Какъв размер капачка да избера?

Всъщност думата шапка произлиза от идеята за покривало за глава, което се отнася за нещо на главата. Етимологично, през 1814 г. cap произлиза от суфикса “ ette „, който се добавя към корена helmet. Последното се отнася и до идеята за аксесоар, който се носи на главата като шапка. 

По дефиниция това е древната украса за глава, обикновено изработена от плат или кожа.
Обикновено, както всички шапки, тя има своята особеност, че е шапка с визьор.

Да направим малко история, шапката се носи от началото на 19през XIX векмъжете от работническата класа са били принуждавани да носят шапки, за да покриват главите си, или да бъдат глобявани. Той става неразделна част от много работни униформи. военната шапка се носи от военните и много стилове шапки са вдъхновени от този дизайн. 

Не забравяме, че спортът ражда този свят на облеклата за глава през 30-те години на миналия век,на бейзболаподпомага тази мода. Освен това американският футбол, за разлика от nfl, насърчава използването на своите каски.

Casquette militaire

 

Какъв размер да изберем за шапка ?

Класическото носене е най-лесният начин да го облечете.
Тя трябва да е притисната надолу към главата, а короната да се намира над веждите и не е задължително да закрива ушите.  Това важи за всички видове шапки. За да разберете какъв размер е идеален за вас, трябва да измерите размера на главата си в сантиметри с помощта на конец или лента.    Ще ви е необходим гъвкав метър или парче конец или лента, ако нямате такава, за да направите измерването.  Поставете го на около 1 см от ушите или веждите на черепа, тъй като там ще се намира козирката. Не стягайте прекалено въжето на челото си и ако се колебаете между две марки, вземете по-големия размер, който осигурява повече комфорт за ушите, челото и черепа.Няма такова нещо като размер на главата двадесет, той варира от тридесет до петдесет.

Размер на главата двадесет.

След това изберете подходящия за вас размер с взетите мерки и го свържете с таблицата по-долу като ръководство.

Възрастен (мъж или жена) : 

В зряла възраст мъжете са склонни да имат малко по-големи глави от жените и, очевидно, от децата. Проверете в тези таблици кой размер е подходящ за вас.

Обхват на главата в cm

ISO размер

Американски/британски размер

53 cm

XS 

6 5/8

54cm- 55cm

S

56cm-57cm 

M

7 1/8

58cm-59cm

L

L

7 3/8

60 cm

XL

7 1/2

61 cm

XL

7 5/8

62- 63 cm

XXL

7 3/4

64 cm 

XXXL

8

Според таблицата по-горе, размерите от 62 см нагоре са доста големи и може да не ги намерите в магазина. Въпреки това ще трябва да ги поръчате или да ги приготвите сами у дома, ако имате възможност.

Дете 

 Що се отнася до нашите бебета и деца, те са малки по размер, обикновено 48 до 50 см за бебе, дете е 51 до 53 см, а тийнейджър е с обиколка на главата около 54 до 55 см.Проверете размера на главата на децата си в тази таблица.

12 години 

Възраст

Обхват на главата в cm

Раждане

35 см (от 32 до 37 см)

1 до 3 месеца 

37 см (от 37 до 43 см)

6 до 9 месеца

43 см (40 до 48 см)

12 до 24 cm

48 см (от 46 до 53 см) 

2 до 3 години

51 cm 

4 до 6 години

53 cm

8 години

54 cm

10 години

56 cm

58 cm

Как наричате шапката си?

Изберете според модела и формите 

Има безкрайно много модели за всеки продукт, които можете да определите според вашите облекла.  Няма универсален закон за това как да го носите, но чрез това ръководство ще можете да се просветлите в удобно за вас време.

 • Бейзболната шапка :  

Това е покривало за глава, внесено от Съединените щати, обикновено изработено от лен, памук, вълна или полиестер.Това е аксесоар, състоящ се от козирка и кръгла шапка. Той се адаптира към всички форми на лицето. Произхождащ от спорт, той придава спортен и небрежен вид. Ако решите да спортувате, носете я с коса на опашка, ако имате дълга коса.

Още, Американските бейзболни звезди популяризираха американската шапка, която се превърна в тенденция днес. Той се различава от другите категории по леко широката си козирка.

 • Капачката на Гаврош : 

За разлика от ирландската шапка, тя има отделна козиркаот короната. Неостаряващ аксесоар, съставен от 8 панела на козирката. Синоним на бунтарство, той възниква в Европа и Северна Америка. Днес тя се предлага във всички материали, свързани с вашия начин на живот, и се завръща на сцената, за да гарантира самостоятелна тенденция. Можете да го носите с всякаква визия, а ако искате да сте малко винтидж или по-модерни, изберете този модел.  

В допълнение, той е широко известен като Ирландска шапка, митичен модел в гамата от шапки.
Първоначално носена от селяните, тя се е развила и сега се носи от всички.

Като говорим за мъжете, тя може да се комбинира перфектно с елегантно сако с дънки и дизайнерски панталони.

От друга страна, когато е разкопчана, се нарича плоска шапка.

Това в
повечето случаи са покривала за глава тип барета, по-стара колекция.

 • Матроска шапка

Исторически носена от офицерите на руската армия през XIX век, по-късно тя става популярна сред работническата класа.
Първоначално се използва в мъжката съблекалня, но лесно може да се пренасочи към дамско облекло. Среща се предимно по модните подиуми и при моделите. Този модел е идеален за зимата с момчешка визия или с по-смела визия.

Той внася модерното и същевременно ретро докосване, подходящо за лятна и зимна визия. Жените могат да го носят с народни или винтидж.

 • Военната шапка 

Наричана още кубинска или армейска шапка, тя се носи от въоръжените сили на много страни. Този модел е вдъхновен от униформата на американските войници, има по-къса козирка от бейзболната шапка ипо-малко заоблена форма span style=“font-weight: 400;“>. Изборът на последния зависи от предпочитанията на човека по отношение на камуфлажните цветове и материали. Каки камуфлаж е най-широко разпространен сред тези, които искат да заявят своята индивидуалност. Тя обаче не се ограничава само до профили с вкус, а всеки може да я носи, за да придаде класически, но революционен вид на облеклото си, независимо от повода.

 • Персонализираната шапка : 

Както подсказва името, можете да изберете принта, цвета и формата на вашата забрадка според вашите очаквания. Създайте дизайн, изцяло съобразен с вашия образ, като се вдъхновите от други дизайни.

 Изберете шапката си според нейния цвят :

Преди това видяхме разнообразната гама от шапки, има различни варианти на форми, стилове, материали и щампи. Цветовете могат да придадат уникален характер на дизайна. Можете да избирате от всички цветове, но ние ще ви препоръчаме няколко.

 • Черно : То е синоним на очарование и елегантност, изглежда добре и може да се комбинира с всеки стил. Той е
  задължителен цвят както в дамския, така и в мъжкия
  гардероб

 • Синьо : Това е цвят, който може да се комбинира с други цветове, като същевременно утвърждава вашата индивидуалност. Можете да избирате между тюркоазено, индиго, светлосиньо или тъмносиньотонове. Визия, съставена от бели дрехи, може да се съчетае много добре с този цвят.
 • Червено : В контраст със синьото имаме червено, което придава леко гламурен и женствен образ. Заиграйте се със секси и женствена формула, като изберете червената шапка, която бихте избрали
  .
 • Кафяво : отнася се за цвят, вариращ от бежово до кафяво. Тя е предназначена по-скоро за есенния сезон и напомня за един ретро и топъл свят. Носете го обаче, за да изглеждате елегантно и винтидж
  .

 • Жълт :  не искате да останете незабелязани, искате да се идентифицирате и да придадете свежест, когато излизате.
  Този цвят ще внесе светлина във външния ви вид и 
  ще донесе добро настроение на околните и радост от живота.
 • Изберете го според сезона.

  Какъв размер да изберем за шапка?

  Независимо дали става дума за чайка, барета, ирландска, бейзболна или военна шапка с различни цветове, изберете модела, който ви подхожда според сезона.

  През зимата : За да посрещнете студа, зимната шапка е изработена от туид, вълна, кожа или кадифе.
  Той помага да се осигури топлина и да се запази тялото
  . Що се отнася до формата, можете да решите коя е най-подходяща за вас според желанията ви, но изберете само тези материали.

  През лятото : За разлика от зимната шапка, обработена и завързана с памук или лен, тази е  по-лека.
  Предимството на този аксесоар е, че можете да го носите, за да се предпазите от слънчевите лъчи, които удрят лицето ви, и да осигурите достатъчна вентилация, от която главата ви се нуждае.
  Малките шапки с козирка, като например военната шапка и бейзболната шапка, отговарят на тези критерии
  .

  Как да се сдобиете с военна шапка? 

  Шапкаташепне на модния свят от десетилетия, тя остава военната шапка, която предлага модерна ера. В onplus-millitary.co.uk Нашите шапки пасват на всички типове тела.Независимо дали сте бебе, дете, родител или жена, нашият магазин със сигурност ще отговори на очакванията ви по отношение на услугите и продуктите. 

  Вижте блога за военни излишъци и ще намерите нашите съвети за това коя капачка да приемете със специализирано ръководство. Това не е всичко, ако ви харесва военният модел, свържете се с нас, за да изберете аксесоари за оцеляване, дрехи, бижута и различни украшения.Ще намерите най-добрите колекции, направени с грижа и много любов. Ако решите да направите подарък на своите приятели или близки, ви каним да разгледате различните ни модели и да направите своите поръчки.  Не е нужно да се притеснявате за маршрута на пътуване, получавате го чрез нашата услуга за експресна доставка и 100% онлайн и сигурна покупка.   Прегърнете се, вдигнете глава и станете като боец, като си сложите военна шапка. Не чакайте повече, ако желаете да направите своите покупки в нашия магазин, ще се радваме да ви посрещнем на адрес surplus-millitaire.fr

  .

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *