Как да се превърнем в мъх?

Ставането на мичман означава да се демонстрира силен ангажимент sui generis да станете моряк. Бъдещите морски професионалисти избират да служат с „чест и лоялност“. С постъпването си в училището мичманът придобива военен статут. В края на втория семестър те ще се ориентират към морските професии. Годината завършва с връчване на свидетелство за основно образование. След това те подписват първия си четиригодишен договор с възможност за подновяване като моряци във флота. Преди да бъдат изпратени на място, те получават допълнително практическо обучение.
 

Намерете богата колекция от дрехи ( тактическа риза, военно яке,…) и военни аксесоари на нашия сайт!

boussole-de-survie

What is a boussole-de-survie?

Корабното момче или момчето от каютата е млад моряшки чирак, който отговаря за изпълнението на задълженията на кораба. Каюткомпаньонът трябва да е поне на 16 години и не по-възрастен от 18.

Какво е каюткомпаньонът?

Каюткомпаньонът е също млад моряшки чирак, но на по-млада възраст от каюткомпаньона. През 50-те години на миналия век мичманът е бил на възраст под 16 години. Той е в дъното на йерархията на екипажа, под Novice.
Малките деца можеха да се качват на кораба без теоретична подготовка, затова ги наричаха petit mousse или moussaillons.

Каква е ролята на mousse на кораба?

Mouses или midshipmen имат широко разнообразие от задачи. Когато работят на товарен кораб или океански лайнер, редовните им задължения могат да включват помощ в кухнята и посрещане на пътници. Като
моряк те отговарят за:

 • Мазачески работи
 • Почистване и проверка на предпазното оборудване, като например лодки и спасителни жилетки
 • Почистване и проверка на предпазното оборудване, като например лодки и спасителни жилетки
 • .

 • Смазване и почистване на оборудване
 • Разтоварване на товари
 • Извършване на стартиране на двигателя.
 • Наблюдение на таблата за управление на двигателите по време на отплаване
 • Проверка на работата на електрическите апарати
 • Поддържане на корабните двигатели под надзора на главен механик.

Днес мичманът е моряк от втора класа и е военнослужещ, тъй като е част от армията. Вече няма мус, те вече са моряци и получават заплата като останалите членове на екипажа. Днес това е професия, която все повече млади хора във Франция искат да упражняват.

comment-devenir-mousse

Какво е мус във
флота
?

Мореплавателите, понякога наричани мус, са военни във флота. Те са първият ранг във френския флот. Работата им се състои от технически и административни задачи или дейности от ежедневието в зависимост от уменията и областта на специализация. С постъпването си в училището мусът придобива статут на военнослужещ.

Каква е заплатата на муса?

Във Франция мъжете моряци получават средномесечна нетна заплата от около 2432 евро. Жените, които са по-слабо представени в тази професия, получават средно нетно възнаграждение от 2 126 евро на месец. Първоначално морякът получава минималната заплата, т.е. нетно почасово възнаграждение от 8,37 евро. Годишният му доход е 15 228 евро, общо 19 237 евро. Средната заплата за професията обаче се повишава от доходите на помощник-водача.

Най-високият диапазон на доходите на опитния моряк е приблизително 2 816 евро бруто на месец или 2 196 евро нето. Нетните годишни приходи възлизат на 26 357 евро, а брутното годишно възнаграждение е приблизително 33 800 евро. Бонусите са свързани със заплатите и могат да увеличат почасовото заплащане на служителя. Тоест
8,37 евро нето за начинаещите и 14,48 евро нето за края на кариерата.

Накрая, възнаграждението на екипажа нараства с отговорността и размера на кораба. Едва след
няколко години професионален опит морякът получава повишение на заплатата, когато се явява за помощник-капитан.

Къде се намира училището за
мишки
?

За да станете мишка, е необходимо да преминете през специализирано обучение в училището за мишки. Бъдещите мускетари се обучават в продължение на една учебна година (от септември до края на юни) на два обекта:

 • В Центъра за обучение на военноморските сили (CIN) в Брест
 • В обекта Querqueville в Шербур-ан-Сентиен.

Как да кандидатствате за място в Ecole des Mousses

Набирането на кандидати за започване на работа през септември е от 15 ноември до 1 май. Процесът на подбор се основава на досие, тестове и интервюта. Досието трябва да бъде представено в Центъра за информация и набиране на персонал във въоръжените сили (CIRFA).

Всеки кандидат за École des Mousses трябва да :

  • Да сте с
   френско гражданство
  • Да сте на възраст
   между 16 и под 18 години към 1 септември на годината на постъпване

  • Всеки кандидат за École des Mousses трябва да е
   френски гражданин.
   /li>

  • Да са
   здрави и физически годни
  • Да имат съгласието на родителите си, освен в случаите на непълнолетни лица, които не са еманципирани.

  Как да се присъедините към Военноморските сили като непълнолетен?

  За да се присъедините към военноморските сили като непълнолетен, има три начина :

   • Възпитание в училище за мишки на 16-годишна възраст (трето или второ ниво на курса)
   • .Запишете се за
    курса „Fleet Mate“ на 17-годишна възраст (от девети клас до гимназията)
   • Или се запишете
    за …École de Maistranza за обучение на морски офицери (само бакалавърска степен)

   Флагът на École des
   Mousses

   През юли 1999 г. флагът на École des Mousses е поверен на постоянните служители на CIN (Centre d’Instruction Navale). На знамето на École des Mousses са изобразени кръстът на Почетния легион, Croix de Guerre 1914-1918 г. и 1939-1945 г. и TOE (Театър на външните операции).

   comment-devenir-mousse

   Mousse School motto

   .

   Изборът на тази професия се основава на заслугите, в съответствие с желанията, изразени във формуляра, и нуждите на Военноморските сили. Курсът по ресторантьорство се провежда в центъра в Шербур. Девизът на училището за мишки е: „Мушчицата да бъде винаги смела и вярна„.

   Мисията на училището за мишки

   Настоящата мисия на училището на пяна да предложи обучение на млади амбициозни ученици от трети и втори клас. В
   края на това обучение формулярите ще получат специална основна подготовка и ще могат да се присъединят към екипажа на кораб или брегова база.

   Как да стана офицер във френските военноморски сили

   Ако искате да се присъедините към френските военноморски сили, можете да станете офицер във френските военноморски сили.
   За да станете офицер на Военноморските сили, се изисква обучение. Служителите в кариерата трябва да преминат курсове за научна подготовка, водещи до бакалавърска степен. Учениците на възраст от 17 до 22 години могат да се явят на конкурсен изпит във Военноморското училище в Брест. След това те преминават
   четиригодишно обучение.

   Как да стана морски стрелец

   Морският стрелец е военен моряк, който принадлежи към специализирана област, предназначена за водене на бойни действия на сушата, в морето или в крайбрежните райони. Те са назначени и за операции по абордаж и защита на кораби. Вижте fusilier-marine набират се чрез подбор на досиета и след това преминават обучение в морското стрелково училище. Стрелецът преминава 3-месечен курс на обучение. Те се набират от третата година на началното училище до гимназията с първоначален 4-годишен договор.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *