Къде да се научим да оцеляваме?

Имате ли сърце на приключенец? Да се впуснете в приключение в дивата природа е предизвикателство, което изисква да сте добре подготвени, за да изживеете преживяването в най-добрите условия. Това е възможност да изследвате нови територии и да се върнете към основите, за да си припомните какво е наистина важно. Природата е пълна с изненади, тя може да ни изненада и да ни извади от зоната на комфорт. Но за да се впуснете в диво приключение, са необходими минимални познания. Вземете си military-backpack-large и научете повече!

Où-apprendre-la-survie

Къде да научим и практикуваме оцеляване във Франция?

Франция е красива страна с голямо разнообразие от пейзажи. Курсът по оцеляване във Франция се състои в това да изберетеедна от многото природни местности. Полупустинни плата, планини, пясъчни плажове или гори? Всеки регион има своята специфика и позволява да се обучавате в оцеляване: ето няколко примера.

Погледнете нашия уебсайт, за да научите повече Военни аксесоари!

Северна Франция

Кетху, на брега на Ламанша, е истинско бижу на нормандската провинция. На място се организират курсове по оцеляване, за да научите как да се справяте в морето. Освен че ще събирате миди и водорасли, ще трябва да ловите риба на ръка и да живеете като старец. Но не забравяйте запалките за оцеляване за запалване на огъня. По-трудно, отколкото изглежда! Много поучително, провеждането накурс по оцеляване във Франция на брега на морето е полезно и ви учи да овладявате морската среда. За
всеки случай..
.

Montalet Le Bois, в Ивелин, предлага идеалното място да се научите да оцелявате в гората. Имотът Форест Хил е природен резерват от 3 000 хектара в покрайнините на Париж. Тук фауната и флората са особено богати. Има много бозайници, като диви свине, сърни и лисици, но също така птици и земноводни. Целта? Да научите как да откривате следите им и да ги улавяте. Голяма част от курса е посветена на събирането на диворастящи ядливи растения.

Пиерекур, в Сена-Маритим, е идеалното място за провеждане на двудневен курс по оцеляване. Пешеходен туризъм, събиране на гъби, наблюдение на околната среда, събиране на вода… има за всекиго по нещо. Вашият водач ще ви покаже всичко, което трябва да знаете. Сглобяването на бивак, по-специално: изкуство, което трябва да се овладее в случай на спешност. Особено фокусирани върху ориентацията, звездите, компасите и топографската карта няма да имат тайни за вас.

Западна Франция

Манье, в Дьо Севър, предлага уникално преживяване, ако търсите курс за оцеляване във Франция. Сгушен в Маре Пойтевен, той е идеалното място за подготовка за оцеляване във влажните зони. Запалете огън без кибрит, постройте си подслон, намерете питейна вода или ловете риба. Едно уникално преживяване да (пре)живеете сами, със семейството или с приятели в невероятна обстановка.

Сен-Симфориен, в Жиронда, се поддава на съвсем различен вид курс за оцеляване. Тук няма блата, а пясък и борови дървета, докъдето погледът стига. В боровата гора, граничеща с Атлантическия океан, ще се научите да се справяте със ситуации, всяка от които е по-екстремна от предишната. Например, как да реагирате в случай на нараняване или когато трябва бързо да евакуирате човек в безсъзнание с наличните средства?

Saint-Geniès, в Дордон, е идеалното място да преминете първия си курс по оцеляване във Франция. В близост до Перигьо, в сърцето на Черният Перигор, ще се научите как да се слеете със заобикалящата ви среда по време на разходка. След това ще гребнете до къмпинга. Ето защо е полезно да се научите да се ориентирате в пустинята както през деня, така и през нощта. Не се паникьосвайте, инструкторите са на разположение да дадат съвети и трикове на амбициозните Индиана Джоунс.

Ще се
научите да разпознавате и ядливи диви растения и следи от диви животни
. Продължителността е между три и пет дни в зависимост от времето, с което разполагате…

where-learn-it-wild

Източна Франция

 • Източна
  Франция
  • .В Лоара, близо до Сент-Етиен, Паркът Пилат ще бъде подходящата среда, за да ви подготви за най-лошото. Изберете, както желаете, формулата на откриването, семейството, buschraft, командос или дори екстремен студ и това, между 2 и 7 дни. Вашият експертен водач за оцеляване ви дава всички свои тайни, за да бъдете самодостатъчни на това враждебно място. Разбира се, паркът е прекрасен район за пешеходен туризъм или колоездене, но прекарването на една или повече нощи там може да бъде трудно!
  • Ла Пес, в Юра, е един от най-студените райони във Франция. Съвсем естествено е, че решихме да организираме курсове за оцеляване там през зимата, в студа! Много интересно е да се научат техниките за бивакуване в снежен район (иглу, снежна пещера…). Също така ще имате възможност да разпознаете (редките) видове ядливи растения по това време на годината. Но също и да ловите риба под леда и да събирате (сочни…) ядливи насекоми.
  • Това е в Manigod en Haute-Savoie, че ще се проведе вторият курс за оцеляване в студена среда. В рамките на дву- до седемдневен курс ще ви бъдат преподадени техники за оцеляване в планинска среда. Запалване и поддържане на огън, намиране на пътя в дивата природа, изграждане на заслон за бивак или пречистване на вода… накратко, големите класики на курсовете за оцеляване във Франция, но адаптирани към планинската среда!
  • .

  Тежненията, свързани с надморската височина, изчезват пред красотата на пресичаните пейзажи. Регионът е един от най-красивите в Алпите, насладете му се!

  Южна Франция

   • .Прат Пейроте ски курорт, разположен в… Gard. Да, да, в слънчева Южна Франция! Въпреки това те организират страховити курсове за оцеляване, предназначени за хора, които редовно практикуват този спорт. Те ще се запознаят със зимната обстановка, разпознаването на опасностите и проектирането на животоспасяващ бивак посред зима.
    Теоретичното обучение и практическите семинари следват един след друг по време на това уникално преживяване.
   • Далеч на изток, Олиер, във Вар, е перла на Зелен Прованс. Това малко селце, известно със своя замък от 17-и век, е и мястото, където се провеждат полезни курсове по оцеляване във Франция. Фолклорните гористи хълмове ще бъдат идеалният терен за обучение в боравенето с екипировка за оцеляване: нож, въжета и други запалки ще бъдат ваши съюзници, за да овладеете средата.
   • Прекрасните Forêt de L’Escandorgue, в департамента Еро, е малък вулканичен масив на Еро с много разнообразни пейзажи. Така един и същи курс ще бъде посветен на няколко среди, което го прави още по-сложен.
  къде да се научим да оцеляваме

  Къде да намерим инструменти за оцеляване за приключенията си

  Със сигурност сте авантюрист по природа, но винаги ще имате нужда от оборудване за оцеляване, за да се впуснете в приключения. Ако се затруднявате с намирането на такива, ето едно място, което ще ви направи напълно доволни. Посетете военни излишъци, за да закупите качествени инструменти за оцеляване. Няма да останете разочаровани.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *