Най-добрата запалка за оцеляване

По дефиниция оцеляването е актът наоставане жив в условията на неблагоприятна или враждебнасреда. Най-общо казано, това е действие на всички живи същества. Хората и животните трябва да ерозират себе си по различни начини, за да живеят и да останат живи. Човекът, в частност, от зората на своето съществуване е трябвало да се учи, за да осигури своето оцеляване. Тя се състои от набор от техники за задоволяване на основните му нужди. Сега то вече не е необходимост на природата, както е било по времето на първите хора.Днес оцеляването често е свързано с дейности, които могат да ни отклонят от утъпкания път. Илислед извънредни или опасни ситуации.Привърженик ли сте на  Кох-Ланта? Или пъкприключенец по душа, който обича дейностите на открито?  Така че терминът „оцеляване“ би трябвало да ви звучи повече от&nbspпознат. Тъй като това не е тривиална дейност, трябва да се вземат определени мерки.Независимо дали сте опитен оцеляващ или начинаещ, трябва да имате комплект за оцеляване.  Ив него задължително ще се нуждаете от Най-доброто оцеляване на буреносни запалки. Оцеляването в дивата природа не е лесно, затова се нуждаете от най-доброто оборудване. В тази статия ще обясним не само каква е ролята на запалката за оцеляването. Но също така и най-добрата, която да вземете със себе си.

Запалка за оцеляване

Есенции за оцеляване?

Преживяването се състои в това да си
сигурен, че ще останеш жив
, звучи едновременно просто и трудно. Всъщност трябва само да си кажете, че се нуждаете само от храна и вода за пиене. Но това е много повече от това.
Трябва да научите много за оцеляването, преди да можете да го направите.

Ще ви се наложи да оцелявате, ако сте далеч от всички удобства, които предлага съвременният свят.Когато отивате на експедиция в дивата природапрез по-голямата част от времето. Ще бъдете принудени да в случай, че се озовете в негостоприемна или враждебна среда, rоще повече причини да се въоръжите с&nbsp.nbsp;kits-of-survival. От друга страна, ако се окажете взастрашаващи живота условия. Приключенци, сигурен съм, че разбирате. Например, когато отивате на поход или къмпинг сред гората.

Вид дейност за оцеляване&nbsp
;

Съществуват два широко разпространени вида днес? Те се класифицират според моделите на дейност и мотивите, които движат практикуващите.

 •   
  < /span>Бушкрафт

Бушкрафт илидърводелство приема се главно от любителите на природата. Това е изкуството наизкуството да живеете в гората с уважение към нея. Brushcraft обединява дейности, които прилагат на практика техники за природосъобразен начин на живот. Това включва например спортове на открито, като алпинизъм или бързо ходене с раница, или туризъм. Той е много популярен и сред скаутите.

 •   Приготвяне

Това се отнася по-скоро задейност за оцеляване. Обърнете внимание, че оцеляващите по същество са хора, които се подготвят за всяко възможно бедствие или непредвидена ситуация. Подготовката е дейност, извършвана от хора, които се наричат подготвящи се. Например
хората, които го правят, винаги ще бъдат подготвени за рисковете от лошо време.

Укритие за оцеляване - Укритие от висококачествена неръждаема стомана

Открийте Шведска маса за оцеляванеШведска маса за оцеляване – Шведска маса от висококачествена неръждаема стомана

Каква роля играе запалката за оцеляването?
&nbsp
;

Приключенец, който вече е свикнал да оцелява в дивата природа, вероятно не би попитал.
Но ако се чудите какво прави запалката в разгара на подобно преживяване, ето отговора. Просто за да отговорите на едно основно правило за оцеляване. Това правило гласи, че
„човек не може да издържи на студа повече от три часа.“А как се поддържа топлина в дивата природа? Запалете добър огън.Огънят е съществена част от вашето оцеляване. Колкото се нуждаете от двулитровата си стомна, толкова се нуждаете и от храна. Дализа отопление, илиза готвене; не можете без него. Можете ли да си представите, че няма да можете да запалите огън по време на къмпинг?

Това е и голямо удобство. Да сте на тъмно през нощта в средата на гората може да бъде депресиращо.Спането на топло ще ви даде повече енергия. А за да оцелеете в дивата природа, ще ви е необходима енергия.

Самостоятелно можете да опитате по старомодния начин, като разтриете два кремъка. Или пък смятате, че мачовете са достатъчни. Но в идеалния случай трябва да включите запалка в комплекта си за оцеляване. Винаги е по-практично да запалите огън с добра запалка, отколкото с кибрит.

Различните видове запалки  .

На пазара има няколко вида запалки. Ще ги изброим тук за тези, които не ги познават всичките.


 • Базинови запалки: демократизирана по време на Втората световна война, тя е една от най-разпространените запалки. Тези запалкимогат да имат различни форми и често иматневероятен дизайн.Напълва се с течност за запалки. Но също и с&nbspразлични запалими продукти, катометилов алкохол или керосин. Особеноако не разполагате с бензин под ръка. Но при тези продукти съществува риск от повреда на запалителното устройство.

 

  •  Газови запалки: изобретени от французина Анри Пингео, те са най-разпространените на пазара. Този тип запалки работи чрез изгаряне на газ,най-често бутан.Лесен за пренасяне,да го сложите в джоба си например.Съществуват редица модели, включително запалка за буря или запалка за вятърна завеса. Често могат да се пълнят многократно и да се използват повторно.

   

   • Запалките с пламък произвеждат сравнително постоянен пламък, който може да варира от 1200° до 1300° градуса. Известни са също като „факелни запалки“ или „запалки с реактивен пламък“. Идеален за запалване на плътни материали, като например тупалки.

    

    •  Електрически запалки: известни също като „електрически дъгови запалки“ или „USB електрически запалки“ или плазмени запалки. Вдъхновена от електрошоковия пистолет, този тип запалка работи без газ или бензин. Тъй като има система за запалване с електрическа дъга, тя няма пламък. Щадящ околната среда, за презареждане е необходим само USB кабел.
   SURVIVAL BOMBER - ELECTRIC BRIQUET

    Критерии за избор на запалка за оцеляване

    Знаете, че комплектът ви трябва да съдържа запалка на всяка цена.
    Но внимавайте
    , не можете просто да вземете някоязапалка. Не всички от тях са идеални за оцеляване в дивата природа. Запалката за оцеляване трябва да отговаря на определени критерии.

    Съществено важно е да е така:

    • Запълва се : важно е  даако горивото ви свърши, да можете да заредите запалката си по всяко време . Представете си например, че отивате на къмпинг за няколко дни. Каквото и да струва, трябва да имате запалка за многократно пълнене. Вместо да харчите за няколко запалки, които да ви стигнат за цялото пътуване. Изберете модел за многократно пълнене.

     

    • Водоустойчив:Вашата запалка трябва да бъде не само ветроустойчива , но и водоустойчива. Тя трябва да е устойчива на пръски или малки водни струи. В идеалния случай трябва данамерите водоустойчиво покритие . Или си вземетеУСТ.УСТ или плаващите запалки са чудесни за експедиции във влажните зони. Освен това те са по-устойчиви на душ.

     

     •  Надежден:   Когато говорим за надеждност, товапросто означава запалка, която свети при всякакви обстоятелства. Няма да ви е от полза да имате запалка, която не се запалва.Кременът може да се износии да спре да произвежда пламък.Затова си вземете запалка, с която можете да замените кремъка.

     

    • Безопасно: ключовата дума, когато става въпрос за пламъци, е безопасност.Получете запалка, която е безопасна за потребителя. Това означава, че пламъкът няма вероятност да ви достигне. Би било неуместно да имате запалка за оцеляване, която може да ви постави в друга извънредна ситуация.

     

    •  Възможно: в идеалния случай можете да го носите лесно. Ако го поставите в туристическа или къмпинг чанта, например. Или в аптечката ви за първа помощ. В идеалния случай трябва да разполагате с джобен модел: за джоба на чантата си или, защо не, за джоба на сакото или панталона си.  

    Светлата буря : Звездата на оцеляването

    .

    Ако искате най-добрата запалка за оцеляване, изберетезапалката за буря! Известна също като„ветроустойчива запалка“ или„турбо запалка“. Той съчетава абсолютно всички необходими трикове за оцеляване.

    Предимствата на запалката Storm

    Тази запалка има много предимства, които са ѝ спечелили добра репутация. Експертите по оцеляване не са направили отрицателни коментари за него. Освен това тя еедна от най-референтните запалки на пазара.

    Тази запалка имависока устойчивост на вятър.
    Независимо от извънредната ситуация или времето, ще можете да го използвате. Той е
    лесен за използване изареждаем. Всъщност ще можете да заредите запалката си. Запалката Storm storm се предлага и във водоустойчив модел.

    Тази запалка запалвакачествен пламък, по-интензивен от обикновените запалки. Пламъкът му варира между 1200° и 1500°.И все пак,степента на безопасност е добре гарантирана. Можете да го обърнете с главата надолу, за да запалите огън, без да рискувате да се изгорите.  Той е популярен сред любителите на походи и къмпингуване. Можете лесно да го носите в чантата си за къмпинг например. С него можете да запалите добър огън за през нощта или за кухнята. Ето защо това е аксесоар за оцеляване, който винаги трябва да носите със себе си.

    Типове буревестник &nbsp
    ;

    Съществуват два вида запалки за буря, които можете да добавите към комплекта си за оцеляване. Това са запалките с горивен газ и електрическите дъгови запалки. И двете саперфектни за лошо време или спешни случаи. Ако ви предстои поход или къмпинг, тези аксесоари ще бъдат качествени и предпочитани. Вие сте любител на брушкрафта или на подготовката? И в двата случая ще ги харесате.

    Сторм 

    Тази буревестна  запалка е произведена потехнология за високо налягане. Предпочитате ли газови запалки? Този е идеален за вас. Тази запалкапроизвежда мощен пламък навсякъде и по всяко време. Той може да останесветъл въпреки поривите на вятъра или дъжда. Как се казва? Просто защото тази запалка се захранва със смес от въздух и бутан. Предлага се и водоустойчив модел. Нещо повече,той може да се пълни повторно. Процесът на презареждане е лесен. Първо, резервоарът за гориво трябва да се прочисти, като се изпразни въздухът в него. След това,ще ви трябва газова бутилка.За предпочитане вземете бутан. Просто трябва да си купите пълнител и да го сложите в чантата си за оцеляване.

    Електрическа дъгова буревестна запалка&nbsp
    ;

    Налице са и електрически запалки за буря.
    Действайки с устройство за електрическа дъга, той може да бъде проектиран с двойна дъга. Той не запалва пламък в традиционния смисъл на думата. Електрическият разряд нагрява дъгата, но полученият пламък е интензивен и мощен. Това го правинезаплашен от елементите. Наричана ощеплазмена запалка, тя има предимството да бъдеикономична, но също такаекологични. Захранва се от акумулаторна батерия. Може би си мислите, че е трудно да заредите електрически аксесоар в пълна природа. Но имайте предвид, че при този тип буревестник всичко, от което се нуждаете, е кабел и USB щепсел. Това презарежда батерията. Затова се наричат и USB джъмп стартери. Това означава, че не се нуждаете от запас от газ бутан или бензин. Ако искате да го направите водоустойчив, просто добавете покритие. За любителите на храсталаците това е най-добрата запалка. Какъв по-добър начин да окажете минимално въздействие върху природата от това да използвате екологична запалка?

    Къде да си купите запалка за оцеляване

    Искате добър магазин, който да ви препоръчам, за да си купите комплект за оцеляване, включително запалка? Не се колебайте да отидетев Military Surplus. Той ви предлага редицааксесоари, идеални за оцеляване в дивата природа. Аксесоари, които могат да се използват в спешни ситуации. Предлагастока от качествени и надеждни запалки. Независимо дали става дума за модел с газово гориво или електрическа дъга, ще намерите това, което ви харесва. Ще получите своя запалител на конкурентна цена. Military Surplus има наистина отлична стойност за парите. Нещо повече,доставката е бърза иобслужването на клиентите е отлично. Не искате да рискувате да останете на тъмно на открито? Но търсите ли най-добрата запалка за оцеляване? Не се колебайте да дойдете при нас!
    Вашето удовлетворение остава наш девиз.

     

   Leave a Reply

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *