Какви самолети използва френската армия?

Френската армия, която се нарежда сред най-мощните армии в Европа, разполага с едни от най-големите въоръжени военновъздушни сили. Разполага с няколко вида самолети, които може да мобилизира за различни цели. Тези самолети ще летят, за да може армията да изпълнява различни мисии ефективно и с по-голяма лекота. Тези самолети могат да изпълняват мисии за наблюдение „стелт“, както и мисии за защита на въздушното пространство, някои самолети изпълняват мисии за въздушна поддръжка и нападение, а други са много ефективни в изпълнението на мисии за разузнаване и ядрено възпиране. Има и самолети, които изпълняват мисии по транспортиране и зареждане с гориво. Независимо дали сте любител на аеронавтиката или темата е предизвикала любопитството ви, закопчайте коланите и се пригответе за излитане. Нека разгледаме самолетите, използвани от френската армия, и какви са техните особености.

Военно оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (маскировъчна мрежа, маска, ръкавица, sac bandoulière militaire ..) се предлагат в Surplus-Militaire.

doudoune-militaire

Френски военновъздушни сили и космически самолети:

Няколко самолета са притежание на френската армия. Въздухоплавателни средства, които могат да бъдат мобилизирани по различни причини и в зависимост от особеностите на въпросното въздухоплавателно средство. Тези самолети са проектирани да изпълняват различни задачи, които биха били много трудни или дори невъзможни за сухопътната армия. Независимо дали става въпрос за осигуряване на сигурността на въздушното пространство или за изпълнение на разузнавателна мисия, използването на самолета ще бъде важен фактор за успеха на тези мисии. Да можеш да подадеш ръка на други военнослужещи по време на мисия, да евакуираш намиращите се на терен или да ги снабдиш. Тези самолети са буквално крилата на армията, което им позволява да изпълняват успешно най-сложните задачи, като например зареждане на самолет с гориво в полет. Френската армия използва самолети с различни характеристики. Тя разполага със спидери, които летят със светкавична скорост, високотехнологични самолети, които са много ефективни във въздуха.

За повече съдържание за армията, облекло и военни аксесоари, заповядайте във military-shop.

Боен самолет на френската армия:

Изтребителите, с които разполага френската армия, са самолети, които ѝ позволяват да води бойни действия във въздуха, те са супер оръжия за война, които притежават огнева мощ и изключителна скорост. Изтребителят се нарича още изтребител и отговаря на името си. Той е оборудван със страховити свръхмощни оръжия, а мисията му е да прихваща и отблъсква въздушни заплахи като вражески изтребители или бомбардировачи, които ще нанесат огромни щети, ако достигнат целта си. Изтребителят, със своята огромна мощност, супер скорост и високи технологии, е голямо предимство за поддържане на превъзходство в небето или за доминиране на въздушното бойно поле. Тя позволява на френската армия да защитава територията си и да предпазва войниците си, като същевременно унищожава враговете си. Някои от прочутите аеродинамични модели на Френските военновъздушни сили са дело на Dassault, като например военният самолет Mirage F1 и Rafale, изпълняващ ролята на прехващач. Тези военни самолети са толкова ефективни, че изпълняват едновременно няколко роли.

Различни видове изтребители на френската армия:

 Rafale: И до днес той се смята за един от най-добрите изтребители в света. Това е многоцелеви изтребител, произведен от френската компания Dassault Aviation. Размахът на крилата му е 10,90 метра, дължината – 15,30 метра, а височината – 5,30 метра. Неговата кръстова скорост е 1,4 Мах или 1487 км/ч, а максималната му скорост е 1,8 Мах или 1912 км/ч. Летателната зона на Rafale е на височина 15 200 м. Обхватът му е повече от дванадесет часа.  Изработен е от 50% композитни материали като въглеродни влакна или термопластмаса, което намалява радарната му следа. Това предимство се подчертава от използването на материали, поглъщащи радара, като например тънкия слой злато, който покрива покрива на самолета. Шасито е подсилено с титан, тъй като е подложено на повишени натоварвания по време на катапултиране. Rafale е участвал и продължава да участва редовно в чуждестранни операции, независимо дали в Афганистан (2009-2012 г.), Либия (2011 г.), Ирак (2014-2015 г.), Сирия (2015 г., 2018 г.), Чад (2016 г.), Мали или балтийските държави.

Mirage 2000: Mirage 2000 е оборудван с двигател Snecma M53-P2. Той лети с максимална скорост 2340 km/h или Mach 2,2, а скоростта му на издигане е 18 0000 m/min. Таванът на полета на Mirage 2000 е 18 км, а обсегът му е 3335 км. Той има девет външни точки за зареждане, което му позволява да носи оръжия в допълнение към двете оръдия DEFA 554, всяко от които изстрелва по 125 патрона. Той може да носи до 6300 кг различни ракети. Той има електрическо управление на полета, инерциална навигационна система, автопилот и интегрирани електронни средства за противодействие. В зависимост от версиите си той е оборудван с RDM (многоцелеви доплеров радар) или RDI (импулсен доплеров радар) с функция Look Down/Shoot Down, която може да открива и насочва оръжие към въздушна цел. Участва във войната в Персийския залив в Ирак и Кувейт, войната в Босна и Херцеговина, войната в Косово и Афганистан. През 2000-те години оперира в Либия, Мали, Йордания и балтийските държави като въздушна полиция.

Транспортни самолети на френската армия:

Тактическият транспортен самолет, или ТТС, има особеността да може да каца и излита на неравен терен и на къси разстояния, което е много изгодно при операции в чужбина. Тези самолети изпълняват разтоварващи мисии, транспортиране на оборудване или превозни средства, както и медицинска евакуация. Атласът A400M. В допълнение към големия си капацитет за транспортиране на хора, оборудване или превозни средства, той може също така да зарежда с гориво два самолета Rafale по време на полет, като добави резервоар в багажното си отделение. Френските военновъздушни сили разполагат с 18 самолета A400M, като предстои да бъдат добавени още, за да се достигне до флотилия от 50 самолета Atlas. Всички тези самолети принадлежат на транспортна ескадрила във военновъздушна база 123 в Орлеан.

  Логистични транспортни самолети, Военновъздушните и космическите сили разполагат с няколко вида пътнически самолети като Airbus. A310-300, дълъг 46,6 метра и с размах на крилата 49,9 метра, е много ефективен за мисии за превоз на войски или товари. A340, дълъг 59,4 метра и широк 60,3 метра, също превозва изтребители или товари, но може да участва и в мисии за медицинска евакуация. И накрая, единственият A330-200, дълъг 58 метра и широк 60 метра, е президентският самолет. Френският флот се състои от три самолета A310, два самолета A340 и един самолет A330-200. Три бивши самолета A330 са преоборудвани в самолети Phoenix MRTT. Самолетите са разположени на Летище Роаси-Шарл дьо Гол, откъдето излитат с войски, изпратени на чуждестранни операции.

Съоръженията за летателно обучение на френската армия:

За да се
надявате да имате най-добрите пилоти в която и да е област, трябва да имате най-добрите самолети за обучение, защото всичко започва с обучението. Някои самолети са проектирани за тактическо обучение на пилоти или за обучение на бъдещи пилоти на изтребители, които ще летят на тези страховити изтребители на разположение. Френските военновъздушни сили разполагат с 53 самолета Alpha Jet E, разпределени в ескадрила за оперативен преход, учебна ескадрила и ескадрила за изтребители и експерименти в 120-та авиобаза „Казо“ и 118-та авиобаза „Мон дьо Марсан“. Съществуват и самолети, които осигуряват обучението на бъдещите транспортни пилоти, но преди всичко тези пилоти трябва да имат основни познания, поради което някои самолети се използват за основно обучение на тези пилоти.
Тук е списъкът на тези самолети, които обучават пилоти на френската армия:Pilatus PC-21, Embraer EMB-121 Xingu, Cirrus SR20 и SR22, Grob G 120A, а има и планери.

quel-avion-utilise-l-armée-française

Защо да се запишете във военновъздушните и космическите сили:

Да станете пилот на изтребител може да е ваша детска мечта или пък с годините да сте се увлекли по авиацията и да искате да се запишете във военновъздушните сили. Това е работа в среда на доверие и диалог, в която можете да се развивате. Но това не е решение, което трябва да се взема с лека ръка, тъй като трябва да сте отговорни един пред друг за всяко действие, което предприемате. Точно както когато се записвате в някоя армия, така и когато се записвате, трябва да придадете смисъл на ангажимента си. Да станете авиатор означава да се стремите към съвършенство, тъй като сложността на въздушните мисии изисква взискателност и способност за иновации. Ако искате да се присъедините към военновъздушните сили, знайте, че ще бъдете в услуга на военновъздушните сили, но най-вече на страната си, защото пилотът на изтребител има опит в управлението на изтребители. Той осигурява мисия за защита и сигурност. Но присъединяването към военновъздушните сили не означава непременно да станете пилот; има и други роли, които можете да изпълнявате във военновъздушните сили. Във всеки случай, ако искате да поемете своята част от отговорността и да бъдете полезни на партията си, военновъздушните сили могат да бъдат място за вас.

Вълнуваща работа в армията:

Въздушните летци се обучават за опасни мисии, като по време на обучението си се учат да притежават хладнокръвие. Всеки ден ще ви се налага да вземате решения, които имат пряко въздействие върху ежедневието на вашите съграждани. Тези общи ценности ще ви позволят да действате въз основа на общи за всички принципи. Но независимо дали сте авиатор или не, във военновъздушните сили ще бъдете добре обградени и обучени. Освен това във военновъздушните сили има няколко възможни работни места, но ще ви трябват изключително добри техници, които да се грижат за поддръжката на тези самолети, която е от изключителна важност. За всяко излитане и кацане, а също и по време на полетите на самолетите, се грижат много ефективни техници. Списъкът с професии във военновъздушните сили е дълъг и зависи от нивото на образование. Можете да се присъедините към големия екип от космически техници или да станете пилот или навигатор. Можете да се присъедините и към секцията, която се грижи за безопасността и сигурността на персонала и въздушните бази. Можете също така да се присъедините към екипа по механика или BTP (строителство и обществени работи), екипа по въздушни операции, екипа по киберсигурност/телекомуникации, екипа по логистика, екипа по транспорт, екипа по хотелиерство и ресторантьорство, екипа по администрация и човешки ресурси, екипа по комуникации или екипа по здравеопазване и спорт.

Изисквания за присъединяване към
Въздушно-космическата
армия
:

Има няколко изисквания, на които трябва да отговаряте, ако искате да се присъедините към Въздушно-космическата армия. Защото тук не е достатъчно да имаш физическа сила, а много други условия, за да можеш да се интегрираш в тази армия. Трябва да имате френско гражданство: Наличието на френско гражданство е едно от първите условия, на които трябва да отговаря човек, за да може да се присъедини към въздушно-космическата армия и  трябва също така да сте завършили пътуването си в областта на отбраната и гражданството или JDC. Освен това трябва да сте на необходимата възраст, която варира от 17,5 до 30 години. Никога не трябва да сте били осъждани: нито на лишаване от граждански права, нито на лишаване от право на работа в обществена сфера, нито за криминално престъпление.

Трябва да се ползвате от гражданските си права, т.е. да не сте претърпели съдебна присъда, която да ви лишава от тези права, за да бъдете по-ясни. Трябва да сте завършили трети клас на средното училище или да имате свидетелство за професионално обучение (CAP) или професионална бакалавърска степен (BAC pro): нивото на образование също ще бъде взето предвид в зависимост от длъжността, която искате да заемете във военновъздушните сили. Трябва да сте атлетичен и издръжлив: добрата физическа форма и добрият начин на живот са от съществено значение, за да можете да се присъедините към военновъздушните сили, но без да сте атлет от най-високо ниво. Но преди да постъпи в армията, разбира се, ще бъде извършен преглед и по време на прегледа съответното лице трябва да бъде в добра медицинска форма.

Предимства като авиатор:

Когато се присъедините към военновъздушните сили, ще станете част от голямо, щастливо семейство, което е готово да ви обучава, тренира и най-вече да ви съпътства през цялата ви кариера. Освен това ще бъдете в двойка с хора, които споделят същите принципи и визия. Хора, които повече от приятели ще се превърнат в братя и сестри. Военнослужещите са мъже и жени, които продължават да имат много предимства в допълнение към споменатите по-горе. Военнослужещите и техните семейства се ползват с множество предимства. Те могат да ползват 45 дни отпуск годишно. Освен това те получават до 75 % отстъпка от цените на билетите на SNCF и до 50 % отстъпка за техните съпрузи и деца. Като военнослужещ ще получавате еднаква заплата, независимо дали сте мъж или жена. Освен това ще получите помощ за настаняване като летец и възможно настаняване в базата, ако сте новоприет.

what-airplanes-do-the-french-army-use

Станете един от най-добрите войници във Френските военновъздушни и космически сили:

Ако търсите къде да натрупате възможно най-много опит, по принцип ако искате да станете по-добър войник, тогава сте на правилното място. Защо? Защото, за да станеш добър войник, е необходимо добро обучение с най-добрите съвети, а тук ще се погрижат за теб. Но това не е всичко, за да тренирате добре, ви е необходимо правилното оборудване и затова ние ви предлагаме най-доброто оборудване. Някои оборудване и суперкачествени аксесоари, които ще могат да ви съпътстват добре по време на ежедневната ви физическа подготовка.

Военни аксесоари.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *