Как се става командос парашутист?

Военните сили са голяма организация, в която е много възможно да се развивате. Независимо дали сте в армията, военновъздушните сили или флота, има много възможности. Тази статия ще бъде посветена на военновъздушните и космическите сили, по-конкретно на едно от техните подразделения: командването на парашутистите. Какво представлява то? Как да станете такъв? Какви биха могли да бъдат предимствата на тази работа? Прочетете внимателно този документ, за да получите надеждна и пълна информация за кохортата на парашутистите. Някои военни раници могат да ви бъдат полезни. Елате и вижте какво предлагаме

military-caps

Qu’est-ce qu’un commando parachutiste ?

Командосът на парашутистите е известен още като въздушен командос, въздушен парашутен командос./strong> или коктейл е специална единица на военновъздушните и космическите сили. Тези командвания са натоварени с различни мисии, включително съвместни и специални мисии. Те представляват важна база за защита на територията.

Обучението, което трябва да премине един командос-десант

.

Вие вече трябва да знаете, че всеки може да стане такъв. Няма специално обучение, просто трябва да следвате курсове за обучение и да практикувате.

  • Първата стъпка е да се присъедините към военновъздушните сили. За тази цел можете да се запишете в категория в зависимост от нивото и степента си. Ако имате бакалавърска степен, можете да се присъедините към военновъздушните и космическите сили като сержант. Ако сте завършили бакалавърска степен (Bac +2) до Bac +5, можете да постъпите във военновъздушните сили като офицер. За
   да се присъедините към тях, ще трябва да преминете през набор от тестове.
  • След като молбата ви за членство във военновъздушните и космическите сили бъде потвърдена, е време за втората стъпка. Този път той ще следва 15-седмичен курс на обучение в център. По-конкретно в Escuela de Formación de Suboficiales del Ejército del Aire (EFSOAA), за да усвои основите на военната служба. По време на това обучение ще бъдете тествани и подготвени по най-добрия начин. Ще се научите как да използвате оръжия, да се защитавате и да станете по-устойчиви.
  • След завършването
   на този курс и валидирането на тестовете ще трябва да проведете практическо обучение, за да можете да се присъедините към подразделение на парашутните командоси. Във Военновъздушните и космическите сили има 3 парашутно-десантни подразделения:подразделение CPA 10, подразделение CPA 20 и подразделение CPA 30.

  Обучение според различните подразделения на парашутните командоси

  CPA 20  е първото парашутно подразделение Commando, което можете да интегрирате след преминаването си през училището EFSOAA. За целта трябва да преминете курс от 2 етапа. Първият от тях е известен като курс за обучение по макис, в края на който ще получите свидетелство за военен стрелец с въздушна пушка. Курсът е с продължителност 5 седмици. След това трябва да посещавате курса MATOU в продължение на 12 седмици, в края на които ще получите Сертификат на военен стрелец от въздушнодесантни части или майстор на кучета. Следващата стъпка е да се присъедините към CP30, като завършите стажа „ATTILA“, който продължава 18 седмици. В края на курса на обучение ще бъдете старши парашутен командос. И накрая, последният етап е да се присъедините към CP10, най-високото звание за парашутните командоси. За целта е необходимо да се натрупат курсове „ATTILA“ и „BELOUGA“ за период от 17 седмици. Този курс е особено взискателен и е запазен за най-добрите в професията.

  Основните меки умения за
  командос десантчик

  В допълнение към обучението и тренировките, които трябва да се преминат, има качества, които се изискват, за да станете командос десантчик.

  Добро физическо състояние

  От обучението и мисиите на командосите парашутисти се изисква голяма физическа сила. Издръжливостта ви ще бъде подлагана на чести изпитания. Освен издръжливост, трябва да развиете тялото си и да бъдете гъвкави. Ще трябва да скачате от хеликоптер, да пренасяте тежки материали, да посещавате курсове по самозащита. Всички тези дейности изискват голяма физическа сила.

  how-to-become-a-commando-paratrooper

  Добра интелектуална и емоционална острота

  Освен тялото, трябва да имате и силен интелектуален капацитет. Основите по математика, физика и логика ще бъдат голямо предимство за вас. Ще трябва да вземате тактически и стратегически решения, които изискват високо ниво на интелигентност. Но освен това трябва да имате добра устойчивост на стрес и безупречна емоционална и психологическа стабилност.

  Екипна работа и самостоятелност

  Както и да се присъедините към звеното, ще трябва да работите като част от екип. Тази способност е от съществено значение за успеха на мисиите и операциите. Разбира се, ще имате възможност да придобиете това умение по време на обучението, но предварителното му придобиване би било истинско предимство. Тази екипна работа обаче трябва да бъде придружена от висока степен на автономност в случай на форсмажорни обстоятелства. Координирането на тези две способности ще ви превърне в добър парашутист-командос.

  Предимствата на това да си командос десантчик                                     
                     

  Освен адреналина и приключенията, тази професия има няколко предимства:

  • Мотивираща заплата:От самото начало ще получавате нетна заплата, която може да расте в зависимост от различните ви надбавки. Ако имате семейство, което трябва да издържате, или отивате на мисия в селски райони, ще получавате обезщетение.
  • Възможност за професионално развитие:По-късно можете да заемете по-административни длъжности като полковник или лейтенант. В
   зависимост от
   специалността си можете да имате много добро кариерно развитие в рамките на военновъздушните и космическите сили.
  • Вълнуваща работа: Не само ще служите на страната си, но и няма да имате време да скучаете. Всяка от мисиите ви ще бъде предизвикателна и важна. Ще защитавате всички граждани на страната си. Това е
   благородна професия.

  За повече информация за френския военен свят разгледайте уебсайта „Surplus militaire“ military-bg.com. Ще намерите всякакви статии в блогове, които ще задоволят любопитството ви.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *