Каква е работата на една жена в армията?

Вармията е една от най-феминизираните национални отбранителни сили в света. Въпреки мъжката традиция, жените са все по-представени и участват. С други думи, армията предлага работа и подкрепа на все повече жени, които всяка година желаят да се присъединят към въоръжените сили. Ако желаете това и сте твърдо решени, ще намерите своето място в армията. Но каква работа обикновено вършат жените в армията?

В нашия онлайн магазин ще намерите грим за успешна камуфлажна козметика

Мрежа за жени

Работите, които жените извършват в армията:

.

Всяка година армията предлага на 16 000 млади новобранци голямо разнообразие от специалности, достъпни на различни нива на обучение. Очевидно е, че всички позиции са отворени за жени. Ето 5 предпочитани професии за жените в армията:

Бойницата пехотинка
във френската армия

.Независимо дали е стрелец със специфично оръжие, ракета, радиооператор или прецизен стрелец, жената пехотинец е редовно в центъра на действието и в контакт с населението. По време на мисия или чуждестранна операция този войник се сражава в група и осигурява безопасността на останалите войници.

  • За да бъдете пехотен боец, трябва да сте хладнокръвен, да се наслаждавате на физическото натоварване, да сте строг и да имате отборен дух. За тази работа не се изисква квалификация. След като бъдат наети, тези сержанти преминават 12-седмично първоначално общо обучение и специализирано обучение в полка, към който са назначени.
  • За тази позиция войниците подписват2, 3, 5, 8 или 10-годишен подновяем договор. Що се отнася до заплатата, в началото на договора един пехотинец (жена или мъж) получава около 1400 евро нетно на месец*.

Логистични изтребители

Освен управлението на няколко транспортни средства, логистичният изтребител осигурява логистични и снабдителни мисии на всякакъв терен, както във Франция, така и в чуждестранни операции. Той
се развива в рамките на взвод или самостоятелно, в зависимост от изискванията.

За да станете
логистичен боец, е необходимо да имате чувство за отговорност, да сте строги, да проявявате самостоятелност и да обичате да шофирате. Въпреки че не се изисква диплома, жените войници преминават 12-седмична начална обща подготовка, както и мъжете.

Това е
последвано от специализирано обучение, включващо:лек автомобил, тежък автомобил, свръхтежък автомобил (над 30 тона); обучение за адаптация на пилот на брониран автомобил, квалификация за превоз на опасни товари; модул за водачи на тежкотоварни автомобили на специализираната транспортна единица (влаков полк).

В началото на кариерата си жената логистичен боец получава приблизително1 400 евро нето на месец. За тази длъжност армията предлага срочни договори за 2, 3, 5, 8 или 10 години с възможност за подновяване.

Пилот на хеликоптер

На леката авиация на френската армия (ALAT) участва в бойните действия на сухопътните сили от своите самолети. По заповед на капитана пилотът го управлява в боен полет, при военно въздушно движение или при нощен полет, например.

Той е и който изготвя полетния план за всяка мисия, като взема предвид техническите и метеорологичните данни. В полка пилотът участва в обучението и надзора на взвод, както и в рутинното обслужване на ескадрилата си.

За да стане пилот на хеликоптер, човек трябва да има бакалавърска степен, да е в отлично физическо състояние, да показва емоционална стабилност, да е уверен в себе си и мотивиран. След първоначално военно обучение с продължителност 3 месеца в Écoles de Saint Cyr Coëtquidan (ESCC), офицерът-пилот преминава специализирано обучение с продължителност от 24 до 36 месеца в училището за приложение на леката авиация на армията.

За тази професия войниците подписват 10-годишен договор, който може да бъде подновен. В началото на кариерата им нетната месечна заплата възлиза на приблизително 1 800 евро.

Специалист по информационни технологии

Специалистът по информационни технологии изпълнява отговорности, свързани с информационните и комуникационните системи. Този професионалист в областта на цифровите технологии може да има под свое командване цивилни или военни служители. Анализиране на проектите в областта на информационните технологии, ръководене на група за бързо реагиране в областта на киберзащитата, внедряване и експлоатация на телекомуникационни мрежи и системи са примери за мисии. Възможно е да се наложи работа в чужбина в чуждестранни операции.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *