Коя е най-мощната щурмова пушка в света?

Искате ли да станете снайперист или стрелец? Ако е така, ще ви е необходим не само талант, но и подходящо оръжие. С други думи, ще ви е необходима щурмова пушка. Това оръжие е най-подходящото, най-мощното и дори най-практичното, за да се превърнете в съвършен стрелец. С развитието на надпреварата във въоръжаването обаче на пазара се появяват много модели автомати. Но коя е най-мощната емулационна пушка в света и как да я разпознаете? Тази статия ще ви даде ясни и надеждни отговори за най-мощната щурмова пушка, както и друга важна информация за щурмовите пушки. За вашето записване и щастливо четене.

Стъпете в нашия магазин за военни излишъци, за да се възползвате от промоционалните ни оферти за военни продукти (облекло, военни палатки, комплект за оцеляване,…)

Gilet-tactique

Най-мощните
щурмови
пушки

Няма един-единствен модел мощна щурмова пушка. Причината е много проста. С течение на времето различни държави са произвеждали автомати. Всяка страна се опитва да усъвършенства своя занаят и да направи своя модел най-мощния. В резултат на това често има мощни автомати за всяка страна. Така че именно по този начин ще се опитаме да съставим класация или дори кратък списък на най-мощните автомати.
САЩ)

 • Колт М4 (САЩ)
 • АК 12 (Русия)
 • ХК 416 (Германия)
 • ХК 416 (Германия)<
 • АС50 (Великобритания)
 • СА80 А2 (Великобритания)
 • СА80
  А2 (Великобритания)
 • FAMAS (Франция)
 • /li>
 • TAR 21 (Израел)
 • FN SCAR (Белгия)
 • Всяко от тези оръжия има способности, които го правят мощно и специално. Всеки от тях има способности, които го правят могъщ и му дават високо ниво на сила. Всички тези модели са солидни и имат голям потенциал. За по-добър преглед всяка пушка ще бъде представена подробно.

  Обличайте военни дрехи за ежедневния си стайлинг!

  AK 47

  Известен още като Клашников 47, той е не само един от най-мощните модели но и най-известният. Вярно е, че славата му има пейоративен оттенък, тъй като се използва предимно от терористи. Това обаче не бива да се ограничава само до това, тъй като една реклама може да бъде както добра, така и лоша. Във
  всеки случай
  тази руска пушка остава референтно оръжие.

  Тя има калибър 7,62 мм при тегло 5,11 кг при пълно зареждане с 30 патрона. Обхватът му е до 200 метра, а за неподвижна цел може да достигне до 400 метра. Тази пушка има предимството да е лека и стабилна. Ще можете да
  го използвате за успешна прецизна стрелба на големи разстояния.

  Cual-es-el-peor-rifle-de-asalto-del-mundo

  M 16

  Тази пушка е истинска звезда сред американските пушки. Създадено през 1980 г., това оръжие става известно едва когато компанията Colt го купува и оборудва с него виетнамските войници.
  Colt
  M16
  направи революция в света на щурмовите пушки с лека промяна в калибъра.

  Наместо калибър 7,62 мм, Colt M16 има калибър 5,56 мм. С тази промяна обхватът е увеличен и той може да поразява цели на разстояние 600 метра. Това е значителна разлика. Черешката на тортата е, че теглото на зареденото оръжие е намаляло. Теглото на тази пушка е 4,47 кг. Благодарение на малкото си тегло, той е много практичен за по-малко откат при стрелба на серии.

  Colt M4

  След големия успех на Colt M16, същата компания решава да създаде подобрен, по-ефективен модел. Седем години по-късно, през 1990 г., Colt пуска на пазара новия M4 с нови характеристики.

  Въпреки че все още стреля със същия калибър 5,56 мм, той е по-къс и по-лек от M16 с заредено тегло от 3,4 кг. Тази нова лекота му дава различни възможности за стрелба – от полуавтоматична до серия от три изстрела на разстояние до 500 метра. В него могат да се поставят дори гранатомети M320 и M2203.

  AK 12

  Това е
  усъвършенствана версия на AK 47. Калашников 12 е новата стандартна пушка на руската армия. Той е проектиран така, че да може да поддържа забележителния напредък на руската оръжейна промишленост. Той
  е по-стабилен, по-лек и осигурява по-точни изстрели.

  С калибър 5,45 мм и заредено тегло от 3,2 кг AK 12 категорично изпреварва AK 47. Дори обхватът му е увеличен, тъй като вече може да стреля на разстояние до 600 метра.За по-голямо удобство той е снабден с двустранно сгъваем приклад, както и с релси Picattiny, които позволяват добавянето на няколко оптични прицела.

  HK 416

  Този модел, произвеждан от германската индустрия Heckler & Koch, се използва най-вече за успешна прецизна стрелба. За сведение тази пушка спечели конкурса през 2016 г., за да стане новата регламентирана щурмова пушка на Франция. Франция е един от основните купувачи на този модел, поради неговата ефективност.

  Обработвателните характеристики не се различават много от тези на американския M16. Калибър 5,56 см с тегло 3,7 кг за късата версия и без товар, и 4 хил. за дългата версия все още без товар. Практическият й обхват на стрелба е 400 метра.

  Коя е най-лошата нападателна пушка в света?

  Accuracy AS50

  С този модел пушка Обединеното кралство промени правилата на играта.
  Тази пушка е създадена специално за снайперисти. Точност, стабилност и лекота са ключовите думи, които определят това оръжие. Всеки добър снайперист с удоволствие би използвал такава практична щурмова пушка от AS50.

  Изстрелвайте Изстрели от 50 мм калибърс феноменална мощност. Теглото му е сравнително ниско, тъй като може да се сглобява и разглобява за рекордно кратко време от 3 минути. Що се отнася до разстоянието на стрелба, той може да порази цел на разстояние 1,5 км. Черешката на тортата е, че можете да я оборудвате с както със запалителни, така и с взривни боеприпаси.

  SA80 A2

  Това е стандартната пушка на британската армия. Това оръжие се използва от флота, сухопътните и военновъздушните сили. Това, което го прави известен, е неговата точност и стабилност. Той може да се
  използва в градски райони, което го прави идеален за мисии с участието на цивилни лица.

  Оборудван е с
  5,56-милиметров патрон и може да стреля от разстояние от 200 до 400 метра
  . Когато е натоварен, теглото му е приблизително 4,98 kg. Това оръжие има няколко производни, всички еднакво практични.

  FAMAS

  Този модел пушка се произвежда от френската оръжейна промишленост St Étienne. Преди това HK 417 стана стандартната пушка във Франция, френската армия използваше FAMAS, известна също като Clairon.

  Тази щурмова пушка също така стреля с куршуми с калибър 5,56 мм и на разстояние от 200 до 400 метра. Нейната специфика се състои в радиоактивния тритиев мерник, идеално пригоден за нощни боеве, и в конфигурацията булпап.

  TAR 21

  Тази пушка се произвежда от Israel Military Industrie. Това израелско производство е от типа bullpup и се използва предимно от специалните сили. Тъй като тази пушка е изработена от полимерни материали, тя е изключително лека.

  При зареждане тя тежи само 3,2 кг. Той изстрелва куршуми калибър 5,56 мм и може да стреля на разстояние 550 метра. Това, което го отличава от M16, е, че той е оборудван с лазерен мерник с червена точка, идеален за насочване към целта.

  FN SCAR

  Този модел, произведен от белгийската фирма FN Herstal, се предлага в два варианта. Първият е известен като SCAR L или MK16, а вторият SCAR H или MK17. И двете пушки имат еднакъв дизайн, т.е. оборудвани са с регулируем приклад и четири picatinny rails.

  Тези два модела се различават само по теглото, обхвата и използвания калибър. MK16 използва калибър 5,56 мм, а MK 17 – калибър 7,62 мм. Зареденият MK 16 тежи 4,1 кг, а MK 17 5,2 кг. Що
  се отнася до
  обхвата, първият стреля на разстояние 330 метра, а вторият – на 600 метра.

  коя е-пистолетната-атака-на-най-мощната-в-света

  Къде да намерим качествени и мощни автомати ?

  След като знаете какви варианти на най-мощния автомат в света съществуват, отидете в “ Military Surplus „, за да се сдобиете с такъв. Този магазин е специализиран в хардуер, оборудване и военна информация. Вероятно ще откриете мечтания автомат. Ако обаче се нуждаете от повече информация за военния свят, този магазин предлага и надеждни и полезни статии в блогове. Доверете се на “ Military Surplus “ за всичко, свързано със света на армиите и военното дело.

  .

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *