Какво е операция „командос“?

Оперативното командване е битка на силите на ООН по време на Корейската война от 2 до 15 октомври 1951 г. Операцията е последната от 16-месечен период на мобилни военни действия. Тя е заменена от статична война, характеризираща се с фиксирана отбрана, окопи, бункери, бодлива тел и минни полета, подобно на Западния фронт от 1915-17 г.

Използвайте се от
промоционалните ни оферти за нашите военни аксесоари (военна балаклава, малка военна чанта, хамак…
).
Те са
налични в нашия онлайн магазин.

барета-капачка

How did
operation commando go?

 1-ви корпус на САЩ (съставен от шест дивизии, включително 1-ва кавалерийска дивизия на САЩ), 3-та пехотна дивизия, 24-та пехотна дивизия, 25-та пехотна дивизия, 1-ва британска дивизия и 1-ва корейска дивизия) превзеха линията Джеймстаунһттр://….strong>линията Джеймстаун и унищожи китайските армейски групи 42, 47, 64, 65. Това попречи на комунистическите войски да прекъснат снабдителните линии на ООН край Сеул. Набезите започват на 3 октомври 1951 г. и приключват на 15 октомври, като някои хълмове на юг от линията все още са в ръцете на комунистите и това налага провеждането на операция „Polecharge“. След това 10-километрово настъпление 1-ва американска кавалерийска дивизия е изтеглена в Япония за преоборудване.

Някои военни дрехи също се продават в нашия онлайн магазин.

Какви са задачите на армията?

Ралята на армията е да гарантира защитата на територията, населението и интересите на Франция. Тя изпълнява и други мисии в рамките на международни (НАТО) или регионални (Европейска отбрана) споразумения и договори. В допълнение към тези разпоредби Федералното министерство на отбраната участва и в публичноправни разпоредби. Нейните човешки и материални ресурси подпомагат или изпълняват работата на други министерства и агенции в ежедневието или при национални и международни извънредни ситуации.

Какво е военна специална операция?

По дефиниция специалните операции са специфична мисия, изпълнявана от конкретна единица или единици, чиито интереси са от висока стратегическа стойност за военните, но и за политическата власт. Специалните операции обикновено се провеждат на враждебна територия или зад вражеските линии и могат да продължат часове, дни или дори седмици. За да се избегне изтичане на информация, тези мисии са предимно секретни и известни само на няколко души.

Какво е Командването за специални операции (SOC)?

Командването за специални операции (SOC) е базираното в Париж обединено командване, което отговаря за разработването, планирането и ръководството на операциите на специалните сили. Тези мисии излизат извън рамките на конвенционалните военни операции и са насочени към постигането на важни стратегически цели, особено при операции за опазване на околната среда, задълбочени интервенции върху цели с висока стойност или борбата с тероризма.
COS се ръководи пряко от началника на Генералния щаб на отбраната, което позволява по-кратки цикли на вземане на решения и близък военно-политически контрол.

what-is-a-commando-operation

Как изглежда организацията на Командването за специални операции?

Днес SOC обединява някои 4.000 души в организация, пригодена за мисии на специалните сили : малък брой служители, Специални сили, органично зависими от съответните армии, пълна оперативна верига и верига за вземане на решения, позволяваща реакция ad hoc и автономност.

Щабът на командването на специалните операции

Той обединява
около сто души от различните звена на COS. Департаментът на въоръжените сили, базиран в Балард, се командва от генерал, наречен „GCOS“, ако е от армията или от военновъздушните и космическите сили, или „ALCOS“, ако е от военноморските сили. Понастоящем COS се командва от генерал Бертран Тужоуз, бивш командир на 13-та РДП.

Командване на сухопътните специални сили (COMFST)

Седалището на COMFST е в По и е ведомствен щаб, създаден на 23 юни 2016 г. Работи основно за COS и Службата за военно разузнаване и в нея работят около 2600 мъже и жени. Понастоящем около 70 процента от френския персонал за специални операции се състои от специални сухопътни сили.

COMFST обединява
qчетири подразделения на ФС от армията и специализиран екип от конвенционалните сили за да отговори на специфичните нужди на конкретни мисии :

  • 1-ви парашутно-пехотен полк на морската пехота (1-ви РПИМА)
  • 4-ти
   хеликоптерен
   полк за
   специални сили (4-ти RHFS)
  • 13-ти парашутно-драгунски полк (13-ти RDP)
  • 4-ти
   хеликоптерен полк за специални сили (4-ти RHFS)
  • 13-ти
   парашутно-драгунски полк (13-ти RDP)
  • 4-ти хеликоптерен полк на специалните сили (4-ти RHFS)
   Командно-предавателна рота на специалните сили (CCT-FS)

Той е и гарант за подготовката и обучението на военнослужещите преди постъпването им на служба в Академията ARES.

Морските фузилери и командоси (FORFUSCO)

Създадена през 2001 г., Морската пехота на стрелците и морските командоси е един от четирите компонента на френските военноморски сили. В състава му влизат пехотни батальони и роти на морската пехота и седем военноморски командвания, които формират военноморския компонент на специалните сили.

  • Командите „Жабер“ и „Трепел“
  • Командата „Монфор“
  • Командата „Пенфентьо“
  • Командата
   „Пенфентьо“
  • Командата
   „Юбер“
  • Командата на френската морска пехота
  • Командата на френската морска пехота
  • .
   Командата „Юбер“

  • Киефърската команда
  • Командата „Поншардие“

  qu-est-ce-qu-une-opération-commando

  Въздушната бригада на специалните сили (SFAB)

  BFSA е въздушното подразделение на Командването за специални операции. Тази сила от 4 000 мъже и жени има право да командва конвенционални части (като CPA 20), ескадрили за защита или специфични центрове за обучение. Четири единици разчитат на специални сили :

  • Въздушнодесантно парашутно командване
   №&nbsp
   ;10 (CPA 10)
  • Въздушнодесантно парашутно командване № 
   30 (CPA 30)
  • Транспортната ескадрила 3/61 Poitou
  • Великоптерната ескадрила 1/67 Pyrenees

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *