Как се почиства военен медал?

Военните медали са сред най-високите отличия, които една държава може да връчи. Тези награди, присъждани за храброст и саможертва, обикновено са под формата на метални значки или медальони. Те може да изглеждат неразрушими, но всъщност са много крехки и изискват специални грижи. Много медали се предлагат с пластмасови ленти. Златото или среброто върху повърхността на медала обикновено е само тънък слой от благороден метал. Прекомерното почистване може да повреди военния медал. Обясняваме как правилно да почистите военен медал с внимание и предпазливост.

Открийте редица военни предмети (команден часовник, тактически ръкавици, военно облекло,….) на нашия уебсайт!

Insigne-militaire

Почистване на медали

Съвети за почистване на сребърните военни медали

На първо място, не забравяйте, че всеки медал е уникален. Ето защо, преди да пристъпите към почистването им, помислете за сортиране на медалите, като ги класифицирате по вид метал. Всъщност смесването на медали от различни метали може да доведе до необратими ефекти или неочаквани химични реакции в сплавите. Трябва да забраните абразивните продукти. Със сигурност те ще направят старите ви сребърни медали блестящи, но в същото време ще премахнат цялата техна патина: сертификат за автентичност, много ценен от медалистите или нумизматите, придавайки цялата стойност на вашия сребърен медал.

 • Почиствайте със сапун и вода: За да възстановите блясъка на медалите си, без да ги повредите, използвайте сапун и вода. Внимателно почистете сребърните медали с мека четка за зъби, за да не ерозирате и да не нарушите релефа и формата им. Накрая изсушете медалите върху абсорбираща кърпа. Не е необходимо да ги търкате, тъй като целта е да запазите патината им, като същевременно отстраните мръсотията.
 • Накиснете медалите в бял спиртен оцет : Понякога старите ви сребърни медали са покрити със зелена слуз: меден оксид. За да се отървете от това, можете да почистите военния си медал, като го накиснете в бял спиртен оцет. Зеленият конкрет бързо ще се разтвори и монетата ви ще възвърне първоначалния си цвят само за 24 часа. Единственият недостатък на този процес е, че при него може да се отстрани патина от партидата. Поради това е най-добре да използвате този метод само за по-скорошни или по-скорошни произведения.
 • Почистете медалите със сода за хляб и вода : С малко дестилирана вода и сода за хляб направете паста, след което втрийте разтвора внимателно върху медалите с пръсти. След това изплакнете с чиста вода и повторете два или три пъти. За да завършите почистването, подсушете добре медалите.
 • Отстранявайте отлаганията от сребърен хлорид с амоняк : За
  да отстраните тези инкрустирани отлагания, потопете монетите в 10% амонячен разтвор, намиращ се в херметически
  затворен съд. След няколко минути извадете монетите и ги изплакнете под вода, като ги почиствате със стара четка за зъби. Този съвет трябва да се повтори толкова пъти, колкото е необходимо. Носете само ръкавици и работете в добре проветриво помещение
 • .

как да почистим военен медал

Трикове за почистване на военни златни медали

Почистването на златен медал винаги е рисковано. Като го обработвате, всъщност можете да отнемете голяма част от стойността му. Това, което смятате за „мръсотия“, всъщност се нарича патина. Последното е гаранция за автентичността на вашия златен медал. Това е основен елемент, който съставлява част от стойността му. Всеки опит за твърде агресивно и неподходящо почистване може да доведе до загуба на квалификацията и качеството на „бурсален„. Затова почистването на златна монета е много лоша идея. В
тази статия ще
откриете
няколко съвета как правилно да почистите златен медал.

 • На първо място, не е препоръчително да боравите със златен медал директно с ръка или пръсти. Така че оборудвайте се с ръкавици, когато почиствате златните си военни медали. В пластмасов съд налейте топла вода и добавете малко мек перилен препарат. След това напълнете друг съд с дестилирана вода, за да изплакнете.
 • За да подсушите, ще ви е необходима мека кърпа. След това накиснете медала в топла сапунена вода, като внимателно разтривате двете страни на медала с пръсти. Изплакнете го с дестилирана вода, за да премахнете хлора от водата. Накрая пристъпете към сушене. Подсушете парчето от двете страни с меката кърпа.
 • Световен съвет: когато почиствате златните си медали, вземайте един медал по един. В противен случай рискувате да създадете драскотини по повърхността. Ако бюджетът ви позволява, най-добре е да почистите златните си военни медали от професионалист. Той използва много специфични техники, за да запази всички качества на медала.
 • Оксидация на медалите: На първо място, важно е да се отбележи, че златните медали с течение на времето потъмняват. В повечето случаи в процеса на стареене повърхността им се покрива с естествен слой патина, който може да варира от светлозелено до кафяво или черно. Не изпадайте в паника, тази автентична патина трябва да се запази. В резултат на частна употреба с течение на времето могат да се появят и петна по повърхността, дължащи се на окисляване. Това окисление се дължи главно на кислородна атака, по-точно въздух. При леко окисление медалите стават кафяви.
 • Само по себе си златото, благороден метал, обикновено не се подлага на окисление. От друга страна, медта, използвана в сплав със злато, окислява се лесно.За да избегнете всякакъв риск от окисляване и да запазите стойността на златните си медали, дръжте ги запечатани. Потта, отделяна от ръката, също е киселинна и може да причини окисляване на златните медали. Ето защо избягвайте да боравите с тях. Най-добре е да ги поставяте в калъфи или капсули. Освен това никога не използвайте препарати за почистване на метали за златните си медали. Те съдържат абразиви, които причиняват малки драскотини по цялата повърхност.
how-to-clean-a-military-medal

Къде да намеря още обяви за военни артикули?

Ако сте
запален по военните дела? Или като дете сте мечтали да бъдете военен? Елате и сбъднете мечтата си в SURPLUS MILITARY. Ще намерите всички военни елементи по ваш избор.

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *