по време на състезание. Независимо за какво използвате ръкавиците си, изборът на подходящ аксесоар не винаги е лесен поради огромния брой продукти на пазара. Ето вашето ръководство за това, на какво да обърнете внимание, когато купувате.

Mittens-Man

Кой материал да изберем?

Независимо дали е за мъже или за жени, ръкавицата покрива дланта на ръката, но в същото време оставя палеца и пръстите свободни. Смятани за задължителен аксесоарза любителите на колоезденето, тези „изрязани“ ръкавици ще ви бъдат полезни, ако карате двуколесно превозно средство или редовно използвате мобилния си телефон. Ако карате колело, черните дамски ръкавици могат да се превърнат взащитен аксесоар по време на тренировките, независимо от нивото ви. За модел, който ще се използва по време на състезание, е най-добре да поръчате ръкавица с индивидуален дизайн.

Мрежови модели

Мрежовите модели са най-евтините на пазара. Причината? Те са по-малко издръжливи. Въпреки че могат да ви предпазят от лек хлад, тези аксесоари не осигуряват достатъчно топлина през зимата. Така че това е ръкавица, която можете да добавите към облеклото си, за дапридадете стил. Разбира се, този тип ръкавици не са подходящи за спорт (каране на ски, колоездене, мотоциклетизъм…).

Коприна

Много марки вече предлагат чифт копринени ръкавици. Тези модели са идеални за посещение на прием или важно събитие. Този материал, който е едновременноелегантен и изискан, ще може да подобри облеклото на един мъж или една жена.

Вълна

Вълната е материал par excellence, тъй като осигуряваненадминаттермичен комфорт. Единственият му недостатък е, че задържа влага. Затова не е най-добрият избор, ако ръцете ви се потят много.

Памук

.

За топли и дишащи ръкавици най-добрият избор са памучните ръкавици. Те са най-подходящи и застилизиране на официални облекла.Меки и приятни на допир, памучните ръкавици са високо ценени и зарадиестетическите си аспекти.

Кожа

Кожата се предлага от различни материали, така че можете да избирате между овча кожа, краве кожа или други. Голямото му предимство е, че се съчетава идеално с кожено яке и байкърски стил. А ако карате мотор, няма да ви се налага да ги сваляте, когато влизате в дадено място, независимо дали е зима или лято. Тези продукти се препоръчват и за производството на спортни ръкавици (състезателни, за колоездене, за ски…). Устойчива и издръжлива, кожата е с по-висока цена.

Ако искате да изберетемъжки ръкавицикоито са меки, изберете марки, които предлагат модели от козя или агнешка кожа. Тези ръкавици наистина са чудесен избор като защитен аксесоар.

Когато става въпрос за подплата, избягвайте синтетични материали. Според
най-добрите съвети, които сме събрали, най-добре е да изберете вълна, коприна или памук, които са по-абсорбиращи и дишащи.

MITAINE

Открийте MITAINE

Кой размер да изберем?

Размерът е важен параметър, тъй като от него зависят естетиката и практичността на ръкавицата. Трябва да обърнете специално внимание и на наличните размери, особено когато избирате чифт за ски или спорт. Ако търсите модели за топлина и защита от студа, размерът може да е важен, но не повече от топлинните свойства на материала.

Както и да е в случая, за да прецените правилния размер, вземете ролетка, измерете обиколката на ръката си (TM), като избягвате да стискате кокалчетата и дланта:

 • Размер XXS или 5 за ТМ между 15 и 17 см
 • Размер XS
  или 6 за ТМ между
  17 и 19
  см
 • Размер S или 7 за ТМ между 19 и 20 см
 • Размер L или 9 за ТМ между 22 и 24 см
 • Размер XL или 10 за ТМ между 24 и 26 см
 • Размер XXL или
  11 за ТМ между
  26 и 28
 • 3XL или 12 за ТМ между 28 и 30.

При пазаруване онлайн се консултирайте с ръководството за определяне на размера, за да намерите правилния размер за вашите размери на ръката.

MITAINE TRICOT

Открийте MITAINE TRICOT

Как да изберем цветовете и покритията?

Ако търситемъжка ръкавица, дамски ръкавици или спортни ръкавици – на пазара можете да намерите модели в различни цветове, щампи и стилове.

Основните цветове са черно и кафяво. Те подхождат на всеки стил и облекло, както през зимата, така и през лятото. За дапридадете изтънченост,можете да изберете друг подходящ нюанс за модните си аксесоари, например за шал или колан. Ръкавицата също може да разчупи цялостната визия.

Трябва да обърнете внимание и на финалните щрихи. Нашият съвет: проверете шевовете – дали са равни и стегнати? Здрави ли са конците? След това се уверете, че подплатата е добре закрепена. Ръкавиците за начинаещи не винаги са надеждни, особено за спорт. Затова търсете продукти от висок клас на известни марки за колоездене и ски. Този тип ръкавици са проектирани така, че да осигуряват по-голяма дълготрайност, дори ако инвестицията означава по-висока цена.

BOXING GLOVE

Открийте Бокс ръкавици

Колко струва една мъжка ръкавица?

Цената на основния чифт ръкавици ще бъде достъпна от 30 евро. Този модел обикновено е изработен отсуровини с по-ниско качество, азавършеността често не е толкова желана.Плетените
ръкавици, например,
са евтини, но се износват бързо.

Ръкавиците от среден клас представляват добър компромис. Те са проектирани с материали с приемливо качество, а финишът е много добре поддържан. Цената
варира около 100 евро в зависимост от стила и марката.

Цената на луксозните ръкавици може да надхвърли 400 евро. При този тип аксесоари обаче покритията са безупречни, а използваните материали могат да ви гарантират дълготрайност. Във всеки случай, дори бюджетът ви да е ограничен, е препоръчително да си купите качествен моден аксесоар, който ще ви служи дълги години. Това е инвестиция, която бързо ще се изплати. Освен това, като намалите честотата на покупките, ограничавате разхищението.

Заслужава да се отбележи също, че на пазара вече има по-усъвършенствани ръкавици, предлагани от водещи марки. Освен че оставят пръстите свободни за движение, тези аксесоари са представени катоиновативни продукти.Някои модели могат дори да бъдат оборудвани с антишокова защита, антивибрационна защита или отоплителни и изолационни функции. Затова те са най-добрите ръкавици за спорт. Разбира се, специалните характеристики на тези ръкавици ги правят доста скъпи. Ще трябва да пресметнете повече от 450 евро за покупката.

 

Как да си купите ръкавици безопасно?

За покупката си предпочитайте да купувате онлайн, тъй като това е бързо и лесно решение. Особено след като цените обикновено са по-ниски от тези в магазините. За да намерите качествени мъжки ръкавици, посетете Military SurplusВоенни излишъци. Също така проверете репутацията и безопасността на даден сайт, ако сте решили да направите поръчка.

Използване и грижа за ръкавиците

Подходящата употреба и грижа за ръкавиците е важна стъпка, за да се гарантира продължителността на живота на вашия продукт, но също така и да се предпазите от различни заболявания. Ето защо подходящите ръкавици, проверките, правилното съхранение и поддръжката са толкова важни.

Ръкавиците трябва да са удобни и никога да не са прекалено стегнати или прекалено хлабави. Оборудването трябва да е подходящо за вида на извършваната работа и да съответства на задачите, които трябва да се изпълняват. На работниците трябва да се предоставя цялата необходима информация за ръкавиците, включително дали са издръжливи, нивото на абсорбиращите им свойства, както и температурата.

Ето някои други съвети, които трябва да вземете предвид:

 • Винаги поддържайте ръкавиците чисти и сухи
 • Поставяйте ръкавиците в условия, подходящи за тяхната употреба. Например,
  изолационните гумени ръкавици трябва да се съхраняват на хладно и тъмно място, далеч от източници на топлина или пара
 • Никога не поставяйте предмети върху ръкавиците, за да не ги деформирате, ако ръкавиците ви са изработени от кожа.

Празници

Ако е възможно, почистете ръкавиците с влажна кърпа и ги оставете да изсъхнат. Ако се налага да перете ръкавици, измийте ги с мек сапун и хладка вода. Мембранните ръкавици не трябва да се размекват, за да се избегне функционално увреждане.

Съхнене

Избършете излишната вода от пръстите до маншета и внимателно издърпайте, за да придадете форма.
Ръкавиците трябва да се оставят да съхнат бавно на въздух, далеч от пряка слънчева светлина или топлина. Не сушете ръкавиците в сушилня и не ги сушете върху радиатор. Това може да доведе до порязвания и други повреди на кожените части. Най-добре е ръкавиците да се сушат в изправено положение. Не обръщайте ръкавиците с подплата навън. Подмяната на облицовката, изолацията и мембраната може да бъде много трудна. Ръкавиците със свалящи се подложки съхнат по-бързо, когато подложката се свали, а тези подложки са и лесни за пране.

Кожени ръкавици

Не се препоръчва честото пране на кожени ръкавици. Ако ги миете, не забравяйте да използвате сапун и топла вода. Не забравяйте да изстискате водата внимателно, без да я изстисквате. За почистване на кожени ръкавици млякото е изключително мек почистващ препарат. След като изсъхне, третирайте кожата с подхранващи кремове или балсами, за да подобрите издръжливостта на кожата и да запазите мекотата ѝ.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *