Каква е ролята на командата?

Трябва да се отбележи, че има няколко вида командоси, по-специално в примера на френската национална военна армия: бригада за борба с командосите (BRI-BAC), национална жандармерийска група за намеса (GIGN), командоси „Юбер“, командоси „Франсоа“, морски командоси или CPA (командос на въздушните парашутисти).

Всяка бойна единица има обща роля и уникална роля в зависимост от нивото, уменията и службата си. Ето защо в тази статия ще се спрем подробно на ролята на командоса.

Ако сте човек, който харесва външния вид на командоса, препоръчваме ви мъжки армейски панталони в Surplus-Militaries, за да се почувствате като истински войник в елитната френска част.

short-militaire

Какво е командос?

В контекста на военните и полицейските служби командосът е група мъже от специалните сили, обучени и оборудвани за изпълнение на специфични военни мисии. Командос може да бъде и военнослужещ, който ръководи военен екип или подразделение и действа като командир. По метонимия командос или операция командос се отнася до coup de main във военния смисъл, т.е. бърза и навременна операция, насочена към конкретна цел.

Във Франция говорим за командоси и в случаите на въоръжени групи за намеса (GIGN или RAID), но също и в случаите на войници от армията (GCM, GCP, 1st RPIMA, 13th RDP). Примерите включват:

 • Британски командоси (Special Air Service).
 • Въздушни парашутни командоси, като например 10-и въздушнодесантен парашутен командос (CPA 10).
  nbsp;морски командоси, група от специалните сили на&nbspФренския флот

За повече съдържание за облекло и военни бижута, посетете military-shop! 

Британски командоси 

Когато е в
болница след инцидент с парашут, лейтенант Дейвид Стърлинг разработва Специална въздушна служба (SAS), която е подразделение на специалните сили на въоръжените сили на Обединеното кралство. По време на Втората световна война подразделението придобива известност с участието си в дръзки набези в тила на германските линии в Северна Африка.

Въздушни
парашутни
командоси

Известни също като cocoyes (съкращение от рота командос на английски език), въздушните парашутни командоси или commandos de l’air са парашутни части на френските военновъздушни сили, отговаря за защитата на чувствителни точки и бази на националната армия(включително оръжия и оборудване, съхранявани там), както и за специални операции, свързани с мисии, делегирани на военновъздушните сили.

Морските командоси

По отношение на борбата с тероризма морските командоси се считат за международни референти. Това са
специални сили на френските военноморски сили, които действат основно в полза на Командването за специални операции (COS), но също така и по искане на френските военноморски сили.

Какви са
мисиите на командосите?

Като зависи от нивото и службата на въпросния командос, въпреки че стрелецът и офицерът имат обща цел национална сигурност, те имат своя собствена роля. Във Франция, както и навсякъде другаде, всяка бойна единица има точно определена роля:

  • Командос стрелец от въздушно-космическите сили
  • Командос офицер 
  • Командос бригада (ККБ)
  • Командос бригада (ККБ).
   /li>

  • Командосът “
   Франсоа“ (сега не функционира)
  • Командосът „Юбер“
  • Командосът на въздушните парашутисти
  • .

  • Групата за намеса на националната жандармерия (CGIN)
  • Морският командос

 • Морският командос

.
Стрелецът командос от военновъздушните и космическите сили

Стрелецът командос от военновъздушните и космическите сили изпълнява защитни и бойни мисии. Съществуват няколко групи стрелци:

 • Екипажът на парашутистите: защитни мисии за ВВС на национална територия или в чуждестранни операции (въздушна сигурност, бой, наблюдение и др.)
 • Екипажът на парашутистите: защитни мисии за ВВС на национална територия или в чуждестранни операции (въздушна сигурност, бой, наблюдение и др.)….)
 • Член
  на
  екип командоси от
  специалните сили
  : разузнаване
  , наблюдение и унищожаване на обекти, бойни мисии
  .
 • Член на екип от въздушни десантчици: бойни мисии, военно възстановяване, въздушна поддръжка.
 • Екипаж на въздушно оръжие: мисия за защита на въздушните сили (наблюдение на военновъздушни обекти, борба).
quel-est-le-rôle-d-un-commando

Командващият офицер

Командващият офицер е кадрови служител, който в зависимост от нивото на обучение и званието, което притежава, има функцията :

  • Да служи на всички театри на операции начело на елемент или отряд от стрелци командоси и водачи на кучета
  • Да изпълнява командни функции в рамките на отряди за защита,
   интервенция или обучение
   .
  • Заемате висши ръководни или командни длъжности в Генералния щаб на въоръжените сили, Военновъздушните сили или Командването на специалните операции
  • Ръководите инсталация на отбранителна системаи Военновъздушните сили

  Антикомандната бригада (АКБ)

 • .

  По повод на извънредни събития, като например масово вземане на заложници, терористична атака или окопаване на бандити, бойна формация, наречена BAC, е временно активирана от полицейската префектура в Париж. По решение на полицейския префект тя може да бъде призована да се намеси на техническа основа на цялата национална територия. BAC се оглавява от ръководителя на BRI-PP.

  Групата за намеса на националната жандармерия (GIGN)

  Това елитно подразделение на френската национална жандармерия, специализирано в управление на кризи и опасни мисии, има следните основни функции:

  • интервенция 
  • наблюдение-разследване
  • на 
   сигурност-защита 
  • развитието на експертни познания и обучение в тези три области

   Група парашутисти-командоси

   Принадлежащи към специалните сили, тези командоси са оперативни скачачи, които могат да скачат с парашут пред войските, за да очертаят парашутни зони за по-голямата част от войските.
   Това е гъвкава и ефективна тактическа пешка с висока оперативна добавена стойност. Той е способен да поддържа маневра „въздух-земя“, като осигурява поддръжка при кацане, разузнаване и командни действия в дълбочина.

   Той се
   установява предимно чрез оперативен скок от голяма височина, с други подходящи дискретни средства или с хеликоптерна операция. ГКП е съставен от хора с опит във всички командни техники, както полицаи, така и специалисти в конкретни техники, необходими за изпълнение на мисиите им с пълна автономия. 

   Командосът на Юбер

   Това е един от 7-те морски командоси на френската армия. Поставени под командването на висш офицер от френските военноморски сили, членовете са разделени на 2 групи или 2 роти. Първата рота е съставена от около петдесет опитни плувци:

    • Секция А, командна и контролна клетка : Осигурява оперативна поддръжка на компанията и съгласува екипажите на RIB
    • Секция В: има мисия контратероризъм и освобождаване на заложници в морска и сухопътна среда. Ескадрила, способна да действа под вода, е еквивалент на „групата за близък бой“ (CCG) в Лориен. Тя работи в тясно сътрудничество с GIGN 
    • Секция С, съставена от екипажа на PSM (подводни бустери) : Тя има за задача да пренася от надводен кораб или подводница бойните екипи плувци пред целта;
    • Секция D, отговаряща за разузнаването и поддръжката: нейната роля е подводно разузнаване на канали и плажове.

    Мъж или жена сте, които
    харесват военния дизайн по отношение на дрехи, аксесоари, обувки и/или екипировка? Имате ли предпочитания към облекло в стил „командос“? Посетете нашия онлайн магазин на адрес https://tienda-militar.fr/, за да закупите военната униформа на командоса по ваш избор.

    Тиш, барета, панталон с решетка, военно яке, обувки за командоси, чанти за оцеляване: имаме всичко необходимо не само за да утвърдите кохортния си вид, но и за да се екипирате добре, ако планирате дейности на открито (походи, къмпинг и др.).

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *