Какъв е рангът на военния лекар?

Лицата, които си проправят път в областта на медицината, имат много отговорности и трябва да се примирят с много глупости, за да стигнат там, където искат. Тези, които го правят, имат много предизвикателства и не знаят как да се справят с тях. Несигурността влияе на тези хора по различни начини. Това поражда въпроса: Какъв е рангът на медицинския служител в армията? Медицинският офицер е лице, което е завършило програмата за основно обучение на индийските военноморски сили и е било наето във въоръжените сили като медицински офицер. Медицинският служител е една от най-важните длъжности в една организация, която не само се грижи за здравето на хората, но до голяма степен допринася за цялостната сила и ефективност на организацията. Това ръководство ще ви помогне да разберете по-добре този свят.

Военни аксесоари като луксозни военни часовници, балаклава се предлагат в нашия онлайн магазин за военни излишъци. Елате и ни посетете!

Kit-de-suvie

Разряди на армейската медицинска служба

.Званието медицински офицер е най-високото звание в областта на медицината. Получава се след четиригодишно университетско обучение, последвано от четиригодишно професионално обучение. Впоследствие квалифицираните медицински служители могат да получат докторска степен по медицина. Независимо дали сте медицински офицер, или млад лекар, който прави първите си стъпки по стълбата на медицинската професия, важно е да разберете своя ранг. Въпреки че не всички медицински офицери носят една и съща униформа, има важни прилики и разлики между ранговете на медицинските офицери. Тази работа изисква добра физическа подготовка, тъй като трябва да изкачвате стълби всеки ден по време на смените, които могат да продължат до 12 часа в зависимост от мястото на работа. Освен това от вас се изисква да бъдете общителни, тъй като автоматично ще общувате с пациенти от различни среди, което може да повлияе на настроението ви, ако не обичате да говорите с хора (или още по-лошо, ако не обичате да говорите с хора).

Някои военни дрехи също се продават в нашия онлайн магазин. Елате и разберете!

Въведение във
военномедицинските звания

В медицинската област има много звания. Лекарят се счита за най-висшия ранг, докато медицинският офицер служи на по-ниско ниво на образование и обучение. Ето какво означават някои от тези звания:

  • Старши военномедицински офицер е висш офицер, който отговаря за контрола на всички медицински въпроси и операции във въоръжените сили.
   CMO отговаря за надзора на всички аспекти на здравеопазването в тази категория служба.
  • Главният медицински офицер на службата за
   въоръжените сили от стандартен клас
   е висш офицер, който отговаря за надзора на всички медицински въпроси и операции във въоръжените сили от стандартен клас. CMO отговаря за надзора на всички аспекти на здравеопазването в този клас служба.
  • Главен лекар на въоръжените сили е висш офицер, който наблюдава всички медицински въпроси за всички клонове на
   въоръжените сили.
   CMO контролира всички медицински операции и политики, включително тези, свързани с предоставянето на здравни грижи, научните изследвания, технологичното развитие и снабдяването.

  • Главен лекар на въоръжените сили представлява йерархичната структура на медицинските офицери на всеки клон или отдел на
   въоръжените сили.
   Това включва всички видове войски с изключение на Военноморските сили на флота (FMF), където медицинският офицер служи като съветник на командния състав на FMF.
  • Главният медицински офицер на
   армията
   е лице, което отговаря за здравето на група хора.
   Обикновено той
   работи в болници, но може да бъде открит и във военни обекти и други организации.
  • МеМедицински офицер или MO е звание в индийските военноморски сили, военновъздушните сили и армията. По отношение на
   този ранг има няколко подробни обяснения от двете страни на политическото разделение: от произхода му до настоящия статут на този ранг и обхвата му във въоръжените сили.
  каква е степента на военния лекар

  Ролята на военния лекар

  Военните лекари са офицери, обучени в изкуството на медицината. Те са високообразовани и обучени и отговарят за планирането, организацията и изпълнението на медицинските грижи. Медицинските офицери служат като главни медицински офицери на кораби, подводници и военновъздушни бази, където осигуряват медицинско обслужване на персонала. Във всички клонове на армията има медицински служители. Съществуват и граждански болници, които наемат военни лекари за различни услуги, като хирургия или спешна медицина.
  Военният лекар
  може да работи и в болница като медицинска сестра или анестезиолог, но това не е обичайно, тъй като повечето от тях предпочитат да работят на терен, а не зад бюро или в операционна зала.

  Предимствата на военния лекар

  Вармията е място, където можете да намерите най-добрите от най-добрите. Военният лекар има достъп до много предимства, които цивилните лекари нямат. Предимствата на това да си военен лекар са:

   • Ангажимент към останалите членове на подразделението, Всички работим заедно, защото искаме да си помагаме по всякакъв начин, и именно това ни кара да се гордеем, че сме част от тази велика организация! А след това има и всички останали членове на базата: парамедиците, които знаят как да спрат кървяща рана, без да я задушат; готвачите, които могат да нахранят цяла армия; механиците, които знаят как да поддържат безпроблемна работа на всички превозни средства; и всички останали служители, които се грижат за безпроблемното функциониране на всички останали.
   • Изключително обучение, медицинските служители са първите по рода си, когато става въпрос за медицинско обучение. Те имат достъп до тригодишен ангажимент, който може да бъде подновен, а изключителното им обучение им позволява да спасяват животи. Те получават и девет седмици платен отпуск. Те трябва да получат изключително обучение и могат да се намират навсякъде в страната
   • 9 седмици платен отпуск и допълнителен бонус, ако са командировани в чужбина. Военният лекар има достъп до много предимства, които цивилните лекари нямат.
   • Заплата според
    ранга, военните лекари са възнаградени за службата си със заплащане според ранга и екипна среда.
   • Екипен дух,когато се присъедините към армията, вие се присъединявате към екип, към семейство. Имате своя командир, който е там, за да ви напътства и да се увери, че ще стигнете до целта. Имате
    колегите си медици, които са като семейство и ви ангажират независимо от всичко.

   Станете
   медицински служител

   Ако искате да станете медицински служител, можем да ви помогнем. Ролята на медицинския офицер еедна от най-важните в армията, тъй като той е отговорен за това да се грижи за здравето и благосъстоянието на войниците. Това е и позиция, която е свързана с много отговорности и възможности за развитие: ще имате възможност да развиете уменията си в областта на грижите за пациентите, лидерството и много други. За тази позиция се изисква най-малко бакалавърска степен от акредитиран университет. Преди да кандидатствате за тази длъжност, трябва да имате известен професионален опит; в идеалния случай е добре да имате най-малко две години опит в област, свързана със здравеопазването, като например медицински сестри или медицина.

   Пътища за придобиване на медицинско образование

   Най-важният аспект на това да сте медицинско образование е да можете да предоставяте грижи на пациентите си. Трябва да можете да диагностицирате заболяванията и да ги лекувате ефективно. Трябва също така да имате знанията, за да информирате другите за това, което правите, така че те да могат да помогнат на вашите пациенти да бъдат здрави. Ако искате да станете медицински служител, можете да изберете няколко пътя:

    • Можете да се запишете в Офицерско училище за кандидати (OCS), осемседмична програма, предназначена специално за тези, които искат да станат офицери от Корпуса на морската пехота или Корпуса за обучение на офицери от военноморския резерв (NROTC).
    • Можете също така да се запишете в Офицерско училище за кандидати за офицери след завършване на образователната си програма, ако не отговаряте на всички изисквания, изброени по-горе. Това може и да не е идеално, ако не ви остава много време до дипломирането, но все пак може да бъде добър вариант.
    какво-военно-медицинско-образование-да-завършите?

    Критерии за подбор на военен лекар

    Ако търсите работа като военен лекар, най-важното е да намеритеармията, която има свободни места. Преди да започнете да търсите първата си работа обаче, трябва да научите повече за това какво включва тази позиция. Критериите за подбор на медицински служители ще вариратв зависимост от страната и институцията, в която работят. Например в някои държави опитът не е достатъчен, за да кандидатствате; има и специфични изисквания, които трябва да бъдат изпълнени.

     • Положение, Кандидатите трябва да са положили окончателен медицински квалификационен изпит (FQE) или да бъдат отхвърлени от Медицинския съвет на Индия (MCI). Кандидатите се избират въз основа на академичните им постижения на изпитите за MS/MDS, провеждани от AIIMS и други медицински колежи. Те
      трябва също така да се явят на интервюта, провеждани от различни правителствени организации като CDSCO, NITI Aayog, Planning Commission и др,
     • Level of education,Кандидатите трябва да са завършили MBBS от признат университет. Медицинският служител е постдипломна квалификация, за която кандидатът трябва да завърши курс MBBS. Кандидатите, които са завършили курса по MBBS и са положили успешно последния изпит, могат да кандидатстват за този военен тубиб.

     • Кандидатите трябва да са завършили поне 3 години престой и да са положили успешно финалните изпити за степен MDS/MS или еквивалентна степен с поне 60% оценка или еквивалентна средна оценка (GPA) в случай на незавършена степен MDS/MS, според последното поражение.
     • Умения: кандидатите трябва да са придобили известен опит в областта на
      медицината. Процесът на подбор на лекари се основава на академичните им постижения и нивото на опит.
     • Кандидатите трябва да притежават основни медицински познания като анатомия, физиология, биохимия и т.н., както и клинични умения като познания за заболявания като рак, диабет и др.
     • Минимален петгодишен опит в областта на специалността.
     • Минимална магистърска
      степен в съответната област
      (напр. биомедицинско инженерство, фармакология, обществено здраве).
     • Задоволителна академична успеваемост, доказана с подходящ брой кредитни часове на ниво магистърска степен или еквивалент (т.е. завършване на програма за придобиване на степен, включваща поне три академични години обучение на пълен работен ден).
     • Адекватно владеене на английски език, за което свидетелстват резултатите от теста TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

     .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *